Napisano 17 Czerwiec 201014 l Zrobiłam sobie taką animacjon. Trochę zabawy ze światłami FG, montażem itd. Pozdr.P.
Napisano 17 Czerwiec 201014 l dla mnie bardziej niż rewelacyjne :) na miejscu producenta samochodów osobiście kupiłbym taką reklamę (może z lekkimi modyfikacjami ale bym kupił :) )
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Rewelacja! Podoba mi się wszystko, a najbardziej zgranie z muzyką i lekki niedosyt który pozostał.
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Nie mogę się czepić niczego... ...oprócz muzyki ;) Troche zbyt pompatyczna. Lepiej byś jakieś elektro zapodał :D
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Naprawde rewelacyjne jedynie czego bym się czepił to to żebyś mogła bardziej pokazać samochód w którymś momencie rozświetlić go aby można było go dojrzeć bo sądząc po świetle to materiał tego samochodu wgniata.
Napisano 17 Czerwiec 201014 l No i wresznie jakis samochod temperamentny, pomysl tez fajny . Zanim wlaczylem myslalem ze to animacja w tunelu aero :D
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Absolutnie genialne! Zgadzam się z Hubi'm. Dawno nie widziałem czegoś tak dobrze zrobionego i z takim wyczuciem smaku. Gratulacje fronta! 5*****
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Osz Ty! :) No proszę :) Nie dość, że wykonanie świetne to jeszcze pomysł fajny :) BRAWO!
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Genialne. I właśnie muzyka pasuje idealnie w moim odczuciu, świetnie połączona z animacją, na elektronikę (w sensie coś szybszego i bardziej chaotycznego, bo aktualny podkład też jest chyba z gatunku elektroniki o ile się nie mylę) zbyt płynnie tutaj (nawiązując do posta CzAk1). ;)
Napisano 17 Czerwiec 201014 l swietne!! super wyszla ta zabawa swiatlem, wogole to i modelka bardzo ksztaltna;) NURBSy?
Napisano 17 Czerwiec 201014 l staryyyy masz mega łeb!! zgniotło mnie do samej podłogi. Miszcz!!! :) idealnie dobrany podkład, świetnie zgrany z tempem -chcemy wiecej :)
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Autor Many thanks for watching! Cieszę się bardzo, że się lubi. Projekt się wziął z wewnętrznej potrzeby zrobienia czegoś miłego z automotive, wyżycia się w kwestii animacji wokół sterty blachy i wejścia w tym temacie na poziom samozadowolenia w końcu ;) Model by SQUIR (reklama tu się należy człowiekowi, bo jego modele wymiatają). Polygony naturalnie. Animacja i cała reszta w XSI, FinalGathering, HDRI ze stocku, rendering by MentalR. Troszkę kolor korekcji w Fusion i zupa gotowa. Muzyka to zmiksowane 3 kawałki by Clint Mansell z Requiem for a Dream. Tu się zgadzam i nie zgadzam z uwagami do muzyki - jest pompatyczna i może zbyt na ten temat, ale z drugiej strony tak mi wpadła w ucho i przypasowała do animacji, że nie przyszło mi do głowy szukać czegoś innego. Pozdr.P.
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Bardzo ładne, pomysł z tymi przechodzącymi "neonami" bardzo dobry. Jedynie muzyka jak już wspominali inni wcześniej nie pasuje. A może ten kawałek z Requiem dla Snu już mi się za bardzo osłuchał... 5*
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Wypas :) Bardzo mi się podoba animacja, aż miło oglądało by się takie reklamy w rządowej lub nie rządowej TV :P
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Dało by rade zobaczyć stilla oświetlonego autka żeby oko nacieszyć ? I tu wyjawia się potęga mentala ;]
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Super, sprzedaj to Astonowi. Napewno kupią. Pamiętaj tylko: nie schodź poniżej pięciu zer :) P.S>Ile Ci się ten film renderował?
Napisano 17 Czerwiec 201014 l No to przyznać sie, który robił ten model?;) Bo na pewno ktoś z forum. Animacja wypas, mi szczena opadła.
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Bjuty. Serio. Wykonanie to jedno, ale kluczem jest sam genialny pomysł. Gratulacje. :)
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Anomal ma racje, koniecznie to pokaż kilku producentom, myślę, że ktoś na pewno to kupi, tylko walcz żebyś mógł uczestniczyć w produkcji spota. Pozdrawiam
Napisano 18 Czerwiec 201014 l MIAZGA!!!! piekne!!!, muzyka idelanie zgrana ze swiatlem!!!!! uwazaj bo aston martin wykupi to za kozackie pieniadze dla jakiegos nowego samochodu:D:D
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Autor Nie wiem czy to wolno czy szybko, ale przy mocno podkręconych parametrach w rozdzielczości HD1080 klatka liczyła się średnio ok 50 min (na i7 4Ghz), a że klatek było prawie 2000 a i komputerów ok 15 to się policzyło w 4 dni na cacy ;)
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Świetnie się to ogląda. Piękne!. Mam pytanie z ciekawości. Ile zajęło Ci to czasu. Od odpalenia kompa do pokazania tego tu nam maluczkim? :) ***** Edytowane 18 Czerwiec 201014 l przez pionix
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Uhum, pozostawia niedosyt. Ja generalnie nie trawię samochodowych prezentacji, ale Twoja jest wyjątkowa. Kciuki w górę!
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Dla mnie wszystko super, początkowo robi to mocne wrażenie, potem jakby mniejsze ale i tak jest rewelacyjnie. Motyw muzyczny nieźle się komponuje ale niestety przez to że można go wszędzie usłyszeć trochę się przejadł,
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Az zapytam - co Panie porabiasz na codzien? Gdzie robisz? Wszystko extra, ale Clint Mansell z Requiem byl tyle razy, ze mogles sobie darowac ;)... Piekna sprawa, chcemy jeszcze!
Napisano 18 Czerwiec 201014 l to jest naprawdę piękne... Mam nadzieję, że to dotrze do kogo trzeba i nie będziesz musiał w tym stylu robić reklamy nowej ultra kosmicznej maszynki do golenia.
Napisano 18 Czerwiec 201014 l wypaśne i świetne. akurat ogladalem bez muzy i niczego mi nie brakowalo. graty!
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Autor Ja tak na co dzień pracuję sobie w PACKSHOT. A ten projekt zrodził się jakieś 3 miesiące temu - wtedy wpadłem na pomysł takiego zaprezentowania auta. Model kupiłem. Następnie opracowałem materiały, FG+HDRI i render - zajęło to kilka godzin. No i potem już animacja kamer i tych świecących stripe'ów i równolegle cały czas montaż i synchronizacja - ten etap troszkę mi zajął, lubię dopieszczać ruch w szczegółach, w sumie to zeszło się z 2-3 miesiące, ale robiłem to w trybie 1-2 h dziennie czasem z bardzo długimi przerwami na inne projekty. Dodatkowo taki tryb warunkowała mi specyfika projektu, bez prefkowego renderu nic właściwie nie było widać (tzn. w OGL nie widać efektu) bo tu wszystko jest zbudowane przez refleksy i światła. Wykorzystałem może z 1/5 tego co wyanimowałem w sumie - tylko tyle przypasowało finalnie. Jeszcze raz wielkie dzięki za słowa uznania i wszystkie cukierki. Bardzo miło tu i teraz a i sam projekt sprawił mi dużo przyjemności.
Napisano 18 Czerwiec 201014 l sprzedaj to ;) wyglada naprawde swietnie - spokojnie jedna z lepszych reklam by byla jesli puscili by w telewizji
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Autor Co do propozycji sprzedaży... Cieszy to, że tak dobrze to oceniacie... Patrząc na tą opcję (sprzedaży) z różnych stron mam takie przemyślunki: - One-77 nie potrzebuje reklamy - to limitowana (77 sztuk) wersja i pewnie wszystkie już się sprzedały - można by sprzedać "pomysł", ale myślę, że prędzej się znajdzie ktoś kto go podrobi, a poza tym nie twierdzę, że jest na tyle oryginalny, żeby przypisać go w całości sobie, świecące kreseczki pojawiają się tak często... Ale fajnie sobie pomarzyć ;) Dzisiaj się dowiedziałem, że film trafił do EU Marketingu Astona we Frankfurcie a stamtąd do centrali w GB... zobaczymy, może dostanę plakat albo breloczek ;)