Morbid Karbid Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 (edytowane) Witam, To ilustracja promująca świat Gamedeca wykreowany przez Marcina Przybyłka. Plakat ma 5600px wysokości. Malowany w photoshopie. Chciałem żeby utrzymany był w klimacie lekko retro, takie lata 80te powiedzmy. Choć z tymi pufami na ramionach może lekko przesadziłem :) edit: w poście 34 wrzuciłem kolejne etapy pracy. Edytowane 11 Maj 2010 przez Morbid Karbid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 przepiekna robota,uwielbiam takie klimaty ,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 piknie :) "pufy" są ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Piękne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 no malarskosc twoich prac mnie rozwala na łopaty. ślicznosci stary! jedynie co mnie razi to nie robilbym takiego mocnego swiatla tam na platformach u dolu pracy, bo skupiaja za mocno wzrok, no i łokiec postaci dziwnie przypadkowo zdaje sie jakby opierać na torowisku tam hej w oddali. Gryzie sie to ze soba;/ Ale pozatym-jak zwykle mega klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Jest ślicznie. Podobają mi się 2 designy bloków (to pod mostem i to z wentylacją) tuż za postacią. Powinieneś wziąść udział w NVArt Accelerate i pobawić się trochę stylem Syd'a. Ciekawe co byś wyczarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ja chce tutka do tego :) a przynajniej pare stepów progresa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Nie nie przesadziles, jest wypas! No i to bardzo ladny skok w anataomi od Owena w podobnej pozie. Jedyne cos co mi zgrzytlo (i to tak minimalnie) to to ze cien budynkow w tle zgral sie z cieniem na pierwszy planie. Razem twoza taka wizualna linie ktora troche ujmuje glebi tym przepieknym kolorom jakie wysmarowales. Laduje obrazek w folderze inspiracje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Morbid: były szkice flashowe? ;) Jak zwykle świetne wykonanie. Podoba mi się ta odwrócona prawie monochromatyczna kompozycja po przekątnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 zawodowiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 nie no nie lubię kolegi. 5* //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 hej dzięki, Miło to czytać. Przy tak skomplikowanej geometrii obrazu nie dało się uniknąć kilku upsnięć kompozycyjnych. Nie dałem rady wszystkiego poprawiać, co mi nie pasowało. szkice flashowe były, a jakże :) wrzucę kilka stepów później. Co do anatomii, to jak zwykle Marcin P. mocno korygował swoją nieustępliwą, żelazną wolą. Wyszło na dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 jaki kopal z rana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Cale szczescie ze Marcin P. wie co mowi ;] Been there, done that ;] Misto wyslo przepysznie. Nie tylko fajnie wyrenderowane ale jest bardzo dobry "przyszlosciowy" feeling. No i te budynki nawet maja sens w sowjej stylistyce co nie czesto sie udaje. Gratsy raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Świetne, rewelacyjny trzeci plan! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ciężko się pozbierać po czymś takim ****** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Nic mądrego i nowego nie napiszę... ...szacuneczek Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Full wypas, świetnie pasuje do klimatu opowieści :) Ile czasu na to poświęciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Good shit! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Co do pracy to jak koledzy wyżej, chodź powiem że Twoje poprzednie mi się jakoś bardziej podobały, może ze względu na tematykę. Ile czasu w sumie zeszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 świetne! podoba mi sie ze można by z tego zrobic kilka fajnych artów, gdzie sie nie spojrze tam cos ciekawego sie dzieje. troszeczke tylko moze materiał spodni, mogłoby sie na nim cos bardziej zadziac, ale jest git tak czy owak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 swietnie wyglada. czuje sie dotyk autora, fajnie że udało mu sie złapać kogoś pro. Świetnie wyglada ten ruch miejski pomiedzy pierścieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 (edytowane) jestem wielkim fanem jak zwykle, moim marzeniem jest malowac takie swiaty właśnie *edit: w ogole nie wiem, czy ktos juz pisal o tym, ale smiesznie sie planyu przemieszaly za gosciem po jego lewej stronie- wydaje sie jakby cien padal za nim, a to nie jego cien heh Edytowane 11 Maj 2010 przez Dann.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 pyszności :) żałuje ze takie rzadkie wrzuty robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 *edit: w ogole nie wiem, czy ktos juz pisal o tym, ale smiesznie sie planyu przemieszaly za gosciem po jego lewej stronie- wydaje sie jakby cien padal za nim, a to nie jego cien heh Przez moment też miałem to wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacynt Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Obraz jest pro. Ale chciałem się dowiedzieć, kto dał koncept? Marcin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Wypas na wypasie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Marbidzie ile czasu zajela Ci ta pracka ? Ze total wypas niebede pisal bo to wiadomo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 masz kozackie wyczucie tematu futurystycznego, szczęke pod biurkiem znalazłem dopiero po 5 min :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 bardzo mi się podoba ten tunel w budynku, bary tez mi pasują. Świetna praca:)PS. trochę przypomina mi futurystyczną wizję świata z piątego elementu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 przecudowne!!! obslinilem klawiature. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 kapitalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Zawodowa robota, design budynków i "przestrzenność" pracy nieźle dają po łbie jak sie patrzy ^^ Tylko ten klimat 80' nie za bardzo czuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 hej wrzucam kolejne etapy pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 nom... ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Wow ale extra :D. Ja też chcem tak ładnie malować. Najbardziej mi się podoba etap kiedy już kończysz tło i nie zabrałeś się za kolesia (nie żebym coś przeciw niemu miał ;p), a z bufami nie przesadziłeś imo. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Morbid, ale widzisz, jaki się z tego moloch robi na tej planszy, gdzie zrobiłeś lustrzane odbicia??? To by była metropolia... :). A Ty byś zszedł na zawał ;). Jacynt, if I might answer, koncept był... wspólny. Kooperacja :). Ja chciałem człowieka w mieście wysokim i przestrzennym, podesłałem Morbidowi jeden czy dwa sztychy, Morbid zrobił pierwsze szkice czarno białe, ja zacząłem mazać, wyciągać je w górę i w dół, zrobiłem platformę w ogóle latającą, no, jak zwykle bardzo mocno mieszałem mu w głowie i na szkicach. Niewątpliwie jednak to jego talent i wrażliwość zadecydowały o walorach tej pracy :). Morbid jest niesamowity, bo w ogóle się nie skarży, jest skromny i elastyczny. Zresztą, żeby oddać sprawiedliwość, podobnymi walorami szczycą się Omen i Tomek Maroński. Jak teraz patrzę, to DaroZ i Thx też są bardzo cierpliwi... Zaraza jakaś czy co? ;) Jak patrzę na tę pracę, to cieszę się jak dziecko, że jest taka fantastyczna, a tym bardziej się cieszę, że Wasze opinie są pozytywne i że Morbid jest zadowolony, bo zasłużył... Jest za późno na takie wynurzenia, a ja się rozklejam ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Rewelacja po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Te szkice robisz we Flashu od Adobe, czy moze jakims innym? Nie znam sie na tym bo w tym nie siedze. Moglbym prosic o jakas szybka instrukecje, jak zaczac skzicowac we flashu, co ustawic etc. ( jelsi trzeba) Z gory dzieki i przepraszam za tak noobowksie pytanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Ice - nie chce cie martwic ale Flash to program jak kazdy inny (jak dla mnie do szkicow wrecz gorszy) i sam cudow nie robi. Tu nie w programi sila a w lapie ;] Jak masz brushset Kapitania Oczywistego to tam powinien byc pedzel "hard elliptical costam costam" ktory da ci podobne efekty przy szkicu jak te flashowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ano Omen ma racje.. we flashu masz po prostu twardy pedzelek bez dynamik przezroczystosci, wszystko na wektorze- ja osobiscie czasami dla udziwnienia sobie cos robie na tablecie we flashu, bo jest nieco inaczej, niz z PS z tym pedzlem, o ktorym Omen pisze sorry za off - dzieki za wrzutke z etapami, bardzo przydatne popatrzec sobie, jak praca powstawala..aaale urwał ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Ilustracja fajna, trochę surrealistyczna w odbiorze dla mnie, sam nie wiem czemu. Właściwie to nie umiem tego wytłumaczyć... Co do dyskusji flash vs PS: No ale czy PS wygładza linie ? Zdaje się że flash to robi. Do takich luźniejszych szkiców to chyba bez znaczenia, ale jak to miałby być finalny rysunek to chyba jednak znaczenie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 bardzo dziarsko panie, z pozycji odbiorcy profana (coś tam tylko rysującego na kartkach dla odpoczynku od 3D) wygląda super - i o to chodzi. Fajnie że pokazałeś ten obrazek z lustrzanym odbiciem, można zobaczyć proces decyzyjny :). zasłużony front. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Super praca. Koleś wymalowany zawodowo. Masa detalu w tle naprawdę robi wrażenie. Od siebie dodałbym gdzieniegdzie jakiąś chmurkę/dymek/mgiełkę żeby zmiękczyć krawędzie i dodać przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Morbid...jestes kurde masterem, dobiles do tzw. I ligi i kazda kolejna ilustracja jest krokiem w przód i kazda kolejna zrywasz moje kapcie :) Jedyna uwaga jaka mam to ze masz tendencje do powtarzania pewnych patentow, zwlaszcza jesli chodzi o kompozycje, zagospodarowanie przestrzeni obrazka i postacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Jak masz brushset Kapitania Oczywistego to tam powinien byc pedzel "hard elliptical costam costam" "Hard Elliptical 40 2" pierwszy na samej gorze :P (swoja droga jeden z moich ulubionych :)) Szacunek praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacynt Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Jak masz brushset Kapitania Oczywistego to tam powinien byc pedzel "hard elliptical costam costam" ktory da ci podobne efekty przy szkicu jak te flashowe z ciekawości, gdzie można to pobrać? Marcin, dzięki za posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 dobre to, przez te pufy na ramionach wygląda jak sherlock holmes z przyszłości, i dzięki za kolejne kroki fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_ Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 świetne po prostu, uwielbiam tego rodzaju klimaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 orzesz ty... świetnie...jak ja się cieszę bo nękały mnie wyrzuty do Marcina a tu proszę jak pięknie Morbid wysmażył , choć dla mnie po amerykańsku ale jest i tak rewelacyjnie piękne ( muszę wziąć się wreszcie z geometrię wykreślną bo te chodniki powietrzne u Ciebie są prze fajne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi