Lis Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Witam Wszystkich. Rzucam Wam na pożarcie kilka moich ostatnich zleceń. Jest sporo kwasu, jak i kilka ciekawych pozycji. Wrzucam do Finished gdyż Animacja z tego żadna a i w regulaminie ani słowa nie widziałem o zakazie zamieszczania ruchomych obrazków w finished. Big thx dla całego Mojotribe i Visualdomain. Zapraszam do zasysania i wyrażania swoich opinii: KLIK Czas: 00:02:30 Rozmiar: 164mb Soft: 3dsmax, Vray, Photoshop, AfterEffect 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Pięknie to wygląda i szkoda tylko, że płynniej animacja nie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Film niszczy - piekna robota, dobrze chodzi, ach po co ja wogóle głos zabieram..... Przeloty kamerki bardzo mi sie podobają, jeszcze jakby Ci ludzie chodzili. Ciekawy błąd wyłapałem - metalowa (znaczy sztywna) czerwona koszulka nocna leżąca na łóżku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Sciaga sie... i sciaga... za jakas godzine napisze komentaz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 rewelka ! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Superanckie, szczególnie ten biurowiec, refleksy miażdzą :) Długo sie renderowało? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 a mi sie srednio podoba :) jako animacja czyli przejscia do kolejnej wizki jak dla mnie slabe... nie wiem moze sie nie znam ale niektore wizki srednie np. exteriory(nie wszystkie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Dla mnie bomba po prostu! Wiadomo, można się czepiać że montaż kompozycyjnie mógłby być lepszy, ale pokazuje co ma pokazywać i jest okej! Mam pytanie to samo co jacekdrze. Wielki szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 dobre tłuste mięcho:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Ok, obaczylem, warto bylo czekac :) Przyjemne i dynamiczne, bardzo ladna zielen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 mi sie podoba chodź niektóre wizki odstają :P ale i tak super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Widze, ze wspolpracujesz z bratem mojego kolegi z grupy:) nice nice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 ojojoj... super supery :) ale mogli by ludzie sie poruszac i autka jezdzic :D heh... no i drzewa powiewac na wietrze! :D w sumie onyx ma taka opcje, ciekawe jak by to wygladalo :) moc sprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 nawet nie pytam ile i naczym to sie liczylo, ostre ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 fajne!! bardzo fajne!!! jaki render był stosowany przy tych animacjach??? jak długi okres czasu trwało zrobienie tej animacji??? :) jedyne co by się czepiać, to płynność kamerki... :P pozdro!!! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 no no panie Lisie elegancko ;) najciekawszy moment na placu zabaw :) bardzo realistik, moze po za ta korą ;P ale co tam, szczegoł ;) lux!! tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 dokładnie...plac zabaw rządzi!! :D co do gorszych momentów reela to chyba nocne ujęcie budynku z kopułą, która jakoś dziwnie świeci...ogólnie całość robi świetne wrażenie... gratki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 fajne bo zalatuje demoscena:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 robi duże wrażenie pełen profesjonalizm gratuluje , wizki w kosmos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Podoba, pro. Chociaż w niektórych momentach kamera za szybko się kręci i leci. Zastanawiam się czy takie było pierwotne tempo animacji czy podgoniłeś przy sklejaniu reela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Witam, Jak dla mnie rewelacja. Ladnie poskladane i fajny podklad muzyczny. Wersja Full HD by sie przydala, albo widescreen :) Gratuluje umiejetnosci. Pozdrawiam, xaoo P.S. Dlugo sie liczyla ta cala animacja? I na jakim sprzecie jesli mozna zapytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Hehe. Super że się podoba. metalowa (znaczy sztywna) czerwona koszulka nocna leżąca na łóżku Takich niedociągnięć jest dużo więcej. np. migoczące ściany itp. Niektóre projekty miały już po parę dobrych miesięcy tak więc tylko lekki retusz w afterku musiał wystarczyć. ten biurowiec, refleksy miażdżą :) Długo sie renderowało? Z tego były 4 ujęcia liczone w full HD. z lekkim ziarnem wychodziło coś 45 minut klatka na 1 stację. Ale to jeszcze za czasów jak projekt był ładny. później Pani z marketingu rzuciła hasło "refleksy zbyt marketingowe, usuńcie je" niebo nienaturalne wstawcie z naszego obrazka, ludzi w "fotoszopie". Ogólnie po poprawkach klienta wizki można było wsadzić sobie w cztery litery. Sprzęt to 8x Q6600 każdy po 8gb ramu. jak długi okres czasu trwało zrobienie tej animacji??? A nie wiem. Większość tych animacji była bezpośrednio dla klienta. może ze 3 były renderowane pod reela. Wersja Full HD by sie przydała, albo widescreen No niestety wszystko trzeba renderować w wersji "na telewizor". Czasami jak klient zobaczy widescreen to potrafi powiedzieć "a dlaczego ten obraz nie jest na całym ekranie?" No i już wiadomo że takiemu delikwentowi nic się nie wytłumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Animacja robi wrażenie wiadomo, klasa. Daj renderek interiora salonu, bo zrobiło na mnie największe wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Gratulacje oby tak dalej ;) 5+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Witam, No to Pan Andrzej nam zapodał kawałek dobrego materiału. Widać że się zna na sprawie. Max bon wymiata. Fajna oprawa muzyczna ale wydaje mi się że jest lekko przesterowana np. 1m 30s chyba że oryginał taki jest. Nie ma co się czepiać drobnych błędów bo one zawsze były, są i będą ha ha PS Kobietki z marketingu są zawsze super i te ich poprawki :) cos o tym wiem Lisu trzymaj się i czekamy na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 bardzo ładnie Lis! szczególnie nuta przypadła mi do gustu. Kilka ujęć świetnie zrobiona, ale znajdzie się też kilka kiepskich - no ale po co narzekać skoro całość wyszła naprawdę super :) Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 masakra. odezwala sie we mnie nutka zazdrości... dobry podklad muzyczny, fakny utworek znaczy sie... wszystko co w wizji zaje...fajne... prosze o autograf...;]...mozesz wyslac na maila...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2008 vinc ->buehehe. grubo. Co do muzyki to "JACKNIFE LEE - Cookies" Właśnie z doborem muzyki miałem największy problem. Dużo kawałków które by mi odpowiadały jest niestety monotonne. A jednak w reelu fajnie gdy dzwięk towarzyszy od początku do końca. No i ta trąbka. Mario-> Ty nie cukruj tylko zabieraj się za swojego. Pozdro :) Dzięki jeszcze raz za pozytywne i krytyczne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 ehh Lisie jestes juz legendą:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Exteriorki w Twoim wykonaniu zdecydowanie lepsze o interiorów;) Za ten napis na chodniku i ławce to powinieneś dostać po tyłku, jeśli to Twoje dzieło;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 chcialem dac jakis celny i cięty aforyzm, ale powiem tylko że bardzo mi się podoba. Dzięki za tytuł piosenki w tle brzdąkającej :) Widać profesjonalizm, i to że robisz to co lubisz. Sam montowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 rewelacja... znow mam dół przez Was... :P p.s.ten lisek pije tyle browarow a takie ładne rzeczy robi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 nie no beznadzieja. lis.wiesz co..:) szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 p.s.ten lisek pije tyle browarow a takie ładne rzeczy robi :D na zlocie nie wypił żadnego, pewnie dlatego tak ładnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Za ten napis na chodniku i ławce to powinieneś dostać po tyłku, jeśli to Twoje dzieło;) Hehe :D to taki element zaskoczenia. nie no beznadzieja. lis.wiesz co..:) szacunek. dzienuuuwa. na zlocie nie wypił żadnego, pewnie dlatego tak ładnie wyszło. Oj wypraszam sobie. Wypiłem małego do obiadku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 nie normalnie bajkaaa exteriory miazdza :] duzeeeee PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 czy ja cos przegapilem czy w tym demku nie podales na siebie namiarow? a tak to ok z tym ze niestety ale musze zgodzic sie z opinia nielota : ten tekst na lawce to mega kwas :D pozdrawiam pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Szacun - wygląda to naprawdę dobrze,a co lepsze masz tych wizek natrzaskane mnóstwo! :) Czym robiłeś drzewka? Onyx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Obejrzałem już filmik kilka razy ale nie chce się jeszcze wypowiadać bo u mnie coś dziwnie chodzi (górną część filmu szarpie) a na dodatek bez dzwięku :( Pobieram ponownie...może to coś pomoże. edit do poniższego: Touch - też mi przekonwertuj plizzzz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 pionix, pewnie kodeki;) U mnie też na początku skakał, ale przekonwertowałem go sobie do .avi i śmigło aż miło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Nie łatwiej zainstalować kodeki?? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Heh no Andrzej dobra robota! Nie wiem, ale jak to montowałeś to wydawalo mi sie wtedy że troche wiecej tego było, poobcinałeś coś, czy tylko mi sie wydaje? A najlepsza jest końcówka - powered by Mojotribe i Visualdomain ;D Ale wymęczyłeś im farmę, więc reklama sie należy :) A no i zaraz bedą baty!! Mialo nie być kontaktu na stronce, a ciągle jest! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxbinxx Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 I'm downloading :D nice reel but I have some comments - the TV Screen is quite dark (and it better to use the video map) - the people : please use motion people :D - the landscape is not very nice for architecture - add more effect for movie Regards Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash23 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 ufff.. Drzewka mniam... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 czy ja cos przegapilem czy w tym demku nie podales na siebie namiarow? No namiarów z założenia nie miało być. Ostatnio staram się ograniczać kontakt ze mną :D. Nie chce mi się już ciągle klientów spławiać. A reela zrobiłem ku własnej uciesze, no i dawno już nic w finished nie pokazywałem. ten tekst na lawce to mega kwas :D No nie wiem co mnie podkusiło ;D chyba chciałem jakoś wykożystać ten park. Czym robiłeś drzewka? Onyx? Większość to moje drzewka z Archmodeli, Archexteriorów i kilka prywatnych. Reszta w onyxie. (górną część filmu szarpie) a na dodatek bez dzwięku :( Dziwne kurcze. Wybrałem wmv ze względu na niestabilną pracę Quicktime'a na XPx64. Poza tym 95% docelowych widzów ma windowsa. a jak masz windowsa to i WMV ruszy. poobcinałeś coś, czy tylko mi sie wydaje? Ba. nawet jest więcej bo Ty to jeszcze oglądałeś w 30fps. W dodatku doszły 3 nowe sceny. A najlepsza jest końcówka Należało się należało. A no i zaraz bedą baty!! Mialo nie być kontaktu na stronce, a ciągle jest! :D No numer telefonu zniknął :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 no wlasnie, zgodze sie z arch515, beznadzieja, zwlaszcza oszkolny budynek i ruch kamery poprzez osiedle, plac zabaw i park ;) a na powaznie to klasa, gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Udał się obejrzeć przez VLC Playera. Z muzyczką duużo lepiej niż tak na sucho ;) Jest kilka bugów, które można by poprawić ale jako całość robi mocne wrażenie. Troszkę przeszkadzają mi ostre cięcia. Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ujęcia jakoś odrobinę nachodziły na siebie...ale to tak sobie gdybam tylko:) Po tym Showreelu to będziesz musiał chyba już wyrzucić telefon i skasować konta email bo Ci klienci nie dadzą żyć ;) Kawał dobrej roboty. Wypasik :) Skąd wygrzebałeś muzyczkę? Czy jest tego więcej z możliwością do zastosowań komercyjnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junglebeats Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 O ty "lisie" :D ... czyli to nad tym siedziałeś tyle czasu "po godzinach" w mojo hehe... Wyszło naprawdę pysznie ;) Gratsy i pozdrowienia dla całej ekipy Mojotribe Ernest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Hej Ho Ernest! Niekoniecznie po godzinach :D Robiłem kiedy mi wygodnie. Tak poza tym to witam ja jedynym słusznym forum graficznym. Pozdrawiam głogów i mam nadzieję że będzie jeszcze okazja się spotkać. Hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 jeśli chodzi o wizualizacje to naprawde niesamowite są, ...ale generalnie z wizualizacji chyba porywającego showreela sie nie wyskrobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi