peter_f Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 (edytowane) Po kilkutygodniowym szaleństwie natłoku różnych projektów i krańcowego wyczerpania, zamieszczam świeżo ukończony obraz przedstawiający ciężki nocny bombowiec, Avro Lancaster prowadzący strumień bombowców na akcję. Model to efekt znoju głównie nocnego ostatnich dwóch i pół tygodnia. Całość powstała na wspaniałą Wystawę organizowaną przez Marka (Mrysa) i wspomaganą przez grono mistrzów takich jak Wojtek (Kliment Woroszyłow), Wiek Luijken czy Gareth Hector i wielu wielu innych. Pragnę również się przyłączyć do zaproszenia. Teraz zapraszam do komentowania tego obrazka, pierwszego z wielu z lancasterem jakie tu pewnie zamieszczę. Wielkie dzięki dla Marka za zaproszenie i Klimka za doping, spostrzeżenia, rady i dobre słowo :) 3ds max 9 (Mental Ray) + Photoshop, rozdzielczość oryginału: 6200x3600px Close ups Making of: Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez KLICEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Moje zdanie znasz, bardzo mi sie podoba Piotr . Gratki! Ode mnie 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 (edytowane) swietne,bardzo mi sie podoba,pozdro 5* Edytowane 15 Maj 2009 przez Eden-3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 super model i render. ale nie pasuje mi jedna rzecz. mianowicie patrząc się na obrazek mam wrażenie, że samolot z pierwszego planu leci w innym kierunku niż cała reszta... wiem wiem czepiam się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Łoooł!!! ***** I do tego jeszcze mental:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 A jak to wygląda w Hi-resie!!! Piotrze, wielkie dzięki. No i obowiązkowo widzę Cię na otwarciu :) Po drodze przypomnij Klimkowi o składkach, bo to dusza człowiek, ale w tej kwestii akurat dziwnie zapominalski... ;) A praca znakomita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Dobry ten nasz prezes..ale coo liczykrupa to historia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Myślałem że to jakieś zdjęcie z Pearl Harbor :D , daje rade 5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 super wyszlo:) 5* Czy ja jestem slepy i nie widze hiresa, czy go nie ma?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Szacuneczek! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Mniam klimat. Gratz ! Zamieść proszę Hires. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 powiedz mi tylko czy tlo to fotka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Nie przepadam za militariami, ale trzeba przyznać odwaliłeś kawał dobrej roboty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Isee Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 fajne! gdzie ta większa rozdzialka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Nie dawaj hi-resa!!! Niech przyjdą na wystawę zobaczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Świetnie dobrane kolory! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 Dziękuję wszystkim, poniżej fragmenty z oryginalnej rozdzielczości i rendery robocze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 o madafaka, prosze daj tego fulla:D i tak nikt nie przyjedzie do Bytomia;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 mrys jest liczykrupa i stary dziad ale ma racje,nie pokazuj!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 I Ty Brutusie, przeciwko mnie?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 fantastyczna robota, światło i ogólna atmosfera. Gratuluję;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Kopara mi opadła i nie chce się podnieść... miazga :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Poprostu poraz kolejny raz wymiatasz :) Nic dodac nic ujac 5* szkoda ze mozna przynznac tylko 5 bo bylo by owiele wiecej :D Fajny material na fronta :) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 ........Fajny material na fronta :) Pozdrawiam ! Dokładnie. fronta mu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Jam ci go, nie chwaląc się, zmotywował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 daaaaaaamn ! światło i atmosfera - cud miód palce lizać ;-) Na front'a jak najbardziej. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 spoko - prostota ujecia mi sie bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 jak oglądałem to o 3 w noc to byłem w stanie dać tylko 5 gwiazdek :) jest rewelacyjnie, piękna praca, model wygląd ślicznie, świetne materiały i textury, daj większą rozdziałkę będzie nowa tapeta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Maj 2009 Autor Share Napisano 16 Maj 2009 (edytowane) OK, już odpisuję wszystkim. Przede wszystkim to strasznie się cieszę, że się Wam podoba, bo bałem się że zmęczenie odciśnie swoje piętno na finalnym obrazie. Klimku: jeszcze raz dzięki ogromne, przyjacielu, za doping i rady. I za gwiazdy też :) Eden-3d: ogromne dzięki :) i za gwiazdy ;) chudy: dzięki Wielkie :) a wiesz? jak to robiłem to też miałem takie wrażenie, ale zmęczenie i presja czasowa sprawiły, że wytłumaczyłem sobie, że akurat dmuchnęło z boku i Lancasterem gibnęło ;P A tak naprawdę to planowałem trochę go dać bardziej z boku, ale kiepsko to wyglądało więc dałem go na środek, a resztą formacji chciałem sprawić, żeby wyglądało jakby ten Lancaster wszystkich prowadził (nota bene ten Lancaster jest w malowaniu właśnie prowadzącego - czerwone stateczniki pionowe), reszta ma oznaczenia polskiego dywizjonu 300 :P I dobrze, że się czepiasz, bo ja już dystansu nie mam pionix: Piotruś dzięki :) czyli piwko! a co do mentala, to i tak nie przestanę psioczyć ;p Mrys: Marku, dzięki jeszcze raz za zaproszenie. Będę na pewno :) A co do składek to Klimka przypilnuję, chociaż sam nie opłaciłem :P Ale logo i "fajranty" może wystarczą co? Vorenus: dzięki bardzo, ale do Pearl to jeszcze lata świetlne :) JohnZi: dziękuję bardzo :) I przepraszam za wprowadzenie w błąd z tą rozdzielką. Napisałem rozdzielczość oryginału. Spróbuję wrzucić ciut większy obrazek, ale na flickrze mam ograniczenie do 1200 na szerokość. Trybal: dzięki :) DraB: Dzięki :) niestety mogę wrzucić tylko trochę większą rozdzielczość (jak tylko znajdę jakiś serwer). Oryginał będę chciał umieścić na aviation-arthouse.com , bo już obiecałem Wiek'owi. tasiek: tło to fotka (dolna część), ale rozszerzona niemal dwukrotnie z domalowanymi paroma chmurami. vrocker: strasznie dziekuję :) Isee: tak jak pisałem powyżej :) prrrszalony: dziękuję Stary :) Touch: dzięki:) Mental mnie czasem zaskakuje (zwykle negatywnie) i curves photoshopa też ;) Loozack: Kurcze,dzięki bardzo :) hcpiter: dzięki Piter :) Marshall: dzięki bardzo, Klimat to to o co najbardziej mi chodzi w pracach :) dekiel: dzięki :) mrkrzysiek: dzięki, chociaż model ma masę błędów, ale jakoś się sprawdza. Tekstury za to przysporzyły mi sporo problemów (ze względu na rozmiar: 2 mapy, kadłub i skrzydła, miały początkowy rozmiar 6500x6500px, to razy 3 (diffuse, bump i specular), bo nie chciały się załadować do edytora. Właśnie, wie ktoś może od czego to zależy? Edytowane 16 Maj 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 będę bezpośredni.. ZAJE****E :) froncik ma być... A czy dostanę gdzieś większą rozdziałkę? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Moja szczeka zatrzymała się na butach... Jest extra! świetne ujęcie, render pierwsza klasa. Po prostu nic dodać nic ująć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Super wyszło. Kolorystycznie wszystko pięknie pasuje do siebie. Piękny detal. Gratuluję takiego opanowania mentala. Ja już kilka razy do niego podchodziłem i nadal kicha. Jedynie co mi deko odstaje to te najwyżej położone samoloty jakby na siebie skręcały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 pieknie peter, po prostu pieknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 kawałki z hi-resa poprostu miażdżą :O pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Piękny art ! Gratuluję :)... 5* ps. Tylko dlaczego to jeszcze nie jest na froncie ? Mam dziwne wrażenie ze to co tam trafia jest przebierane przez kogoś od 2d ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 17 Maj 2009 Autor Share Napisano 17 Maj 2009 (edytowane) Jeszcze raz dziękuję :) BiX: dzięki Stary. Większą rozdzielczość wrzucę jak znajdę odpowiedni serwer. Ale oryginal będzie na aviation-arthouse.com. Obiecałem już :( Eddy__: dzięki bardzo :) Tores: bardzo dziękuję :) co do tego mentala, to może nie uwierzysz , ale prawie nic nie zmieniłem w ustawieniach domyślnych :P Nie miałem czasu na testowanie ustawień. Raczej testowałem materiały. Jedyna różnica to taka, że do oświetlenia użyłem sfery z jpegiem - (wzbogaciłem mentala o Production Shaders z maxa 2008). Ogólnie mentala nie cierpię (mam wciąż max-a 9 i właściwie żadnych perspektyw na upgrade), bo najczęściej widzę komunikat: Mental Ray has occured error i scena się wywala. Mental jest złośliwym cholerstwem :P Co do tego skrętu, to nie chciałem, żeby całość mi się rozlazła na boki i dlatego lekko skręciem te skrajne do środka, żeby kompozycyjnie się to bardziej zamykało niż otwierało. Poza tym w czasie lotów w dużych formacjach, samoloty czasem lekko modyfikowały swoje położenie w zależności od okoliczności, a tutaj strumień dopiero się tworzy, stąd specjalny samolot prowadzącego. Pionier: Piciu dzięki przyjacielu bardzo :) czekać tylko na Twojego Tigera chudy: jeszcze raz dziękuję :) MF: dzięki bardzo Stary :) co do fronta, to uważam, że jest masa o wiele lepszych prac. Najważniejsze, że się podoba :) Edytowane 17 Maj 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 BiX: dzięki Stary. Większą rozdzielczość wrzucę jak znajdę odpowiedni serwer. Ale oryginal będzie na aviation-arthouse.com. Obiecałem już :( Nie ma sprawy, poczekam :) Tylko nie każ zbyt długo czekac :D ... co do fronta, to uważam, że jest masa o wiele lepszych prac. Najważniejsze, że się podoba :) hmm wiesz ale to troche dziwne bo w rekomendacjach znajdują się o wiele wiele gorsze prace więc nie rozumiem dlaczego Twoja poki co jest pominięta.. Należy Ci się.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 front jak najbardziej zasluzony,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 Obrazek miazga, wycinki z hiresa robia ogromne wrazenie. Podpisuje sie obiema rekami pod frontem i gratuluje swietnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 Bardzo ładne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Maj 2009 Autor Share Napisano 18 Maj 2009 Dziękuję BiX, Eden-3d, Pawelkos i Filip :) Tak jak pisałem wcześniej, front to fajna rzecz, ale nie najważniejsza :) Poniżej obrazek w większej rozdzielczości dla tych co mają za daleko do Bytomia :P Copyright by Aviation-arthouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Piknie Panie, piknie, klasa modelik i scenka. Już żałuję, że do Bytomia nie dojadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 oo i oto wieksza rodzialka.. bedzie nowa tapetka ;) Kurcze ja mam niedaleko niby ale cholerka i tak nie mam sie jak dostać.. uwielbiam samoloty hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 fantastyczna sprawa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 A front gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 A front gdzie? takie prace nie dostają fornta :D ale jak peter_f zrobiłby to w 2d albo wybrał tematyke bardziej wizkową to pewno byłby front :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 nie znam się na militariach absolutnie, ale faktycznie coś złego się dzieje jeśli tak świetna praca nie dostaje fronta (z punktu patrzenia na wykonanie całe). Panowie moderatorzy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 22 Maj 2009 Autor Share Napisano 22 Maj 2009 (edytowane) Hmm, dziękuję za poparcie chłopaki:) Takie słowa to chyba dla mnie najlepsza nagroda i potwierdzenie, że warto było nie spać trzy tygodnie. Front to również nagroda, ale chyba zawsze to lepiej jak jest przyznawana bez wątpliwości przez moderatorów. Widziałem już społeczność jednego wspaniałego forum rozbitą niestety przez tego typu spory :( Poza tym, w tym roku front był już trzy razy - to więcej niż mógłbym sobie wymarzyć :) Głęboko wierzę w fachowość i mądrość moderatorów bo tak świetne forum musi mieć profesjonalistów za sterem. Mathias: dzięki i bardzo szkoda, że nie dojedziesz, zrobimy fotoreportaż i pokażemy na forum :) BiX: dzięki i zmuś się do przyjazdu :) DaRoZ: dzięki :) prrrrszalony: dzięki za support :) trosiek: dzięki Stary :) Edytowane 22 Maj 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 takie prace nie dostają fornta :D ale jak peter_f zrobiłby to w 2d albo wybrał tematyke bardziej wizkową to pewno byłby front :D Może być jeszcze goła baba albo jakiś potwór. Też front murowany. Ale niedawno był czołg. Teraz trzeba odczekać ze cztery lata. Ale w sumie się tego nie robi dla fronta. A dość zgodna, skrajnie pozytywna opinia "oglądaczy" jest chyba jednak istotniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 22 Maj 2009 Autor Share Napisano 22 Maj 2009 Amen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi