adek Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Warszawska Szkoła Reklamy zaprasza na otwarte warsztaty grafiki komputerowej pt.: „Warsztaty Animacji z Tomaszem Bagińskim i Platige Image”, które odbywać się będą w kolejne piątki od 5.11. do 3.12. br., w godzinach 10.00 – 18.30. Warsztaty poprowadzi Tomasz Bagiński oraz zespół artystów ze studia Platige Image. Zajęcia pozwolą, wyselekcjonowanej grupie uczestników, zapoznać się z procesem powstawania filmu animowanego w technice komputerowej. Cykl spotkań rozpocznie wykład Tomasza Bagińskiego, który wprowadzi słuchaczy w tematykę zajęć i opowie o pracy reżysera. Kolejne zajęcia będą miały charakter praktyczny i będą się odbywać w następujących terminach: 05.11 - wprowadzenie, Tomasz Bagiński, praca koncepcyjna, prowadzenie Jakub Jabłoński, 12.11 - modelowanie z teksturowaniem, prowadzenie Marcin Klicki, 19.11 - animacja, prowadzenie Arkadiusz Zawada, 26.11 - oświetlanie i rendering, prowadzenie Kamil Pohl, 03.12 - compositing, prowadzenie Jakub Knapik, podsumowanie warsztatów Tomasz Bagiński Uczestnicy warsztatów będą mieli wyjątkową okazję spotkania z czołowymi twórcami grafiki komputerowej w Polsce, współtwórcami m.in. takich filmów jak nominowana do Oskara „Katedra", „Sztuka spadania" czy „Kinematograf". Pod ich kierunkiem realizować będą ćwiczenia mające podnieść umiejętności uczestników warsztatów i pokazać im praktyczną stronę zagadnień związanych z produkcją filmową w CG. Warsztaty skierowane są do amatorów zajmujących się hobbystycznie animacją 3D, ewentualnie do osób stawiających pierwsze kroki w branży. Zgłoszenia (CV, wykonaną przez siebie grafikę i/lub animację 3D oraz listę obsługiwanych programów graficznych) proszę przesyłać na adres: [email protected]. Zgłoszenia prosimy przesyłać do 29.10.2010 roku. Informacja o prowadzących Tomasz Bagiński - porzucił studia architektoniczne dla robienia filmów. Jego pierwszy film „Rain” wygrał w 1998 roku kilka lokalnych nagród i stał się przepustką do studia Platige Image, w którym obecnie Bagiński zajmuje stanowisko Dyrektora Artystycznego. Między 1999 i 2002 pracował z przerwami nad swoim poważnym debiutem krótkometrażowym - „Katedrą”. Film zdobył w 2002 roku główną nagrodę „Best Animated Short” na największym festiwalu animacji i efektów specjalnych SIGGRAPH, a rok później nominację do Oscara w kategorii Krótki Film Animowany. Kolejne filmy krótkometrażowe wyreżyserowane przez Bagińskiego to "Sztuka spadania" 2004 r. i "Kinematograf" 2009r. W przerwach pomiędzy realizacją autorskich projektów, pracuje nad efektami specjalnymi i animacją na potrzeby produkcji filmowych, reklamowych i teatralnych (ponad 50 zrealizowanych). Obecnie przygotowuje się do realizacji pierwszego pełnometrażowego filmu fabularnego „Hardkor 44”. Jakub Jabłoński - studiował na ASP w Łodzi na kierunku „Grafika i malarstwo”. Absolwent kierunku Animacja w Państwowej Wyższej Szkoły Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Stworzył koncepcję wizualną najnowszych produkcji Tomka Bagińskiego: „Kinematograf” i „Hardkor 44". Twórca ilustracji książkowych („Wroniec" J. Dukaja). Porusza się w takich dziedzinach jak film animowany, komiks czy plakat. Projektuje postaci oraz scenografie do filmów i gier. W wolnym czasie pisze scenariusze. Jakub Knapik - absolwent Architektury na Politechnice Krakowskiej. W latach 2003 - 2004 współpracował z wrocławskim studiem RMG oraz prowadził własne studio w Krakowie. W Platige Image pracuje od 2004 r. w charakterze VFX Lead Compositor, VFX Lead 3d, VFX Project Supervisor. W trakcie pracy dla Platige Image nadzorował produkcję ponad 40 reklam a także produkcje fabularne (zarówno polskie jak i europejskie, min. „Katyń” reż. Andrzej Wajdy, „Antichrist" reż. Lars von Trier, „Popiełuszko" reż. P. Wieczyński). Specjalizuje się w zaawansowanych technikach 3D (rendering, symulacja, animacja). Kamil Pohl - absolwent Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania „Copernicus” we Wrocławiu. Ze studiem Platige Image związany od 2007 r. , pracuje na stanowisku Lead 3D Artist. Zajmuje się oświetleniem i renderingiem, pracował m.in. przy następujących projektach: „The Witcher” introoutro – 3d artist, , „Niezły kanał” C.O.fotografia3d artistrendering, „Listerine total care” commercial – lightingrendering, „Era nowe horyzonty promo” - lightingrendering, „Siedem Bram Jerozolimy” fx C.O, „Lech Bieg” short movie lightingrendering. Arkadiusz Zawada - od 2001 r. zajmuje się animacją na potrzeby przemysłu gier komputerowych oraz filmu i reklamy. Z Platige Image współpracuje od 2004 roku. W tym czasie zrealizował kilkadziesiąt projektów, min. był animatorem postaci w „Sztuce spadania" Tomasza Bagińskiego. O Warszawskiej Szkole Reklamy Warszawska Szkoła Reklamy to miejsce idealne dla tych, którzy chcą połączyć edukację z pasją. Specjalizacje takie jak: studio grafiki, fotografia reklamowa, produkcja filmowa i telewizyjna oraz strategia reklamy i PR, dają możliwość rozwoju artystycznego i pracy w pasjonujących dziedzinach. WSR jest szkołą dla ludzi dynamicznych, kreatywnych, pełnych niebanalnych pomysłów. Szkoła może się poszczycić dopracowanym i dostosowanym do specyfiki polskiego rynku programem nauczania oraz doskonałą kadrą wykładowców-praktyków, którzy go współtworzą i realizują. Każdy słuchacz sam tworzy swój indywidualny rozkład zajęć. W szkole panuje wyjątkowa, sprzyjająca nieskrępowanemu rozwojowi twórczemu, a przy tym ciepła i przyjazna atmosfera. Absolwenci WSR, dzięki zdobytym w Szkole umiejętnościom i wiedzy, świetnie radzą sobie na rynku pracy. Szkoła posiada trzy pracownie komputerowe wyposażone w nowoczesny sprzęt i najnowsze oprogramowanie (ponad 60 stanowisk komputerowych PC i MAC). Dysponuje także profesjonalnym sprzętem fotograficznym i filmowym takich marek jak: Canon, Broncolor, Elinchrom, Manfrotto. Słuchacze wszystkich specjalizacji mogą korzystać z pracowni tematycznych (studio fotograficzne i filmowe, pracownia rysunkowo-malarska, ciemnia, pracownia wizażu i body paintingu). Warszawska Szkoła Reklamy ul. Szolc-Rogozińskiego 3 (stacja Metro Imielin) 02-777 Warszawa Tel.: 22 644 28 58 e-mail: [email protected] www.szkolareklamy.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Klicek prowadzi modelowanie z teksturowaniem :), a Tweety oświetlanie i rendering :) Ciekawie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 No nieźle. Szkoda, że Warszawa tak daleko. :P Ja się pytam gdzie Hardkor 44! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 nom tylko ciekawe co Klic opowie o teksturach ; ) Bo na temat modelowania to na pewno ma coś do powiedzenia. Tekstury w reklamie nie są za bardzo traktowane poważnie...nie ma na to czasu zazwyczaj...łatwiej jest zrobić model dokładny z kolorem i materiałami niż walczyć z teksturą... Ludzie od gierek mogliby się wypowiadać na temat tekstur hehe bo to jest tam temat rzeka w sumei jedna z ważniejszych rzeczy dotyczacych strony wizualnej gier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 swietna inicjatywa, sam bym sie chetnie wybral;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 szkoda ze w piatek... mam szkole, a z wielka checia poszedl bym na wszystkie te warsztaty:) Czy jest taka opcja (tutaj pytanie do Panów Profesorów:)) żeby nagrać te wykłady i umieścić w sieci? Napewno by się nie jednemu przydało jako poradnik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) vision3d ma rację, świetna inicjatywa, może uda mi się załapać na warsztaty :) wiecie może czy są jakieś ograniczenia wiekowe od...? salut. Edytowane 22 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLoDY47 Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 bede , bede, kilka pytan mnie meczy :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Poszedlbym chocby tylko po to zeby spotkac legendy branzy i forum :D Tylko ocean mi ktos na drodze polozyl :( Anyways - fajna sprawa, powodzenia prowadzacym i uczestnikom! PS. A jakby ktos to nagral i potem umiescil w sieci to by byl wypasik faktycznie. Dla wszystkich tych co "za chlebem..." itd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość EllEss Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Bardzo fajna inicjatywa. :) Z mojej strony jedno pytanie. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze moze byc na nie odrobine za wczesnie, ale... to tylko jednokrotna impreza czy planujecie to co jakis czas powtarzac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Pytanie o używany soft. To chyba oznacza, że dla maxiarzy i ewentualnie mayarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Fajna inicjatywa ale pewnie ciężko będzie się dostać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 zniszczę was kiedyś za to że robicie takie imprezy tak daleko ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 hehe... moja stara szkoła ;) wpadnę obejrzeć co i jak. akurat mam więcej wolnego czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 ja też mam spory kawałek bo znad morza ale myślę że dam radę jeśli się dostanę to tylko 5 dni a dużo dobrego można wynieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 a po warsztatach imprezka? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Bardzo fajna inicjatywa. Brawo za pomysł. Szkoda, że nie uda mi się dojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 równie dobrze mogło by to odbywać się o 5 rano we wtorek...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) Metrem nie mam aż tak daleko. Może się wybiorę jak przyjmą moje zgłoszenie :) Edytowane 22 Październik 2010 przez claude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magdzik Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 "Warsztaty skierowane są do amatorów zajmujących się hobbystycznie animacją 3D, ewentualnie do osób stawiających pierwsze kroki w branży." A myślałem, że Wy jesteście pro ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 ja tam jestem amatorką:D....na potrzeby tegoż otoż konkursu:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 no tak ale to nie bedzie raczej wygladalo tak że Pan Baginski przyjdzie i bedzie pokazywal jak postawić boxa w maxie:D nie no dobra sprawa dla osob zaczynajacych z grafika, ale napewno dla tych z dluzszym stazem tez sei przyda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Naszeszcie big bos w chmurach posłucham moich próśb - profesjonalne wykłądy z CG w warszawie! Już sie zabieram za składanie CV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 A ja mam pytanie czy ktoś się wybiera i może będzie nagrywał ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 no właśnie. dla mnie wyprawa z Krakowa to nie problem, ale kto mi da kilka piątków wolnych od pracy? eh. może będzie później do nabycia nagranie z tego? byłoby git. myślę, że "paru" chętnych się znajdzie. świetna inicjatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Moim zdaniem Platige ma na tyle zaplecza, aby tworzyć profesjonalne tutoriale jak np Gnomon i to by była dobra wprawka. Za parę zł każdy (m.in ja) kupiłby sobie DVD z takimi warsztatami, bo abstrakcją jest wzięcie udziału osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
websterek Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Orientuje się ktoś na jakim sofcie będą tam "uczyć". Tylko na 3dsmax-ie, czy może czymś innym. Powiem szczerze max mnie nie interesuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokramyszka666 Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 To warsztaty z modelowania, teksturowania, animacji, renderingu i compositingu z ludzmi, którzy siedzą w temacie po uszy, a ty pytasz o soft? Think again. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Hej, niestety terminy miały być pierwotnie w weekend ale szkoła podjęła inną decyzję. zdaję sobie sprawę, że to dość dziwny czas no ale nie od nas to już zależy :/ Warsztaty będą prowadzone w maxie, kompo w After albo Nuke. Animacja pewnie w CAT. Modelowanie zapewne klickowy wings. Co do nagrania i umieszczenia w sieci... nie wiem czy będą chcieli się dzielić, ale warto pogadać. Anyway: o tym, że są to otwarte warsztaty dowiedzieliśmy się z sieci. Szkoła pierwotnie miała zrobić małe warsztaty dla grupy kilkunastu ich najlepszych studentów. Mieli razem z nami zrobić 15 sekundowy spot reklamowy. Teraz szczerze nie wiem na czym będzie to polegać i czym zapełnimy te kilka godzin wcześniej przeznaczone na pracę ze słuchaczami :) Tak czy inaczej zapraszam, nie powinno być nudno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 hej, ale ile bedzie kosztowac wejsciowka? czy moze tylko chosen ones beda tam za darmoche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 mi się wydaje że wszyscy za darmo nigdzie nie jest napisane, ale pewnie będzie ograniczona liczba miejsc i trzeba liczyć na odrobinę szczęścia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 A mi się wydaję, że... nie wiem. Niby to warsztaty otwarte, to wstęp chyba powinien mieć każdy, ale w takim razie po co wysyłać zgłoszenie z CV, swoje prace i listę obsługiwanych programów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 żeby nie zaczynać od " a teraz tworzymy boxa..." i od "teksturę robimy w takich programach jak photoshop, corel,..... " mysle ze chca wybrac osoby ktore podstawy maja już za sobą:) gdzie nie trzeba będzie zaczynać od takich banałów.... tak w skrócie mówiąc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Dokladnie. Szkole od poczatku chodzilo o to, zeby uczestnicy warsztatow rzeczywiscie zrobili cos w ich trakcie. Chocby najprostszy, oparty na latwych elementach projekt. Takze z tego powodu, moja rola ogranicza sie jedynie do otwarcia i zamkniecia warsztatow. Na tych warsztatach chodzi o konkretna prace z fachowcami a nie "gadanie o animacji" salut t. PS. Jednoczesnie warunki naprawde nie beda bardzo wysrubowane. Po prostu chcemy zeby na warsztaty trafili ludzie ktorzy wiedza ktory klawisz myszki jest lewy a ktory prawy i ze zamyka sie okienka x-em w prawym gornym rogu. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batexior Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 super pomysł, coś dla mnie, że tak powiem spróbuję szczęścia, chociaż takich jak ja to pewnie będzie sporo ale warto spróbować :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Damn szkoda, ze do Warszawy trochę daleko :/ Ale opcja fajna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Fajne i szkoda że daleko, bo jestem ciekaw podejścia i całego.... zorganizowania. Jakies filmiki by sie przydaly jak to wygladało (pisze w czasie przeszlym bo czas mi zleci szybko i juz bedzie po :P) Wiecej takich rzeczy w Polsce i bedzie wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 szkoda, że jestem już taki stary... ale z Klickiem to bym sobie pogadał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim_pon Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Jak dla mnie to super inicjatywa. Moje zgłoszenie poszło już wczoraj. Czy wie ktoś może na jakich zasadach będzie odbywała się rekrutacja? Dla Panów z Paltige Image poprzesuwam nawet laborki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 tak sobie myślałem i wymyśliłem... że raczej wolałbym patrzeć jak Tomek i inni robią od początku swój projekt,bo jeśli spotka się kilku amatorów to myślę, że wspólnie zrobią wielką... (no wiadomo co). Takie działanie na zasadzie Gnomonów, mistrz robi, uczeń obserwuje. Ludzie ściągnięci z całej polski, mogą się średnio dogadywać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magdzik Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Chrupek dobrze mówi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Warsztaty będą prowadzone w maxie, kompo w After albo Nuke. Animacja pewnie w CAT. Modelowanie zapewne klickowy wings. Chętnie podpatrzyłbym jak pracują zawodowcy, zastanawiam się tylko co byłbym w stanie z tego wynieść pracując w blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 w sumie warsztaty będą mocno związane z softem: będziemy na tym pracować, razem zrobimy małą reklamkę. owszem będzie też ogólnie o tym czego się trzymać przy produkcjach tego typu, jak pracować z materiałem filmowym, referencjami tła z planu itp. ale jednak mimo wszystko będzie to (przynajmniej w moim przypadku) mocno powiązane z maxem i vrayem. chrupek: no jasne, dlatego potrzebne nam jest CV słuchaczy, abyśmy mogli się skoncentrować na konkretnym zagadnieniu a nie robić wykład z podstaw maxa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 No to idealnie dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim_pon Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Kiedy i w jakiej formie zostaną podane wyniki rekrutacji? Pojawi się jakaś lista osób zakwalifikowanych czy raczej bezpośrednio na mail zainteresowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 pewnie na stronie szkoły pojawi się lista. A jak nie to zadzwoń do sekretariatu - w tej szkole jest wyjątkowo uprzejmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Będą wysyłane jakieś potwierdzenia zgłoszenia na warsztaty ? Wysłałem swoje pracki w zipie i zdażyło się że po ściągnięciu zip był spaprany. Potem ściągałem na różnych kompach i było ok ale głupio by było jakby rekrutujący olali moje zgłoszenie bo zip okaże się uszkodzony (u nich) a przy tylu zgłoszeniach łatwo wywalić kogoś z walniętym plikiem niż pisać o powtórne wysłanie ble ble ble ;] Sorki za głupie pytanie ale no zależy mi by się załapać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 No to zgłoszenie wysłane :D Zobaczymy czy się uda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 (edytowane) Baggins: okienka zamyka się w lewym górnym rogu czerwonym buttonem z „x”. :) Można przybyć na jedne zajęcia np z panem Klickiem? Bo na wiecej wykładów nie dojadę, z nad morza :) Edytowane 25 Październik 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 no to fajnie ze moja inicjatywa nagrania wykladow nie uslyszala stanowczego "nie", mam nadzieje ze i skzola i PI sie zgodza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi