SWRSC Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 (edytowane) Cześć, W końcu uzyskałem zgodę na oficjalne pokazanie wizualizacji Posejdona - obecnie najważniejszej inwestycji w Szczecinie: Wiem, że wizualizacje zawierają sporo bugów. Jest to moja pierwsza taka poważna realizacja, mam nadzieje że w przyszłych, bogatszy o nowe doświadczenie będzie lepiej :) Pozdrawiam, SWRSC Edytowane 1 Lipiec 2009 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Dales rade Swierszczu, badzo ladnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Przypomina Galerię Krakowską :(. Pod względem technicznym super wygląda - Mistrzowsko połączone z tymi zdjęciami. Drzewa na przedostatnim to 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Jest wypas :) Jedynie mam zastrzeżenie do nieba w 2,4,5. Kolorystycznie mi nie pasują. Generalnie wielka rzecz i kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Bardzo ładnie wyszło jedyne czego można by sie czepić to to ze nie pasują mi te zielonkawe przeszklenia do tego otoczenia/nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Maj 2009 Autor Share Napisano 22 Maj 2009 Pionier: dzięki :) lucek91: drzewa na dziedzińcu to 3D od everów pionix: a mi się podobają :p Filip: Szkło na elewacji jest barwione na zielono. Na parterze i na obecnym "pedecie" już nie. Taka specyfika wytycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Super, nic dodac nic ujac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Bardzo ładnie, najbardziej podoba mi się 5 obrazek :) Myślę że jak by więcej światła wychodziło z budynku było by ładniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Bardzo, super wizki i wysoki poziom jezeli chodzi o te exteriory ! szkoda ty;lp ze z lotu ptaka ten budynek bardzo wmieszal sie w reszte ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Ekstra, bardzo mi się podoba :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 bardzo fajnie. wedlug mnie czwarty najciekawszy. na czesci renderow piony sie wala. na przedostatnim bump na szybach nie wyszedl, po pierwsze za duzy a po drugie jest ciaglosc z szyby na szybe co sprawia wrazenie falujacej elewacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Rewelacja Tomek! Przepiękne wizualizacje. Świetne szkło i genialne odbicia. Poza tym rewelacyjne oświetlenie (super te przy pochmurnym niebie) !!!! Piąty to majstersztyk! Pięć gwiazd to mało, ale jak nie ma więcej to tyle musi wystarczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 bardzo ładne ,podoba mi się ta elewacja ze szkła. Powiedz w jakim zakresie robisz wnętrze/przy takiej elewacji szkalnej? czy dajesz tylko sufity +lampy czy coś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Maj 2009 Autor Share Napisano 22 Maj 2009 dzięki wszystkim za komentarze. t0m3k: zgadzam się w 100%. Przy nastepnej realizacji bede robił już szyby na kilka osobnych obiektow z roznymi bumpami. Marek G: jak się przyjrzysz to zobaczysz jeszcze biurka, krzesła i szafy, filary etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 klasa. gratuluję. wizka na najwyższym poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Kawał pięknej fachowej roboty. PS. Miniaturę mogłeś zrobić lepszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Świerszczu primo to gratuluję klienteli, a secundo to skilla. Czwarty render według mnie wgniata w fotel. Piękne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ti-tech Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Mega. Nic wiecej nie trzeba mowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 pro - ale to pewnie sam wiesz ;) Szkło i odbicia mnie powaliły. Tylko szkoda właśnie tych "walących się pionów" jak to napisał @t0m3k - ale to tylko ziarenko piasku w całej pracy IMO. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Gratulacje, bardzo ładnie wyszło :) Ech, chciałbym umieć robić takie szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 świetne wizualki świerszczu, przednia robota, tak wogóle to widzialem je w katalogu biurowców w polsce w najnowszym wydaniu, nie tylko ta jedna twojej roboty tam byla :D gratuluje kolejnej duzej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 pełna profeska , gratuluje. mógłbyś pokrótce napisać w jaki sposób wkomponowałeś ten budynek do foty ? z góry dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Chętnie poczytałbym taki tutorial o komponowaniu obiektu 3d w fotke , ale tak wiesz trochę też szczegółów a nie tu fotka tu matte shadow czy cośtam i jest ;) Baaaardzoooo Pana proooosimyy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 hmmm, czemu nie. Mogę coś naskrobać na dniach. W sumie to nie jest trudne, najawiększą robotę odwala się tutaj w PSie, gdybyście zobaczyli czysty render to byście się przerazili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 A możesz pokazać ? Jestem ciekaw jak takie dzieło wyglądało przed retuszem pewnie to jest jak z panienkami przed nałożeniem makijażu i po. :P Co do pracy to świetnie Ci to wyszło. Tylko pozazdrościć umiejętności ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 Oj Świerszczu mistrzostwo! Jestem zachwycona, szczególnie, ze sama architektura, skądinąd przyjemna, daje pole do popisu. Szacunek i niskie pokłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 (edytowane) Jeszcze raz wszystkim dziękuję i zgodnie z obietnicą pokazuje czysty render z dwóch ujęć: z jedną uwagą: na tym drugim było już troszke PSa (nie mam już czystych plików), np zabrudzenia na jasnej elewacji były mazane w PS. Ogólnie śmieszna sytuacja, bo to sam deweloper kazał wybrudzić elewacje :) Edytowane 23 Maj 2009 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Nooo...to ja czekam teraz na opis, jak toto wpasować w zdjęcie. Niby wiadomo, ale cenne triki mile widziane :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 No nakombinowałeś się trochę ale warto było. Skoro wiesz o bugach to nie będę ich dopisywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Rewelacja, widzę, że będę miał po co czasami odwiedzić stare kąty. Inwestorowi Szczecin musi kojarzyć się podobnie jak mi - z szarymi, brudnymi fasadami i gigantycznymi dziurami w asfalcie, więc to przybrudzenie to coś dużo bardziej naturalnego niż czysta ściana. Jeszcze raz - świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elimo Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 Rewelka. Jak zwykle bardzo wysoki poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Trochę za dużo się dzieje w parterze ale i tak bardzo ładnie. Tak trzymaj! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi