lisu Napisano 1 Maj 2009 Autor Share Napisano 1 Maj 2009 Dzieks wszystkim za komentarze:) Staram się nie popadać w zbytnie rozluźnienie i cośtam mimo wszystko smarować, jeśli mi nawet nic nie podsuwają w studiu komercyjnego. ciekawy ten efekt nudy :), od niedawna jezdze samochodem i własnie tak sie czuje za kółkiem :] widze z kolega ze stolicy,więc rozumiem i łącze się w bulu. coraz to nowsze prace przypominają mi dzieła ManiakSa... hmm, to ciekawe :) Cenie sobie bardzo robote Sławka ale jakoś nie rozkminiam jego techniki, byc moze jakiś niezamierzony efekt. widze ze przynosci to calkiem ciekawe efekty. jest to w sumie znaczne ulatwienie i w plenerze moze sie taka technika nie przydac :)) ale zawsze jakis warsztat i chyba lepiej tak niz wogole nie rysowac :)) dla mnie bomba ;] Ostatni raz rysowałem coś w plenerze chyba w 1999 roku, nie licząc zeszłorocznego festiwalu w Nidzicy, ale to raczej przypominało pijacki majak z ołówkiem w ręku niż plener z prawdziwego zdarzenia ;) co do zastosowań 3d w 2d to sa chyba same plusy, praca staje sie efektywniejsza, pomijając fakt ze juz sama znajomość 3d podnosi w jakiś tam sposób Twoją wartośc rynkową w niektórych branżach związanych gierkami, tv czy kinem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 co do zastosowań 3d w 2d to sa chyba same plusy, praca staje sie efektywniejsza Według mnie tradycyjny podział na 3d i 2d jest w wielu wypadkach sztuczny i przypuszczam że wraz z postępem technologii będzie się zacierać. Ostatecznie przy realistycznym przedstawieniu rzeczywistości dąży się do tego samego - osiągnięcie iluzji trójwymiarowej przestrzeni na dwuwymiarowej płaszczyźnie. Prywatnie powiem, że nie ma dla mnie żadnego znaczenia jak ktoś to robi, skoro osiąga zamierzony efekt. Ale to subiektywne podejście. Strasznie mi się podoba jak malujesz, w ostatnich szkicach mam wrażenie, że chciałeś pobawić się trochę z anatomią oczu... Hmm... Jakieś takie wrażenie, z sufitu wzięte... :) Generalnie przyjemnie się to ogląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Dawno nic nie wrzuciłem więc postanawiam sie przypomnieć może ;) Sporo rzeczy mi nie lezy w tych obrazkach z perspektywy czasu, ale trudno. Biore sie za kolejne rzeczy o ile czas pozwoli. Aaa ostatni to w pewnym stopniu ciągła walka z 3d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 fajnie :) jakis nowy stylik Ci sie wyrabia :) wydaje mi sie, ze moglbys troche powalczyc z roznymi wyrazami twarzy, bo same takie posepne w trzech czwartych obrocone tu zaserwowales... ;) a w ostatniej mozna by jakies efekciki jeszcze powsadzac typu dym czy inne jakies opary, bo jakos tak sterylnie wyszlo... A najbardziej podobaja mi sie brasze w trzecim- mistrzowy styl!! pozdrowki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 kurde Mayk, to tak sie na chorobowym wypoczywa ?? ;) no swietne rzeczy i zgadzam sie z biernacem calkowicie =) natomiast pedzelkami to moglbys sie podzielic (?) czy to jakis wiekszy projekt z tymi samochodzikami i motorkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Dziebko sterylne to ostatnie, choć ogólne wrażenie dobre. Jakbyś mógl pokaż model to tej ilustracji. Portreciki takie sobie nieco martwe, ten sam wyraz twarzy we wszytskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 ha, dobre te rzeczy, idziesz w bardzo fajnym kierunku. Scena kraksy bardzo mi się podoba, leciutka - jakby akwarelkowa, nie ma wymęczonych elementów. Zdecydowanie przydałby się dym po hamowaniu za samochodami. Pomogłoby Ci to odseparować lekko samochody od tła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 freakin sweet! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 wow! spooko - pushing to the limits :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 alez fajna technika :) szkoda ze wszystkie twarzyczki maja ten sam wyraz, ostatnia scena mi sie podoba ale moglbys dodac wiecej latajacych czesci, dupereli itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 bardzo ciekawe ostatnie prace panie mayk, cisnij dalej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 piękne są te refleksy i bliki na kombinezonach i kaskach tych panienek ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 poka ile z 3d w tym sportowym projekcie ..faje to wygląda ujecie ect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Uch, grubo sadzisz. Naprawdę, super pracki. Szczególnie ta małpa w czerwonym :) Ma bardzo fajnie zrobione wdzianko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktotam1 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 mayk, z ciekawości - ty pracujesz gdzies jako grafik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2009 fajnie :) jakis nowy stylik Ci sie wyrabia :) wydaje mi sie, ze moglbys troche powalczyc z roznymi wyrazami twarzy, bo same takie posepne w trzech czwartych obrocone tu zaserwowales... ;) W sumie najpierw chciałbym opatentowac sobie twarz jako taką, nie bede się wkręcał w emocje, skoro nie znam w 100% anatomii gęby. 3/4 to ciezka rozkminka, bo en face i profil to w sumie droga krzyżowa nie jest. natomiast pedzelkami to moglbys sie podzielic (?) Ja nie mam, zgłoś się do Marty Poses'a ;) poka ile z 3d w tym sportowym projekcie ..faje to wygląda ujecie ect. Wszystkie bryły to 3d, jak odgrzebie render to wrzuce. mayk, z ciekawości - ty pracujesz gdzies jako grafik ? Ano, w Orkafilm, lub jak kto woli Crazy Sardine. Co do scenki w pitstopie to zmeczyła mnie nieco, teraz bym to chyba zrobił inaczej (lepiej ?), grunt że wyniosłem z tego naukę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 Siemanko, dawno niczym nie zarzuciłem więc siup. odpaliłem też ostatnio sajta, więc zapraszam ;) link podpisie ;) pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 o kurcze... dwa pierwsze enviro wgniatają... pierwszy ma świetne kolory O.O liście robisz jakimś pędzlem czy ręcznie?? tych trzech wojowników też wypas... ten na górze ma zajebiście narysowaną klatę :D świetne prace.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maax Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Prace genialne, malarskie. Na sajcie też świetny dorobek. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 No kurcze... enviro genialne wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Szacun. Imho w tych pracach (zwlaszcza enviro) widac progress. Portrety tez super. Zaczniesz dodawac emocje na twarzy i beda mistrzowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 A ja szczegolnie te portreciki lubie, bo nie pomylil bym ich z zadnymi innymi. A envirosy cool, ale brakuje im tej indywidualnosci, ktore maja portrety (mowie tu o podejsciu technicznym, a nie o samych przedstawionych scenkach...). :) pozdro 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 1 enviro jest przepiękny O_O świetne dobranie kolorów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupi Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Mayk szacun! Na prawde masz lape. Moze slowa uznania od kogos nie znanego tak jak ja nie wiele znacza ale w tej dzialce dopiero zaczynam. Do tej pory jesli chodzi o rysunek to jedynie tradycyjnie (analogowo :) W zwiazku z tym uwazam ze jak sie uczyc to od najlepszych. Zaczynam zabawe z tabletem i prosze poradz jakich pedzli uzywasz. Przesledzilem Twoje prace i na prade super. Dla mnie wymiataja pracki z kierowca, warsztat, te enviro i wiele innych. Twoje pracki sa malarskie, a nie "drewniane/mechaniczne" co jest czeste przy tej technice. Niesamowicie wygladaja te jakby przecierki itp mazy (jak uzyskujesz ten efekt? jakie brushe? To jest sam PS?).Za kazda rade bede wdzieczny. Wiem ze to takie pytanie "od kuchni" i pewnie zaraz ktos napisze ze nie wazne jak wazny efekt, ale do tego efektu trzeba jakos dojsc. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 czemu nie pochwaliłeś się frontem na cgtalku? i pracą na secret agenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 co tu mówić hym... ja też tak chce;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Siem, czemu nie pochwaliłeś się frontem na cgtalku? i pracą na secret agenta? no to siup plus kilka innych rzeczy. To dla ziomów z pracy A to selfpleżer ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Jak zwykle trzyma poziom. Charakterne już te Twoje prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 respekt stary, pikne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Ziomy najlepsze, bardzo klimatyczny obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 napiszę tylko, że dodałem Twoje folio do ulubionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Pro! I rzeczywiscie sobie styl juz jakis wyrabiasz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Fantastyczne. Twój Secret agent jest na bardzo wysokim poziomie. Życzę powodzenia w głosowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejacypies Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Nie ma co pisac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Hej Mayk świetne. Kolorki, kontrasty, światło bardzo ładne. Przy scenie Secret Agent nie podołałeś w całości z wykrzywioną perspektywą. Prawy górny róg z ludźmi i prawy dolny z samochodem jest już liniowy. No ale, wybrałeś sobie mega trudne ujęcie i generalnie i tak jest gites. Scena wymyślona bardzo fajnie. Postępy niesamowite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Witka Pro :) i tyle mogę dodać, mocna paleta. powodzenia. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 przepiękne !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 uber dobre !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Perspektywa fisheye ciekawy pomysł (szkoda mi tylko tego gościa co z kanalizy wystaje bo go zaraz auto rozjedzie =]), jednak black guys najlepsze. Ładnie o szczegóły dbasz - nawet spryskiwacz do okien w rogu stoii =]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Secret agent zrywa.. cos tam. Chyba berety zrywa. Nawet na pewno zrywa berety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 najs szit! moje zdanie znasz! jak nie wygrasz SA to jadę nakopać im do dup! sklep z miechem jest rewelka. Pasuje do chłopaków idealnie :) Awesome! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Takie prace rzadko tu widzę, na prawde bardzo fajne ujecie i kolory. Mam pytanie techniczne. Czy sam stworzyłeś paletę czy "pikowałeś" z jakichś źródeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Jak zwykle trzyma poziom. Charakterne już te Twoje prace. Myslałem że bardziej gutfejkowe ;) Dzięki man i wszystkim innym. Hej Mayk świetne. Kolorki, kontrasty, światło bardzo ładne. Przy scenie Secret Agent nie podołałeś w całości z wykrzywioną perspektywą. Prawy górny róg z ludźmi i prawy dolny z samochodem jest już liniowy. No ale, wybrałeś sobie mega trudne ujęcie i generalnie i tak jest gites. Scena wymyślona bardzo fajnie. Postępy niesamowite. Heh, gdybym mial czas to dłubac jeszcze to pewnie poprawiłbym to i jeszcze innych parę rzeczy ale jak to bywa przy sługim dłubaniu traci się dystans i niektóre rzeczy umykają. Niemniej fajnie ze sie podoba tym bardziej ze o ile dobrze pamietam zasiadasz w komisji SA;owej ;) najs szit! moje zdanie znasz! jak nie wygrasz SA to jadę nakopać im do dup! sklep z miechem jest rewelka. Pasuje do chłopaków idealnie :) Awesome! Nie jedziesz tylko idziesz jakieś pare biurek dalej ;) bede sie bronił, mój pokój silniejszy :D Mam pytanie techniczne. Czy sam stworzyłeś paletę czy "pikowałeś" z jakichś źródeł? Zdaje sie że sam ;) nie ma to w sumie chyba wiekszego znaczenia. Całość ma końcowo wyglądać poprostu dobrze. dziekówka wszystkim za komenty. Tu świerzy wysmaż: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Nie jedziesz tylko idziesz jakieś pare biurek dalej ;) bede sie bronił, mój pokój silniejszy :D im pojadę nakopać. sedziom i sendzinom! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Prace rewelacyjne, co tu dużo mówić. Zastanawia mnie tylko czemu w tych pracach jest tyle wpływu malarstwa amerykańskiego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Bo Mayk się jara ostatnio rockwellem ;] No i moim zdaniem super się odnajduje w tej konwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Nie wiem ... jak dla mnie koncepty Happy Hippo biją Agenta na głowę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisali juz chyba wszystko...więc tylko dodam, że fajno i dużo dobre. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Ładna ameryka. Najbardziej podobają mi się ci hiphopowcy. To z dyńki robione czy ze zdjęć? Pewnie głupie pytanie, ale ciekaw jestem, bo ogarniecie takiej sceny wydaje mi się kosmosem (secret agent jeszcze większym chyba). Widziałem, że we wcześniejszych pracach malowałem po 3d, jeśli dobrze kojarzę. Czy tutaj też przygotowywałeś jakąś scenę w 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 dawno nie zaglądałem tu a szkoda bo świetne prace doszły:) pani w czerwonym kombinezonie na motorku rewelacja to samo widoczki a pomysł z Secret Agent genialny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi