La R Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 ...dopóki nie uważam moich prac za super... Oj to tak będzie raczej do końca ;). ...wizka świerszcza a moja to zupełnie inny kosmos......każdy ma własny kosmos...a może to był sajgon... Edit: No i dzięki...rep potrójny w sile :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
car Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Witam. Czytając Wasze wpisy zastanawiam się ile macie lat??? Zapytam panów ile panowie chcą zarabiać w wieku 30lat? 2tyś -3tyś zł???To idźcie na budowę i tyle wyciągniecie na rękę. Ilu z was pracuje na legalnym sprzęcie?około 22000zł Max + 4000Vray.( rok pracy na soft).Opłać ZUS + Podatki+prąd itp. NIe przeczę że jak zaczynałem również moje stawki były marne ale i efekt końcowy rónież...hehehe Klijent zawsze ma pieniądze w przeciwnym razie nie zawracałby sobie głowy wizualizacją.Wasza w tym głowa żeby wyciągnąć jak najwięcej. Zawsze jest duuuuużo pracy ;) Większość z nas pracuje przez neta ,a odbiorca nie wie czy ty masz 17 czy 30 lat.Z rozmowy jedynie może wywnioskować. 30latkowi nie zaproponuje 300zł za wizkę domu ...hahahaha za włączenie komputera to ok Przyjmujcie zlecenia przeważnie od firm...umowa o dzieło przydatna-jest ona prostym zabezpieczeniem waszej wypłaty Koledzy trzymajmy się razem bo mamy umiejętności i wiedzę na światowym poziomie.Zarobić można i 10tyś miesięcznie ... a jak kilka nocek nie prześpicie to i więcej. Nie jesteśmy robotnikami :) Pewna firma udostępniła cennik w googlach za wizualizację to jest odnośnik. Pozdrawiam i duuuuużych zarobków:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Ciekawe.... może warto się przebranżowić :) Aaa.. odnośnika brak, albo ja go znaleźć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Nie obrażając nikogo, ale strasznie jałowy ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 (edytowane) Nie chce nikogo faworyzować, ale wspolnie z Lisem, MarkiemG, Zedem staram sie utrzymać podobny poziom cen bo wszyscy pracujemy w podobnym segmencie klientów przy czym nie wchodzimy sobie w drogę. Czasem porozumiemy sie do co do stawek by wszystko było na poziomie. Obawiam się że klientów i poziom macie zupełnie różny. Jeżeli stawki macie podobne to znaczy że Lis robi za ułamek ceny i psuje rynek najbardziej wymagających zleceń ;) Edytowane 26 Maj 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Obawiam się że klientów i poziom macie zupełnie różny. Jeżeli stawki macie podobne to znaczy że Lis robi za ułamek ceny i psuje rynek najbardziej wymagających zleceń ;) ktoś tu się zaraz obrazi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
car Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 (edytowane) www. 3dlive.pl jeżeli to są ceny firm więc pomyślcie ile prywatnie brać:) Nie trzeba się ograniczać do wizualizacji architektonicznych. Szukaj zleceń w różnych branżach...a zarobisz odpowiednio:) Edytowane 2 Czerwiec 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
car Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Dodam jeszcze to ...ktoś mi powiedział że produkt to 20% jak go potrafisz sprzedać nie za 100zł tylko 1000zł to cała filozofia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Szkoda że 3dlive wyrzucili ze strony gadającego kolesia. Pewnie stracili przez to niejednego klienta :P . Ogólnie to ta stronka może być motywacją dla świeżych wizualkowiczów i przykładem na to, że jakość i zaawansowanie techniczne w wizualizacjach nie jest najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Witam mam do zrobienia wizualizacje do 2ch mieszkań nowobudowanego osiedla 10 wizualizacji ( x2 - bo 2 mieszkania ), realistycznych w rozdzielczosci ok 4000 x 3000 .. ile mozna za to wzisc kasy ( netto ) ? Prosze o podpowiedz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Duzo. Malo. Zalezy od Ciebie Po raz kolejny: Oszacuj ile godzin ci to zajmie, pomnoz przez stawke, ktora bys chcial zarabiac godzinowo dodaj: podatki, amortyzacja sprzetu i oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baalnazzar Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Witam! Mam problem z wyceną, a obliczanie godzinowych stawek odpada ponieważ projekt był robiony po trochu przez bardzo długi okres czasu. Były bardzo różne odstępy czasowe i nie jestem w stanie nawet w przybliżeniu określić stawki godzinowej… Animacja jest swego rodzaju prezentacją, której elementy będą również wykorzystane do stworzenia intra strony internetowej. Wszystko jest wykonane ze sporym detalem, jednak grafika jest troszeczkę bajkowa. Teraz napiszę może coś więcej o tej animacji: - pierwsze 1,5 minuty to full 3D krajobraz po którym porusza się kamera. Elementy otoczenia to: jezioro, trzciny, linia lasu, spróchniały pień, lecąca ważka, lecący ptak. Na pień i ptaka są duże zbliżenia. Ptak akurat został kupiony gotowy… Poprawiane jednak były wagi vertexów, dorabiane były morphingi, no i tekstura była robiona zupełnie od nowa (jak się można domyślić piórko po piórku). No i oczywiście wszystko było przepuszczone przez efekty postprodukcyjne - glowy, blury, lensflarki, starburst itp. Było też troszkę rotoskopii - kolejne 11 i pół minuty to animacja składająca się z sekwencji ponad 50 obrobionych zdjęć, na które nałożone zostały głównie postprodukcyjne efekty świetlne. Na tle tych zdjęć przez większość czasu widać tego samego ptaka co wcześniej (znowu macha skrzydłami). Ptak 3D i jego ruch zostały zsynchronizowane ze zdjęciami tak, by stanowić wiarygodną całość. - jeszcze kolejne 1,5 min to trójwymiarowa rzeka, znowu ptak i tło ze zdjęcia, dodatkowo masa bajkowych efektów post i cząsteczkowych (ze względu na moment kulminacyjny) Wszystko wyrenderowane osobiście. - muzyka została skomponowana z wielu sampli z użyciem różnych efektów. Zadbane zostało również o to, aby nie zabrakło dźwięków otoczenia :) Wiem, że sytuacja ta jest niecodzienna, ale tak to właśnie wygląda… Skoro naświetliłem trochę sytuację i treść projektu mam nadzieję, że ktoś może żuci wycenę mniej więcej… Chodzi o to, aby załapać chociaż jakiś punkt zaczepienia. Z naszej grupy (to nie był projekt na 1 osobę) nikt nie wie jak to w ogóle ugryźć, a na mnie spoczął obowiązek poszukania tego właśnie „punktu zaczepienia”. Nigdy wcześniej nie siedzieliśmy przy „czymś takim”, nie byliśmy nawet do końca pewni jak to z tym będzie… No nie będę się rozpisywał więcej. Po prostu liczymy na jakąkolwiek pomoc… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) ehm reasumując wykonałeś pracę, zrobiłeś zlecenie i nie wiesz za ile? (tzn nie ustalałeś z klientem PRZED zleceniem za ile to zrobisz?) no to jest dobre :) serio a z 2 strony (przed podpisaniem umowy z klientem) warto bylo się umówić na jakąś stawkę za sekundę animacji gotowej i było by bez problemu. Taka moja rada na przyszłość. A teraz pozostaje Ci zaproponować stawkę która Ciebie usadysfakcjonuje i nie zastrzeli klienta. Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baalnazzar Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 To stara praca, pierwsza duża jaką wziąłem dość dawno temu i rozbijana mocno na raty. W historię wolę nawet nie wnikać ;) Jedno jest pewne - od drobiu 3D będę trzymał się z dala. Nie mniej i tak chciałbym choć w przybliżeniu wiedzieć jaka by była wartość czegoś takiego określona umysłem innym niż mój pomijając okoliczności. Dalej już sobie poradzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 http://old.makolab.pl/Grafika/animacje_cennik.htm a tu wszystko podane jak na dłoni. O dzisiaj możemy zamykac temat... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baalnazzar Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 thx barti ;) \m/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bodesign Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Jesteśmy studiem projektowania produktu, i również mieliśmy problemy z wyceną świadczonych przez nas usług. Rozwiązaliśmy ten problem patrząc na niego z innej strony. Jaką wartość będzie miał dla naszego klienta nasz projekt, jakie są nasze możliwości wytwórcze (ile jesteśmy w stanie zrobić projektów w ciągu roku i ile chcemy na tym zarobić) biorąc pod uwagę nasze doświadczenie i wykształcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Jak widzę prace wykonane przez to studio to ten cennik jest chyba przedwojenny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 cześć, dostałem możliwość zrobienia prjektu graficznego dla następujących elementów: strona internetowa gry on-line, grafika do gry w przeglądarce internetowej (dosyć rozbudowana), projekt skrzynki mailowej wewnętrznej, czata itd ogólnie wszystko od początku do końca... i tu sens tego wątku: Ile wziąć za takie zlecenie? pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 witam, prosze o szybka wycene. projekt 3 pomieszczen. na 1 i 2 tydzien na 3 ok. 2 tyg. razem 100m2. 3-4 ujecia kazdego. ile za to mozna wziac ? modelowane ma byc z planow ktore dostaniemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzeszek z Gabonu Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Hej, prosiłbym o orientacyjną wycenę za sekundę animacji postaci 2D. Animacja na zasadzie wycinanki na kościach oraz AfterFx, dość sporo drobnych elementów na postaci plus animacja mimiki twarzy. Projekt docelowo ma rozdzielczość pełnego HD. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Chodzi o cenę, ale nie za grafikę, dostałem projekt pomieszczenia lokalu w piwnicy, ale nijak ma do rzeczywistości, i muszę od nowa pomierzyć wszystkie ściany, w umowie było, że projekt miał być zgodny z rzeczywistością, ile mam powiedzieć inwestorowi (zwykły, nie jakaś firma wielka), za poprawę wszystkich wymiarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam! Jako że po raz pierwszy wykonywałem reklamę na szybę samochodu, chciałbym zapytać na ile można coś takiego wycenić. Czas pracy jakies 6-10h z poprawkami Dodatkowo do ceny doliczę koszt wykonania wizytówki dwustronnej. Jakieś propozycje? z góry dzięki! Pozdrawiam Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Nie mam doświadczenia w tych kwestiach ale strzelam między 100-500zł. Przynajmniej ja bym myślał nad takim przedziałem za takie coś. Aczkolwiek ładne to to :) Myślę, że 300zł to dobra cena, zakładając, że osoba nie zna się na grafice i cenach i byłbym na jej miejscu skłonny tyle zapłacić. Ale mną się nie sugeruj za bardzo bo jak mówiłem ja tak strzelam z tą ceną :) Starałem się wczuć w zleceniodawce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaSzczur Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Witam. proszę o wycenę pojazdu lowPoly (wraz z prostymi texturami) do gry. Pojazd to jakaś starszy amerykański egzemplaż coś w stylu LowRider'a. Liczba poly w granicach 5k-10k. poniżej zamieszczam poziom moich prac: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=62140 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=55611 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr!ckle Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam. Na wstępie może opowiem swoją sytuację. Pracuję w pewnej firmie jako programista, lecz mój pracodawca zobaczył w moim CV, że znam grafikę 3d (kiedyś się tym bawiłem ponad rok) i zażyczył sobie abym wykonał dla niego 3 modele postaci (mniej więcej pół człowiek, pół maszyna od pasa w górę), które będą służyć do tworzenia grafiki do obecnie pisanego programu, reklamówek, a w przyszłości także animacji w ww. programie. Czyli w grę wchodzą: model, mapowanie, tekstura, rig (no ogólnie wszystko co potrzebne aby przygotować postać do animacji). I tutaj nasuwa się moje pytanie: Ile mogę za coś takiego (tj. jeden model) sobie krzyknąć? Jeśli chodzi o grafikę to zawsze traktowałem to hobbystycznie, a od dłuższego czasu w ogóle się tym nie zajmowałem. Myślałem o kwocie 800 zł/model. Czy to za dużo czy za mało? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, tr!ckle EDIT: Jeszcze dodam, że pracodawcy pokazałem swoje dawne prace, także wie on na co się pisze, zlecając mi to zadanie ;] Edytowane 27 Wrzesień 2009 przez tr!ckle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 A jesteś w stanie wykonać to zlecenie? Robiłeś już jakąś postać i czy ją riggowałeś? Pieniądze chyba są w tej sytuacji mniej istotne, bo znając życie szefu będzie miał tysiąc poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr!ckle Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 robiłem już kilka postaci także nie martwię się o to czy dam rade, tylko właśnie o cenę dodam jeszcze ze szef jest totalnym laikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 To policz ile ci to zajmie, razy roboczogodzina Pani ze spożywczego i masz kwotę za którą mało kto chciałby to zrobić. To jeśli chodzi o najniższą kwotę. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr!ckle Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 no więc wstępnie sobie wyliczyłem, że chcę 800 zł za model, tylko czy to jest adekwatna kwota? Ile normalnie ludzie biorą za postać? Będę wdzięczny nawet za widełki jakieś. Odpowiednio sobie to pomniejszę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Gameartowo najmniej chyba 400 zł za model się spotkałem, jeśli Cię interesuje dół.. Ile najwięcej, nie wiem. Ja bym poniżej 800 zł za sam model z teksturą nie schodził.. zależy też ile tam ma być detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr!ckle Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Detalu ma być troche więcej niż na grę, ponieważ te modele będą używane do splash screenów w programie, oraz krótkich animacji. Nie będą to może super szczegółowe modele, hmm... takie średnio szczegółowe. Dzięki za pomoc, już mniej więcej mam punkt zaczepienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaSzczur Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 ... Ponawiam prośbę z mojego postu: w jakich granicach cenowych mieszczą sie modele pojazdów do gier, okolo 8k poly z texturami. Bo np. Ja osobiście sądzę, że nie powinienem schodzić poniżej 400zł. Dodam, że staram się jak najlepiej optymalizować model, nie tracąc przy tym detali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 dobrze sadzisz :) w górę z tym, jeśli modele dobre albo za granicę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-C Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Witam Ja natomiast mam problem z wycena fleshowej prezentacji, przeznaczonej do wypalania na cd. Szesc pod stron wtym mala galeria. Nie robilem nigdy tego typu rzeczy stad ten problem. Poz.D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Hej, Ile wziąć na łazienkę ze wszystkimi detalami, dobre oświetlenie + jeszcze pręty w ścianach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Hej, Ile wziąć na łazienkę ze wszystkimi detalami, dobre oświetlenie + jeszcze pręty w ścianach :P Wiele zależy od komfortu i jakości produktów jakie planujesz wykozystać. Na moje od 7.000zł do 125.000zł (wersja z akwarium pod podłogą, plazmami w ścianach i granitowymi wykończeniami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 o sly, żeś zaszalał z tą wycena :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 o sly, żeś zaszalał z tą wycena :P Zapomniałem dodać - bardzo wiele zależy od tego dla Kogo będziesz budował tą łazienkę. BTW - bardzo dziwne to Twoje zapytanie Tu - skoro jest to forum graficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Zapomniałem dodać - bardzo wiele zależy od tego dla Kogo będziesz budował tą łazienkę. BTW - bardzo dziwne to Twoje zapytanie Tu - skoro jest to forum graficzne. no bo to chodzi o 3D :P inaczej bym to na budowlanym napisał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SERGIO Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Witam. Mam takie pytanie.Jaka jest cena modelu wyrzezbionego w Zbrushu do gry. Czyli przygotowanie bazowego mesha w maxie,rzezba w brushu,retopologia,wypalanie normalmap,zrobienie colormapy i speculara. Rozdzialka map 2048. Jak to policzyc? Osobno "HEAD" osobno "Body" i osobno kazda mape? Jestem gamedeveloperem.Zajmuje sie cutscenami w grach. Mam mozliwosc wykonanie postaci do naszych gier.Ale nie jestem wtajemniczony w sprawy finansowe i nie mam pojecia ile firma placi za postacie. Zalozmy ze jakosc postacie bedzie na wystarczajaco dobrym poziomie. Jaka by byla cena? Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedzi.Jezeli ktos zajmuje sie tym fachowo na codzien to prosilbym o udzielenie takiej informacji.Ile bierze za postac.Bylbym baaardzo wdzieczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 (edytowane) Sergio policz sobie to wg. następującej reguły: CENA = klasa budżetowa gry + wymagana jakość assetu x przewidywany czas pracy Myślę że to sensowny wzór. Ale jeśli chcesz sprawe uprościć to możesz to zrobić tak: CENA = dzienna stawka za ile opłacałoby się pracować (nie pomiń kosztów pracy) x ilość dni pracy Edytowane 27 Październik 2009 przez PAINbringer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Ah tak przy okazji: Myślę, że wiele osób odwiedzających ten wątek, poczuje więlką sympatię do bohaterów :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SERGIO Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Hm...No ok ale moze sie tez okazac,ze wezme 5k za charactera a wartosc rzeczywista takiego modelu jest 10k.Albo odwrotnie,zarzycze 5k,a jest to warte 500zl.Co do biudzetu gry,pojecia nie mam ile.Jestem tylko wykonawca :( A pozatym ile bym nie powiedzial to i tak zetna cene,jest to rzecz jasna... No dobra moze inaczej...Czy cena 5000 jest odpowiednia?2 tyg czasu po 3 godziny dziennie po godzinach pracy :) p.s. czaderski filmik haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 5000zl za 30h pracy? niezla stawka :) Troche nie łapie "ile bym nie powiedzial to i tak zetna cene,jest to rzecz jasna...". W takim razie mozesz smialo powiedziec 1 mln, skoro i tak zetną. Jedyne co ci mozna poradzic to to co napisal painbringer - "CENA = dzienna stawka za ile opłacałoby się pracować (nie pomiń kosztów pracy) x ilość dni pracy ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SERGIO Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 5000zl za 30h pracy? niezla stawka :) Troche nie łapie "ile bym nie powiedzial to i tak zetna cene,jest to rzecz jasna...". W takim razie mozesz smialo powiedziec 1 mln, skoro i tak zetną. Jedyne co ci mozna poradzic to to co napisal painbringer - "CENA = dzienna stawka za ile opłacałoby się pracować (nie pomiń kosztów pracy) x ilość dni pracy ". Zadam pytanie.Czy ktos z was pracowal w agencji reklamy lub przy produkcji gier?Bo ja troche nie kumam.Panowie przeciez to nie jest budowa prawda?Jak mozna podliczyc w ten sposob?No zalozmy ze miesiecznie mam kwote"x" gdzie robie 8h dziennie od pn do piatku.Jezeli zrobie postac w 2 tygodnie to mam za to wziasc polowe swojej stawki miesiecznej "x"? W reklamie liczy sie za wszystko np. Animacja 2d,animacja 3d,ile sekund,jaki podklad muzyczny itp. I agencja nie liczy ile zeszlo na zrobienie tego prawda?Da sie zmontowac spokojnie 2 spoty reklamowe dlugosci 30sec w 3dni razem z animacja(bo tak kiedys mialem jak pracowalem w agencji reklamowej TV).Czyli 3 dni pracy.Wziasc za to 500zl to max?Jak sie okazalo to agencja trzepnela czystego zysku ponad 50 tys,a ja jako wykonawca dostawalem smieszna stawke miesieczna. Co do tego,ze "ile bym nie powiedzial,to i tak zetna". Tak sie sklada ze jaka bys kwote nie zapodal dla zamawiajacego to i tak bedzie chcial negocjowac.Moge sie zalozyc ze jak powiem:"Wystarczy mi 300zl"za postac.Zamawiajacy pokreci nosem i powie,ze jest w stanie dac za to 200zl... Oczywiscie jak powiem ze chce 5000-7000tys to tez moze sie rozesmiac prawda?Daltego sie pytam tutaj na forum,zeby nie strzelic sobie gola ,ale tez nie chce nie chce robic za grosze... Moze ktos jeszcze ma jakies pomysly?Moze ktos pracowal,albo robil modele postaci z normalmapami przygotowane do rigowania i animacji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Witam Mam takie małe pytanie: Czy ktoś potrafi wskazać najlepszych modelerów i animatorów w Polsce, Londynie i USA I powiedzieć ile oni kosztują? Tylko jeżeli można to prosiłbym aby pisały tylko osoby, które orientują się w temacie. Pozdrawiam i Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 serwus :) fajne zestawienie : Polska, Londyn , USA :D pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 znajomy koleś od remontowania mieszkań, poniżej 300 zł za dzień nie schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Takie chyba nietypowe pytanie mam - przynajmniej nie przypominam sobie by ktoś tutaj pisał o czymś podobnym. Ile można sobie zażyczyć za przygotowanie videotutorialu (+ narracja) o modelowaniu w 3d jakichś powiedzmy dość prostych urządzeń + podstawy renderingu, nakierowanego na początkująych? Czas wszystkich lekcji, które miałyby wchodzić w jego skład to pewnie tak około 9 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi