Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

moze to takie nie skromne pytanie ale bardzo mnie interesuje jak sie wam u艂ozy艂o czy wszyscy tu graficy pracuj膮 w grafice zawodowo?

Powinienem wiec sam przedstawic gdzie pracuje : Pracuje na stolarni i uprawiam ma艂y handel narzedziami.

... troche nie pasuje do hobby ale musze jakos na ferrari uzbierac :P

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 72
  • Wy艣wietle艅 11,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja pracuj臋 jako grafik "po polsku", czyli moim g艂贸wnym zadaniem jest przestawianie wektor贸w, ale dostaj臋 na biurko wszystko, co ma jakikolwiek zwi膮zek z grafik膮. Czasem s膮 to dosy膰 oryginalne zadania jak na ten zaw贸d, ale dzi臋ki temu "rozszerzam swoje horyzonty" ;)

Og贸lnie z panuj膮cych warunk贸w jestem zadowolony, wa偶ne, 偶e w zawodzie.

Pozdrawiam, 偶ycz臋 powodzenia wszystkim, kt贸rzy szukaj膮 pracy w zawodzie.

Napisano

5 post贸w posz艂o do kosza, jeszcze kilka i nie sko艅czy si臋 na kasowaniu. Je偶eli nie macie nic ciekawego do powiedzenia, nie piszcie.

Napisano

malyboa ja pracowa艂em niedawno przy remoncie hali pod stolarni臋. Na grafice nigdy grosza nie zarobi艂em, w moich okolicach ta bran偶a si臋 nie rozwija :( wi臋c nie jeste艣 sam ;) pozdro.

Napisano

Animacja i wizualizacje w agencji Prowokator w Warszawie.

Robi臋 animacje g艂贸wnie na eventy. Czasem zdarza si臋 jaka艣 telewizornia. Ale rzadko.

Napisano

2D Pixel Artist (czy co艣 takiego) we Wroc艂awiu...W艂a艣ciwie to ju偶 r贸偶ne rzeczy trafia艂y do mnie na biurko...

Napisano

ja we wroc艂awiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy

Napisano

od niedawna w agencji reklamowej. Wektorki, rastry, wydruki wielkoformatowe, kopanie do艂贸w pod bilboardy i wnoszenie 200kg blachy na pierwsze pi臋tro, s艂owem - grafik terenowy;D Mam na imi臋 Pawe艂 i chcia艂bym Was bli偶ej pozna膰.

Hahaha;D Nie no, luz.

Pozdr

Napisano

do niedawna jako freelance, od listopada 2007 jako 3d grafik w i3d- wiz, animacja, prezentacje stereo i takie tam bzdety.

Napisano

od ponad roku architectural / interior visualiser z przewaga interior, wczesniej 2D i kilka innych zajec...

Napisano

skynyrd - wow! fotele z katapult膮, musi by膰 ciekawie ;)

ja teraz jeszcze jako laborant w pppk ASP Wroclaw, plus freelance webdesigner. Ale za niedlugo licho wie ;-)

Napisano

Mimo braku wykszta艂cenia graficznego (uko艅czone liceum og贸lnokszta艂c膮ce p贸ki co jeszcze bez matury jestem:D ale wyniki nied艂ugo;) ) pracuje w lokalnym studio fotograficznym przy obr贸bce zdj臋膰 i jako艣 tak okazjonalnie przy projektowaniu wizyt贸wek i innych tego typu duperelach. Poza tym raz na jaki艣 czas portret czy inny krajobraz o艂贸wkiem na zlecenie:) 殴le nie jest;)

Napisano

Grafik 3D, Human Ark. Dodatkowo wsp贸艂praca z Action Heroes. Plus zlecenia, jak na pysk nie padn臋 i panna pozwoli. Panny nie wolno zaniedbywa膰, pami臋tajcie, Wiara...

Napisano
Panny nie wolno zaniedbywa膰, pami臋tajcie, Wiara...

艣wi臋ta prawda ;]

a co do pracy. firma architektoniczna z wroc艂awia. nadworny grafik wizualizator i administrator sieci w wolnych chwilach ;] jak wpadn膮 jakie艣 zlecenia to te偶 nie gardze, ale g艂贸wnie dla starych klient贸w, z kt贸rymi d艂ugo wsp贸艂pracuje...po prostu takim klientom sie nie odmawia ;]

edit:

skynyrd a nie szukaj膮 testrer贸w?? :P

Napisano

Shogun :D 艢wi臋ta racja,

a wracaj膮c do tematu, w domu, w艂asna dzia艂alno艣膰, mnogo zaj臋膰 nie zwi膮zanych docelowo z zamiarami, ale pama艂u do przodu, nauka, nauka, nauka ;). nietypowe freelancer'stwo ...

//Pozdr.

Napisano
ja we wroc艂awiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy

i oczywi艣cie standardowe 艣ciemnianie ;)

pozdro zi膮 :]

偶eby nie spamowa膰 na darmo: rendering i lightning w firmie 3,14, czasami fotografia dla firmy, rzadziej fotografia prasowa dla zaprzyja藕nionego portalu informacyjnego mmwarszawa.pl

pozdrawiam

Napisano

chwilowo odpoczywam, ale do niedawna jako informatyk w prywatnej firmie

Napisano

G艂贸wnie jako dtp'owiec w ma艂ej agencji reklamowo-produkcyjnej (raczej produkcyjnej) plus, jakie艣 proste wizualki produktowe i co tam si臋 trafi.

Napisano

chudy - na testera raczej miejsc nie ma :-) ale czasem nas przymierzaja do foteli prototypowych, wybieraja wedlug wagi i wzrostu a ze mam 189 to czesto sie nadaje :-) w calym wdzianku pilota i na karuzeli do 4G :-)

Zabawa jak chole......... !

Napisano

Prowadz臋 "Warsztat Graficzny" czyli w艂asna dzia艂alno艣膰. Wizki, wizki, wizki

Napisano

Od 4 miesi臋cy w Sky Tower Team jako grafik 3D i czasami designer :P :) Czyli "Biuro projekt贸w i realizacji inwestycji M.Z. Walas".Zarobki 2300z艂 netto + nadgodziny.Super atmosfera i jeszcze lepsi ludzie (mo偶e to dlatego 偶e jestem tam rodzynkiem - najm艂odszy hyh).A po godzinach pracy wraz z Przyjacielem (pzdr.) kr臋cimy w艂asny biznes :)

Pzdr.

Napisano

CS- a w pracy macie obiady? ;)

Atmosfera najwa偶niejsza, dlatego ju偶 robie sam a nie w DF.:P

Napisano

Cornelius Scipio - etat, nadgodziny, w艂asna dzia艂alno艣膰, Ty chodzisz spa膰 czasami? ;)

Napisano
Ty chodzisz spa膰 czasami?

Pewnie jak kawa sie skonczy :)

Jak sie chwalimy to ja tez:

Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" tzn: "jak skonczysz robic strone, to trzeba zaprojekowac wizytowki, a na jutro jest ta animacja 3d z krecaca sie kula ziemska". Wszystko za absurdalnie male pieniadze i na poziomie takim ze ciesze sie ze mi dysk padl a wraz z nim efekty moich dzialn. Ale coz, biedny student zadnym zarobkiem nie gardzi :)

Pozniej stalem sie "grafik 3d od modelowania" juz za bardziej rozsadne pieniadze + freelancing modelarz + male proste strony www.

Teraz 3d vizualajzer w malutkiej firmie na za-pupiu w UK, starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :)

Napisano

mirach ryz ryzem, ale doswiadczenie duze zapewne zdobyles w tej UK'wej firmie, sie wyrobiles w temacie wizek az milo (biorac pod uwage, ze raczej jestes/byles modelerem) :*

skill polecial, animacje trzaskasz jak ta lalla;)

pozdrowionka mirach, wsjego dobrego tadzio zyczy:*

Napisano

Black Mamba: Aaaaa obiadki :D no jak jestem g艂odny to wyskocze do sklepu,kupuje amu amu,spowrotem do pracy i do kuchni szama膰 :) Co do atmosfery to bardzo lu藕na,nikt nie patrzy na r臋ce.Liczy si臋 efekt pracy.

Pecet: Jeszcze Dziewczyna, zapasy 艣redniowieczne (tylko 2 takie grupy w Europie,w grudniu mamy prezentacje przed trenerem kadry narodowej,chcemy wprowadzi膰 ten sport na polskie maty, tu nasz team

).Eee nie narzekam,wcze艣niej zapierd*****m na budowie, p贸藕niej szorowa艂em lampery w blokach,cz艂owiek nabra艂 pokory :)

Mirach: Nie pije kawy,nie pale,nie 膰pam i nie pije napoj贸w energetyzuj膮cych ;)

Pzdr.

Napisano

Cornelius Scipio - to niezle, ja tak nie potrafie sobie czasu zorganizowa膰, a dziewczyna ci膮gle: ty tylko te samochody robisz a na mnie nie masz czasu ;)

Napisano
Pewnie jak kawa sie skonczy :)

Jak sie chwalimy to ja tez:

Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" (...), starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :)

I taka ca艂a prawda o zyciu...Cz艂owiek wiecznie za ry偶em zap***** :)

A si臋 z Chi艅czyk贸w 艣miali :)

Cornelius musia艂 sie pochwali膰...;) Fajnie, 偶e ci sie tak Fajno powodzi...

Ja w zasadzie to jestem po liceum i zaraz po otrzymaniu maturki wys艂a艂em CV tu i tam...i sie wkr臋ci艂em w do takiej firemki we Wro ca艂kiem sympatycznej...kt贸ra zajmuje si臋 gierami na kom贸rki m贸wi膮c prosto a moja fucha polega na tym by te gierki jako艣 wygl膮da艂y :)

Ale tak og贸lnie to tak偶e i jakie艣 wizyt贸wki poprawia艂em i co艣 z banerami na www si臋 bawi艂em i takie r贸zne rzeczy si臋 trafiaj膮. Wczesniej nie robi艂em nic (nie licz膮c incydentu z roznoszeniem gazetek gdzie艣 w gimnazjum)

Napisano
Prowadz臋 "Warsztat Graficzny" czyli w艂asna dzia艂alno艣膰. Wizki, wizki, wizki

To w艂asciwie tak jak i ja :)

Napisano

Nie no, moja panna jest wyrozumiala, ostatnio jak wr贸ci艂em o p贸艂nocy to mnie obiadem uraczy艂a i potem te偶 by艂o mi艂o...

Poza tym, Cornelius: panna to tez rodzaj u偶ywki. I co ciekawe - gwarantuje odloty jakich ci 偶adne zio艂o nie da.

Napisano

freelans 100% ( chwale sie :) pracuje dla:bzwbk, orange, samsung, komputronik, newsweek, lukasbank... glownie flash/photoshop/illustrator moje 3d to efekt uboczny wolnego czasu ) , normalna praca 0% ( tzn nigdy nie pracowalem inaczej :P )... mysle nad wlasna firma

Napisano

Black Mamba: Nie jestem z natury porywczy ;) lanie jak zawsze w ostateczno艣ci.

Shogun 3D: Sie wie :P

Pzdr.

Napisano

A ja w Mindpower w Wawie jako g艂owny 3d grafik dbam o wszystko :) Czyli jak freelancer c贸艣 zwali to trzeba poprawi膰 albo zrobi膰 od nowa. Czasem jak膮艣 stronk臋 czy flash si臋 walnie dla jakiej艣 norweskiej firmy kt贸rej nawet nazwy nie znam :)

Atmosfera u nas jest przednia, zero ci艣nie艅 i wielka swoboda. Nie da si臋 nudzi膰

Napisano

Marcin_ps --> przygotowujesz wektorki do comiesi臋cznych wyklejek dla Orange?;)

Pozdr

Napisano

Touch dla orange tylko reklamy flash ( tzn to nie wyglada tak ze ktos z orange przesyla mi co potrzebuja tylko pomiedzy mam agencje interaktywna/dom mediowy, ale nie zmienia to faktu ze pracuje dla orange :))

Edytowane przez Marcin_ps

Napisano

No to jest nas dw贸ch, tylko ja w nieco innym charakterze;)

Pozdr

Napisano

przygotowujemy wyklejane reklamy na witryny ok 50 salon贸w Orange w Polsce, dodatkowe 8 sami wyklejamy. Reszta idzie na wysy艂k臋. Do tego czasem mniej konwencjonalne zlecenia;) Ale nie pracujemy tylko dla Orange, jeden z klient贸w po prostu;)

Pozdr

Napisano

Ja se robie w City Interactive na stanowisku animator, chociaz ostatnio rezyseruje bardziej cutsceny niz animuje;)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci