OmeN2501 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) Witam Chwile nic nie pokazywalem bo ostatni rok to jedno wielkie NDA dla mnie, ale na szczecie troche rzeczy juz sie upublicznilo. Niestety stara teczka sie zapchala (nie moge dodawac juz obrazkow do pierwszego posta :/ ) wiec zakladam nowa. Jakby ktos chcial link do starej to zapraszam: KLIK Okladka do ksiazki ze swiata Warhammer 40000 zatytułowanej "Enforcer" wydawnictwa Games Workshop Obrazek promocyjny na zlecenie Segi i Creative Assembly do wydanego wlasnie "Napoleon: Total War" Pierwszy z obrazkow zamowionych przez LucasArts i BioWare promujacych nadchodzace "Star Wars:The Old Republic" Jeden z obrazkow promocyjnych (na bazie rendera) jakie zrobilem dla Cryteka - oczywiscie Crysis 2 Brakuje mi waszych komentow w czasie produkcji wiec czepiajcie sie na zaś ;] Marek. _________________________________________ Speedy: 2010-04-26 Post #110 _________________________________________ - Edytowane 26 Kwiecień 2010 przez OmeN2501 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jak zwykle miazga...szczęka opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jasna cholera. (Nic więcej mi nie przyszło do głowy) Edit: a może jakiś making-of do któregoś? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Trudno mi sklecić coś sensownego, zwłaszcza na kacu, zwłaszcza o tej porze.. Mój faworyt to ten art do Napoleon: Total War. Aczkolwiek ten do Crysis 2 też jest obrzydliwie genialny..aj aj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 u babek mi sie japki nie podobają ale sam sobie jesteś winien bo chciales zeby sie czepiać ;) poza tym no to fajne, fajne moze być kurde, może być.. ;) a poka render od Crytka :D bom ciekaw niezmiernie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 oh baby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 czasami trudno mi uwierzyć że ty to "Tylko" malujesz... słabo mi ... słaboo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Przegiołeś tym razem! Serio. To już przesada trochę. Wytłumacz się z tego jakimiś szkicami i making-ofem. Może napiszesz coś więcej. Hmmm....? Pozdrawiam CzAki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Wieczorem postaram sie wrzucic jakies kroki do Napoleona ale goly render do Crysisa raczej odpada, no chyba ze sie Maciek zgodzi ;] Ale generalnie wyobraz sobie taki plastikowy ingame model postaci wyrenderowany scanlinem - cos takiego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panisowa Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 każdorazowo miażdży mi Pan czaszkę, Panie Omen... to boli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) widze że juz konkretne zamówienia masz :D , gratulacje ! ... miałes przyjemnosc porozmawiania z samym Dżordżem ? ;) p.s. Napoleon mi najbardziej przypadł do gustu Edytowane 26 Luty 2010 przez jaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Świetne prace :) Gratulacje takiej klienteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 W picku do star wars można przyciemnić walory stormtrupera po prawej a rozjaśnić statku po prawej bo nie widać różnic w walorach pomiędzy obiektami pomimo widocznych odległości. No ale tak poza tym jest super. Załapałeś się może do koncepciarzy od God of War? Chyba by Ci podpasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 .... i czym ja jestem... ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) buahahha jaka miazga :) nawet nie ma sensu o tym pisać :) raz jakością prac, dwa do jakich projektów i dla jakich producentów, te prace powstały - daj żyć człowieku! daj żyć! ( a zamiast tego dajesz kopa w żydź! :P ) Edytowane 26 Luty 2010 przez jaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Dzieki ludziska za komenty. Starwarsowe obrazki to tak w polowie czuje ze moje bo kotrola klienta nad nimi jest baaaardzo mocna. Do tej panienki bylo chyba ze 20 roznych szkicow i wersji zanim zaczelismy ta dopracowywac, a pozniej jeszcze poprawki do tej byly - mala masakra. Ale mimo tylu wersji chlopaki wiedza czego chca i konsekwetnie prowadzaq do celu. A co do konceptow to chyba wystarczajaco udzielam sie przy Crysysie 2 i czuje sie przy tym calkiem spelniony :] Ten jeden juz byl w kilku gazetach wiec moze nie wyrzuca mnie z roboty jak go tu pokaze - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Mógłbyś nagrać jakieś DVD dla gnomona na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 echhh... nie wiem co napisać... świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 o zesz w morde !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Nudy Panie, nudy. Wstawil bys cos z wyraznie skopanymi elementami, wtedy kazdy moglby sie powymadzac i pokrytykowac. A tak? ciezko znalesc kogos z odpowiednim skillem zeby w ogole mogl cos tu ci wytknac ;) Swietna robota, fajnie wiedziec ze prcujesz nad takimi projektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 eee tam. może być. ot zwykła światowa czołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Dla GW? Dla Lucas arts? I jeszcze takie miazgi? Matko święta, człowieku przecież z biernacem, czy kimś jeszcze powinniście założyć własne studio CA - coś pokroju polskiego massive blacka o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Ok, jeśli już trzeba się czepiać to: 1. nienaturalne ustawienie gun'a, jak na moje bardziej wyglada jak by go podawała 2. twarz z profilu płaskawo wyszła 3. jakby skopana delikatnie perspektywa "statku" w tle 4. skopana delikatnie perspektywa magazynka (no chyba, że on tak pod kątem wchodzi jakoś nie w plaszczyznie z gunem) To juz czepianie sie szczegolow, ale na Twoim poziomie poprawia się już detale chyba;), wiec moze cos te komenty pomoga. Zeby na koniec przyslodzic - bardzo ladne kolory i dynamika w tych prackach, no i ten koncepcik lokacji tez super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Drogi panie Omen, ja wciaz tkwie w przekonaniu ze powinniscie z cala elita tego forum zalozyc polskiego Gnomona ;) Pieniadze pokazne praca przyjemna a mlodych i starszych ludzi chcacych sie relizowac w tej branzy nie brakuje, pozatym cala europa bys ie tu zjezdzala. To jest poki co moje marzenie, ale moze kiedys..... ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Ta ostatnia pracka to jedna z moich ulubionych omenowych do Crysisa :) czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 REWELACJA! Jak już zostało powiedziane, światowa czołówka. Respect! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 No i po co tak malowac i sie narazac na zawisc wspolforumowiczow? Skonczysz jak Dzon Lenon to zobaczysz. Ale mam nadzieje ze tak nie skonczysz, bo po tym poscie bede pierwszym podejrzanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stszaua Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Trzy słowa, O.... M.... G.... Jesteś bogiem. Wrzuciłbyś jakieś speedy na You Tube? Fak, zapłaciłbym żeby popatrzeć! Speachless... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Oooo jaa pierd..nicze... D:> Kiedyś Ci dorównam D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jak zwykle robi wielkie wrażenie. Może wrzucisz jakieś wersje w stereo?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Czekałem na ten updejt, ale takiej miazgi się nie spodziewałem, sypnąłes asami z rekawa i pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 mam mokro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Omenie ucz nas :D Ty jesteś po jakichś uczelniach związanych z rysunkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Kilka obiecanych kroczkow Do Enforcera - klient znany i wiem co lubi wiec pierwsza wersja od razu zostala zaakceptowana. Pierwsze kolorki buduje zazwyczaaj na mixie roznych obrazkow i fotek (cos jak ten koles ) to idzie do akceptacji klienta i dalej juz standard Z Napoleonem podobnie - trzy szkice do wybou, nnastepnie pierwsze podejcie do koloru i jazda z detalami. Jakby jeszcze jakies pytania to smialo ;] I niestety nie jestem po zadnych uczelniach plastycznych... co chyba wylazi jak sloma z butow :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Aaaa! Wszedłem tu i jak by mi ktoś przydzwonił w łepetyne. Detal w Napoleonie po prostu niszczy, a takiej słomy jak Ty to ja bym chciał mieć całą stodołe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jaka sloma, wiekszosc takich "artystow" to ci nie mzoe butow wycierac. Samouki to potega, zktora tzreba sie liczyc :D Swoja droga, nie dosc ze zdemotywowales swoimi updatami to prace tego Levente juz mnie konkretnie dobily. Teraz pojde zaszyc sie w ciemnym koncie i sie troche pouzalam nad soba, heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Po raz kolejny udowodniłeś że cholernie sprawny z Ciebie grafik. Zawsze się zastanawiam kiedy osiągniesz limit swoich możliwości... ale z roku na roku udowadniasz, że można iść dalej. Powiedział bym, że jesteś moim ulubionym artystą, ale takie już niewierne ze mnie bydle, że przy kolejnym poście Maniaksa, Obviousa czy Morbida, spadniesz na niższe pozycje :) Ale z nimi mam ten sam problem. Wszystkiego najlepszego... ! Ps. Stateczki wymiatają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Kawał solidnej roboty Omen robisz . Ja bym bał się robić ranking Maniaks Omen Obvious bo każdy to pro całkiem na swój sposób i to bardzo dobrze :) Twoje obrazki dały mi kopa do roboty ze heeej idę malować :) dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Omen wiesz Twoja słoma się nieźle sprzedaje nie sądzisz xD? coś jak złota słoma A jak tam u Ciebie z wiedzą o 3D, tworzysz jakieś proste modele i budujesz na nich coś raz na jakiś czas ? Zrobisz kiedyś dla max3D tutorial ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jaka sloma, wiekszosc takich "artystow" to ci nie mzoe butow wycierac. Samouki to potega, zktora tzreba sie liczyc :D Ciekawostka - spotkałem się z opinią o Omenie: Photoszop kozak ale te wszystkie postacie bez uczuć.. Opinia nie moja, kogoś z jakiegoś tam kręgu ludzi powiązanych z doznaniami wizualnymi ;) Mniejsza o to, samouki rulez ;) Co do tego modelu z Crytka to był render jedynie taki clay render z occluzja? no weno poka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 auć też dostałem zdrowo po czaszce... szacunek ogromny że znajdujesz chwile żeby się pokazać na forum, wrzucić "kilka kroczków", odpowiedzieć na parę pytań. co do prac, to mi też ciężko uwierzyć że kolejne mogą być coraz lepsze a jednak... zdecydowanie postaci na plus, więcej dynamiki i skróty "siedzą"... ale jak się można czepiać... mnie nie zawsze przekonują pojawiające się na wszystkich pracach wypełniacze w postaci dymków, kamyków, iskier, miejscami są trochę na sile, płaskie i motion blur na nich trochę oszukiwany ;] ps: krótkie pytanie, ciągnie pana czasem do tradycyjnych zabawek, były jakieś większe podejścia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Fajne pracki nie ma co. Najbardziej podobają mi się okręty. Super dobrany poziom detalu i smaczne kolorki. Twarz dziewczyny ze starwasów chyba za żółta i mało sexy jak dla mnie. Do tego ta kompozycja taka łopatologiczna. Każdy fragment obrazu musi być czymś zapełniony. No ale skoro tak chciał klient to oczywiście nie ma rady. Dajesz radę chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) Naprawdę jak tak się patrze na nasze podwórko to waść na samodzielnego lidera powoli wyrastasz. Słowa uznania w szczególności za plakat do Napoleona i concept Crysys 2. Jak byś mógł jakiś step by step do niego zarzucić to byłby miód. Edytowane 26 Luty 2010 przez Mr Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Największy potencjał pokazałeś w napoleońskim obrazie a najbardziej zazdroszczę Star Wars !!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 pro, warhammerowy daje rade mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 (edytowane) Pod twoimi pracami powinny byc wylaczone komentarze i tylko ankietka: Czy uwazasz ze prace: 1) sa genialne 2) sa rewelacyjne 3) [*edit...wulgaryzmy] 4) miazdza suty 5) o_O Gratuluje po raz miliardowy. Masz jakies prace bez ogni i iskierek? ;););) [edit] dalem same gwiazdki - od kiedy ******** to wulgaryzm :D Moze pod nimi ukrywalo sie "motyla noga"? Nie moja wina ze moderator ma jedno na mysli :( ;) Edytowane 27 Luty 2010 przez Nezumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Jak tak do tego podejść to mi chyba miażdżą suty ;). Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 eee, nic nowego. dalej ten nudy wysoki poziom 10+/10 : ] napoleon najbardziej mi podszedl, a gdybys tak tylko zrobil kadr z samymi okretami i w 16:10 to mialbym tapete: ] pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 kiepski poziom, ale do takich niszowych projektów to może być ;] ;] ;] Ciekaw jestem na jakiej zasadzie wybierasz zlecenia? Przeglądasz maile i jak firma nie jest jakims kultowym gigantem to pewnie nawet nie zaglądasz? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Człowiek siedzi w domu, rysuje parę miesięcy i myśli że skill nieco podszedł, a tu OMEN zamieszcza up-a i z progresu - dupa! Z pytań technicznych zastanawia mnie jedna rzecz. Czy końcowy obrazek "jedziesz" jakimś filtrem? (nie że po całości ale w wybranych miejscach). Chodzi mi dokładnie o to że w końcowych wersjach widać pociągnięcia pędzla ale one są takie ...nieprzyzwoicie ładne. Czy może to po prostu perfekcyjne impasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi