Napisano 6 Wrzesień 201113 l Czołem, Chciałbym się pochwalić :) tym razem pracą, którą zrobiłem gdzieś 1,5 miesiąca temu na konkurs CGHUB & Imagine FX Bobby Chiu's Fairytales Re-Imagined 2D & 3D Art Challenge. Soft: Maya, Mudbox, Photoshop. Hej
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Jeszcze zadnego komentarza a juz na glownej :) To chyba swiadczy o jakosci pracy z czym sie zgadzam i gratuluje bo super pracka. Fajnie stylistycznie, nie podobaja mi sie tylko te uszy. Z reszta komentarzy sie na razie wstrzymam do momentu jak pokazesz co co tam jest czystym 3d. Ale podobac mi sie to :)
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Fajowa praca! Brakuje mi tylko jakiejś większej ekspresji na jej twarzy. Ale i tak 5 gwiazdek ;) Pozdrawiam!
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Świetna praca. Obserwowałem wątek na Hubie, lubię takie klimaty. Również 5 daje. pzdr.
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Autor Dzięki wielkie za fronta i pozytywne komentarze Panowie :) Co do twarzy to kombinowalem z roznymi minami, ale opcja lekko kamiennej i poirytowanej miny najbardziej mi przypadla do gustu :)
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Praca jest fajna, fajne kolorki, fajny dziczek, fajna dziewuszka, ale przez kadrowanie i kompozycję ja jej nie kupuję. Kompozycja mi się nie podoba, wszystko tak porozkładane naookoło, tu dziczek, tu oliwka, tam głowka, tam jakaś firanka, w rogu sprężynka, a w centralnym punkcie spódnica, taka nieatrakcyjna kremowa plama na środku ekranu, która w dodatku wygląda bardzo płasko. I wystające z tej plamy nogi. Nie podobają mi też się uszka dziewczyny, ich kształt. Pozatem spoko, pozdrawiam i gratuluję ukończenia!
Napisano 6 Wrzesień 201113 l Nie wiem, może to przez kompozycję jak Levus pisze, ale ja się zastanawiam skąd ona ten groszek wyciągnęła :). Poza tym spoczko - gratuluję ukończenia.
Napisano 7 Wrzesień 201113 l Fajna scena, ale kiepska twarz, sztywna poza i kiepska kompozycja trochę zabija tą scenę, a szkoda, bo potencjał jest olbrzymi. Gdyby to poprawić to *****, obecnie to takie -4.
Napisano 8 Wrzesień 201113 l Z tego co mi się nie podoba, to groszek powinien być wysuszony (koloru kremowego), a teraz jest jaskrawo zielony, rozgniótłby się pod materacami taki młody i miękki... hehe Praca bardzo przyjemna.
Napisano 10 Wrzesień 201113 l Autor Dzieki wszystkim za pozytywne glosy i uwagi :) to jak bedzie szansa zobaczy samo 3d bez podmalowek ? ;p Niestety wszystko jest na passach. Jest sporo PS'a. Glownie kolory, wlosy i fur dzika. Tak czy inaczej blizej do 3d niz 2d, jesli o kategorie Ci chodzi.
Napisano 11 Wrzesień 201113 l Modelowanie i skinowanie/pozowanie bardzo kuleje. Obrazek ma fajny klimat, ale braki w modelu nie pozwalają mi się zgodzić z zachwytami pozostałych. Żeby nie być gołosłownym: - uszy są bardzo dziwnie osadzone, choć sama twarz jest ładna mimo delikatnego zeza i zbyt szerokiej nasady nosa - dłonie wyglądają ubogo - ramiona i okolice pach są bardzo dziwne - łydki są obło-nijakie, źle wystylizowane - plisy sukienki nie wyglądają zbyt dobrze, są zbyt ostre, a ponadto cała sukienka układa się mało naturalnie - cała poza wygląda na nienaturalną Część z tych zarzutów mogłaby się okazać nietrafiona, możliwe że to oświetlenie jest częściowo winne. Pokaż model prosto z viewportu, nad innymi rzutami się nie będę upierał, ale też warto byłoby zerknąć.
Napisano 12 Wrzesień 201113 l fajne, przynajmniej dla odmiany coś innego niż kolejna wizka lub samochód