adek Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Privisa to słowiańska bajka, koprodukcja Juice i Flat Foot Film dla całej rodziny, którego akcja toczy się w fascynującym świecie naszych przodków. Opowiada historię 11-letniego Wilkana, jego dziadka Stanimira i ojca chłopaka - Borzymira. To historia o rodzinie, dorastaniu i sztuce podejmowania wyborów. Pełna treść: Privisa - koprodukcja Juice i Flat Foot Films Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 O cholera! Niech to się tylko uda, niech się uda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 11 Marzec 2016 Autor Share Napisano 11 Marzec 2016 @walmord: Dokładnie! Przepiękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Szkoda, że takie krótkie... bo aż chce się obejrzeć więcej :) Wygląda super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Stylizacja od razu sugeruje anime a tu nasze rodzime klimaty! Nareszcie! Trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bear island Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 słodki jeżu... może nareszcie, pierwszy raz będę mógł się onanizować do polskiej animacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agdybybyl Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 za dobre... nikt w tym kraju nie pozwoli żeby to zostało ukończone... tak już mamy....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Jaram się jak pochodnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 O super sprawa, wiadomo czego uzyto do rysowania? Mam na mysli soft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Piekne! Pierwsze skojarzenie Paul Felix Nowe Szaty Krola :), chce wiecej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
materalia Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 dobrze się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Na Trygława i Swaroga, niech to się uda, niech to się uda, niech to się uda, nie to się.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osael Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Wow super! Moje pierwsze skojarzenie to Ghibli :-) Wiatru w żagle, kasy do portfela. TO MUSI SIĘ UDAĆ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Wow super! Moje pierwsze skojarzenie to Ghibli :-) No ja myślę ze raczej Cartoon Saloon. I gdyby się udał taki "Sekret ksiegi z Kells" tylko słowiański, to osobiście wzniosę pomnik Światowida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 O super sprawa, wiadomo czego uzyto do rysowania? Mam na mysli soft. ps i after Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 .. i maya toon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Lol ps i after. Dobrze wiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 ja stawiałem na kartkę papieru i ołówek, ale ciekawe czy ktoś z ekipy kiedyś coś napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michax56 Napisano 13 Marzec 2016 Share Napisano 13 Marzec 2016 Przepieknie sie prezentuje. Polskie Ghibli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 14 Marzec 2016 Share Napisano 14 Marzec 2016 Ale czemu w temacie posta jest koprodukcja Juice i Flat Foot Films, skoro wszędzie jako pierwszy producent wymieniany jest Platige? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Marzec 2016 Share Napisano 14 Marzec 2016 Bo Juice jest fajniejszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 14 Marzec 2016 Share Napisano 14 Marzec 2016 Ale czemu w temacie posta jest koprodukcja Juice i Flat Foot Films, skoro wszędzie jako pierwszy producent wymieniany jest Platige? No właśnie producent... - czyli forwardowanie maili :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Wygląda rewelacyjnie, ekipie należą się podwójne gratulacje… Przed teaserkiem mieli raczej przeciwieństwo zainteresowania a pokazali klasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 slicznosci :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Jakoś ludzi z poza "branży" mają wręcz odwrotne, negatywne odczucia co do typu urody małego bohatera opowieści. Chcą blondyna o niebieskich oczach i nieodstających uszach. Ehh ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 No tu sie zgodze, jako element budowania marki, to raczej zbyt slabo przemyslane i moze oslabic propagacje wizerunku na inne media/obiekty. Za to chyba odpowiada team od forwardowania maili ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Typ hitlerjugend pewnie lepiej by się sprzedał. Ale tak jest chyba poprawniej politycznie ;) Zresztą typ słowiański to nie to samo co aryjski itp, ble ble ble. Mi tam ten maluch odpowiada. Bez polityki czy większych filozofii. Ciekawy jestem innych postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Jeśli chodzi o oprogramowanie jakie zostało wykorzystane w Privisie to : Animacja- Toon Boom Studio, compo w AE, Photoshop i Maya (Toon) Realizacja teasera zajęła miesiąc. Przekazuję przy okazji pozdrowienia i podziękowania od reżysera, Marcina Karolewskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Szkoda ze toonBoom a nie flash, mielibyscie mniej sieki mysle w klatkach i daloby sie sporo oskryptowac. Ale i tak super ze wektorowe (zgaduje) czary, a nie bitmapowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fira Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Cześć! Dzięki za pozytywne opinie i reakcje. Bardzo nas one cieszą i dodają wiatru w żagle.;) Jeśli chodzi o postaci to cały czas nad nimi pracujemy i "uładniamy". Istotne jest dla nas aby ich wygląd odzwierciedlał cechy charakteru. Sympatycy aryjskiej palety barwnej znajdą ją w postaciach ojca (widocznego na filmie w pierwszych ujęciach), braci bliźniaków (w filmie symbolizują ich strzały zmieniające się w wilki) oraz dziadka (na razie tylko go słyszymy). Wilkan czyli główny bohater wdg. nas powinien wyróżniać się na tle rodziny dlatego ma inne warunki fizyczne, jest bardziej podobny do matki. No to tyle gwoli wyjaśnienia:) Jak tylko będzie to możliwe będziemy Wam ujawniać kolejne postaci i historie z nimi związane. Pozdrawiam! Marcin:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 e no coś tam już ujawniliście: http://juice.pl/project/180/privisa-development-phase A można wiedzieć czy animacja w ToonBoom jest rysowana poklatkowo czy z rigowanych modeli? Trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Polskie Mononoke Hime?! :D Zajebiste i to bardzo! Jaram sie i trzymam kciuki! Gdzie mozna wplacac pieniadze na development?! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 ___________ (numer konta usuniety przez administratora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 Kiedy planujecie premierę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 23 Marzec 2016 Share Napisano 23 Marzec 2016 Zakochałem się! Miłość od pierwszego wejrzenia. Pokłony dla całej ekipy. Trzymam ogromnie kciuki za dalszą produkcję!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Brawo! Poziomem animacji udało nam się dobić do tego co w latach 90. ubiegłego wieku prezentował Disney. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Ich paperman z obecnej dekady nie oferuje wiele wiecej niz ich filmy sprzed 30 lat mozna by rzec idac tym tokiem. Nawet jezeli cala animacja pozwoli zbudowac jedynie dobrych managerow i supervisorow do tego typu produkcji, to juz sukces, bo nedzie krokiem w strone wiekszych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Brawo! Poziomem animacji udało nam się dobić do tego co w latach 90. ubiegłego wieku prezentował Disney. Nieeeee, to IM sie udalo dobic do tego poziomu, WY jestescie jeszcze w latach 90ych w Polsce. Czasy Amigi powiedzialbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 (edytowane) Nieeeee, to IM sie udalo dobic do tego poziomu, WY jestescie jeszcze w latach 90ych w Polsce. Czasy Amigi powiedzialbym. Ja to jestem w ogóle na poziomie maszyny Turinga Edytowane 24 Marzec 2016 przez pikok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Rewelka. Nie wiem dlaczego kojarzy mi sie z Tarzanem Disneya. No i strasznie ciekawym jak jest Borzymir po angielsku. Godspeace? :D Innych to nawet sie nie podejme :D Mam nadzieje ze bedzie hit! Trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 I nikomu się to nie kojarzy z filmami z Cartoon Saloon? Nawet idea podobna - odgrzebanie rodzimej mitologii i pokazanie jej w świetnej plastyce 2d. Żeby nie było, dla mnie to jak najbardziej pozytywna inspiracja. Bo ja Disney'a za bardzo tu nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Marzec 2016 Share Napisano 26 Marzec 2016 Ciekawe byloby tlumacznie nazw tak starych, bo moze sie okazac, ze czesc ma odpowiedniki w angielskich mitach albo funkcjonuje w przyswojonej nazwie. Tak jak 'drzewo z Prus' czyli swierk, nazywa sie 'spruce' (z Prus), bo tak go nazywali polacy handlujacy nim z brytonami. Wiec jest to slowo polskiego pochodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 27 Marzec 2016 Share Napisano 27 Marzec 2016 Ciekawe byloby tlumacznie nazw tak starych, bo moze sie okazac, ze czesc ma odpowiedniki w angielskich mitach albo funkcjonuje w przyswojonej nazwie. Tak jak 'drzewo z Prus' czyli swierk, nazywa sie 'spruce' (z Prus), bo tak go nazywali polacy handlujacy nim z brytonami. Wiec jest to slowo polskiego pochodzenia. Takie słowa są chyba trzy. Spruce, mead i quark, przy czym co do spruce i mead są spory. :) W jakiś tam odległy sposób Privisa skojarzyła mi się z nowym "Kubo" od Laiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qnaman Napisano 17 Kwiecień 2016 Share Napisano 17 Kwiecień 2016 To może być pierwsza, dobra kreskówka z polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi