jaras Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 witajcie, wpadłem na pomysł zrobienia karykatury Alberta Einsteina podczas jakiegoś eksperymentu w laboratorium. Mr. Albert nosi na twarzy i na fartuchu ślady niedawnej eksplozji ma też naelektryzowane włosy w których widać wyładowania elektryczne. To wszystko w otoczeniu szklanych buteleczek z płynami rzucającymi wszędzie kolorowe kaustyki a na środku biurka lewituje w oparach dymu model atomu któremu przez wielką lupę przygląda się w zachwycie Mr. Albert p.s. postać Alberta Einsteina chcę zrobić w oparciu o różne karykatury jakie znalazłem w necie, najbardziej podoba mi się w wersji Jana Op De Beecka
KLICEK Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 no co ja Ci moge napisac ? :* tylko chyba, mainen liben misiaken powodzenia !
Leru Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 czytając ten opis czekałem tylko na to małe i piękne ;) fajowski pomysł, powodzenia Jarku :)
Shogun 3D Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 No, z takim tematem i przy Twojej jakości wykonania masz Zbrusha w kieszeni.
krzyhhh Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 nom.. pomysł jest ,a o warsztat się martwić nie trzeba ;) powodzenia:) pozdro
jaras Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Napisano 3 Kwiecień 2007 Bez obaw :) mam wprawdzie teraz dużo wolnego czasu ale z siłami gorzej :( jestem po dosyć poważnej operacji jaką miałem w związku z wypadkiem samochodowym tak więc nie jest powiedziane że uda mi się skończyć to w terminie. (branie na litość mode=off) ;)
jaras Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 na razie zrobiłem mniej/więcej twarz Pana Alberta - będą jeszcze poprawki i wersja bez ms
Gość spokojny Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Bardzo dobrze się zapowiada, już jestem ciekaw końca pracy :)
Intervain Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 hehe pomysl bardzo fajny - to ktorego robisz tego pierwszego czy drugiego?
jaras Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 bardziej podoba mi się wersja Jana Op De Beecka - zrobiłem sobie na razie wstępną kompozycje do której jak zwykle wcale nie jestem przekonany :) zastanawiam się też nad wyrazem twarzy Einsteina - czy zrobić otwarte usta i wyraz totalnego zaskoczenia czy bardziej tak jak jest - zamyślenia - (bo przecież on wiedział do czego to doprowadzi )
Georgas Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 narazie model nie podobny do pana Alberta ale jak dojdą szczegóły i włoski to będzie podobieństwo :)
Elmo22 Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 hihihi sweet widze ze tez jestes fanem karykatury :D tylko jedna rzecz ... masz mocnego kompa? bo te kaustiki potrafia dobic niejedno pudlo ;) gudlak :D
jaras Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 wrzucam dalszy etap zmagań z Mr. Albertem - zmarszczki i bruzdy dodam w ZB włosy i wąs na razie roboczo żeby było widać co i jak Elmo - komp powinen dać rade (core2duo e6600, 2gb Geil)
jaras Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 przymierzam sie powoli do wnętrza laboratorium
JunioR Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 swietnie idzie, powodzenia :) ! pozdrawiam serdecznie :)
Orangegraphics Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 super, pelne pro, tylko zastanow sie czy szyji nie zwezic bardziej, karykaturalnie bardziej
Gość Raffaello Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 jaras kurde mole i Ty ruszyłeś do boju?! koncept podobny juz mamy ale z trzema naukowcami, głowka albercika jest świetnie zrobiona, dobra baza na sculpt no to wracaj do zdrowia i działaj dalej życzę powodzenia!
Levus Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 No jaras jaras.. Głowka przekonująca, naprawdę:) Powodzonka!!:p
bojar Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 LOL !! I jak zwykle ;p to samo jaras gitas wypas :) powodzenia !!
piksar Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 I co ja mam Ci napisać, że dobra robota ? to przecież wiesz. zdrowia przedewszystkim życzę.
jaras Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 no właśnie nie jestem przekonany :) - mam wątpliwości co do wyrazu twarzy Alberta i co do designu całego laboratorium - czy iść w klimat całkiem cartoonowy czy takie połączenie jak zrobiłem na tej tablicy ? taki lekko zdeformowany real pikSar - dzięki za życzenia :*
mrkrzysiek Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 jak dla mnie głowa super ;) a co do laboratorium to lekko zdeformowany real, powodzenia życzę bo sie przyda:)
Tomek Kosiorek Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 pomysł git- z takim pomysłem i jego dobrym przemyślanym wykonaniem można wygrać:) Powodzenia!
Gość _Kreska_ Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 do czego by sie tu przyczepiec, hmmmm, nie ma do czego ;) extra idzie :)
makak Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Bardzo fajnie dobierasz kolory. Tylko pozazdrościć wyczucia. Pozdrawiam :)
tamb Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 A ja bym sie mogl przyczepic do za mocnego bumpa na scianie:) A pozatym to bardzo ladnie. Pozdrawiam i powodzenia:)
Chris_3d Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 A jeżeli mi wolno to troche perspektywa siedzi, wszystko mniej lub bardziej zbiega sie do "srodka"prawego boku , tylko wnenka jest prosta
sokół Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 a wywalisz mu jezyk na wierzch? Nooo prooosze :D http://photographya.blogspot.com/2005/03/einstein-14-de-maro-de-1951.html
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 no super!! pokaż siatke tego laboratorium please :P
jaras Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 _Kreska_ - zawsze jest do czego :) (patrz niżej) Chris_3d - o widzisz - dzięki za zwrócenie uwagi - poprawię to sokół - zastanawiam się nad tym - to w końcu symboliczny gest :) makak_- dzięki tamb - skoryguję wszystko po złożeniu tego w całość kliment woroszyłow - no właśnie chyba się przeliczyłem trochę z siłami i raczej chyba nie skończę tego w terminie fikołek - prosze bardzo siatka laboratorium nie jest zbyt oszczędna bo uzywam FFD i muszę mieć co deformować
Master Kiełbaster Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 tekstura metalu zbyt monotonna :P
jaras Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Master - Yes my master - racja Jonasz - Yes my master
Simple_man Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 No Jaras jak coś zrobi to nie ma ...... w WSI ;) . Kawał dobrej, jak zwykle.
jaras Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 pobawiłem się trochę maxowym deform paintem, texturka na razie roboczo bo główka nie zamapowana jeszcze Simple_man- :*
Chris_3d Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Tak na roboczo:D Człowieku nie wpędzaj innych w kompleksy:d Praca masakra.
Matys Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 buzka naprawde fajna, ale ten pan az sie prosi o pomeczenie go w zbrashu lub innym takim, bedziesz go jeszcze maltretowal ? (tak mi sie zebralo na posta po obejzeniu beta screnow z zb3 :-))
Koniu_PL Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Jaras - jestem pełen podziwu dla Twoich wielkich umiejędności modelowania, texturowania i (jak to ktoś napisał) dobierania kolorów. Nic dodać, nic ująć ... Po prostu - powodzenia ! :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 NIe no super super - fajny klimat i wogole ta twarz Albercika - bardzo ladnie :)
naeq Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 fajowy model Alberta, myślę że końcowa praca będzie naprawdę dobra :)
hcpiter Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 he no co tu duzo pisac jak początki i tak super wyglądają to nie moge sie doczekac na finał :D Powodzenia :)
mrkrzysiek Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 głowa jest super laboratorium wygląda jak na razie ładnie zobaczymy jak będzie z nową texturką metalu.
Rekomendowane odpowiedzi