Loki Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 mnie się tez 1 bardziej podoba, ale zrób cos z tą parą po lewej stronie bo moim zdaniem za bardzo się odcinają od reszty, tak samo jak babka w czarnych rybaczkach plastik na donicach srednio wygląda, i troche malo sie odbija w wystawach. fajnie kafle wyszly na podlodze - to lekkie odbicie ladnie panie ladnie :)
Vega Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Oto mój teścik trawy :) Sposób z Groundwiz jest zbyt wymagający dla mojego komputera :D Muszę szukać innego rozwiązania :P
SWRSC Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 ahhha, Morphe jednak poszedł spać :P VegA92: popracuj jeszcze, ale nie jest źle. Dobrze że różnicujesz trawę.
Razer Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 W wolnym czasie, dla samego siebie, zainspirowany m.in. grą Wiedźmin i tym wątkiem. Jak będzie tego więcej (a będzie, bo celem jest coś na wzór makiety do gier bitewnych) to założę wątek w WIP. Na razie jest jeden budynek - zrodzony po ciężkich bojach z malowaniem tekstur i pierwszym w życiu unwrapowaniem. Eh, fajnie jest zająć się czymś innym niż archwiz :)
Vega Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 (edytowane) Razer -> Nie grałem w Wiedźmina :D nawet nie widziałem filmu :P Na razie wygląda to dobrze i życzę powodzenia :) Pomysł jest bardzo ciekawy. Nie wiem zbytnio jak mogę ulepszyć tą trawę :) Uważam, że to finalny obrazek :) Pozdrawiam Piotr Edytowane 28 Sierpień 2009 przez Vega
Camel Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 masz trochę koloru do poprawki :) jednak trawa mi się podoba :p
Đraven Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 W wolnym czasie, dla samego siebie, zainspirowany m.in. grą Wiedźmin i tym wątkiem. Jak będzie tego więcej (a będzie, bo celem jest coś na wzór makiety do gier bitewnych) to założę wątek w WIP. Na razie jest jeden budynek - zrodzony po ciężkich bojach z malowaniem tekstur i pierwszym w życiu unwrapowaniem. Eh, fajnie jest zająć się czymś innym niż archwiz :) :) Od razu mi się to skojarzyło właśnie z Wiedźminem :)
Gość Cornelius Scipio Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Razer: Super to wygląda i na myśl od razu przychodzi Wyzima ;) Ode mnie skromny teścik z domowego sprzętu: C2D + 4GB RAM Świecone 4xlight plane + sun,sky + pare omniaków + "ruruka" z mat.luminance czas :50 min soft: Cinema,Vray,PS pzdr.
Touch Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Cornelius Scipio, przejarałeś, albo ja mam coś z monitorem i oczami:) Razer, wypas!:)
Gość Cornelius Scipio Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Touch: Do rzyci skalibrowany monitor mam ;] pzdr.
remanent Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Draven - niezły klimat, widać włożoną pracę w scenkę, wersja deszczowa pasowałaby jak ulał do książki Cornelius - wnęrze faktycznie ciut za jasne, daje radę vray pod Cineme ? Zauważyłeś jakieś większe minusy vraya w wersji C4D ?
RA Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Gdyby Milicjanci z Miami pytali, to model własny.
arch515 Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 RA-No krzesło …MASOCHIZM..Ale to cały ty! Jestem bardzo szczęśliwy:)
Razer Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 To dzisiaj ja nie śpię ;) VegA92 te niebieskawe plamy na trawie na początku mi nie pasowały, ale po dłuższym spojrzeniu wyglądają jak jakiś wrzos, mech czy coś takiego. Więc w sumie trawka fajna, może trochę za ciemna. Cornelius Scipio fakt, nieźle przepaliłeś :) Czy te deski podłogowe nie są za bardzo lustrzane? RA nie wiem czy wygodnie by się na nich siedziało, ale wyglądają prze#$%^@biście :) Wypasiony modeling.
pionix Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 RA - super model! Cornelius Scipio - chyba zbyt wiele tych świateł dałeś bo zrobiło się płasko i przejarane wszystko. Razer - fajnie zobaczyć coś innego niż fotorealistyczna wizka :) Kip gołin. Tores - Ekstraklasa. A ja przynudzę dwoma łazienkami z serii takich co się w nich kamera nie mieści:
Vega Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Kolejne testy z trawą, ale innymi texturami :) Metoda tworzenia taka sama ;) http://www.fototube.pl/pictures/trawa2.jpg http://www.fototube.pl/pictures/trawa3.jpg http://www.fototube.pl/pictures/trawa4.jpg http://www.fototube.pl/pictures/trawa5.jpg http://www.fototube.pl/pictures/trawa6.jpg
Vega Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 (edytowane) Nie :) Robię inaczej niż Ty :D Gdybym robił z Twojego tutka to bym napisał :) Edytowane 29 Sierpień 2009 przez Vega
NV Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Nie no spoko chciałem tylko powiedzieć, żebyś ją bardziej zróżnicował ale jest ładnie jak na dispa bo on za wiele więcej nie potrafi ;)
SansSerif Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Gdyby Milicjanci z Miami pytali, to model własny. Piękne, ale... marnujesz talent :) Na furnish.net producent udostępnia model w porównywalnej jakości.
arch515 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Piękne, ale... marnujesz talent :) Na furnish.net producent udostępnia model w porównywalnej jakości. No CHYBA ZDECYDOWANIE NIE!..Porównywalnej… Cukierek developerski..
RA Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Piękne, ale... marnujesz talent :) Na furnish.net producent udostępnia model w porównywalnej jakości. Ja i tak tu tylko sprzątam. Nie pierwszy raz robię model dostępny w takim czy innym miejscu, w takiej czy innej jakości, ale nie w moim interesie jest o tym przypominać. :) Zresztą raz przypomniałem i nic to nie dało. ;) Arch, dla własnego użytku proszę o wersję z lepiej widocznym latawcem, hehe. Roślinność wygląda trochę popromiennie, ale przez to jest bardzo ciekawa. Trawa wygląda jak asfalt ze zbyt dużym displacementem.
hcpiter Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 pionix-lazieneczki wypasne ! RA-bardzo dobry model i prezentacja. arch515-swietnie jak zawsze koleszko ;)
Morphe Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 no trawa niefajna.. lezace na nie liscie poteguja dziwny efekt:/ hmm. co do lisci w powietrzu - chyba za duzy chaos tworza, tak mnie sie zdaje.
Kubaswielgus Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Piękne, ale... marnujesz talent :) Na furnish.net producent udostępnia model w porównywalnej jakości. Jak się zarejestrować na tej stronce? Nigdzie nie ma takiej opcji.
Vega Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 arch -> Liście wyglądają jakbyś je wkleił w PS (na trawie). Trawa nie przypomina zbytnio trawy... Jest zbyt ciemna i wszystko się zlewa IMHO. Do tego wygląda na nieruszoną :D Powinna być zróżnicowana (trochę wyżej tu, trochę tam). Do tego inne odcienie w różnych miejscach. Każde źdźbło trawy nie jest takie same. Różnią się od siebie kolorem, ogólnie dobrze to wygląda :)
arch515 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 (edytowane) No jest parę wtop nie ma, co ukrywać:), ale nie ma już czasu na to.. Vega92 – no to mamy trochę odmienię wizie źdźbła trawy. Skoro to ci nie przypomina źdźbło trawy.. Morphe Jesteś takim fanem obserwowania „botaniki” to popatrz czy jak są rozwiewane liście (szczególnie między blokami itp. gdzie występują zawirowania powietrza itp.) nie występuje chaos.. Hcpiter – dzięki ziom.Ale nie mam już siły na te sceny by dopieszczać:) Edytowane 29 Sierpień 2009 przez arch515
JunioR Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 ARCH- mega atmosfera na renderach ! brawo :) RA- super wygląda ten czekoladooowy! Dalo by rade zobaczyć siatkę modelu, bo jestem ciekawy jak przeplatałeś tylne oparcie. Pionix- Lazienkia okej i dobre rendery. Pozdr.
siwy Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Arch, ciekawa wizka. Widzę tu kupę włożonej pracy w efekty i detale. Zastanawiam się tylko czy ktoś poza userami forum to doceni. Czy będzie tak że developer powie: "ładnie, tylko proszę wyrzucić te latające liście, trawę ładnie przystrzyc a drzewka zielone" pozdro
NV Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Jak ty żeś to wymodelował? wow... z plane od podstaw ? czy jakoś sprytnie ??
Morphe Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 arch- hahaha, a czy ja mowie ze wyglada to sztucznie czy nienaturalnie? mowie tlyko ze strasznie dzua wichura, i wydaje mi sie, tak jak pwoiedzial siwy zemoze troche zabardzo... bo za duzo chaosu mhm... tak 50% mniej i tak na moj gust bylo bylepiej, ale mowie, moj gust.
kamil.ochel Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 RA!!! Ile Ty to robiłeś?! Z jednego plane'a!?
Tores Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 RA - świetne krzesełko pionix - extra łazieneczka i kolorystyka. arch515 - super jednym słowem. Jak deweloper będzie chciał to zmienić to tylko jego strata. Też planuję zrobić coś innego ale na razie testuję oświetlenie
arch515 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 siwy -Siemka ziom:) czy doceni raczej tak..Wiedzą ze zawsze podchodzę do tematu nie taśmowo..I bardziej chodzi mi o uzyskanie kontekst –od danie klimatu jakiegoś..W tym wypadku pięknej polskiej jesieni..:P Ciepłej jesieni..:) Oklepały mi się typowe słoneczne taśmówki mi Mo czasami niesamowitej, jakości technicznej itp..i developrzerzy zaczynają chcieć by ich siatka 12m/8. Wyglądała trochę inaczej, graficznie a nie „realistycznie” (Zawszę mnie inspirują prace lisa- ocierają się o realizm a maja ten inny smak..Bądź niesamowita praca grunia – dom na wodzie. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58293 ) … czy lepiej czy gorzej..Kwestia gustu:) Junior – dziękować ziom resztę podeślę na skrzynkę;) Tores – dziękować, i czekam niecierpliwie..ładny obrazek się zapowiada..Jak dla mnie za ostry?
SWRSC Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 pooglądajcie jeszcze prace REDVERTEX, tam to dopiero wizki mają klimat.
Razer Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch515 - na zbliżeniach praca wygląda lepiej :) Trawa mi się nie podoba (głównie kolor i równe przystrzyżenie) ale to kwestia gustu. Za to te zblurowane rozmycia wyglądają fajnie, cegła rewelacyjna (to tylko bump czy disp?). Fajnie że twój klient akceptuje takie stylizowane prace zamiast cukierkowych katalogowych archwizek, zawsze możesz się dodatkowo wykazać. Ogólnie na tym małym obrazku wygląda to o wiele gorzej niż na tych hiresowych zbliżeniach :) pionix - fajna łaziena SWRSC - REDVERTEX to klasyk :)
arch515 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Razer- nie ma czasu na trawę:) dwa małe moce obliczeniowe na to by robić Proxy… plus testy, więc tu plagin mnie wyręcza..Klient owszem decyduje o wyglądzie itp, ..ale prostytucji też nie będę uprawiałby potem się tego wstydzić?!, kwestia twojego charakteru, i tak się mocno ociera to o kicz..:) Swrsc – ma niektóre niesamowicie klimatyczne prace!MASTA :) …no, ale polskim realiom daleko do tego i sami jesteś sobie winni, to tak jak by porównywać reklamy polskie do zachodnich..Inna kultura i myślenie..
JunioR Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 (edytowane) Ode mnie model sofy Seven: Moze będzie jeszcze mniejsza wersja ze skora. Pozdr. Edytowane 30 Sierpień 2009 przez JunioR
SWRSC Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch515, ale jak słusznie zauważyłeś kilka postów wcześniej klienci zaczynają oczekiwać czegoś więcej niż taśmowej wizki. Dla nas to wiadomo, więcej pracy ale i większa satysfakcja z wizualizacji. Druga sprawa to obecnie bardzo mało osób w PL oferuje artystyczne podejście do wiz, większość klientów jeszcze nie jest świadoma takich możliwości. W ogóle to dlaczego my nie śpimy? jest prawie 4 rano!
arch515 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Dokładnie..:) a nie śpimy bo na pewno się baaaardzo nudzimy :) pozdro ziom.
arch515 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Dokładnie..:) a nie śpimy bo na pewno się baaaardzo nudzimy ;)i jest 5-tą ;p pozdro ziom.
pressenter Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 (edytowane) arch515, ale jak słusznie zauważyłeś kilka postów wcześniej klienci zaczynają oczekiwać czegoś więcej niż taśmowej wizki. Dla nas to wiadomo, więcej pracy ale i większa satysfakcja z wizualizacji. Druga sprawa to obecnie bardzo mało osób w PL oferuje artystyczne podejście do wiz, większość klientów jeszcze nie jest świadoma takich możliwości. W ogóle to dlaczego my nie śpimy? jest prawie 4 rano! Prawda, prawda, coraz więcej klientów oczekauje, że ich wizka nie będzie kolejną taką, jaką mamy w portfolio, i muszę przyznać, że bardzo mi się taki rozwój podoba; przynajmniej jest okazja poćwiczyć, potestować... skasować. :D Młoda godzina... Edytowane 30 Sierpień 2009 przez pressenter
pionix Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Ale se w nocy gadki urządzacie ;) Arch - ja jestem za takimi klimatami w wizkach. Jedynie kolor trawy mi się nie podoba. Reszta super. Czuje się ten "wir" powietrza. Szkoda tylko, że klienci z jakimi zazwyczaj ja mam odczynienia powiedzieliby to co Siwy napisał "ładnie, tylko proszę wyrzucić te latające liście, trawę ładnie przystrzyc a drzewka zielone" JunioR - fajna kanapa. Tores - strasznie ostry ten render ale zapowiada się dobrze. Te zielone igiełki trzeba by trochę chyba walcem przelecieć ;)
remanent Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch515 - bardzo udana wizka moim zdaniem. Morphe robi świetne wizy, ale nie słuchaj tutaj jego analiz liści tylko dawaj do pieca dalej ( Morphe bez obrazy :). Jest pomysł, jest odmienna kolorystyka, jest klimat. Bardzo dobra praca, dużo ekspresji i to jest to!. Jedynie kadr niestety moim zdaniem leży. Za dużo tu tego dobrego. Po co Ci ten biały klin i krawężnik w lewym dolnym rogu ? Ciągnie on gały niepotrzebnie i przeszkadza. Podobnie należałoby zmiękczyć czymś jasny kształt murka wychodzący z lewej strony kadru bo wygląda obco w całości. Co do wizek jakie się na naszym rynku robi, to niestety są to skrajności. Często pełnią szczęścia jest jak w kadrze załapie się północna elewacja i klient da przyzwolenie żeby była w cieniu. Na ogół jednak wszystko ma być w pełnym słońcu i to jest jakaś paranoja. Płaskie oświetlenie, niebieskie niebo ( nie daj boże odsaturować choć trochę ), zieleń zieleńsza od bieli persilu :), kwiaty, parasole oraz leżaki na każdym balkonie nawet jeśli ma on pół metra na metr. Proponuję na najbliższe 5 lat przyzwyczajać klientów, że jest coś takiego jak pory roku, zachody słońca, zmierzch, ładny klimat po deszczu. Jak dobrze pójdzie to po 2 latach przejdziemy do rzeczy bardziej avangardowych typu głębia ostrości, dnamicznie przekoszony horyzont, zbliżenia na detal itp. Podane przedziały czasowe są wersją optymistyczną :) Jeśli chodzi o Redvertex i inne tego typu dobre firmy to nie sądzę, żeby działali za typowe polskie stawki przy takim poziomie.
kamil.ochel Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 hej :P robie sobie scenke interior i napotkalem problem. drzwi od balkonu to sa przesowane panele (takie duze okna kazde po 2 szyby) no i w miejscu gdzie 2 na siebie nachodza robi mi sie ze szkla (arch&design) taka czarna tafla. geometria na siebie nie nachodzi wiec nie wiem w czym problem? Ma ktoś pomysł?
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 no zachody slonca wschody sumulacja, animacje w pelni dynamiczne, ale stawki te same ;) remanent troche nie galopuj :D jesch standart zostanie a klimat niech zostanie uniqe i kwestia prestizu dodatku, . jak taki poziom stnaie sie standardem , to zaraz dojdzie ze pszczolki mrowki i innte rzeczy trzeba bedzie robic :D wymagania pojda szybcienij niz sprzet soft etc hehehe, a my skonczymy na respiratotach rozrusznikach sroczach zamiast krzesel i tka bedziemy funkcjonowac...
SWRSC Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 no nie wiem czy stawki takie same, w moim odczuciu klienci są w stanie coraz więcej płacić za wiz. Byleby była dobra jakościowo. Kiedyś wyznacznikiem była cena. Obecnie już bardziej jakość. Mówię o górnej półce klientów, nie o małych deweloperach.
kamil.ochel Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 ach dzięki za pomoc :P wyychodzi na to ze musze zrobic relfeksy na osobnym passie i dodac w PS ;p
Rekomendowane odpowiedzi