Morbid Karbid Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 hej, Scena spontaniczna, powstała w kilka wieczorów. Szkic we Flashu a malowane w Photoshopie. Motałem się z tłem i poświęciłem mu ok połowy czasu chociaż tego oczywiście nie widać. pozdrawiam 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Allllez fajoski klimat dzieki tym oblym bryla. Przypomina mi design taki stary komiks sf ale nie moge sobie tytulu przypomniec. Anyway obrazk naprawde super - jedyne co to bym dal wieksze kontrasty na blizszym planie bo troche "plywa" przez ta wszechobecna mgielke Five stars! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Kozacka praca - bardzo mi się podoba. Jedyna uwaga to połysk statku w tle chyba zbyt biały - wygląda jak śnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 no i to jest wlasnie pro level - jestes juz jak stary lis:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Pierwsza reakcja: Faaaaaak! A ponadto klimat, design, światło, wykonanie, wszysko jest świetne jak dla mnie... trochę kojarzy mi się Diuna, jakaś lokacja Harkonenów (może właśnie przez maswyność i obłość) dobra robota, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Świetne, dzięki za nową tapetę na pulpit. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Hm, obłe pojazdy były w paru starych komiksach :) W Wiecznej Wojnie chyba, w Funkym Kovalu (ale tam takie troche dziwne), w Thorgalu (w części o rodzicach) no i w starych komiksach Polcha o Kosmitach na Ziemi (Bunt Olbrzymów. Lądowanie w Andach itd.). Ale po co dochodzić :) Te u Morbida są super. Doskonały jest klimat i najwyzsza jakość rysunkowa. Dla mnie czad! Pozdroszacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Fajny klimat, ciekawe kształty tych pojazdów... Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 damn! ;) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Wow. Swietnie wyszla oblosc i metalowosc wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 świetnie namalowany metal, klimat i design też niczego sobie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Dzięki wszystkim. Jeśli chodzi o klimaty metalowo-maszynowe to zdecydowanie wpłynął na mnie właśnie klimat Wiecznej Wojny. Niesamowicie podobał mi się tam specyficzny klimat zapleśniałego, zużytego i upadającego świata. Tam nawet samoloty z IWŚ wyglądały jak maszyny z przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 O tak, Wieczna Wojna to genialne źródło inspiracji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Mi sie za to od razu ze starymi ruskimi ZIŁami skojajarzyło :D Czemu jeszcze fronta nie ma? Miszczostwo! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 oz ku*wa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Świetne, zdecydowanie moje klimaty :) Jednak wciąż czekam na coś co mi przypomni (klimatycznie) Bladerunnera... ;) Pozdrawiam i gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Mocne! Możesz pokazać jak wyglądał szkic we flashu? Btw. skąd ten wybór medium do szkiców? :> :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 swietna praca ,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 pyszność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Moebiusowo tak, oldskul komiksowy podany w nowym medium dobrym na dzisiejsze czasy. Fajnie że się zaczyna wracać do tamtych klimatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 nie ZIŁ tylko czeskie skoty :) A klimat bardzo inspirujący. Aż by się to w jakimś komiksie chętnie zobaczyło. Hard SF to lubię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 nie ZIŁ tylko czeskie skoty :) Ja tylko o obłościach ;) Ale z tymi skotami to faktycznie celna uwaga :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 bardzo fajna i klimatyczna praca ... inspirujace i zalamujace zarazem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Jak zawsze Marcinie pokazujesz mistrzostwo. Niesamowity klimat i charakter przypominający Nostromo i faktycznie Diunę, przez te obłości i zatęchły klimat. No i oczywiście mistrzostwo techniczne (te obłoki pary i przetarcia metalu! ) Pięć to za mało ale nic nie poradzimy. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Heh wojsko(polskie) wytwarzając jakiś sprzet wosjkowy i chcąc zrobić wrażenie na armiach innych krajów, powinno do projektowania zatrudniać takich wizjonerów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Mega. BARDZO mi sie podoba to, ze najpierw oko przyciaga pojazd wyjezdzajacy, a dopiero pozniej widac ten po prawej. Nie wiem czy to specjalnie, ale extra:) Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 przypomniały mi się stare "Fantastyki" - tam było trochę takich komiksów w odcinkach... No i Funky Koval... :) Bardzo ładna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Rewelka. Zupelnie nie wiem dlaczego, ale dla mnie najwazniejsze sa te dwie postaci i niemal widze jak przekazuja sobie jakies papiery, jak nerwowo rozgladaja sie na boki udajac ze tylko wymieniaja pozdrowienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Cudo! Na prawdę świetna, klimatyczna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Przekozak, nic wiecej do dodania: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Mocne! Możesz pokazać jak wyglądał szkic we flashu? Btw. skąd ten wybór medium do szkiców? :> :) Dołączam się do pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 o wow, co za przyjęcie. Dziękuję wszystkim bardzo. Reanimator: Dokładnie o to chodziło. Uczę się sterować okiem obserwatora. Na razie opanowuję sterowanie przez światło i układ linii, może odkryję jeszcze jakieś inne sposoby. m@ti: flasha używam do szkiców dlatego, że ma fajną krechę i przy odrobinie wysiłku wygląda jak komiks. Ma też inne fajne rzeczy, ale nie ma co się rozpisywać - polecam. szkic zaś wyglądał tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 genialny szkic - nie wpadłbym na to, ze mozna szkicowac we flashu :D kreska genialna, musze sam cos sprobować. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 no i wszystko masz w wektorze :) szkic daje popalić nie mówiąc już o pracy finalnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 praca kozaczy, szkic też niczego sobie, a co do flasha to najfajniejsze jest chyba to jak wygładza krechę, przez co szkice wyglądaja luźno i lekko, przypomniał i się ten twoj czerwony pociag naszkicowany w nim, apropo tego to wyrobiłes sobie fajny design tych machin, kojaży mi się z FFVII a to bardzo miłe skojarzenie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kseronarogu Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 cudo!- siuuu znowu wiercisz po ambicji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 szkic i finał (wisi na pulpicie) rozkladaja na lopatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 i co tu dodać jak już wszytko napisali? bardzo mi się podoba, niezły spontan ;) brakuje mi tylko tych cum które zrobiłeś na szkicu a nie ma ich w malowance, dla mnie szkoda bo fajnie to wygląda jak on jest cumowany w tym doku, a tak nie wiadomo jak on tam przycupnął, ***** należy się jak nie wiem co! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 sytosc i klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Masz dużą świadomość tworzenia materiałów i klimatu - pozazdrościć. Szkic faktycznie komiksowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 To co lubię w Twoich pracach tych niecartoonowych to ten efekt mokrego asfaltu i unoszącego się nad nim dymu, który w organiczny sposób łączy się z metalem czy kamieniem. Szkic świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Mega. BARDZO mi sie podoba to, ze najpierw oko przyciaga pojazd wyjezdzajacy, a dopiero pozniej widac ten po prawej. Nie wiem czy to specjalnie, ale extra:) Szacun! Jak to napisałeś, to przyjrzałem się kompozycji, przymrużyłem oczy, by wyłapać grę kontrastów i... kłaniają się podstawy kompozycji, czyli to, ile na kontrastowym tle może zdziałać pojedynczy punkt. W tym przypadku kontrastem jest samo wnętrze pojazdu, zaś punktem - świecąca na tym tle maska pojazdu. Co prawda piszę tu oczywistości, ale... A nuż komuś się przyda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Jak pierwszy raz wszedlem w ten watek to jakos dluzsza chwile mi sie nie chcial obrazek zaladowac i zlapalem sie na tym, ze sie stresuje czekajac i zastanawiajac co tam namalowales nowego... :P Takie oto reakcje wzbudzasz w odbiorcach ;) Super rysun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Mistrzowska pracka. Gratulacje. Fajnie ze taka bardzo plastyczna, z "miesem malarskim" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordan Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 ma klimacik !!! a mnie zastanawia czy ten garbus wyjedzie z garazu czy utknie :) I na moje te ludziki tez o tym dyskutuja.... Swietna praca !!!! rdza oswietlenie wechikuły , poprostu czadzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Pokłony! Zrobię sobie ołtarzyk ku Twojej czci i będę się do niego modlił :] Praca pierwsza klasa... i nie mam nic więcej do dodania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 robi ogromne wrazenie gratulacje świetna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanes Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 praca naprawdę świetna :) bardzo podoba mi się klimat jak i sam kształt bryły pojazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Oj Morbid Morbid... co to się porobiło. a kiedyś taki niepozorny byłeś :D Teraz to czego się nie dotkniesz to się przemienia w złoto.. karramba! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Fajne bardzo, nie ma sie do czego przyczepic;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi