Napisano 10 Czerwiec 200915 l hej, Scena spontaniczna, powstała w kilka wieczorów. Szkic we Flashu a malowane w Photoshopie. Motałem się z tłem i poświęciłem mu ok połowy czasu chociaż tego oczywiście nie widać. pozdrawiam
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Allllez fajoski klimat dzieki tym oblym bryla. Przypomina mi design taki stary komiks sf ale nie moge sobie tytulu przypomniec. Anyway obrazk naprawde super - jedyne co to bym dal wieksze kontrasty na blizszym planie bo troche "plywa" przez ta wszechobecna mgielke Five stars! ;]
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Kozacka praca - bardzo mi się podoba. Jedyna uwaga to połysk statku w tle chyba zbyt biały - wygląda jak śnieg.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Pierwsza reakcja: Faaaaaak! A ponadto klimat, design, światło, wykonanie, wszysko jest świetne jak dla mnie... trochę kojarzy mi się Diuna, jakaś lokacja Harkonenów (może właśnie przez maswyność i obłość) dobra robota, pozdrawiam!
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Hm, obłe pojazdy były w paru starych komiksach :) W Wiecznej Wojnie chyba, w Funkym Kovalu (ale tam takie troche dziwne), w Thorgalu (w części o rodzicach) no i w starych komiksach Polcha o Kosmitach na Ziemi (Bunt Olbrzymów. Lądowanie w Andach itd.). Ale po co dochodzić :) Te u Morbida są super. Doskonały jest klimat i najwyzsza jakość rysunkowa. Dla mnie czad! Pozdroszacun.
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki wszystkim. Jeśli chodzi o klimaty metalowo-maszynowe to zdecydowanie wpłynął na mnie właśnie klimat Wiecznej Wojny. Niesamowicie podobał mi się tam specyficzny klimat zapleśniałego, zużytego i upadającego świata. Tam nawet samoloty z IWŚ wyglądały jak maszyny z przyszłości.
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Mi sie za to od razu ze starymi ruskimi ZIŁami skojajarzyło :D Czemu jeszcze fronta nie ma? Miszczostwo! :)
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Świetne, zdecydowanie moje klimaty :) Jednak wciąż czekam na coś co mi przypomni (klimatycznie) Bladerunnera... ;) Pozdrawiam i gratuluję.
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Mocne! Możesz pokazać jak wyglądał szkic we flashu? Btw. skąd ten wybór medium do szkiców? :> :)
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Moebiusowo tak, oldskul komiksowy podany w nowym medium dobrym na dzisiejsze czasy. Fajnie że się zaczyna wracać do tamtych klimatów.
Napisano 11 Czerwiec 200915 l nie ZIŁ tylko czeskie skoty :) A klimat bardzo inspirujący. Aż by się to w jakimś komiksie chętnie zobaczyło. Hard SF to lubię :D
Napisano 11 Czerwiec 200915 l nie ZIŁ tylko czeskie skoty :) Ja tylko o obłościach ;) Ale z tymi skotami to faktycznie celna uwaga :D
Napisano 11 Czerwiec 200915 l bardzo fajna i klimatyczna praca ... inspirujace i zalamujace zarazem :) pozdrawiam
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Jak zawsze Marcinie pokazujesz mistrzostwo. Niesamowity klimat i charakter przypominający Nostromo i faktycznie Diunę, przez te obłości i zatęchły klimat. No i oczywiście mistrzostwo techniczne (te obłoki pary i przetarcia metalu! ) Pięć to za mało ale nic nie poradzimy. *****
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Heh wojsko(polskie) wytwarzając jakiś sprzet wosjkowy i chcąc zrobić wrażenie na armiach innych krajów, powinno do projektowania zatrudniać takich wizjonerów :D
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Mega. BARDZO mi sie podoba to, ze najpierw oko przyciaga pojazd wyjezdzajacy, a dopiero pozniej widac ten po prawej. Nie wiem czy to specjalnie, ale extra:) Szacun!
Napisano 11 Czerwiec 200915 l przypomniały mi się stare "Fantastyki" - tam było trochę takich komiksów w odcinkach... No i Funky Koval... :) Bardzo ładna praca
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Rewelka. Zupelnie nie wiem dlaczego, ale dla mnie najwazniejsze sa te dwie postaci i niemal widze jak przekazuja sobie jakies papiery, jak nerwowo rozgladaja sie na boki udajac ze tylko wymieniaja pozdrowienia...
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Mocne! Możesz pokazać jak wyglądał szkic we flashu? Btw. skąd ten wybór medium do szkiców? :> :) Dołączam się do pytania.
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Autor o wow, co za przyjęcie. Dziękuję wszystkim bardzo. Reanimator: Dokładnie o to chodziło. Uczę się sterować okiem obserwatora. Na razie opanowuję sterowanie przez światło i układ linii, może odkryję jeszcze jakieś inne sposoby. m@ti: flasha używam do szkiców dlatego, że ma fajną krechę i przy odrobinie wysiłku wygląda jak komiks. Ma też inne fajne rzeczy, ale nie ma co się rozpisywać - polecam. szkic zaś wyglądał tak:
Napisano 12 Czerwiec 200915 l genialny szkic - nie wpadłbym na to, ze mozna szkicowac we flashu :D kreska genialna, musze sam cos sprobować. :)
Napisano 12 Czerwiec 200915 l no i wszystko masz w wektorze :) szkic daje popalić nie mówiąc już o pracy finalnej...
Napisano 12 Czerwiec 200915 l praca kozaczy, szkic też niczego sobie, a co do flasha to najfajniejsze jest chyba to jak wygładza krechę, przez co szkice wyglądaja luźno i lekko, przypomniał i się ten twoj czerwony pociag naszkicowany w nim, apropo tego to wyrobiłes sobie fajny design tych machin, kojaży mi się z FFVII a to bardzo miłe skojarzenie ;]
Napisano 12 Czerwiec 200915 l i co tu dodać jak już wszytko napisali? bardzo mi się podoba, niezły spontan ;) brakuje mi tylko tych cum które zrobiłeś na szkicu a nie ma ich w malowance, dla mnie szkoda bo fajnie to wygląda jak on jest cumowany w tym doku, a tak nie wiadomo jak on tam przycupnął, ***** należy się jak nie wiem co! pozdro
Napisano 13 Czerwiec 200915 l Masz dużą świadomość tworzenia materiałów i klimatu - pozazdrościć. Szkic faktycznie komiksowy.
Napisano 13 Czerwiec 200915 l To co lubię w Twoich pracach tych niecartoonowych to ten efekt mokrego asfaltu i unoszącego się nad nim dymu, który w organiczny sposób łączy się z metalem czy kamieniem. Szkic świetny.
Napisano 13 Czerwiec 200915 l Mega. BARDZO mi sie podoba to, ze najpierw oko przyciaga pojazd wyjezdzajacy, a dopiero pozniej widac ten po prawej. Nie wiem czy to specjalnie, ale extra:) Szacun! Jak to napisałeś, to przyjrzałem się kompozycji, przymrużyłem oczy, by wyłapać grę kontrastów i... kłaniają się podstawy kompozycji, czyli to, ile na kontrastowym tle może zdziałać pojedynczy punkt. W tym przypadku kontrastem jest samo wnętrze pojazdu, zaś punktem - świecąca na tym tle maska pojazdu. Co prawda piszę tu oczywistości, ale... A nuż komuś się przyda?
Napisano 13 Czerwiec 200915 l Jak pierwszy raz wszedlem w ten watek to jakos dluzsza chwile mi sie nie chcial obrazek zaladowac i zlapalem sie na tym, ze sie stresuje czekajac i zastanawiajac co tam namalowales nowego... :P Takie oto reakcje wzbudzasz w odbiorcach ;) Super rysun :)
Napisano 15 Czerwiec 200915 l Mistrzowska pracka. Gratulacje. Fajnie ze taka bardzo plastyczna, z "miesem malarskim" :)
Napisano 15 Czerwiec 200915 l ma klimacik !!! a mnie zastanawia czy ten garbus wyjedzie z garazu czy utknie :) I na moje te ludziki tez o tym dyskutuja.... Swietna praca !!!! rdza oswietlenie wechikuły , poprostu czadzik.
Napisano 15 Czerwiec 200915 l Pokłony! Zrobię sobie ołtarzyk ku Twojej czci i będę się do niego modlił :] Praca pierwsza klasa... i nie mam nic więcej do dodania.
Napisano 15 Czerwiec 200915 l praca naprawdę świetna :) bardzo podoba mi się klimat jak i sam kształt bryły pojazdów.
Napisano 15 Czerwiec 200915 l Oj Morbid Morbid... co to się porobiło. a kiedyś taki niepozorny byłeś :D Teraz to czego się nie dotkniesz to się przemienia w złoto.. karramba! :)