tweety Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 hehe, w sumie nie, ale uznałem, że warto coś pokazać a innego wątku w sumie nie ma :] zresztą jak na moje tempo pracy dwa dni na taki model to i tak speed ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 no to może zrobić taki wątek na nie speedowe modele lub ten przekonvertować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Nie lepiej po prostu zakładać WIP'y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 jest jeszcze wątek z renderami testowymi itp :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 no to może zrobić taki wątek na nie speedowe modele lub ten przekonvertować :) Mówicie - macie. :) Tylko nie jestem pewien dlaczego jeszcze wyświetla się stara nazwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 cool chveti dzięki ;) no to wrzucam coś od siebie :) z głową muszę jeszcze pokombinować trochę bo nie jest w 100% anatomiczna :D o i siatka:) w głowie nie ma samych quadów bo jeszcze nie skonczona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sic Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Mam pytanko, używaliście takiego programu jak TeamViewer ? można by było sie kiedyś zgadać i sobie pooglądać jak to tam komu sie modeluje ;> Blue-Berry moze nie jestem ekspertem ale wydaje mi sie ze używasz za dużych pędzli, brakuje w tym modelu szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Sic TeamViewer to moim zdaniem bez sensu, videotutki np darmowe Klicka nie wystaczają? :) Blue-Berry wątek nie ten , na sculpty jest osobny wątek tutaj tylko modele i siatęcje ich są only ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 maly tescik modellingu, pochadzacy z wiekszego projektu, nad ktorym aktualnie siedze w wolnej chwili;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 super wygląda. ale jakoś te "coś" dookoła do mnie nie przemawia (to na czym trzyma się ręce). ode mnie taki skromny model peugeota 207. bardzo proszę o wytykanie krzywizn i niezgodności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 vision3d piękna kierownica bardzo mi się podoba, trosiek bardzo ładnie Ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 vision super wyglada, moglbys pokazac siate ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Vision - Fajniutka kierowniczka ale Ci się displace mapka rozjeżdża jak nogi starej....... :D Popracuj jeszcze nad mapowaniem. A wszyscy wiemy że efekt będzie powalający ;) Pokaż siateczkę bo ciekaw jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 mapowanie w fazie testow jeszcze jest, akurat w takich zlozonych elementach nie jestem biegly, takze wiele pracy przede mna:) zalaczam siatke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Oto kolejne postępy w moim pugu - zaznaczcie gdzie są jakieś nierówności. jest to mój tak właściwie 2 model samochodu w 3dsmaxie, także nie bijcie za mocno :) (wipa nie chcę zakładać bo już umieściłem tam 2 samochody i ich nie skończyłem;) ). światła z przodu zacząłem robić, z tyłu tylko ta szybka tak na szybko zrobiona, żeby to jakoś wyglądało. felgi też nie skończone, chciałem raczej zobaczyć jak wygląda karoseria na kołach. i muszę powiedzieć że jestem całkiem ustatysfakcjonowany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 trosiek czemu nie założysz vipa ?? przecież model jak najbardziej godny uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit17 Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 taki granat w niecałe 1,5 godz przed pojsciem spac tak mnie naszlo po grze w Brothers in Arms gre polecam:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Taki o sobie mieczyk zrobiłem :) Pare bugów widać :/ Ale nie chce mi się ich już poprawiać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Trybal fajny nóż ;) uchwyt bardzo cool ale ostrze wydaje mi się coś nie ostre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 model ok... ale gdzie SIATKA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 http://img177.imageshack.us/img177/8182/52967659ch2.jpg Taki speedzik po powrocie z Łodzi. Testuję nową metode modelowania głowy o nazwie - Moja nowa metoda modelowania głowy z box'a 1x1. Jak to pięknie brzmi xF Jest kilka niedoróbek, ale to test metody, i się sprawdziła, pewnie doświadczony grafik ( czyt. Gomez, wrzecionek, Klicek(?) i inni wymiatacze ) z tej metody wyjęli by 100%. Myślę, że zrobię tutka jak sam ją opanuje, dla uświadomienia: Bryła Głowy - 1min - 4min. Oczy - 1-2min Nos - 2-4min. Usta - 1-3min. Uszy - nie wiem xF Czyli możemy wymamłać głowę w 7,5 minuty, ale to na pewno da rade dobry grafik, a nie taki zielony ja ;] PS Wymodelowanie samej głowy zajęło mi chyba około 15-stu minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The MiM Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Od tak taka lampke sobie smignalem... Narazie sie ucze wiec to zostawiam... materialow nie bedzie bo jeszcze nie umiem zrobic dobrych... moze kiedys... teraz dlubie kolejne tutki:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 http://img146.imageshack.us/img146/3591/stonetexturefortutorialwf6.jpg Tutaj jakiś demon, głowa - 20 minut nową metodą ( o.O ) + kawałek ciała f2f - 10 minut, do tego 10 minut na materiały i 30 sekund na merge podstawki z poprzedniej panienki xD W sumie 40 minut i mamy takie cóś. o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 _Arti_ czas jest ważny bo to speed modeling ale efekt też powinien być na jakimś przyzwoitym poziomie więc poświeć na model 2 godziny i zrób go dobrze a nie 15 minut i źle The MiM jak już robisz render to zrób taki na którym będzie można go zobaczyć i oceni _Arti_ ciebie też to się tyczy dałeś duży obrazek a jedna połowa to ciemna plama a druga to siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 _Arti_ czas jest ważny bo to speed modeling ale efekt też powinien być na jakimś przyzwoitym poziomie więc poświeć na model 2 godziny i zrób go dobrze a nie 15 minut i źle The MiM jak już robisz render to zrób taki na którym będzie można go zobaczyć i oceni _Arti_ ciebie też to się tyczy dałeś duży obrazek a jedna połowa to ciemna plama a druga to siatka Masz rację, ale ja trenuję nową metodę, więc wiesz, jeszcze długo mi do profesjonalizmu ^^' Edit@ Tak lepiej? http://img443.imageshack.us/img443/8499/75223335eh5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Takie tam "mini zleconko" hehe :D Jakieś 10min, ponieważ musiałem robić poprawki xD Etap powstawania wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 A więc rozumiem, że klient chciał to, a że za mało zapłacił... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Takie o coś sobie zrobiłem z nudów i w przerwie w projekcie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Dzisiejszy model : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 napisze tylko ze zasady w tym watku NAKAZUJA pokazywanie siatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Tyle że jak ma pokazac siatke? :P Jest jakaś opcja pokazujaca siatke przy renderze,czy mam wkleic screena i wyciac w PS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 mozna screenshot'a dac albo jesli chcesz zeby bylo ladnie wybrac jedna z opcji ponizej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Dzięki t0m3k! Siatka Pena: Każda z części jest oddzielnym obiektem, tak aby można było pena otwierać i zamykać. Proszę o krytykę , jako żem początkujący :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 gumaCK używałeś boolenów a to mało pro ;P a tu ode mnie takie dwa pasztety nie pierwszej świeżości :) i taki render nie z ostatecznej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 fikołek piękne modele długo robiłeś jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 fajne modele, napisz co to za fony pokaz tego drugiego bez MS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 ładnie ladnie fikołek m600 lux a ten drugi to co to? :) przez chwile myslalem ze c550 ale ciut inny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 mrkrzysiek nad tym z guziczkami to może jakieś 5h nad palmphonem raczej krócej ale z zegarkiem nie modeliłem więc to takie troche mało precyzyjne :) modeliłem w modo oczywiście :) ten palmfon to QtekS100 a ten zwykły fon z guziczkami to qtek8310 ;) natknąłem się na niezłe fotki tych fonów i pomyslałem że sobie je modelne :) chciałem sprawdzić czy dam radę :) i wersja bez smootha prawie się nie różni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 mogles to nagrac i videotutka zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 t0m3k e tam kto by to oglądał :P i musiałbym się starać a tak to mogę modelować grać w szachy i oglądać film jednocześnie a najbardziej to mi nie pasi to że wyplówanie filmiku po nagraniu zajmuje 3 razy tyle czsu co samo nagrywanie, kto ma na to czas:) już za stary jestem na to, nie te lata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Cześć Taki tam Hełmo-nurko-fon i siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 ludzie, thread nam umiera! róbcie coś :) to ja tak na ożywienie: jak poprawić siatkę w tym modelu, żeby było dobrze? bo mam niejasne przeczucie, że teraz nie jest... niby 100% quadów, ale topologia mi nie pasuje... wszelkie porady ogólne dot. modelu są również mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 To moja pierwsza głowa w 3D... to miał być facet, a wygląda jak ufo-kobieta:) I nie śmiejcie się, to naprawdę pierwsza głowa jaką wymodelowałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Siemka GerL@nt od czegoś trzeba zacząć, spróbuj tą głowę upodobnić do ludzkiej korzystając z referek a potem popracuj nad topologią siatki. Jest na forum wątek z siatkami chyba ttaaddeekk go założył więc możesz podpatrzyć jak inni sobie porodzili z siatka głowy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Naked Models, już skopiowałem parę co lepszych siatek, jeszcze dzisiaj się wezmę za poprawianie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Wychudziłem twarz, poprawiłem okolice oczu i ust... nad ustami jeszcze będę siedział, bo nadal nie wiem co jest nie tak xDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Tak mnie zastanawia dlaczego max3d nie organizuje speed challange ? Myślę że to fajna forma rozrywki i przyjemnej konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 chyba kiedys cos takiego bylo ale umarlo. jestem za, moze w przyszlym tygodniu np. wtorek, tylko pozno w nocy (10?) sesja 2h? jak jest ktos chetny to niech pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Witam:) Mój pierwszy speed (ok 30min). Jestem lamerem w ZBrushu, nie znam sie kompletnie na tym, takie cus tylko wykleiłem: Mogę o cos zapytac? jak zrobic baze w Zbrushu? Czy z tego modelu moge zrobic baze? jak? Prosze o odpowiedz Pozdrawiam, Ciastuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi