ptaszek Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Czołem, Chciałbym się pochwalić :) tym razem pracą, którą zrobiłem gdzieś 1,5 miesiąca temu na konkurs CGHUB & Imagine FX Bobby Chiu's Fairytales Re-Imagined 2D & 3D Art Challenge. Soft: Maya, Mudbox, Photoshop. Hej
Pawelkos Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Jeszcze zadnego komentarza a juz na glownej :) To chyba swiadczy o jakosci pracy z czym sie zgadzam i gratuluje bo super pracka. Fajnie stylistycznie, nie podobaja mi sie tylko te uszy. Z reszta komentarzy sie na razie wstrzymam do momentu jak pokazesz co co tam jest czystym 3d. Ale podobac mi sie to :)
mafida Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Swietne,bardzo sympatyczna księżniczka:) 5 starsów masz:)
blinq Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Fajowa praca! Brakuje mi tylko jakiejś większej ekspresji na jej twarzy. Ale i tak 5 gwiazdek ;) Pozdrawiam!
Gość fishinthewater Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Świetna praca. Obserwowałem wątek na Hubie, lubię takie klimaty. Również 5 daje. pzdr.
ptaszek Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Napisano 6 Wrzesień 2011 Dzięki wielkie za fronta i pozytywne komentarze Panowie :) Co do twarzy to kombinowalem z roznymi minami, ale opcja lekko kamiennej i poirytowanej miny najbardziej mi przypadla do gustu :)
mookie Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Świetna praca, w pełni zasłużony front! Gratulacje! 5*
Levus Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Praca jest fajna, fajne kolorki, fajny dziczek, fajna dziewuszka, ale przez kadrowanie i kompozycję ja jej nie kupuję. Kompozycja mi się nie podoba, wszystko tak porozkładane naookoło, tu dziczek, tu oliwka, tam głowka, tam jakaś firanka, w rogu sprężynka, a w centralnym punkcie spódnica, taka nieatrakcyjna kremowa plama na środku ekranu, która w dodatku wygląda bardzo płasko. I wystające z tej plamy nogi. Nie podobają mi też się uszka dziewczyny, ich kształt. Pozatem spoko, pozdrawiam i gratuluję ukończenia!
Hynol Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Nie wiem, może to przez kompozycję jak Levus pisze, ale ja się zastanawiam skąd ona ten groszek wyciągnęła :). Poza tym spoczko - gratuluję ukończenia.
imprecis Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Fajna scena, ale kiepska twarz, sztywna poza i kiepska kompozycja trochę zabija tą scenę, a szkoda, bo potencjał jest olbrzymi. Gdyby to poprawić to *****, obecnie to takie -4.
Rembik Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Z tego co mi się nie podoba, to groszek powinien być wysuszony (koloru kremowego), a teraz jest jaskrawo zielony, rozgniótłby się pod materacami taki młody i miękki... hehe Praca bardzo przyjemna.
Pawelkos Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 to jak bedzie szansa zobaczy samo 3d bez podmalowek ? ;p
ptaszek Napisano 10 Wrzesień 2011 Autor Napisano 10 Wrzesień 2011 Dzieki wszystkim za pozytywne glosy i uwagi :) to jak bedzie szansa zobaczy samo 3d bez podmalowek ? ;p Niestety wszystko jest na passach. Jest sporo PS'a. Glownie kolory, wlosy i fur dzika. Tak czy inaczej blizej do 3d niz 2d, jesli o kategorie Ci chodzi.
Luki Luki Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 Modelowanie i skinowanie/pozowanie bardzo kuleje. Obrazek ma fajny klimat, ale braki w modelu nie pozwalają mi się zgodzić z zachwytami pozostałych. Żeby nie być gołosłownym: - uszy są bardzo dziwnie osadzone, choć sama twarz jest ładna mimo delikatnego zeza i zbyt szerokiej nasady nosa - dłonie wyglądają ubogo - ramiona i okolice pach są bardzo dziwne - łydki są obło-nijakie, źle wystylizowane - plisy sukienki nie wyglądają zbyt dobrze, są zbyt ostre, a ponadto cała sukienka układa się mało naturalnie - cała poza wygląda na nienaturalną Część z tych zarzutów mogłaby się okazać nietrafiona, możliwe że to oświetlenie jest częściowo winne. Pokaż model prosto z viewportu, nad innymi rzutami się nie będę upierał, ale też warto byłoby zerknąć.
mateusz_s Napisano 12 Wrzesień 2011 Napisano 12 Wrzesień 2011 fajne, przynajmniej dla odmiany coś innego niż kolejna wizka lub samochód
JoseConseco Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Bardzo konkretni to wyszło. Lubię takie bajkowe klimaty.
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Bardzo fajnie to wyszło, szczególnie otoczenie. No i świetny pomysł!
jrub Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Maćku! Świetna robota! Daje dużą piątkę!
Rekomendowane odpowiedzi