_michal Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Na Allegro podstawowa wersja jest za ~190zł, przecież tyle kosztują gry na konsole.
olaf Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 wiem, ze tyle kosztują ale fanem gt jestem dla realizmu i to mi przyszlo do głowy jak pomyślałem "200pln za realizm jazdy niezłą bryką".
Kuba Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 GT to GT i nie ma co za bardzo dyskutować, jednym się podoba i zostaną przy tej grze miesiące czy lata, drudzy ominą łukiem. Graficznie może nie powala, na pewno nie robi takiego wrażenia jak inne, bardziej arcadowe ścigałki. Sam zamówiłem 2 sztuki dla siebie i kumpla, dosyć miałem narzekania że GRID to nie wyścigi :) Co do cen, to też szału nie ma. Jedyna pociecha to to, że ceny gier na PS3 nie spadają aż tak szybko, więc w razie czego można część pieniędzy jeszcze odzyskać :)
Reanimator Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 GT5 raczej. Fakt, na screenach wyglada momentami biednie. Na szczescie sa lepsze i na szczescie ta gra nie polega na ich ogladaniu:)
_michal Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 GT5 raczej. Fakt, na screenach wyglada momentami biednie. Na szczescie sa lepsze i na szczescie ta gra nie polega na ich ogladaniu:) Jak nie, jak tak.
Ardeni Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 Reanimator - ja nigdzie nie napisałem, że gra jest słaba, o samej rozgrywce się też nie wypowiedziałem, komentuje tylko niespójność miejscami i nierówność grafiki, tyle. Można to nazwać zboczeniem zawodowym etc. Sama grami się podobie, lubie takie samochodówki w których jest masa samochodów do objechania. :) A to cyz mamps3, czy nie mam, nie ma tutaj nic do rzeczy.
1nS Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 Ja już od wczoraj pogrywam w GT5 i zgadzam się, że grafika jest biedna, ale to jest gra zrobiona przez japończyków. To zupełnie inna kultura. Japończycy mają inne gusta i potrzeby, wiecie, Dance Dance Revolution itp. :) Gra się OK chociaż na początku karnąłem się szybko jakimś zwykłym Evo X i dziwinie się jechało, ale potem w trybie kariery zakupiłem szaloną Yariskę, zapodałem jej turbo i inne bajery i teraz czuć moc i brak przyczepności na zakrętach :) Fizyka jazdy nie jest super symulacją, jest OK. Aut jest sporo, ale te, które się wygrywa w wyściach są przeniesione z GT4 - nie mają beveli na kantach drzwi tylko jest kreska na teksturze i nawet normalmapy nie ma :x Fury opisane "Premium" mają świetny model zniszczeń, ale mało ich jest - tylko te najważniejsze. A właśnie! W Forzie 3 i było troche więcej opcji modyfikacji aut, albo w GT5 jest to tak nie fajnie ubrane w grafikę. W Forzie 3 zmieniając zawieszenie wymieniało się amoryki, wahacze itp., a w GT5 kupuje się po prostu pakiet "Zawieszenie sportowe/wyścigowe". Ogólnie jak jesteś fanem wyścigów to warto kupić, śmignąć się conceptem Citroena GT po torze z Top Gear :)
Reanimator Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 A to cyz mamps3, czy nie mam, nie ma tutaj nic do rzeczy. Nie mowie, czy ma. Po prostu zapytalem.
plasti Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 ło lol, jaka bieda, a ja chcialem konsole i drugi monitor dla tej gry kupowac, niezle rozczarowanie, tyle zapowiedzi, filmikow gameplay'ow, po to aby ujrzec taki gniot!!!!
1nS Napisano 26 Listopad 2010 Napisano 26 Listopad 2010 ło lol, jaka bieda, a ja chcialem konsole i drugi monitor dla tej gry kupowac, niezle rozczarowanie, tyle zapowiedzi, filmikow gameplay'ow, po to aby ujrzec taki gniot!!!! Jak masz taką szansę to zagraj i upewnij się, że warto. Może sam fun gry Cię wciągnie, a leżeli nie to nie ma co pieniążków wydawać na taki pakiet jak wymieniłeś.
Levus Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Bethesda inforuje o Elder Scrolls 5, miejmy nadzieję, że nie zrobią kolejnej kupy operfumowanej ostrą kampanią... Już się popisali oblivionem i trzecim falloutem, jak dla mnie wystarczy. http://www.eurogamer.net/articles/2010-11-23-rumour-elder-scrolls-5-in-the-works
Davegraph Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 a mi się właśnie wydaje że oni są zadowoleni z produktów i pójdą tą samą drogą, mogli by chodziarz krainę zmienić
ledyr Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 a mi się właśnie wydaje że oni są zadowoleni z produktów i pójdą tą samą drogą, mogli by chodziarz krainę zmienić ???? firma-fabryka nie jest glupia, jesli cos sie sprzedalo dobrze to po co zmieniac produkt
_michal Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 chodziarz kraina - kraina po której się dużo chodzi. Mam podobne zdanie do Ledyra. Oblivion i F3 się sprzedały całkiem nieźle, mają swoją bazę fanów, nie sądzę by drastycznie zmienili klimat. Zrobią taki Fallout 3 with swords ;)
Levus Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Z tym, że im się to dobrze sprzedaje to racja, pewnie. Ja nie mówię, że to źle, ale mam cichą nadzieję, że się rozwiną te ich produkty na lepsze. To może źle się wyraziłem, to była subiektywna opinia chyba. Nie podobał mi się ani oblivion ani fallout. Obie serie uważam sprowadzili do jakiegoś takiego poziomu growego hipermarketu. Jak morrowind mi się podobał, o falloutach wcześniejszych nie wspominając nawet, to te dwie powyższe walą naprawdę generycznym szajsem.
mara Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,8749842,_Polski_rynek_gier_to_trzy_tluste_czwartki___czyli.html?bo=1 bardzo ciekawy wywiad oprócz informacji zawartych w niusie pojawiają się takie informacje jak plan otwarcia nowych studiów developerskich CI w Polsce, oraz licencje na wykorzystanie najnowszych wersji silników CryEngine i UnrealEngine plus trochę ogólnej gadki o branży polecam
n-pigeon Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Bardzo ciekawy wywiad, bardzo budujący. Miejmy nadzieje że im się uda ;) Trzymam kciuki!
Creator Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Jak chcecie mieć Team we Wro to dajcie znać hehe :D
Kruku Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 A może coś w końcu do Łodzi? dużo wolnych i tanich lokali :>. Bezpośrednie połączenie z Warszawą. Utalentowani ludzie po ASP i politechnice. Same pozytywy XD.
Kirian Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Ja bym poprosil jakies studio w Krakowie;D Dziekuje
graphic Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Toruń też czeka na studio. Jest tu trochę ludzi szukających studia;]
n-pigeon Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Lol mi tam obojętne, gdzie studio tam i ja xD
Scottero Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Moze napiszmy petycje gdzie chcemy te studia co? :D
olaf Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 też chcę w piwnicy, dzieci miałyby towarzystwo. CHciałem wkleić trailer gry porwót do przyszłości ale się zlituję. Kaszana się zapowiada plastyczna.
PAINbringer Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Żeromski chyba w grobie się teraz przewraca. Szklane domy jednak powstaną! D: Szanowni panowie, rozsądku...
_michal Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 też chcę w piwnicy, dzieci miałyby towarzystwo. CHciałem wkleić trailer gry porwót do przyszłości ale się zlituję. Kaszana się zapowiada plastyczna. Dlaczego? Ważne, że humer będzie, jak w większości ich gier. Z trailera najgorzej wychodzi lipsync, ale na facialbooku pisali, że to jeszcze będzie poprawione. A artdirection akurat mi nie przeszkadza. Fajnie jest, choć dość prosto. Nie każda gra potrzebuje pierdyliona shaderów, normalmap i spektakularów.
Monio Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 (edytowane) też chcę w piwnicy, dzieci miałyby towarzystwo ---------------------------------------------------------------------------- No prosze prosze. http://gizmodo.pl/gadgets/13999/city_interactive_podbija_londyn.html Edytowane 3 Grudzień 2010 przez Monio
n-pigeon Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Co nieco o RED Engine od czerwonych :) Mam nadzieje ze udostępnią silnik bo bym się chętnie pobawił xD
_-MADMAN-_ Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Widziałem na GT ów prezentację - fajnie, że przedstawiają coś więcej w dev diary aniżeli większość firm (może nawet trochę za bardzo wnikają w szczegóły ;)). Czekam aż pokażą coś nowego - scena w więzieniu i pole bitwy już się trochę opatrzyło. GT5 - grunt, żeby gameplay był. Choć wieść o okrojonym systemie tuningu auta mnie boli ;/ Btw słyszeliście co się dzieje z DWV? http://www.gameartisans.org/forums/showthread.php?t=18042 Empeck - jak polecałeś zagrałem w Castlevanie - nawet niezłe ale boli jedno - tę broń to mogli już zostawić Kratosowi ;) W ogóle to szkoda, że GoWIII kończy serię.
Reanimator Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Czekam aż pokażą coś nowego - scena w więzieniu i pole bitwy już się trochę opatrzyło. Heh, przeciez nie pokazemy calej gry przed premiera;) Swoja droga - byl jeszcze las i wioska portowa;)
PIraT Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 był jeszcze las i wioska portowa;) Te 2 lokacje najbardziej przypadły mi do gustu, ale płonące pole bitwy tez ma coś w sobie :P
ribel Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,8781289,Adrian_Chmielarz_demonstruje_multiplayer_w_Bulletstorm.html -wszystko pięknie tylko te napisy... Dużo ich :) Tak jakby kto mnie z PCF słuchał - zróbcie możliwość nagrywania rozgrywki i oglądania jej później ze swobodną kamerą. I to tego doróbcie konkursy w stylu Kill of the Week (http://www.youtube.com/watch?v=aWe3s31AKOc) :) Tak wiem... jestem genialny.
_michal Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Empeck - jak polecałeś zagrałem w Castlevanie - nawet niezłe ale boli jedno - tę broń to mogli już zostawić Kratosowi ;) W ogóle to szkoda, że GoWIII kończy serię. Mnie tak bardzo GoW nie wciągnął, po prostu nie kręci mnie setting. Łiczer dwa się fajnie zapowiada.
mara Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 widzieliście już Infinite Blade? pierwsza gra na Unrealu dedykowana urządzeniom iPhone, iPod Touch, iPad http://itunes.apple.com/us/app/infinity-blade/id387428400?mt=8 pojawiła się wczoraj na AppStorze i mimo swojej niemałej ceny ($5.99) przebiła się na szczyt top sales US (bijąc Angry Birds) czy gra oferuje coś poza imponującą grafiką? o dziwo tak! to nie jest głupi port hiciora dużego developera na iPhona, to jest gra dedykowana takim urządzeniom, twórcy bardzo sprytnie wykorzystują ich właściwości, czuć, że projektanci czują platformę osobiście uważam, że to jest w pewnym sensie przełom na rynku gier iPhonowych - to jest pierwsza gra jaką znam, którą mogę określić "dużą" grą dla hardkorowych graczy, która ma sens, która wciąga i w którą gra się przyjemnie - ba! która kosztuje sporo więcej niż $0.99 i która można sprzedaż w dużej ilości (czytaj: można zarobić dobre pięniądze) póki co gra jest krótka ale obiecane są liczne i duże apdejty polecam
Reanimator Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 heh, zbiegiem okolicznosci wlasnie przed sekunda skonczylem w nia grac na ipadzie:) nie moim, wiec gralem chwile, ale na pewno sobie kupie:) swietnie wyglada, przyjemnie sie walczy. jak jest jeszcze jakeis story... ;) edit: czytam komentarze i trace nadzieje na story;) to ma byc eye-candy i tym jest.. na pewno zostala przekroczona kolejna granica:)
_michal Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 nowa pokazówka silnika Outerra: Ten silnik jest rewelacyjny. Zapowiada się baaardzo konkretnie. Meanwhile in Bydgoszcz... http://www.gram.pl/news_8QrfJ,28_City_Interactive_otwiera_kolejne_studio_tym_razem_w_Bydgoszczy.html
mara Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Meanwhile in Bydgoszcz... http://www.gram.pl/news_8QrfJ,28_City_Interactive_otwiera_kolejne_studio_tym_razem_w_Bydgoszczy.html zna ktoś jakieś szczegóły dotyczące zespołu z Bydgoszczy?
Kusanagi Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Journey = nowa gra tworcow Flower wypas !!!
_michal Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Zgadza, się, wypas! Dla tej między innymi gry kupiłem PS3.
olaf Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Podano, ze Gran Tourismo sprzedał się w 6mln kopii od dnia premiery. Niestety od dnia premiery 1szej części, czesc piąta sprzedała sie w .5 mln egzemplarzy z czego sprzedaz liczono w ilosciach jakie trafily do sklepow a nie faktycznie zostay kupione. Marketing :D
plutko Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 ola-f mozesz przetlumaczyc to co napisales? Mam problemy ze zrozumieniem ;)
Rekomendowane odpowiedzi