Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hehe, w sumie nie, ale uznałem, że warto coś pokazać a innego wątku w sumie nie ma :] zresztą jak na moje tempo pracy dwa dni na taki model to i tak speed ;)

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
no to może zrobić taki wątek na nie speedowe modele lub ten przekonvertować :)

Mówicie - macie. :)

Tylko nie jestem pewien dlaczego jeszcze wyświetla się stara nazwa.

Napisano

cool chveti dzięki ;)

no to wrzucam coś od siebie :)

z głową muszę jeszcze pokombinować trochę bo nie jest w 100% anatomiczna :D

2002063756860339511_rs.jpg

o i siatka:) w głowie nie ma samych quadów bo jeszcze nie skonczona :)

2004301246703853572_rs.jpg

Napisano

Mam pytanko, używaliście takiego programu jak TeamViewer ? można by było sie kiedyś zgadać i sobie pooglądać jak to tam komu sie modeluje ;> Blue-Berry moze nie jestem ekspertem ale wydaje mi sie ze używasz za dużych pędzli, brakuje w tym modelu szczegółów

Napisano

Sic TeamViewer to moim zdaniem bez sensu, videotutki np darmowe Klicka nie wystaczają? :)

Blue-Berry wątek nie ten , na sculpty jest osobny wątek tutaj tylko modele i siatęcje ich są only ;)

Napisano

super wygląda. ale jakoś te "coś" dookoła do mnie nie przemawia (to na czym trzyma się ręce).

ode mnie taki skromny model peugeota 207. bardzo proszę o wytykanie krzywizn i niezgodności :)

207ku2.jpg

2072dv6.jpg

Napisano

Vision - Fajniutka kierowniczka ale Ci się displace mapka rozjeżdża jak nogi starej....... :D

Popracuj jeszcze nad mapowaniem. A wszyscy wiemy że efekt będzie powalający ;)

Pokaż siateczkę bo ciekaw jestem :)

Napisano

Oto kolejne postępy w moim pugu - zaznaczcie gdzie są jakieś nierówności. jest to mój tak właściwie 2 model samochodu w 3dsmaxie, także nie bijcie za mocno :) (wipa nie chcę zakładać bo już umieściłem tam 2 samochody i ich nie skończyłem;) ). światła z przodu zacząłem robić, z tyłu tylko ta szybka tak na szybko zrobiona, żeby to jakoś wyglądało. felgi też nie skończone, chciałem raczej zobaczyć jak wygląda karoseria na kołach. i muszę powiedzieć że jestem całkiem ustatysfakcjonowany ;)

62038430ei7.th.jpg

85986384yv5.th.jpg

34034207zi5.th.jpg

88095465by8.th.jpg

44429168dn1.th.jpg

Napisano

52967659ch2.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/8182/52967659ch2.jpg

Taki speedzik po powrocie z Łodzi. Testuję nową metode modelowania głowy o nazwie - Moja nowa metoda modelowania głowy z box'a 1x1. Jak to pięknie brzmi xF

Jest kilka niedoróbek, ale to test metody, i się sprawdziła, pewnie doświadczony grafik ( czyt. Gomez, wrzecionek, Klicek(?) i inni wymiatacze ) z tej metody wyjęli by 100%. Myślę, że zrobię tutka jak sam ją opanuje, dla uświadomienia:

Bryła Głowy - 1min - 4min.

Oczy - 1-2min

Nos - 2-4min.

Usta - 1-3min.

Uszy - nie wiem xF

Czyli możemy wymamłać głowę w 7,5 minuty, ale to na pewno da rade dobry grafik, a nie taki zielony ja ;]

PS Wymodelowanie samej głowy zajęło mi chyba około 15-stu minut.

Napisano

Od tak taka lampke sobie smignalem... Narazie sie ucze wiec to zostawiam... materialow nie bedzie bo jeszcze nie umiem zrobic dobrych... moze kiedys... teraz dlubie kolejne tutki:)

pozdro

lampkaom0.th.jpg

Napisano

_Arti_ czas jest ważny bo to speed modeling ale efekt też powinien być na jakimś przyzwoitym poziomie więc poświeć na model 2 godziny i zrób go dobrze a nie 15 minut i źle

The MiM jak już robisz render to zrób taki na którym będzie można go zobaczyć i oceni _Arti_ ciebie też to się tyczy dałeś duży obrazek a jedna połowa to ciemna plama a druga to siatka

Napisano
_Arti_ czas jest ważny bo to speed modeling ale efekt też powinien być na jakimś przyzwoitym poziomie więc poświeć na model 2 godziny i zrób go dobrze a nie 15 minut i źle

The MiM jak już robisz render to zrób taki na którym będzie można go zobaczyć i oceni _Arti_ ciebie też to się tyczy dałeś duży obrazek a jedna połowa to ciemna plama a druga to siatka

Masz rację, ale ja trenuję nową metodę, więc wiesz, jeszcze długo mi do profesjonalizmu ^^'

Edit@

Tak lepiej?

75223335eh5.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/8499/75223335eh5.jpg

Napisano

Dzięki t0m3k!

Siatka Pena:

wirebestln2.jpg

Każda z części jest oddzielnym obiektem, tak aby można było pena otwierać i zamykać.

Proszę o krytykę , jako żem początkujący :P

Napisano

gumaCK używałeś boolenów a to mało pro ;P

a tu ode mnie takie dwa pasztety nie pierwszej świeżości :)

80253442mp5.jpg

1anx3.jpg

i taki

72920202im6.jpg

2apf1.jpg

render nie z ostatecznej wersji

3aoa6.jpg

Napisano

mrkrzysiek nad tym z guziczkami to może jakieś 5h nad palmphonem raczej krócej ale z zegarkiem nie modeliłem więc to takie troche mało precyzyjne :)

modeliłem w modo oczywiście :)

ten palmfon to QtekS100 a ten zwykły fon z guziczkami to qtek8310 ;)

natknąłem się na niezłe fotki tych fonów i pomyslałem że sobie je modelne :) chciałem sprawdzić czy dam radę :)

i wersja bez smootha prawie się nie różni :D

zzzzzzwn9.jpg

Napisano

t0m3k e tam kto by to oglądał :P i musiałbym się starać a tak to mogę modelować grać w szachy i oglądać film jednocześnie

a najbardziej to mi nie pasi to że wyplówanie filmiku po nagraniu zajmuje 3 razy tyle czsu co samo nagrywanie, kto ma na to czas:) już za stary jestem na to, nie te lata :D

Napisano

ludzie, thread nam umiera! róbcie coś :)

to ja tak na ożywienie: jak poprawić siatkę w tym modelu, żeby było dobrze? bo mam niejasne przeczucie, że teraz nie jest... niby 100% quadów, ale topologia mi nie pasuje... wszelkie porady ogólne dot. modelu są również mile widziane.

siatkaqf0.png

Napisano

To moja pierwsza głowa w 3D... to miał być facet, a wygląda jak ufo-kobieta:) I nie śmiejcie się, to naprawdę pierwsza głowa jaką wymodelowałem!

Napisano

Siemka GerL@nt od czegoś trzeba zacząć, spróbuj tą głowę upodobnić do ludzkiej korzystając z referek a potem popracuj nad topologią siatki. Jest na forum wątek z siatkami chyba ttaaddeekk go założył więc możesz podpatrzyć jak inni sobie porodzili z siatka głowy. Pozdro.

Napisano

chyba kiedys cos takiego bylo ale umarlo.

jestem za, moze w przyszlym tygodniu np. wtorek, tylko pozno w nocy (10?) sesja 2h?

jak jest ktos chetny to niech pisze.

Napisano

Witam:)

Mój pierwszy speed (ok 30min). Jestem lamerem w ZBrushu, nie znam sie kompletnie na tym, takie cus tylko wykleiłem:

glowatl8.jpg

gowa2xd8.jpg

gowa3ad7.jpg

Mogę o cos zapytac? jak zrobic baze w Zbrushu? Czy z tego modelu moge zrobic baze? jak? Prosze o odpowiedz

Pozdrawiam,

Ciastuch.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności