santo Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Aha To chyba troche zabawy było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 wbrew pozorom, nie dużo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Klimek, my zwiazek jaki tam,,,,, domagamy sie upa!!!. co do obecnego stanu, bosko: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Ładnie idzie a tu tak o tym autku i kilku innych w tym i o tym aucie ale auto strasznie drogie http://autokult.pl/2010/09/11/najslynniejsze-samochody-adolfa-hitlera/ jak odbiega to trochę od tematu to można skasować post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 mandragora - widziałem, ale pewnie inni nie koniecznie ;). Up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Ogólnie ok, ale cząsteczki powietrza mogły mieć więcej detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 ... i cóż tu napisać, nic tylko zapisać się na kolejną pielgrzymkę do Kielc ;-) Dla mnie osobiście to Twój najpiękniejszy i najseksowniejszy model ! ! ! Czekamy na miażdzący finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 A Hitlera Zrobisz ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Ostatnio ciut mniej mam czasu na niego, ale cos tam dłubię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Hehe, ale hardkor, nie ma kierownicy, drążkiem się kieruje :D A tak na serio, to kozacko to idzie, na mnie robi wrażenie. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 kierownica jest ciut trudniejsza i trzeba się nad nią uważniej pochylić , ale będzie będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 No niezłe te zegary zrobiłeś, czekam na kierownice:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 zegarmistrzowska robota fajnie że nie odpuszczasz do końca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 kliment woroszyłow, wiesz ze jestes chory? Tak powaznie to zaje^^iscie idzie, az nie moge doczekac sie finishu Wiem ze to jeszcze nie koniec, ale podloze przy tym modelu wyglada slabo:) PS:Beda jakies rendery bez karoserii z bebchami na wierzchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 szkoda, że to nie bmw ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 dodaje kolejne szpeje. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Fajne kluczyki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 masakra!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tralalamalina Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 no no co tam samochód - brelok jest fajny hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 No jesteś kurna mistrzunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Te rendery przyprawiają mnie o zawrót głowy! Skąd masz tak dokładne referencje? Czy może improwizujesz trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Tamyl91 improwizacji w tym modelu przyznam jest bardzo niewiele ;) Z wnętrza akurat mam bardzo dobre referencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Dołącze tylko do ochów i achów bo co tu więcej pisać, a więc: och ach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 pecet - hehehehehe , ide spać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Nie lubię takich wątków, bo pokazują mi tylko, że jestem prymitywem językowym, którego repertuar słów adekwatnych do tego co widzę, wyczerpuje się po dwóch pierwszych moich komentach. I myślę, że nawet gdybym był cyborgiem z połączenia profesorów Miodka i Bralczyka, również sypałbym banałami. Próbowałem nawet w języku starożytnych bułgarów, jak pamiętasz, ale to ciągle za mało. Wybacz więc mój prymitywizm i językowe zacofanie, ale nie wiem już co pisać. Jesteś MISTRZEM! Landara nie z tej ziemii. Czysty, modelarski orgazmotron! P.S ten brelok to już przesada :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Cześć kliment woroszyłow, od pewnego czasu bardzo Ci kibicuję i podziwiam za wytrwałość i precyzję. Zastanawiam się tylko jak finalnie przedstawisz model,chodzi mi o to że wykonałeś tytaniczną pracę wymodelowałeś całą konstrukcję pojazdu(zawieszenie ,silnik,rama.itp) jak to teraz pokażesz ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 aha, też uważam że z tym brelokiem to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 brelok jak brelok... W sumie symbol nie tylko nazistowski - ale historii nie bede tutaj glosil... Model po prostu rewelacja! Widac tutaj kunszt. Tablica ze wskaznikami na desce rozdzielczej jest super. Rzadko kto modeluje wskazowki ;P I normalnie jestes chyba najbardziej cierpliwym czlowiekiem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Koronkowa robota...bardzo pięknie to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Ok ja juz nie bede pisal jak to jest pieknie i w ogole bo juz to pisalem i nic sie nie zmienilo w tym zgledzie, jedynie taka mala uwaga ze na popielnicze (chyba to popielniczka) widac ci troche brak poligonow bo katy wychodza, a skoro tak dbasz o detal to przydaloby sie tam zagescic siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 To już jest chore :P Podniosłeś poprzeczkę tak wysoko, że do jej przekroczenia będzie potrzebny prom kosmiczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 (edytowane) Pawelkos - zapomniałem włączyć ms na x2, się poprawie. Loozack - nie przesadzajcie, model nie jest tak idealny jak bym chciał. ;) Edytowane 18 Wrzesień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 swietna robota! a te zegary to tak mialy ze byly w odwrotna strone?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 (edytowane) DiO - co znaczy w odwrotną strone ? ktoś zdaje się nie mógł się doczekać na kierownice, no to jest: Edytowane 19 Wrzesień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Mega, nie da się tego opisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Można poprosić wersję ze złożonym dachem? :P Pure awesomeness. Tyle na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Detal mistrzostwo świata. Tyle mam do powiedzenia. Z niecierpliwością czekam na finalny render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 (edytowane) DiO - co znaczy w odwrotną strone ? Koledze zapewne chodziło o wyskalowanie zegarów: 0 na górze, środkowa wartość na dole. Widać tablic rozdzielczych za dużo się w życiu nie naoglądał :) Co do samej pracy. Śpiewał kiedyś Powerman 5000 w utworze "Bombshell" słowa "this is out of control". Nie dość, że temat to taki bombshell (bo naprawdę nie widziałem nigdy dokładnie wnętrza tego nazi-Mercedesa) to jeszcze sytuacja wyrywa się spod kontroli i robi się naprawdę niebezpiecznie. W pewnym momencie to myślałem, że wymodelujesz nawet panewki wału korbowego albo graty tylniego mostu :) Czekam tylko na otoczenie i dopełnienie minimalnie lepszymi materiałami :) Te detale to jak ekskluzywny podarunek. Pozdrawiam, Piotrek. Edytowane 19 Wrzesień 2010 przez Podstavsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
si2wy Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Nie no szczena opada, twój poziom detalu i realizm powala az się chce dotknąć przez ekran:) wsiąść i odjechać Po prostu zawstydziłeś turbodymomena:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiSz Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Namodelowałeś się podwozia, silnika itp. po czym wszystko przykryłeś blachą... teraz mamy wnętrze wykonane z super dbałością o szczegóły... chyba najwyższy czas zakryć to dachem i przyciemnianymi szybami? ;-) 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 az mi sie goraco zrobilo.. jestes mistrzem dokladnosci!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Namodelowałeś się podwozia, silnika itp. po czym wszystko przykryłeś blachą... teraz mamy wnętrze wykonane z super dbałością o szczegóły... chyba najwyższy czas zakryć to dachem i przyciemnianymi szybami? ;-) 5* Finalne rendery których będzie kilkadziesiąt jak sądzę, pokażą wszystko, i to co pod blachą i to co na zewnątrz, nie martwcie się. Poza tym widzę że za grosz w was żyłki prawdziwego modelarza - nie ważne że nie widać, ważna jest świadomość ze TO TAM JEST :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 (edytowane) Koledze zapewne chodziło o wyskalowanie zegarów: 0 na górze, środkowa wartość na dole. Widać tablic rozdzielczych za dużo się w życiu nie naoglądał :) Tak, wlasnie o to mi chodzilo i na dodatek te wskazowki chodzace z prawej do lewej, rzucilo mi sie w oczy bo takiej poprostu jeszcze nie widzialem :). Tiaaa Podstavsky, tablice rozdzielcze nigdy mnie nie krecily:] Edytowane 19 Wrzesień 2010 przez DiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 DiO - W latach 30 zeszłego wieku taki układ cyferek w zegarach autkowych był zdaje sie typowy. Przykład, zegary z alfa romeo z 1937 r : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 DiO - W latach 30 zeszłego wieku taki układ cyferek w zegarach autkowych był zdaje sie typowy. Przykład, zegary z alfa romeo z 1937 r : Rzeczywiście jeżeli spojrzy się na szybkościomierze Alfy, Bentleya, Aston Martina, to ten układ jest typowy. Ale inne zegary miały często "normalny" układ: Bentley, Amilcar, Bugatti - tylko szybkościomierze były tak ustawione, reszta zegarów i wskaźników normalnie. Podejrzewam że ten dualizm był nieco mylący i ktoś mądry to zunifikował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Nie chciało mi się aż tak dokładnie sprawdzać, na Hynola jak widać zawsze można liczyć :) pozdrawiam! P.S. a moze to teraz jest nienormalnie jednak?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 (edytowane) Biorąc pod uwagę układ cyfr na zegarku, to rzeczywiście można mieć wątpliwości ;) Edit: Wydaje mi się że współczesny, "normalny" układ zegara prędkości to system amerykański. Cordy, Lincolny, Duesenbergi, Granty, Hudsony, wszystkie miały prędkościomierze ustawione tak jak to się robi obecnie. Możliwe że zalanie europy sprzętem wojskowym w czasie wojny (Willyski, Dodge, Studebakery) spowodowało upowszechnienie się tego systemu. Dodatkowo jest on percepcyjnie zgodny z liniowymi prędkościomierzami (wysuwający się pasek wzdłuż skali), które były montowane na początku w Fordach o ile się nie mylę i zyskały po wojnie sporą popularność. Edytowane 19 Wrzesień 2010 przez Hynol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Poza fuj brelokiem do kluczyka (wiem, wiem, że pasuje do całości i jest idealny w klimacie) :-P to po prostu miód malinka. Decha pikna, fajne materiały... pysk się, aż sam uśmiecha do takich renderów. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Finalne rendery których będzie kilkadziesiąt jak sądzę, pokażą wszystko, i to co pod blachą i to co na zewnątrz, nie martwcie się. Poza tym widzę że za grosz w was żyłki prawdziwego modelarza - nie ważne że nie widać, ważna jest świadomość ze TO TAM JEST :D A moja (pod)świadomość mówi mi że autko nie ruszy bez okablowania stacyjki :P Żart... nawet zakrytych blachą nie wymodziłbym tych elementów tak dobrze. Trzymaj fason. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 my tu gadu gadu a robota stygnie, kilka renderków z małymi dodatkami : i bonusik, wodzowska fotka autora ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi