KLICEK Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 wydaje mi sie ze dzial architektura jest ciutke za nisko umiejscowiona, powinna byc nad animacja, albo pod ;) absolutnie nie jestem za rozdzielaniem galerii, galeria to galeria i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 (edytowane) A ja jestem właśnie za. Na Evermotion gdzie wizki to prawdziwe zatrzęsienie, taki rozdział galerii od galerii wizek zdaje egzamin. Tylko może zamiast pakować wizki do działu Arch dodać po prostu osobny dział w galerii 3D lub umiejscowić Architekturę tuż pod Gallery Finished Works? edit: Zajrzałem do działu Arch. I co? I kolejny raz muszę przenosić wątki z pytaniami do podforum Dyskusje Arch. Ludzie czy wy nie umiecie czytać? Za każdym razem kiedy tylko wchodzę do działu Arch muszę przenosić jakieś wątki do działu Dyskusje Arch. Ostatnio były 3 teraz 1. Wcześniej chyba ze dwa. No szlag mnie powoli trafia. Choćbyśmy nie wiem jak podzielili forum na dzialiki zawsze będzie burdel, dopóki w końcu część z nas nie nauczy się czytać zasad działów i umieszczać tematy w odpowiednich działach. Edytowane 2 Grudzień 2008 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 chyba lepiej jest stworzyc pod 3d finished nowy dzial wizualizacje tak jak wlasnie na Ev i by bylo dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 hcpiter ;) proste rozwiązania są dobre, to fakt, ale zaraz podniesie się płacz, że ktoś by chciał też osobną galerię dla samochodów a kto inny dla postaci. I tak po chwili będziemy mieli całe mnóstwo podfor z wszelakiego rodzaju tematyką prac podzielonych na malutkie kategorie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Hmm.. no ciężko jest rozdzielić architekturę zupełnie. Całego działu Architektura nie możan dać do Galerii bo są tam tez wątki w których toczą się dyskusje. Jedyne sensowne rozwiązanie to faktycznie, wrzucić kategorię Wizualizacje jako podforum do galerii 3D. Ale kiedyś tego chcieliśmy uniknąc. Nie chciałbym powiększać jeszcze listy forum która jest i tak długa. Raczej chciałbym to jakoś uporządkować w druga stronę. Cały czas myslę o czymś innym. Jeszce tego sobie w całości nie poukładałem, ale chodzi o newsy. Faktycznie mam newsa i Twoje wiadomości gryzą się. Być może rozwiązaniem byłoby zrobienia działu Mam newsa (aktualności) w tej sposób, aby nie można było zakładać wątków a na nie odpowiadać. Wątki zakładałoby się tylko poprzez "Dodaj" co kierowałoby do formularza dodawania "Twoich wiadomości". Myślę, że przepływ samych newsów byłby lepszy. Można wtedy usunać faktycznie pozycję Twoje wiadomości. EDIT: Problem z wgrywaniem miniaturek, avatarów został poprawiony. Powinno już nie być z tym poblemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 tweety masz racje tylko jest tak ze te nieszczesne wizualizacje czesciej pojawiaja sie w 3d niz samochody itp wiec raczej nie byl by to problem bo osoby ktore nie lubia wizek poprostu tam nie wchodza a nie placza ze kolejna wizka :) A co do tematu "mam newsa" to raczej bardziej ludzie wchodza na "twoje wiadomosci" wiec moze zamknac mam newsa i niech tam trafiaja tylko najciekawsze wiadomosci z "twoich wiadomosci" :) I tak duzo tych newsow sie nie pojawia wiec zostaje tylko dodac do twoich wiadomosci wszystko co zwiazane z newsem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 Czy można w dziale MAYA przykleić ten wątek: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=50445&page=2 [skrypty bez których nie można żyć] Myślę, że to na tyle ważny temat, ze powinien być przyklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 załatwione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Lepeiej nie rozdzielać, ale możnaby np. wprowadzić jakieś oznaczenie przy zakładaniu wątku - obok miejsca na nazwę wątku mogłoby się pojawić pole, w którym gdzie można wybrać jedna z kilku pozycji (wizualizacje, pojazdy, postać etc.), odpowiednią do wątku. Do tego na górze strony w dziale FW albo WIP np. szybka możliwość wyświetlenia tylko danej kategorii. Pomysł na bazie obecnej koncepcji nazewnictwa wątków, ale bardziej "automatyczny", by łatwiej (szybciej w sensie działania bazy danych) się wyszukiwało bez parsowania nazw wątków. Myślę, że ten pomysł jest świetny. Coś na zasadzie filtra. Co od razu rozwiązałoby problem nazewnictwa postów. Trzeba zaznaczyć jedną z opcji (Viz, Scena 3D, Obiekt 3D) a później dopisujemy tylko tytuł wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 nie robimy az tak duzo wizek aby bylo trzeba na nie nowy dzial zakladac tak mysle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Po dłuższych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że nie chodzi tu tylko o wizki, ale o rendery komercyjne. Fakt, że i komercja i pozostałe prace pasują do galerii 3D, ale ogląda się je pod zupełnie innym kątem. Patrząc na wizualizację, będziemy starali się wyszukać błędów proporcji, materiałów niezgodnych z rzeczywistością itp. Natomiast w renderze przedstawiającym np. autorski baśniowy świat, trudno jest wytykać autorowi tego typu błędy nie wiedząc czy nie są one zamierzone. Dlatego uważam, że powinno się to w jakiś sposób rozgraniczyć/przefiltrować, aby użytkownik mógł wybrać to co go w danym momencie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Hehe ale w wizkach i w "bajkowych" grafikach nie da się stawiać tych samych komentarzy. Komentuje się taką grafikę zupełnie inaczej. Patrząc na kadr, plastykę etc. A w wizce oprócz tego dochodzi jeszcze standardowa gadanina o materiałach GI, LWF, bla bla bla ;] Tego typu komentarze są bez sensu przy grafice "bajkowej" jak to nazwałeś. Więc rozdział na komerchy i na autorskie projekty nie miałby sensu za bardzo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 A ja jestem w takim razie za pewnym kompromisem i zobaczymy jak się sprawdzi. vB ma juz system "PREFIXÓW" tematów i czas chyba sprawdzić jak to działa. Tzn. stworze listę kategorii tematów dla galerii. Tutaj proszę o pomoc w takim razie. Przy tworzeniu wątku będzie konieczne wybranie kategorii (prefixu). Jeśli dobrze pamiętam, nie testowałem jeszcze tego dokładnie, będzie można sortować po tych kategoriach prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 ot i nasz czarodziej juz cos czaruje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 czy jest szansa na rozpropagowanie minibitew w dziale wizualizacji? np jakaś notka na froncie jeśli to mozliwe o zakonczeniu itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Loki: myślę, że jest taka szansa. Minibitwy są organizowane przez różne osoby. Należy poinformować odpowiednią osobe i myślę, że news z wynikami na głównej stronie będzie jak najbardziej na miejscu. Jeśli możecie podsuńcie listę prefixów dla galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Moje propozycje: Scene 3D Exterior Interior Character/beast Object Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Oczywiscie zle napisale, poki co chodzi o dział WIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 a ja bym nie rozdzielal na jeszcze dodatkowe kategorie, ewentualnie uwidocznil minibitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 wg mnie nie ma sensu nic rozdzilac, ew poukladac lepiej, ale mi odpowiada bo i tak przegladam przez, nowe posty i propozycja odemnie ktora popieram calym sercem. mianowicie od zawsze sa nieporozumienia plynace z kasowania postow, moze tak zamiast je usuwac, albo przenosic do dzialu "kosz" byly by one ukrywane tak ja to ma miejsce na youtubie po kliknieciu na pole np. "spam", albo "ofensymne tresci" rozwijalby sie post i bylby widoczny. dodatkowo osoba piszaca komentarz pozniej oznaczony jako spam po np 3 takich komentarzach otrzymywalaby -1 do reputacji albo bylalby jakos publicnzie upokarzana (lol) a osoby komentujace ukryte posty tez bylyby jakos karane. generalnie wszystko jest do doszlifowania, ale pomysl mi sie podoba, tymbardziej ze ja go wymyslilem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Scene 3D Exterior Interior Character/beast Object Ja bym przynajmniej częściowo ponazywała to po polsku, chociażby dlatego że nie każdy, zwłaszcza z początkujących, zna angielski. - Scena - Architektura - Wnętrze - Postać/Zwierze - Objekt - Pojazd I wydaje mi się że kiedyś przy zakładaniu tematu była taka lista rozwijana z której trzeba było wybrać kategorię. Byłoby fajnie to przywrócić. Trochę mi się wydaje dziwne że jest osobny dział o architekturze, a nie ma np. osobnego działu na autach, a różne domki i wnętrza się pojawiają w obu działach. Może by przygarnąć architektów do głównej galerii? Ale nie wiem czy się zgodzą. Popieram publiczne upokrzenie niegrzecznych forumowiczów, najlepiej jakieś ukamieniowanie, coś widowiskowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 (edytowane) Co do kosza - póki co nie chcemy go wprowadzać. Nie uważam, że jest sens prezentowania np. ofensywnych treści. Takich nie chcemy, a zostawianie ich w jakimś dziale dodatkowo wymagałoby przenoszenia ich tam i tak naprawdę nie usuwania, a jeśli łamią prawo, są obraźliwe - powinny być usuwane. Faktycznie, na niektórych forach jest też tak, że jest publiczna inf. ze post został usunięty. I coś takiego chyba będzie w nowym vB jeśli sie nie mylę. A domyślam się, że bardzo o to chodzi, żeby byla inf., że został usunięty. Dzięki. Już się zabieram za testowe wprowadzenie w dziale WIP. Zobaczymy jak się przyjmie. Równiez myślę, że polskie nazewnictwo będzie trafniejsze. Dzięki prefixom zyskaliśmy równiez na liście wątków opcję pokazywania wątków np. tylko z konkretnym prefixem. Wątki wprowadzone do dzisiaj są oznaczone niestety bez prefixów. Ale tego nie obejdziemy. Czekam na propozycję pozostałych działów, chodzi o prefixy. Może nam to naprawdę uporządkować niektóre fora. Edytowane 9 Grudzień 2008 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=53642 1) Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi zasadami i tak, aby każdy wiedział o co chodzi: - Interior: ..... - Exterior : ..... - Architektura: ..... Tak jak pisze Ania. To nie jest żadna terminologia fachowa. Później dyslektyczne dzieciaki w swoich portfoliach, CV i ofertach pisanych po polsku powielają ten błąd, co dla potencjalnego klienta/pracodawcy może wydawać się bardziej śmieszne niż profesjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Sans: to napisz jak możesz jakbyś to widział :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Zegarek max3d.pl spieszy o 2 minuty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 A moze wprowadzic taki dział sprzedam/oddam model, texture... a kazdy by mogl sie reklamowac a tak kazdy wrzuca swoje modele/textury gdzie popadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 Abell: coś podobnego będzie. Juz w zasadzie większość jest gotowa do odpalenia. Będzie wtedy news. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 W dziale WIP prefiksy mi działają, z tym że byłoby lepiej gdyby nie było możliwe rozpoczęcie wątku bez prefiksu. Jak ktoś nie wybierze prefiksu, niech wyskakuje meldunek że trzeba wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 Mnie też działają FF 3.0.4. Zgadzam sie z Anią. Widoczniej i wygodniej by było gdyby wybór prefiksów był gdzieś na górze, np na tej belce obok "Tematy na Forum". Nie trzeba by było przewijać za każdym razem do dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 No właśnie z tymi prefiksami. Póki co nie wiem jak to najlepiej rozwiązać. Musi być jedno pole wolne, choćby ze względu na wątki, które mają przeprzypisane prefixy wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 coś sięzmieniło na stronie głównej forum czy mi się oczy mienią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 kolorki sie pozmienialy przynajmiej u mnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Ta, ciekawe skąd ta inspiracja:P http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=766585&postcount=6780 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Troche nabralo zycia, ale wg mnie ten pomarancz jest zbyt wyrazisty i za bardzo zwraca uwage (mam lekkie wrazenie balaganu). Byc moze z czasem da sie przyzwyczaic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 a nie można tak zrobić żeby user miał do wyboru kolor subforum(ten pomarańcz jest ochydny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 dobrze zauważyłem:D:D:D mi się podoba, żywiej. ja bym zostawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 A moze wprowadzic taki dział sprzedam/oddam model, texture... a kazdy by mogl sie reklamowac a tak kazdy wrzuca swoje modele/textury gdzie popadnie. Abell: coś podobnego będzie. Juz w zasadzie większość jest gotowa do odpalenia. Będzie wtedy news. A na kiedy (mniej więcej) jest wyznaczony deadline? Nie ukrywam, że to teraz bardzo przydatna informacja dla mnie. :) Wystarczy info, czy to kwestia dni, tygodni, miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 soon ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Znowu się Nowe Posty popsuły. http://max3d.pl/forum/search.php?do=getdaily ten link działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Moim zdaniem pomysł ze znikaniem nowych postów, które już raz się zobaczyło nie jest zbyt dobry. Zwłaszcza jak się w kilku zakładkach serfuje i kliknie nie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Adek jakieś zmiany wprowadzał i pewnie, jak zwykle, zapomniał zmienić po prostu getnew na getdaily. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Sorry. Ale jeśli mam byc szczery troche się zamieszałem. Zmieniłem na getnew automatycznie po updacie silnika. Zawsze bylo tak, ze po akt. zmienialem. A tu niespodzianka. Domyslnie sie to zmienilo i musze zmienic to spowrotem. Zrobie to oczywiscie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Czy jest możliwość, żeby zwiększyć pojemność skrzynki PM?:) Bo 50 to trochę mało wg. mnie. Nie wiem co inni na to. wybaczcie jeśli ten temat był już poruszany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 i ja mam propozycję: wątek klik przenieść do General Discussion (CG) i przykleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Kolejna zabawa z wyglądem forum. Nazwy subforów mają kolory czcionek ze strony głównej (Poczekalnia, Więcej wiadomości, Statystyki itp.). Te same nagłówki co na stronie głównej, delikatnie podrasowane ikonki nowych postów (opacity jakies 25% dla braku nowych, oraz 100% dla nowych postów) + dodałem delikatny gradient dla tych ikon (pewnie niezauważalne:)), Ilość przeglądających osób ma troszkę ciemniejszy kolor. Całość zrobiona just 4 fun, ale może się przydać. Jakby ktoś chciał to mogę wrzucić przerobione całe forum z większymi zmianami:P Edit: Zmiany są tylko na Max3d.pl, Konkursy i Galeria są bez zmian:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Czy dział FreeCG Stuff musi być moderowany? Jest to trochę wkurzające i nie rozumiem celowości takiego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 (edytowane) Też sądzę, że można by sobie to odpuścić. Tym bardziej, że moderacja nie jest w "real time" :] Ale oprócz tego nawet nie można powiedzieć "dziękuję" za model/tex/etc. @dół: Dzięki :) Edytowane 14 Luty 2009 przez arev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Wiem. To troche inny problem :) Bo to moderowanie wyszlo przez moją jedną modyfikację i poki nie poprawie skryptu tak bedzie. Ale tez chce zeby to bylo "na zywo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Czekam z niecierpliwością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 "Dziękuję" można napisać na priv. Chyba, że chodzi o nabicie licznika postów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi