lisu Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2008 dankeszyn ewrybady. Nie mam co prawda czasu na pracki "for fun" ale udało mi się jakimś cudem uskrobać conieco, w sumie jeszcze w fazie progressu i tu zwracam sie do was ;) co by tu jeszcze? pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 hej- bardzo fajna ta ostatnia! moim zdaniem trzeba tycke bardziej wyklarowac granice pomiedzy prawa reka a wlosami i w prawej stopie wydluzyc piete tycke.. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 (edytowane) Fajna kompozycja. Jak dla mnie okolice brzucha i miednicy wyglądają bardzo nienaturalnie. Rzucają się też w oczy płaskie palce. Masz bardzo fajny organiczny styl ale niektóre fragmenty wyglądają jak zmarszczki albo oparzenia. Czasami to ma klimat ale jeśli chcesz uzyskać ponętne ciało to poszedłbym jednak w bardziej gładkie powierzchnie i subtelniejsze cienie. Zrobiłem szybki overpaint. Obraz czasami jest lepszy od słów :). Nie wiem jednak czy w coś takiego celowałeś. http://img369.imageshack.us/img369/5253/overpaintda4.jpg Pozdrawiam. Edytowane 19 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Wow fajna praca :) wąż uroboros kobitka przywiązana łańcuchami do skały hmm pamiętam pewien mit ale nie pamiętam czy to był grecki czy jakiś inny i jej imienia też nie pamiętam. Pewnie jest tam więcej zlepek mitów i legend których ja nie znam, opowiedz coś więcej o tej pracy co było inspiracją bo jestem bardzo ciekaw :D Farvus wiesz trudno się czepiać stylu artysty te "zmarszczki i poparzenia" o których mówisz dla mnie są w porządku i mi się nawet podoba takie ostre zaznaczanie krztałtu, twuj over paint mi się już tak nie podoba więc zostawmy artyście wybór jego stylu. Po za tym już widziałem nie raz takie ostre zaznacznie krztałtu i podobało mi się równie bardzo, musze odkryć jak się to robi bo wydaje mi się że używa po prostu owalnych pędzli z ostrym krawędziami ale chyba robie coś nie tak bo mi nie wychodzi :P Poprawiłbym pięte jak powiedział farvus i ręka zasłonieta włosami wygląda nie teges troche jakby włosy były płynem chyba że tak miało być ponieważ jest to bardzo fantazyjna praca pełna symboliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 swietna pracka, mi tez podobaja sie te ostre krawedzie, swietnie mazniete... swoja droga jaki to pedzel? no chyba ze specjalnosc artysty pełna tajemnic;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 (edytowane) Mi też podoba się ostre zaznaczenie kształtu ale nie do końca ostre zaznaczenie dziwnie zdeformowanego kształtu, który równie dobrze może być efektem stylu co braku w anatomii. Ale wszystko kwestia gustu więc do niczego nie nakłaniam. Pozdrawiam. PS. I nie pisałem nic o pięcie :). Edytowane 19 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 pracka świetna, ale zgadzam się z farvus'em że coś się tam niedobrego dzieje w okolicach bioder i klatki piersiowej i nie chodzi o styl a o anatomie :] ps: małe pytanie, działasz w rgb czy od razu cmyk? bo też się przymierzam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Dzieki wszystkim, jak zwykle nie zawiodłem sie na Was, uwagi są bezcenne jak zawsze :) Jesli chodzi o pędzle to mam własny set + patterns, praktycznie nie stosuję bruszy o zblurowanych krawędziach, jesli coś chce rozmyte uzywam najczęściej smudge toola. Pracka wymaga jeszcze moze nie tyle wysiedzenia (czego nie lubie chyba zbytnio...takiego cgtalkowego ulizanego portretowania ;) ), ale wychwycenia błędów i poprawienia ich, co moze się nie udać bo własnie zmieniam pracę (wkońcu w moim klimacie :) ) i czasu mam mniej niż zwykle... prackę trzaskam w CMYK, Jeez, wiesz o co chodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 A czym się różni praca od razu w CMYK od tej w RGB SOrry że offtop robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 sory mayk za zaśmiecanie, ale może przy okazji ktoś się czegoś dowie, CMYK w skrócie stosuję się przy pracach przeznaczonych do druku, do pozostałych RGB, więcej chociażby na http://www.signs.pl/article.php?sid=1885 i tak przy okazji http://www.aleksey.com/xmlsec/images/bart.gif ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSychu Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Swietne prace, jestem pod wrazeniem (sugestji artystycznych u mnie niestety nie uswiadczysz bom za cienki) A tak przy okazji to na jakim profilu masz cmyka? bo nafarbienie tej ostatniej pracki w cieniach mnie interesi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 ogólnie fajnie, oprócz wspomnianej już wcześniej anatomii - zwłaszcza w okolicach (jej) prawego biodra mnie drażni (ma generalnie bardzo dziwną miednicę, może wrysuj tam sobie jakąś z referki i porównaj?) ;) mam wrażenie że kolorystyka jest trochę niedopracowana - każdy kolor sobie, nie tworzą całości tylko taki zlepek różnokolorowych elementów. sporo jest też punktów po których skacze wzrok (brzuszek, tło ze skałami po prawej, gałęzie, światło u dołu), brak jednego ważniejszego miejsca które by przyciągało przy pierwszym spojrzeniu, takiego węzła. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Podoba mi się zamysł, kolorki i wolne podejście do pracki. A co do cmyka to po co Mayk pracujesz w cmyku? Nie lepiej później to zmienić z rgb? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 fajne te environmenty a co do CMYKa to jestem na NIE :) chyba ze masz jakiś myk i to Ci jakos ułatwia pracę - aczkolwiek wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 pomysł w deche! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 A co do cmyka to po co Mayk pracujesz w cmyku? bo praca pójdzie do druku? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 bo praca pójdzie do druku? ;) niekoniecznie, drukarnie juz sobie same potem dostrajaja barwy i ust Cmyka do tego by jak najlepiej zostaly zachowane pierwotne kolory pracy ktorą im dostarczono w RGB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 cmyk pracuje w innej gamie niz rgb, konwertujac z rgb do cmyka masz inny efekt i zakres kolorow niz pracujac od razu w cmyku... a robienie pracy w cmyku, ktora do druku nie idzie jest absurdem i mayka o to nie posadzam (pomijajac juz ze to jest prawdopodobnie praca na konkurs techlandu wobec czego do druku najpewniej pojdzie) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Robię rgb cały czas, co okładkę - później zamieniam. Wychodzi w druku to co robiłem w 98%. Mówię o ilustracjach ofkors. Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 (edytowane) wiesz maronski, masz taki styl malowania/fotomontazy (nienaturalne, intensywne kolory) ze przekonwertowac twoj rgb na cmyka jest dosc prosto - wystarczy po zamianie podbic saturacje, ew lekko kontrast. roznica duza nie bedzie, bo ani przed ani po nie jest bedzie to zblizone do naturalnych kolorow (czy raczej kolorow do ktorych mozna miec jakis punkt odniesienia) - czesc odcieni tylko sie zmieni, straca nasycenie - jedne mniej, inne bardziej, np delikatne blekity mocno blakna. przy pracach gdzie kolory sa blizsze realnym i/lub maja bardziej wywazone nasycenie roznica odczuwalna juz bedzie i przekonwertowanie z rgb>cmyk troche pracy bedzie wymagac by uzyskac odpowiedni efekt (a i tak nie bedzie on idealny ze wzgledu na roznice technologiczne naświetlania i "farb"). [tak offtopujac troche ;)] Edytowane 20 Wrzesień 2008 przez gabahadatta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Mili Państwo, be cool.. (Tomek -> nigger pleaseee..;) ) eskalacja tego offtopu to prawie 1,5 strony ;) Taki fin poszedł, dymanie na 2 i pieron wie ile jeszcze etatów zrobiło swoje i efekt jest taki ze nie miałem ty czasu na dopieszczanie ile bym chciał :/ pożdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 całkiem ładny obrazek, trochę fakt nie dopieszczony miejscami ale mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Dawno mnie nie było wiec costam zarzuce... i kolorki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Nigdy nie przepadałem zbytnio za tym co tworzyłeś (z drobnymi wyjątkami xD), ale ostatnie prace mnie wręcz zachwyciły. Po prostu pięknie! Pierwsza praca w kolorze to złota galeria, heheh :) Ołóweczki też pikne (szczególnie kobiece brzuszki!)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 steampunkowe malpy sa czadowe do bolu:) trzymam kciuki za wyniki challenge'u, bo naprawde rysun jest pro... a w kolekcji wyzej moim cichym faworytem jest zmarszczony krolik:) generalnie profesjonalnie sie zrobilo w teczce. widac, ze sardynki Ci sluza...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Po serii szkicow ten challengowy obrazek polał moje oczy kolorem niczym wiadrem kisielu. Swietna rzecz. Szkice zreszta tez, choc takie niekolorowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 szkice fajne ale kolorki super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 egietokowa praca bardzo milusia. Z luzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Naprawde bardzo fajne, strasznie mi sie podobaja.... zwlaszcza te malpki. Jedna szczegolna, ktora siedzi na malutkim taboreciku. :) Rewelacja... chyle czolo. Beda z Ciebie ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 konkretnie pocisnoles,super sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Piękne mayk! Świetny rysunek i jeszcze wspanialszy klimat, nastrój i kolory. Gratulacje :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Super sprawa Mayk. Kolorki takie jakie powinny być. Pinup też miodny. Powodzenia na cgtalku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Znakomite malpy, Swietne szkice. Przy tym zajebisty superluz. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Malpki i kroliczek rzadza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Zalogowalem sie tutaj po raz pierwszy od wielu miesiecy zeby ci napisac ze mnie dobijasz... zrobiles ogromne postepy przez ostatni rok z kawalkiem. Zajebiscie inspirujace jest obserwowanie takiego zaangazowania. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 bardzo fajne szkicyki, stopki i dlonie syte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Ściśnięty królik jest zajefajny :). Podoba mi się zarówno pomysł jak i wykonanie. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kseronarogu Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 rzadzisz! super pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 prrrszalony mam podobnie :) lordbiernac nie czaruj tylko kończ tą sesje bo mamy robote dla Ciebie :D leander, mrkrzysiek, Tortur, Jonasz_Real, Eden-3d, peter_f, witkowski, dyb3k, thirdeye, misiekhc, Farvus, Kseronarogu - dzięki guys, troszke ten wasz cukiero zobowiązuje na przyszłość ;) maronski dzieks zią, czy mi sie zdaje czy wystawiasz sie ponownie w Nidzicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 szit mamafaka stary, rewleacja, widzialem Twoja pracke na cgt, ale nie obczailem ze to Twoja majki :) bardzo pozytywnie sobie poczynasz ;D ps. Czy ja slyszalem Nidzica ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 zrywa czapy!, zwlaszcza ten steampunkowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Za thirdeye. Postępy zrobiłeś straszne. Jeszcze nie wszystkie Twoje prace łykam, ale jest co podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 fajne fajne, tylko jakbyś więcej malował a nie kleisz te foty jak ferrata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Ano Nidzica chłopaki. Robimy "back to back"? Mayk klei foty... to ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 stary normalnie ze robimy back to back :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 Klicek, po wstępnych ustaleniach z Tomkiem zanosi sie, że tak, przynajmniej na tą chwile jade. DaRoZ, Marduk dziekówa bartolomeo bo sie przejde do was! :P daleko nie mam :) Nażąchałeś sie jak Landryn i bałagan robisz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Ja tam od dawna wiedzialem ze bedziesz master >> śledziłem twoja teczkę z przyjemnością bo dostrzegam duża inteligencje w twoich pracach. Ciesze się z twojej ostatniej odslony bo potwierdza ona ze kolejny raz mialem racje :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Szkice jak szkice Kolor Ładny...Charakterystycznie nakładasz barwy. W sumie to chyba dobrze bo indywidualnie. yeap...? Jednak rozwój duży...Musisz chyba ostro tam mielić coś w domowym zaciuszu czym sie nie chwalisz ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdzawa_Babcia Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 małpy mnie po prostu zjadły! wszystko ładnie zgrane, kolor, kompozycja, "scenografia"... podoba mi się małpa "kamerdyner" (czy kim tam jest w zamyśle autora) w koszuli z typową dziewiętnastowieczną stójką, fajny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 5 Luty 2009 Autor Share Napisano 5 Luty 2009 Dzieki wszystkim jeszcze raz! Taka ostatnio moda na szkice ołówkowe i dyskusje wokół nich, więc upubliczniam swoje ostatnie płody.. czyyrs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi