Napisano 9 Czerwiec 200817 l Witam moze to takie nie skromne pytanie ale bardzo mnie interesuje jak sie wam u艂ozy艂o czy wszyscy tu graficy pracuj膮 w grafice zawodowo? 聽 Powinienem wiec sam przedstawic gdzie pracuje : Pracuje na stolarni i uprawiam ma艂y handel narzedziami. ... troche nie pasuje do hobby ale musze jakos na ferrari uzbierac :P Pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 200817 l Ja pracuj臋 jako grafik "po polsku", czyli moim g艂贸wnym zadaniem jest przestawianie wektor贸w, ale dostaj臋 na biurko wszystko, co ma jakikolwiek zwi膮zek z grafik膮. Czasem s膮 to dosy膰 oryginalne zadania jak na ten zaw贸d, ale dzi臋ki temu "rozszerzam swoje horyzonty" ;) Og贸lnie z panuj膮cych warunk贸w jestem zadowolony, wa偶ne, 偶e w zawodzie. Pozdrawiam, 偶ycz臋 powodzenia wszystkim, kt贸rzy szukaj膮 pracy w zawodzie.
Napisano 9 Czerwiec 200817 l 5 post贸w posz艂o do kosza, jeszcze kilka i nie sko艅czy si臋 na kasowaniu. Je偶eli nie macie nic ciekawego do powiedzenia, nie piszcie.
Napisano 9 Czerwiec 200817 l malyboa ja pracowa艂em niedawno przy remoncie hali pod stolarni臋. Na grafice nigdy grosza nie zarobi艂em, w moich okolicach ta bran偶a si臋 nie rozwija :( wi臋c nie jeste艣 sam ;) pozdro.
Napisano 9 Czerwiec 200817 l Animacja i wizualizacje w agencji Prowokator w Warszawie. Robi臋 animacje g艂贸wnie na eventy. Czasem zdarza si臋 jaka艣 telewizornia. Ale rzadko.
Napisano 9 Czerwiec 200817 l 2D Pixel Artist (czy co艣 takiego) we Wroc艂awiu...W艂a艣ciwie to ju偶 r贸偶ne rzeczy trafia艂y do mnie na biurko...
Napisano 9 Czerwiec 200817 l ja we wroc艂awiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy
Napisano 9 Czerwiec 200817 l od niedawna w agencji reklamowej. Wektorki, rastry, wydruki wielkoformatowe, kopanie do艂贸w pod bilboardy i wnoszenie 200kg blachy na pierwsze pi臋tro, s艂owem - grafik terenowy;D Mam na imi臋 Pawe艂 i chcia艂bym Was bli偶ej pozna膰. Hahaha;D Nie no, luz. 聽 Pozdr
Napisano 9 Czerwiec 200817 l do niedawna jako freelance, od listopada 2007 jako 3d grafik w i3d- wiz, animacja, prezentacje stereo i takie tam bzdety.
Napisano 9 Czerwiec 200817 l od ponad roku architectural / interior visualiser z przewaga interior, wczesniej 2D i kilka innych zajec...
Napisano 9 Czerwiec 200817 l skynyrd - wow! fotele z katapult膮, musi by膰 ciekawie ;) 聽 ja teraz jeszcze jako laborant w pppk ASP Wroclaw, plus freelance webdesigner. Ale za niedlugo licho wie ;-)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Mimo braku wykszta艂cenia graficznego (uko艅czone liceum og贸lnokszta艂c膮ce p贸ki co jeszcze bez matury jestem:D ale wyniki nied艂ugo;) ) pracuje w lokalnym studio fotograficznym przy obr贸bce zdj臋膰 i jako艣 tak okazjonalnie przy projektowaniu wizyt贸wek i innych tego typu duperelach. Poza tym raz na jaki艣 czas portret czy inny krajobraz o艂贸wkiem na zlecenie:) 殴le nie jest;)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l oficer dyzurny powiatu kieleckiego- stra偶ak. Grafika bardziej hobby ale czasem cos sie zarobi ;)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Grafik 3D, Human Ark. Dodatkowo wsp贸艂praca z Action Heroes. Plus zlecenia, jak na pysk nie padn臋 i panna pozwoli. Panny nie wolno zaniedbywa膰, pami臋tajcie, Wiara...
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Panny nie wolno zaniedbywa膰, pami臋tajcie, Wiara... 聽 艣wi臋ta prawda ;] 聽 a co do pracy. firma architektoniczna z wroc艂awia. nadworny grafik wizualizator i administrator sieci w wolnych chwilach ;] jak wpadn膮 jakie艣 zlecenia to te偶 nie gardze, ale g艂贸wnie dla starych klient贸w, z kt贸rymi d艂ugo wsp贸艂pracuje...po prostu takim klientom sie nie odmawia ;] 聽 edit: skynyrd a nie szukaj膮 testrer贸w?? :P
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Shogun :D 艢wi臋ta racja, a wracaj膮c do tematu, w domu, w艂asna dzia艂alno艣膰, mnogo zaj臋膰 nie zwi膮zanych docelowo z zamiarami, ale pama艂u do przodu, nauka, nauka, nauka ;). nietypowe freelancer'stwo ... //Pozdr.
Napisano 10 Czerwiec 200817 l ja we wroc艂awiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy 聽 i oczywi艣cie standardowe 艣ciemnianie ;) 聽 pozdro zi膮 :] 聽 聽 偶eby nie spamowa膰 na darmo: rendering i lightning w firmie 3,14, czasami fotografia dla firmy, rzadziej fotografia prasowa dla zaprzyja藕nionego portalu informacyjnego mmwarszawa.pl 聽 pozdrawiam
Napisano 10 Czerwiec 200817 l a ja pracuje w http://www.pxf.pl skladam oprawy swietlne :( lipa jak cholera... coz zycie :|
Napisano 10 Czerwiec 200817 l chwilowo odpoczywam, ale do niedawna jako informatyk w prywatnej firmie
Napisano 10 Czerwiec 200817 l G艂贸wnie jako dtp'owiec w ma艂ej agencji reklamowo-produkcyjnej (raczej produkcyjnej) plus, jakie艣 proste wizualki produktowe i co tam si臋 trafi.
Napisano 10 Czerwiec 200817 l chudy - na testera raczej miejsc nie ma :-) ale czasem nas przymierzaja do foteli prototypowych, wybieraja wedlug wagi i wzrostu a ze mam 189 to czesto sie nadaje :-) w calym wdzianku pilota i na karuzeli do 4G :-) Zabawa jak chole......... !
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Prowadz臋 "Warsztat Graficzny" czyli w艂asna dzia艂alno艣膰. Wizki, wizki, wizki
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Od 4 miesi臋cy w Sky Tower Team jako grafik 3D i czasami designer :P :) Czyli "Biuro projekt贸w i realizacji inwestycji M.Z. Walas".Zarobki 2300z艂 netto + nadgodziny.Super atmosfera i jeszcze lepsi ludzie (mo偶e to dlatego 偶e jestem tam rodzynkiem - najm艂odszy hyh).A po godzinach pracy wraz z Przyjacielem (pzdr.) kr臋cimy w艂asny biznes :) 聽 Pzdr.
Napisano 10 Czerwiec 200817 l CS- a w pracy macie obiady? ;) 聽 Atmosfera najwa偶niejsza, dlatego ju偶 robie sam a nie w DF.:P
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Cornelius Scipio - etat, nadgodziny, w艂asna dzia艂alno艣膰, Ty chodzisz spa膰 czasami? ;)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Ty chodzisz spa膰 czasami? 聽 Pewnie jak kawa sie skonczy :) 聽 Jak sie chwalimy to ja tez: Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" tzn: "jak skonczysz robic strone, to trzeba zaprojekowac wizytowki, a na jutro jest ta animacja 3d z krecaca sie kula ziemska". Wszystko za absurdalnie male pieniadze i na poziomie takim ze ciesze sie ze mi dysk padl a wraz z nim efekty moich dzialn. Ale coz, biedny student zadnym zarobkiem nie gardzi :) Pozniej stalem sie "grafik 3d od modelowania" juz za bardziej rozsadne pieniadze + freelancing modelarz + male proste strony www. Teraz 3d vizualajzer w malutkiej firmie na za-pupiu w UK, starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l mirach ryz ryzem, ale doswiadczenie duze zapewne zdobyles w tej UK'wej firmie, sie wyrobiles w temacie wizek az milo (biorac pod uwage, ze raczej jestes/byles modelerem) :* skill polecial, animacje trzaskasz jak ta lalla;) pozdrowionka mirach, wsjego dobrego tadzio zyczy:*
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Black Mamba: Aaaaa obiadki :D no jak jestem g艂odny to wyskocze do sklepu,kupuje amu amu,spowrotem do pracy i do kuchni szama膰 :) Co do atmosfery to bardzo lu藕na,nikt nie patrzy na r臋ce.Liczy si臋 efekt pracy. 聽 Pecet: Jeszcze Dziewczyna, zapasy 艣redniowieczne (tylko 2 takie grupy w Europie,w grudniu mamy prezentacje przed trenerem kadry narodowej,chcemy wprowadzi膰 ten sport na polskie maty, tu nasz team ).Eee nie narzekam,wcze艣niej zapierd*****m na budowie, p贸藕niej szorowa艂em lampery w blokach,cz艂owiek nabra艂 pokory :)聽 聽 Mirach: Nie pije kawy,nie pale,nie 膰pam i nie pije napoj贸w energetyzuj膮cych ;) 聽 Pzdr.
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Cornelius Scipio - to niezle, ja tak nie potrafie sobie czasu zorganizowa膰, a dziewczyna ci膮gle: ty tylko te samochody robisz a na mnie nie masz czasu ;)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Pewnie jak kawa sie skonczy :)聽 Jak sie chwalimy to ja tez: Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" (...), starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :) 聽 I taka ca艂a prawda o zyciu...Cz艂owiek wiecznie za ry偶em zap***** :) A si臋 z Chi艅czyk贸w 艣miali :) 聽 Cornelius musia艂 sie pochwali膰...;) Fajnie, 偶e ci sie tak Fajno powodzi... 聽 Ja w zasadzie to jestem po liceum i zaraz po otrzymaniu maturki wys艂a艂em CV tu i tam...i sie wkr臋ci艂em w do takiej firemki we Wro ca艂kiem sympatycznej...kt贸ra zajmuje si臋 gierami na kom贸rki m贸wi膮c prosto a moja fucha polega na tym by te gierki jako艣 wygl膮da艂y :) Ale tak og贸lnie to tak偶e i jakie艣 wizyt贸wki poprawia艂em i co艣 z banerami na www si臋 bawi艂em i takie r贸zne rzeczy si臋 trafiaj膮. Wczesniej nie robi艂em nic (nie licz膮c incydentu z roznoszeniem gazetek gdzie艣 w gimnazjum)
Napisano 10 Czerwiec 200817 l Prowadz臋 "Warsztat Graficzny" czyli w艂asna dzia艂alno艣膰. Wizki, wizki, wizki 聽 To w艂asciwie tak jak i ja :)
Napisano 11 Czerwiec 200817 l Nie no, moja panna jest wyrozumiala, ostatnio jak wr贸ci艂em o p贸艂nocy to mnie obiadem uraczy艂a i potem te偶 by艂o mi艂o... Poza tym, Cornelius: panna to tez rodzaj u偶ywki. I co ciekawe - gwarantuje odloty jakich ci 偶adne zio艂o nie da.
Napisano 11 Czerwiec 200817 l freelans 100% ( chwale sie :) pracuje dla:bzwbk, orange, samsung, komputronik, newsweek, lukasbank... glownie flash/photoshop/illustrator moje 3d to efekt uboczny wolnego czasu ) , normalna praca 0% ( tzn nigdy nie pracowalem inaczej :P )... mysle nad wlasna firma
Napisano 11 Czerwiec 200817 l Black Mamba: Nie jestem z natury porywczy ;) lanie jak zawsze w ostateczno艣ci. 聽 Shogun 3D: Sie wie :P 聽 Pzdr.
Napisano 11 Czerwiec 200817 l A ja w Mindpower w Wawie jako g艂owny 3d grafik dbam o wszystko :) Czyli jak freelancer c贸艣 zwali to trzeba poprawi膰 albo zrobi膰 od nowa. Czasem jak膮艣 stronk臋 czy flash si臋 walnie dla jakiej艣 norweskiej firmy kt贸rej nawet nazwy nie znam :) Atmosfera u nas jest przednia, zero ci艣nie艅 i wielka swoboda. Nie da si臋 nudzi膰
Napisano 11 Czerwiec 200817 l Marcin_ps --> przygotowujesz wektorki do comiesi臋cznych wyklejek dla Orange?;) 聽 Pozdr
Napisano 11 Czerwiec 200817 l Touch dla orange tylko reklamy flash ( tzn to nie wyglada tak ze ktos z orange przesyla mi co potrzebuja tylko pomiedzy mam agencje interaktywna/dom mediowy, ale nie zmienia to faktu ze pracuje dla orange :)) Edytowane 11 Czerwiec 200817 l przez Marcin_ps
Napisano 12 Czerwiec 200817 l przygotowujemy wyklejane reklamy na witryny ok 50 salon贸w Orange w Polsce, dodatkowe 8 sami wyklejamy. Reszta idzie na wysy艂k臋. Do tego czasem mniej konwencjonalne zlecenia;) Ale nie pracujemy tylko dla Orange, jeden z klient贸w po prostu;) 聽 Pozdr
Napisano 12 Czerwiec 200817 l Ja se robie w City Interactive na stanowisku animator, chociaz ostatnio rezyseruje bardziej cutsceny niz animuje;)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto