Morbid Karbid Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 hej, Koncept specyficznego domu w darknessowych klimatach. Szkic we flashu, malowanie w photoshopie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 kozak jak zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 A niech mnie - super. Dolaczam sie do prosb o szkic :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 jest na bogato, tylko nie wiem po co ta czesc sciany po prawej stronie, zeby bylo ceikawej w kompozycji i nie kalsycznie czaje, ale jakbys tam dal jakeigos typa czajacego sie zeby wejsc do domku to by zrobilo zupelnei nowy klimat w pracce i historie, a to doslownei kilak mazniec jest w ogoel syto chodzi tam swiatelko po bruku, a ksiezyc za dymem cudo, ogoleni klimatem wygrywasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Niezłe:) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Masakra. Piękna atmosfera, szczególnie ten dym i światło księżyca na nim. Najbardziej z całego obrazka podoba mi się jak w dalszym planie róg budynku wyłania się z tego dymu,bardzo majestatycznie to wygląda. Mam pytanie - neon przytłumiłeś naumyślnie, żeby nie odwracał uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 a można szkicyk prosić?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 (edytowane) Na pierwszy rzut oka myślałem, że to zdjęcie. Koncept a prawie gotowa ilustracja - nieźle. Kolory wysublimowane, fajnie nadają obskurności. Bardzo fajnie wyszło. Acha i czy nie dostajesz szału z gajdami perspektywy? Przecież niezależnie ile sobie ustawisz tych lini pomocniczych to zawsze będzie ich brakować w pewnych miejscach.. Edytowane 22 Styczeń 2010 przez serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Fajny koncept i światełka, na ściany możnaby chyba rzucić teksturkę, żeby nie były takie "gumowe", ale to mały szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 (edytowane) W pierwszej chwili chciałem się przyczepić do VW stojącego w garażu. Że niby taki jakoś za grzeczny jest jak na pojazd "domu uciech". Ale po chwili spojrzałem jeszcze raz... no tak, białe majtki na ciemnych nogach ze znaczkiem w wiadomym miejscu :) całość rewelacja. Trochę ta kontra z prawej taka "filmowa" ale jak najbardziej wypas pełną gębą. Edytowane 22 Styczeń 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 (edytowane) Kolor, światło szczególnie nad wejsciem zaebyste, ogórek jest bardzo fajnym akcentem, wszystko siedzi! edit: ogór a nie garbus ;) Edytowane 22 Styczeń 2010 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Ładnie do cholery! Bardzo ładnie... Ty ciekawe koncepty widzę robisz...XD Więcej masz może podobnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 (edytowane) Swietne! Powaznie, Swietne! Jak tak spojrzalem to mi przypomnial sie bydynek w Gansku we Wrzeszczu przy ulicy Wyspianskiego ;-) P.S. takie moje zboczenie - jest jedna rzecz ktora mnie rozprasza ;-) mianowicie lampa z lewej, lampa na budynku i zrodlo swiatla ktore oswietla budynek z prawej - maja kolor zblizony do bialego - tak jakby balans bieli byl na nie ustawiony - w normalnych przypadkach czlowiek sobie mowi - no jasne przeciez to swiatlo zarowe wiec Facet ustawil poprawny balans bieli wlasnie na nie ;-) ale potem sobie mowie ... zaraz, zaraz... przeciez w tle mamy cieple-zolte swiatla w oknach budynkow ... wtedy zaczynam sie zastanawiac czy oswietlenie jest ok w tej ilustracji ;-P hehehe to tak z mojej obserwacji. Pozdrawiam Moth Edytowane 22 Styczeń 2010 przez MOTHMAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Coraz to bardziej malarsko se poczyniasz, fajowsko. Kawalek budynku po prawej chyba niepotrzebny w kadrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Ano kozackie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 A mi się to podoba. Ciągle mam przez to wrażenie, że kamera jedzie z prawej do lewej, stopniowo odsłaniając nam scenerię. Malarskość jak najbardziej na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 pieknie, plastycznie bardzo... kupuje to w 2 sekundy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Świetna praca Marcin! Genialny klimat. Strasznie mi się podoba zwłaszcza górna część - to zadymienie to mistrzostwo świata! Aż żal, że całość nie jest skąpana w londyńskiej mgle, bo taki klimat mi to przypomina. Po prostu świetne! I graty fronta :D 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Łał, cudna atmosfera. Ps.Bardzo ładnie prosimy o szkic we flashu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Zwaliłeś mnie z nóg. Genialne! Plus za malarskość :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Malarskosc tego obrazka prostuje mi wlosy na klacie - az tak jest wyczesana! Ale z koncepcyjnego punku widzenia to malo uciech w tym domu ;] Jakby chociaz drugie pietro sie swiecilo jakims ladnym kolorkiem... Ale i tak - woohhhaaaa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 No tos poszał, chętnie jakiś tutek do tego konceptu bym zobaczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Przypomina mi nieco stylem concept arty z gry Vampire Masquerade Bloodlines, a że są to jedne z moich ulubionych to Twoja praca również bardzo przypadła mi do gustu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 fajnie oddana cicha nocna uliczka. uzywasz czegos 3d do renderowania w formacie flasha? bo moglbym przysiąc, ze stare szkice z flasha to render do wektorowych linii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 podoba mi sie ten volkswagen w garażu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 22 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2010 hej dzięki za komentarze, bardzo się cieszę, że się podoba i względnie mało niedociągnięć wytknięto. Jeśli chodzi o dom po prawej to niespecjalnie się przyłożyłem do tej koncepcji. Tak sobie naszkicowałem i tak zrobiłem. Można by tam uciąć obrazek, a można by i jak misiek napisał jakiegoś gościa zawstydzonego, bijącego się z myślami wstawić. Ale jako, że to koncept lokacji to żywych dusz tam nie wstawiałem. Ze światłami to ciężka sprawa, ponieważ bije się tam o uwagę kilka ich źródeł. Chciałem jednak, żeby to wejście było najmocniejsze. Światła i otoczenie są zimne i podobne żeby nie wprowadzać zbyt dużo kolorów, bo niemal jedynym akcentem kolorowym był ten neon i okno. Musiałem je zgasić, żeby nie były mocniejsze od wejścia. Nie wiem, czy to najlepsze rozwiązanie, ale do takiego wniosku doszedłem. Jakby kogoś interesowało, to poniżej zamieszczam kilka etapów z pracy. Flash: photoshop: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 o dzieki, zastanawiałem sie do czego moze sie flash przydac w swojej normalnej postaci, ale widze, ze wektory się sprawdzaja przy projektowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Wielkie dzieki ! Jeszcze jedno pytanie. Nie pracowałem nigdy we flashu, powiedz czy praca nad takimi szkicami jest prostsza niż w photoshopie z odpowiednimi pędzlami i siatkami do perspektywy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Marbidzie świetny tutek - można wiele podłapać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 22 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2010 ola-f, Mr Koste: flash jest genialny do szybkiego szkicowania. Można stawiać zdecydowane krechy, a algorytm je wygładza. Można też bardzo łatwo wyginać, naciągać i korygować krzywe. Nie ma chyba szybszego i wygodniejszego narzędzia do rysowania w wektorach. Siatki robi się już gorzej - tutaj wolę photoshopa, tym razem jednak perspektywę zrobiłem we flashu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Fajnie Ci ta kostka wyszła... Jakieś texturki, pędzelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 forum on fire... bardzo fajny kawal pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 świetne.. te wszystkie dymki, chmurki, mgiełki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Mich@l_ Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Tak się zastanawiam, jak szkicowałeś we Flashu, a to wektor... to czy Illustrator też by się nadawał i byłby tak wygodny jak Flash? Dlaczego akurat Flash? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Moim zdaniem etapy pracy od szkicu do finalnej roboty to jest to czym można naprawdę się pochwalić na forum, a tym razem faktycznie jest czym :) Obrazek wygląda bardzo fajnie, ale szkoda że tak mało osób na bądź co bądź specjalistycznym forum pokazuje bardziej techniczne aspekty powstawania pracy. Fajnie, że się z nimi nie czaisz bo można się wiele nauczyć :D Takie teksturowanie to ja rozumiem, w pełni panujesz nad robotą. Z drugiej strony sam pomysł na koncept dość karkołomny, bo nie umiem sobie w głowie jakoś połączyć mrocznych klimatów z wesołym domkiem na kółkach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Świetne, szkice też fajne. Bardzo podoba mi się ten klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Swietne. Szkoda, ze domek dostal takiego "wyprostu" na etapie rozrysowania perspektywy. Taki lekko rozchwiany charakter domu ze szkicu flashowego chyba ciekawszy, potem sie to z lekka usztywnilo. W ogole te szkice flash swietne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 ...ho ho - ale pyszności pokazałeś- kłaniam się nisko za obrazki pokazujące postęp prac- flash rzeczywiście posiada fajne narzędzia do rysowania krzywych ale przyznam że przy rysunku tradycyjnym nigdy tego nie sprawdzałem a widzę że warto. Jeszcze tylko jedno pytanie - jak przygotowujesz się do szkicowania- otwarty folder z fotkami które można uznać za inspiracje czy jedziesz prosto z głowy bazując na tym co zapamiętujesz z otaczającej cię rzeczywistości (jak najwięcej oglądać i jak najwięcej rysować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 ladnie ladnie, jak zwykle zreszta:) na poczatku jakos niezauwazylem budynku z prawej i chyba bez niego bardziej mi sie podobalo ;) z drugiej strony bez niego bylo by troszku lyso. fajne jest, 3 na szynach! fleszowe szkice świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 bardzo fajnie ze pokazałes te szkice. Jednak ten flash sie do czegos przydaje ;) Co do obrazka to namalowany jest mistrzowsko ! Przyłączam sie do zdania ze przydałby sie tam po prawej jakis zestresowany gość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Ja tu widzę panie kolego niezły burdel na obrazku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Berecik z głowy mi zerwało po prostu! Jarają mnie straszliwie takie pokazówki etapów pracy, a w tym wypadku aż mi głowa płonie (dobrze, że berecik spadł i się nie zniszczył). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 bardzo fajna praca .... :) ciekawi mnie jak szkic we flashu wygląda ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 Dzięki za komentarze. Czak1: bruk to zdjęcie (jakieś 25%) i prosty brush z wyczuciem Leander: ano wyprostował się - taki wymóg niestety. Piofoks: zajrzyj do postu #26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 ah jak to moglem przeoczyć :) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Ładnie grzeją w kominach musi byc cieplutko :] czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 (edytowane) świetna ilustracja, klimat, kolory, pomysł też w sumie, ten tutorial jest genialny :D można spytać gdzie dla pędzla we flashu się ustawia dynamikę kształtu? (przy pracy z tabletem) Edytowane 27 Styczeń 2010 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Fajnie siedzi karmin tego autka w garazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 piękne - mistrzowskie światło, klimat. uwielbiam takie obrazy, sam zachwyt. i to wrażenie jakby się tam było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi