Napisano 9 Czerwiec 200816 l Witam moze to takie nie skromne pytanie ale bardzo mnie interesuje jak sie wam ułozyło czy wszyscy tu graficy pracują w grafice zawodowo? Powinienem wiec sam przedstawic gdzie pracuje : Pracuje na stolarni i uprawiam mały handel narzedziami. ... troche nie pasuje do hobby ale musze jakos na ferrari uzbierac :P Pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 200816 l Ja pracuję jako grafik "po polsku", czyli moim głównym zadaniem jest przestawianie wektorów, ale dostaję na biurko wszystko, co ma jakikolwiek związek z grafiką. Czasem są to dosyć oryginalne zadania jak na ten zawód, ale dzięki temu "rozszerzam swoje horyzonty" ;) Ogólnie z panujących warunków jestem zadowolony, ważne, że w zawodzie. Pozdrawiam, życzę powodzenia wszystkim, którzy szukają pracy w zawodzie.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l 5 postów poszło do kosza, jeszcze kilka i nie skończy się na kasowaniu. Jeżeli nie macie nic ciekawego do powiedzenia, nie piszcie.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l malyboa ja pracowałem niedawno przy remoncie hali pod stolarnię. Na grafice nigdy grosza nie zarobiłem, w moich okolicach ta branża się nie rozwija :( więc nie jesteś sam ;) pozdro.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l Animacja i wizualizacje w agencji Prowokator w Warszawie. Robię animacje głównie na eventy. Czasem zdarza się jakaś telewizornia. Ale rzadko.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l 2D Pixel Artist (czy coś takiego) we Wrocławiu...Właściwie to już różne rzeczy trafiały do mnie na biurko...
Napisano 9 Czerwiec 200816 l ja we wrocławiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy
Napisano 9 Czerwiec 200816 l od niedawna w agencji reklamowej. Wektorki, rastry, wydruki wielkoformatowe, kopanie dołów pod bilboardy i wnoszenie 200kg blachy na pierwsze piętro, słowem - grafik terenowy;D Mam na imię Paweł i chciałbym Was bliżej poznać. Hahaha;D Nie no, luz. Pozdr
Napisano 9 Czerwiec 200816 l do niedawna jako freelance, od listopada 2007 jako 3d grafik w i3d- wiz, animacja, prezentacje stereo i takie tam bzdety.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l od ponad roku architectural / interior visualiser z przewaga interior, wczesniej 2D i kilka innych zajec...
Napisano 9 Czerwiec 200816 l skynyrd - wow! fotele z katapultą, musi być ciekawie ;) ja teraz jeszcze jako laborant w pppk ASP Wroclaw, plus freelance webdesigner. Ale za niedlugo licho wie ;-)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Mimo braku wykształcenia graficznego (ukończone liceum ogólnokształcące póki co jeszcze bez matury jestem:D ale wyniki niedługo;) ) pracuje w lokalnym studio fotograficznym przy obróbce zdjęć i jakoś tak okazjonalnie przy projektowaniu wizytówek i innych tego typu duperelach. Poza tym raz na jakiś czas portret czy inny krajobraz ołówkiem na zlecenie:) Źle nie jest;)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l oficer dyzurny powiatu kieleckiego- strażak. Grafika bardziej hobby ale czasem cos sie zarobi ;)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Grafik 3D, Human Ark. Dodatkowo współpraca z Action Heroes. Plus zlecenia, jak na pysk nie padnę i panna pozwoli. Panny nie wolno zaniedbywać, pamiętajcie, Wiara...
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Panny nie wolno zaniedbywać, pamiętajcie, Wiara... święta prawda ;] a co do pracy. firma architektoniczna z wrocławia. nadworny grafik wizualizator i administrator sieci w wolnych chwilach ;] jak wpadną jakieś zlecenia to też nie gardze, ale głównie dla starych klientów, z którymi długo współpracuje...po prostu takim klientom sie nie odmawia ;] edit: skynyrd a nie szukają testrerów?? :P
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Shogun :D Święta racja, a wracając do tematu, w domu, własna działalność, mnogo zajęć nie związanych docelowo z zamiarami, ale pamału do przodu, nauka, nauka, nauka ;). nietypowe freelancer'stwo ... //Pozdr.
Napisano 10 Czerwiec 200816 l ja we wrocławiu motam hurtowo ( ilosc nie jakosc ) obrazy w photoshopie ( tzw digitalarty jakosci kiepskiej ;] ) i innych programach np. terragen, ultrafractal i od czasu do czasu wizki dla mojej firmy i oczywiście standardowe ściemnianie ;) pozdro zią :] żeby nie spamować na darmo: rendering i lightning w firmie 3,14, czasami fotografia dla firmy, rzadziej fotografia prasowa dla zaprzyjaźnionego portalu informacyjnego mmwarszawa.pl pozdrawiam
Napisano 10 Czerwiec 200816 l a ja pracuje w http://www.pxf.pl skladam oprawy swietlne :( lipa jak cholera... coz zycie :|
Napisano 10 Czerwiec 200816 l chwilowo odpoczywam, ale do niedawna jako informatyk w prywatnej firmie
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Głównie jako dtp'owiec w małej agencji reklamowo-produkcyjnej (raczej produkcyjnej) plus, jakieś proste wizualki produktowe i co tam się trafi.
Napisano 10 Czerwiec 200816 l chudy - na testera raczej miejsc nie ma :-) ale czasem nas przymierzaja do foteli prototypowych, wybieraja wedlug wagi i wzrostu a ze mam 189 to czesto sie nadaje :-) w calym wdzianku pilota i na karuzeli do 4G :-) Zabawa jak chole......... !
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Prowadzę "Warsztat Graficzny" czyli własna działalność. Wizki, wizki, wizki
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Od 4 miesięcy w Sky Tower Team jako grafik 3D i czasami designer :P :) Czyli "Biuro projektów i realizacji inwestycji M.Z. Walas".Zarobki 2300zł netto + nadgodziny.Super atmosfera i jeszcze lepsi ludzie (może to dlatego że jestem tam rodzynkiem - najmłodszy hyh).A po godzinach pracy wraz z Przyjacielem (pzdr.) kręcimy własny biznes :) Pzdr.
Napisano 10 Czerwiec 200816 l CS- a w pracy macie obiady? ;) Atmosfera najważniejsza, dlatego już robie sam a nie w DF.:P
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Cornelius Scipio - etat, nadgodziny, własna działalność, Ty chodzisz spać czasami? ;)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Ty chodzisz spać czasami? Pewnie jak kawa sie skonczy :) Jak sie chwalimy to ja tez: Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" tzn: "jak skonczysz robic strone, to trzeba zaprojekowac wizytowki, a na jutro jest ta animacja 3d z krecaca sie kula ziemska". Wszystko za absurdalnie male pieniadze i na poziomie takim ze ciesze sie ze mi dysk padl a wraz z nim efekty moich dzialn. Ale coz, biedny student zadnym zarobkiem nie gardzi :) Pozniej stalem sie "grafik 3d od modelowania" juz za bardziej rozsadne pieniadze + freelancing modelarz + male proste strony www. Teraz 3d vizualajzer w malutkiej firmie na za-pupiu w UK, starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l mirach ryz ryzem, ale doswiadczenie duze zapewne zdobyles w tej UK'wej firmie, sie wyrobiles w temacie wizek az milo (biorac pod uwage, ze raczej jestes/byles modelerem) :* skill polecial, animacje trzaskasz jak ta lalla;) pozdrowionka mirach, wsjego dobrego tadzio zyczy:*
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Black Mamba: Aaaaa obiadki :D no jak jestem głodny to wyskocze do sklepu,kupuje amu amu,spowrotem do pracy i do kuchni szamać :) Co do atmosfery to bardzo luźna,nikt nie patrzy na ręce.Liczy się efekt pracy. Pecet: Jeszcze Dziewczyna, zapasy średniowieczne (tylko 2 takie grupy w Europie,w grudniu mamy prezentacje przed trenerem kadry narodowej,chcemy wprowadzić ten sport na polskie maty, tu nasz team ).Eee nie narzekam,wcześniej zapierd*****m na budowie, później szorowałem lampery w blokach,człowiek nabrał pokory :) Mirach: Nie pije kawy,nie pale,nie ćpam i nie pije napojów energetyzujących ;) Pzdr.
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Cornelius Scipio - to niezle, ja tak nie potrafie sobie czasu zorganizować, a dziewczyna ciągle: ty tylko te samochody robisz a na mnie nie masz czasu ;)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Pewnie jak kawa sie skonczy :) Jak sie chwalimy to ja tez: Zaczynalem jako "grafik od wszystkiego za miske ryzu" (...), starcza na kupienie ryzu w lokalnej chinskiej knajpce :) I taka cała prawda o zyciu...Człowiek wiecznie za ryżem zap***** :) A się z Chińczyków śmiali :) Cornelius musiał sie pochwalić...;) Fajnie, że ci sie tak Fajno powodzi... Ja w zasadzie to jestem po liceum i zaraz po otrzymaniu maturki wysłałem CV tu i tam...i sie wkręciłem w do takiej firemki we Wro całkiem sympatycznej...która zajmuje się gierami na komórki mówiąc prosto a moja fucha polega na tym by te gierki jakoś wyglądały :) Ale tak ogólnie to także i jakieś wizytówki poprawiałem i coś z banerami na www się bawiłem i takie rózne rzeczy się trafiają. Wczesniej nie robiłem nic (nie licząc incydentu z roznoszeniem gazetek gdzieś w gimnazjum)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Prowadzę "Warsztat Graficzny" czyli własna działalność. Wizki, wizki, wizki To własciwie tak jak i ja :)
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Nie no, moja panna jest wyrozumiala, ostatnio jak wróciłem o północy to mnie obiadem uraczyła i potem też było miło... Poza tym, Cornelius: panna to tez rodzaj używki. I co ciekawe - gwarantuje odloty jakich ci żadne zioło nie da.
Napisano 11 Czerwiec 200816 l freelans 100% ( chwale sie :) pracuje dla:bzwbk, orange, samsung, komputronik, newsweek, lukasbank... glownie flash/photoshop/illustrator moje 3d to efekt uboczny wolnego czasu ) , normalna praca 0% ( tzn nigdy nie pracowalem inaczej :P )... mysle nad wlasna firma
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Black Mamba: Nie jestem z natury porywczy ;) lanie jak zawsze w ostateczności. Shogun 3D: Sie wie :P Pzdr.
Napisano 11 Czerwiec 200816 l A ja w Mindpower w Wawie jako głowny 3d grafik dbam o wszystko :) Czyli jak freelancer cóś zwali to trzeba poprawić albo zrobić od nowa. Czasem jakąś stronkę czy flash się walnie dla jakiejś norweskiej firmy której nawet nazwy nie znam :) Atmosfera u nas jest przednia, zero ciśnień i wielka swoboda. Nie da się nudzić
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Marcin_ps --> przygotowujesz wektorki do comiesięcznych wyklejek dla Orange?;) Pozdr
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Touch dla orange tylko reklamy flash ( tzn to nie wyglada tak ze ktos z orange przesyla mi co potrzebuja tylko pomiedzy mam agencje interaktywna/dom mediowy, ale nie zmienia to faktu ze pracuje dla orange :)) Edytowane 11 Czerwiec 200816 l przez Marcin_ps
Napisano 12 Czerwiec 200816 l przygotowujemy wyklejane reklamy na witryny ok 50 salonów Orange w Polsce, dodatkowe 8 sami wyklejamy. Reszta idzie na wysyłkę. Do tego czasem mniej konwencjonalne zlecenia;) Ale nie pracujemy tylko dla Orange, jeden z klientów po prostu;) Pozdr
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Ja se robie w City Interactive na stanowisku animator, chociaz ostatnio rezyseruje bardziej cutsceny niz animuje;)