piteren Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Zrobiłam sobie taką animacjon. Trochę zabawy ze światłami FG, montażem itd. Pozdr.P. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 O, sliczniutkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 superb! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 dla mnie bardziej niż rewelacyjne :) na miejscu producenta samochodów osobiście kupiłbym taką reklamę (może z lekkimi modyfikacjami ale bym kupił :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 no super super , w czym jak to robione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 bardzo ładnie ale to bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Kurcze, dobre to. Jak dla mnie wygląda pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 wypas po sam pas świetnie zgrane z muzyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Rewelacja! Podoba mi się wszystko, a najbardziej zgranie z muzyką i lekki niedosyt który pozostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Nie mogę się czepić niczego... ...oprócz muzyki ;) Troche zbyt pompatyczna. Lepiej byś jakieś elektro zapodał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba747 Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Naprawde rewelacyjne jedynie czego bym się czepił to to żebyś mogła bardziej pokazać samochód w którymś momencie rozświetlić go aby można było go dojrzeć bo sądząc po świetle to materiał tego samochodu wgniata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulfar999 Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 No i wresznie jakis samochod temperamentny, pomysl tez fajny . Zanim wlaczylem myslalem ze to animacja w tunelu aero :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Absolutnie genialne! Zgadzam się z Hubi'm. Dawno nie widziałem czegoś tak dobrze zrobionego i z takim wyczuciem smaku. Gratulacje fronta! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Osz Ty! :) No proszę :) Nie dość, że wykonanie świetne to jeszcze pomysł fajny :) BRAWO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Muzyka, jakość ....... wszystko zajebiste gratuluje 6+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 kozak! pierwsze skojarzenie reklama mazdy 3 :) bardzo bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Genialne. I właśnie muzyka pasuje idealnie w moim odczuciu, świetnie połączona z animacją, na elektronikę (w sensie coś szybszego i bardziej chaotycznego, bo aktualny podkład też jest chyba z gatunku elektroniki o ile się nie mylę) zbyt płynnie tutaj (nawiązując do posta CzAk1). ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Super to wyglada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 swietne!! super wyszla ta zabawa swiatlem, wogole to i modelka bardzo ksztaltna;) NURBSy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 staryyyy masz mega łeb!! zgniotło mnie do samej podłogi. Miszcz!!! :) idealnie dobrany podkład, świetnie zgrany z tempem -chcemy wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piteren Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Many thanks for watching! Cieszę się bardzo, że się lubi. Projekt się wziął z wewnętrznej potrzeby zrobienia czegoś miłego z automotive, wyżycia się w kwestii animacji wokół sterty blachy i wejścia w tym temacie na poziom samozadowolenia w końcu ;) Model by SQUIR (reklama tu się należy człowiekowi, bo jego modele wymiatają). Polygony naturalnie. Animacja i cała reszta w XSI, FinalGathering, HDRI ze stocku, rendering by MentalR. Troszkę kolor korekcji w Fusion i zupa gotowa. Muzyka to zmiksowane 3 kawałki by Clint Mansell z Requiem for a Dream. Tu się zgadzam i nie zgadzam z uwagami do muzyki - jest pompatyczna i może zbyt na ten temat, ale z drugiej strony tak mi wpadła w ucho i przypasowała do animacji, że nie przyszło mi do głowy szukać czegoś innego. Pozdr.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Porazajaca robota!! Bardzo, bardzo przyjemne! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Bardzo ładne, pomysł z tymi przechodzącymi "neonami" bardzo dobry. Jedynie muzyka jak już wspominali inni wcześniej nie pasuje. A może ten kawałek z Requiem dla Snu już mi się za bardzo osłuchał... 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Baron Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Wypas :) Bardzo mi się podoba animacja, aż miło oglądało by się takie reklamy w rządowej lub nie rządowej TV :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba747 Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Dało by rade zobaczyć stilla oświetlonego autka żeby oko nacieszyć ? I tu wyjawia się potęga mentala ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Super, sprzedaj to Astonowi. Napewno kupią. Pamiętaj tylko: nie schodź poniżej pięciu zer :) P.S>Ile Ci się ten film renderował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 No to przyznać sie, który robił ten model?;) Bo na pewno ktoś z forum. Animacja wypas, mi szczena opadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Ładniusie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Bjuty. Serio. Wykonanie to jedno, ale kluczem jest sam genialny pomysł. Gratulacje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekZ Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Anomal ma racje, koniecznie to pokaż kilku producentom, myślę, że ktoś na pewno to kupi, tylko walcz żebyś mógł uczestniczyć w produkcji spota. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Lubię to! :) baardzo ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Masakra ... pozamiatałeś !!! Kawał dobrej roboty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 MIAZGA!!!! piekne!!!, muzyka idelanie zgrana ze swiatlem!!!!! uwazaj bo aston martin wykupi to za kozackie pieniadze dla jakiegos nowego samochodu:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulfar999 Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Jak w mentalu to rendzilo sie pewnie srogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piteren Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Nie wiem czy to wolno czy szybko, ale przy mocno podkręconych parametrach w rozdzielczości HD1080 klatka liczyła się średnio ok 50 min (na i7 4Ghz), a że klatek było prawie 2000 a i komputerów ok 15 to się policzyło w 4 dni na cacy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 (edytowane) Świetnie się to ogląda. Piękne!. Mam pytanie z ciekawości. Ile zajęło Ci to czasu. Od odpalenia kompa do pokazania tego tu nam maluczkim? :) ***** Edytowane 18 Czerwiec 2010 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narwik Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Uhum, pozostawia niedosyt. Ja generalnie nie trawię samochodowych prezentacji, ale Twoja jest wyjątkowa. Kciuki w górę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 szacun dla mnie mega wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 piękne światła - gratuluję efektu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 świetne:) gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Dla mnie wszystko super, początkowo robi to mocne wrażenie, potem jakby mniejsze ale i tak jest rewelacyjnie. Motyw muzyczny nieźle się komponuje ale niestety przez to że można go wszędzie usłyszeć trochę się przejadł, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Az zapytam - co Panie porabiasz na codzien? Gdzie robisz? Wszystko extra, ale Clint Mansell z Requiem byl tyle razy, ze mogles sobie darowac ;)... Piekna sprawa, chcemy jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 to jest naprawdę piękne... Mam nadzieję, że to dotrze do kogo trzeba i nie będziesz musiał w tym stylu robić reklamy nowej ultra kosmicznej maszynki do golenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowmotion Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 wypaśne i świetne. akurat ogladalem bez muzy i niczego mi nie brakowalo. graty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riko Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Dla mnie git malina :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Ambrozja dla oczu i uszu ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piteren Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Ja tak na co dzień pracuję sobie w PACKSHOT. A ten projekt zrodził się jakieś 3 miesiące temu - wtedy wpadłem na pomysł takiego zaprezentowania auta. Model kupiłem. Następnie opracowałem materiały, FG+HDRI i render - zajęło to kilka godzin. No i potem już animacja kamer i tych świecących stripe'ów i równolegle cały czas montaż i synchronizacja - ten etap troszkę mi zajął, lubię dopieszczać ruch w szczegółach, w sumie to zeszło się z 2-3 miesiące, ale robiłem to w trybie 1-2 h dziennie czasem z bardzo długimi przerwami na inne projekty. Dodatkowo taki tryb warunkowała mi specyfika projektu, bez prefkowego renderu nic właściwie nie było widać (tzn. w OGL nie widać efektu) bo tu wszystko jest zbudowane przez refleksy i światła. Wykorzystałem może z 1/5 tego co wyanimowałem w sumie - tylko tyle przypasowało finalnie. Jeszcze raz wielkie dzięki za słowa uznania i wszystkie cukierki. Bardzo miło tu i teraz a i sam projekt sprawił mi dużo przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 sprzedaj to ;) wyglada naprawde swietnie - spokojnie jedna z lepszych reklam by byla jesli puscili by w telewizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piteren Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Co do propozycji sprzedaży... Cieszy to, że tak dobrze to oceniacie... Patrząc na tą opcję (sprzedaży) z różnych stron mam takie przemyślunki: - One-77 nie potrzebuje reklamy - to limitowana (77 sztuk) wersja i pewnie wszystkie już się sprzedały - można by sprzedać "pomysł", ale myślę, że prędzej się znajdzie ktoś kto go podrobi, a poza tym nie twierdzę, że jest na tyle oryginalny, żeby przypisać go w całości sobie, świecące kreseczki pojawiają się tak często... Ale fajnie sobie pomarzyć ;) Dzisiaj się dowiedziałem, że film trafił do EU Marketingu Astona we Frankfurcie a stamtąd do centrali w GB... zobaczymy, może dostanę plakat albo breloczek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 to gratulacje szkoda że do breloczka nie dadzą jakiegoś autka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi