F/X Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 (edytowane) Pora coś zacząć. Taki concepcik na start, żeby było wiadomo w jaki klimat idę. Tym razem bez mięśniaków, wymiataczy. Część ubioru doprojektuje w praniu. FINISH: Edytowane 23 Maj 2011 przez F/X
Manver Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Coś już się ludzie nie interesują DW. Dla mnie bardzo dobry, brakuje mi tylko jakiegoś nakrycia głowy.
F/X Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Manver: Po prostu nie ma co komentować jeszcze :) No coś z tą głową kombinuje. W ogóle to cały czas coś zmieniam jeszcze. A tutaj progress. Trochę szkiców nowych. I początek block ina.
ultrakaka Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Jest oka, ale mi brakuje jakiegoś 'boskiego' atrybutu, bo to może być zarówno jakiś bożek jak i zwykly gremlin z za dużą ksiażką na plecach:D No ale już teraz widać że pozamiata :D
F/X Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Dzięki. Myśle, że jak skończe to będzie sporo tych atrybutów
Dobrotek Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Tak przeglądałem z ciekawości temat Dominance War i zaskoczyło mnie, że niewiele osób w to wchodzi. Sam nie wejdę, bo za mały skill, muszę dalej się szkolić w stawianiu cubes, spheres :P Tym bardziej, F/X, trzymam kciuki :) Nie wiem czemu, ale widzę pewne pokrewieństwo z faunem z filmu "Labirynt Fauna" :P Mała propozycja: Dorzuciłbyś rogi, a w dłoń wsadził boski pierwiastek - ogień, w momencie jak zapala te świece. Aczkolwiek nie jest to dorzucanie się na siłę. I tak już teraz wygląda bardzo spoko :)
ICE Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Ja jestem na tak, bardzo fajny pomysl. A sam fakt, ze chcesz odejsc od koksow obrosnietych nadmiarem miesa bardzo na plus. Trzymam kciuki.
F/X Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Filmu nie widziałem, ale ogólnie na faunach trochę się wzorowałem. Płomyk to fajny pomysł, zobaczymy na końcu, bo takie rzeczy to już na alphie ewentualnie. Sculpt zaczęty i block in skończony.
Coyote Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 na razie świetnie to wygląda i koncept mi się podoba! pytanko jak robiłeś te zdobienia z tyłu kurtki z takim fajnym crisp edgem?
F/X Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 Dzięki. Jeżeli chodzi o kurtkę to większość była robiona mask+inflat. Litery były zrobione za pomocą alphy. W sumie metody bez rewelacji
tr3buh Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 God of rules, God of thunder.. ;P sami bogowie ;P
Levus Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 God of rules, God of thunder.. ;P sami bogowie ;P No temat konkursu zobowiązuje:D
F/X Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Napisano 19 Kwiecień 2011 Dzięki, dzięki :) W sumie niewielki up. Może na święta uda mi się ruszyć wkońcu. Full ress: http://img14.imageshack.us/img14/6964/5frt.jpg
ultrakaka Napisano 28 Kwiecień 2011 Napisano 28 Kwiecień 2011 Bródka miażdży :D Ciśnij na championa :P
BLADE Napisano 28 Kwiecień 2011 Napisano 28 Kwiecień 2011 Jednym słowem wypas. Gratuluje pracy, pomysłu i skilla :)
F/X Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Dzięki za miłe słowa. Około 80% HP gotowa. Zostały rękawice i topór. Czasu coraz mniej wiec teraz będe leciał na szybko.
ultrakaka Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Beznadziejny piedestał :P Nikt Ci nic mądrzejszego niż 'ojajebiewow' nie napisze, więc możesz już nie wrzucać upów pffhheeh:P Będzie ten mały ludek z conceptu??
F/X Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Hehe :) Małego ludka nie będzie. Czasu nie starczy.
Vega Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Te krawędzie na pasku na którym są znaki są wymodelowane czy wyrzeźbione? Bo tak ładnie równe :P
RaVirr Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Miazga!!! Kibicuję z mokrymi spodniami! Jest genialne, a wierzę, że będzie jeszcze lepiej:) Mam nadzieję, że taki koncept znajdzie uznanie u jurorów.
F/X Napisano 4 Maj 2011 Autor Napisano 4 Maj 2011 Krawędzie na pasku są wymodelowane. Ogólnie sporo polymodelingu tu jest.
olaf Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 mam wrazenie ze z ogolnego swietnego detalu nie wyszła dobra bryła. ale moze tekstura i oswietlenie wyciagnie to co należy. Robota swietna.
Kuba Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Świetny koncept, postać bardzo mi się podoba, powodzenia.
Tomala Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Jest spoko ale głowę bym wywalił i zrobił od nowa. Ręce też bardzo drętwo wyglądają i koniecznie bym je poprawił. Jakiś bardziej boski wyraz twarzy by mu się przydał bo teraz wygląda jak dziadzia ;) Powodzenia.
ETA Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Fajno :D na początku myślałem, że ten mały chopek będzie dyrygował a ten troll to tylko sługa :D
F/X Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Dzięki za komenty. Ręce zmieniłem i poprawiłem. Z głową już nie było czasu. Ogólnie to był jeden z najbardziej złożonych pod względem retopologii i mapowania mój model. Ledwo zmieściłem się w limicie. Zostało jeszcze kilka tri na Fx i włosy. i bez świateł: Edytowane 17 Maj 2011 przez F/X
Gość fishinthewater Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Świetna robota! Jestem pod wrażeniem! pzdr.
Levus Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Czad jest, pokaż mesha i uv bom bardzo ciekaw jak sobie z nim poradziłeś.
F/X Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 Uhh siata i uv są straszne. Ale lepiej skończyć ze słabą siatą, niż nie zdążyć.
Levus Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 No tragedii nie ma, jednak widać, że w wielu miejscach mogłeś jeszcze skroić sporo trisów i w zamian kilka miejsc zaokrąglić, ale rozumiem, że czas goni, więc walcz dalej:) Np. -niepotrzebne chamfery i za dużo loopów na guzikach, szczególnie, że jest kilka tych guzików -okucia na grzbiecie książki też mają ciut za dużo loopów poprzecznych -stusunkowo za gęste buty -cylinderki na zamknięciu księgi oraz to coś a'la oko na zamknięciu też można lekko przyciąć -loopy wzdłuż łydki za gęsto
F/X Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Dzięki. Z tych punktów na szybko zmieniłem tylko loopy przy łydce. Reszta na tyle zmieniała efekt, że trzeba by wypalać od nowa. Teraz na to nie ma czasu. Twarzyczka. Jeszcze 3 dni :/
ultrakaka Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 3 dni na texe to nie dużo, ale też nie mało. Mordka jest piękna, jedyne co to myślałem, że na brodzie ma brodę a nie zakręconą brodę, czyli zarost :P. Ciśnij a będzie moc.
F/X Napisano 20 Maj 2011 Autor Napisano 20 Maj 2011 No 3 dni to możliwy termin, ale texturka nie będzie jakoś specjalnie fascynująca :/ Up na dzisiaj. Ciągle pełno rzeczy niedorobionych:
Lucek Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Kozactwo!!! Polepszyłbym jeszcze fakturę tej skóry na rękawicach i pasku bo jest nieco płaska.
Vega Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Mnie się podoba :) Zauważyłem, że lubisz dawać świeczki które dodadzą innego światła modelowi :)
F/X Napisano 21 Maj 2011 Autor Napisano 21 Maj 2011 Ja ogólnie lubie świeczki w modelach :) Prawdopodobnie przedostatni up:
F/X Napisano 23 Maj 2011 Autor Napisano 23 Maj 2011 Dzięki wszystkim za miłe słowa i wsparcie. Ode mnie Finish. Jeszcze sporo rzeczy bym zmienił, ale deadline już dzisiaj:
Sunedge Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 mega fajne :) mozna liczyc na jakis render wallpaperowy ?? ;p
Rekomendowane odpowiedzi