Napisano 26 Marzec 201113 l Pora coś zacząć. Taki concepcik na start, żeby było wiadomo w jaki klimat idę. Tym razem bez mięśniaków, wymiataczy. Część ubioru doprojektuje w praniu. FINISH: Edytowane 23 Maj 201113 l przez F/X
Napisano 28 Marzec 201113 l Coś już się ludzie nie interesują DW. Dla mnie bardzo dobry, brakuje mi tylko jakiegoś nakrycia głowy.
Napisano 28 Marzec 201113 l Autor Manver: Po prostu nie ma co komentować jeszcze :) No coś z tą głową kombinuje. W ogóle to cały czas coś zmieniam jeszcze. A tutaj progress. Trochę szkiców nowych. I początek block ina.
Napisano 28 Marzec 201113 l Jest oka, ale mi brakuje jakiegoś 'boskiego' atrybutu, bo to może być zarówno jakiś bożek jak i zwykly gremlin z za dużą ksiażką na plecach:D No ale już teraz widać że pozamiata :D
Napisano 3 Kwiecień 201113 l Tak przeglądałem z ciekawości temat Dominance War i zaskoczyło mnie, że niewiele osób w to wchodzi. Sam nie wejdę, bo za mały skill, muszę dalej się szkolić w stawianiu cubes, spheres :P Tym bardziej, F/X, trzymam kciuki :) Nie wiem czemu, ale widzę pewne pokrewieństwo z faunem z filmu "Labirynt Fauna" :P Mała propozycja: Dorzuciłbyś rogi, a w dłoń wsadził boski pierwiastek - ogień, w momencie jak zapala te świece. Aczkolwiek nie jest to dorzucanie się na siłę. I tak już teraz wygląda bardzo spoko :)
Napisano 6 Kwiecień 201113 l Ja jestem na tak, bardzo fajny pomysl. A sam fakt, ze chcesz odejsc od koksow obrosnietych nadmiarem miesa bardzo na plus. Trzymam kciuki.
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Autor Filmu nie widziałem, ale ogólnie na faunach trochę się wzorowałem. Płomyk to fajny pomysł, zobaczymy na końcu, bo takie rzeczy to już na alphie ewentualnie. Sculpt zaczęty i block in skończony.
Napisano 11 Kwiecień 201113 l na razie świetnie to wygląda i koncept mi się podoba! pytanko jak robiłeś te zdobienia z tyłu kurtki z takim fajnym crisp edgem?
Napisano 11 Kwiecień 201113 l Autor Dzięki. Jeżeli chodzi o kurtkę to większość była robiona mask+inflat. Litery były zrobione za pomocą alphy. W sumie metody bez rewelacji
Napisano 12 Kwiecień 201113 l God of rules, God of thunder.. ;P sami bogowie ;P No temat konkursu zobowiązuje:D
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Autor Dzięki, dzięki :) W sumie niewielki up. Może na święta uda mi się ruszyć wkońcu. Full ress: http://img14.imageshack.us/img14/6964/5frt.jpg
Napisano 3 Maj 201113 l Autor Dzięki za miłe słowa. Około 80% HP gotowa. Zostały rękawice i topór. Czasu coraz mniej wiec teraz będe leciał na szybko.
Napisano 3 Maj 201113 l Beznadziejny piedestał :P Nikt Ci nic mądrzejszego niż 'ojajebiewow' nie napisze, więc możesz już nie wrzucać upów pffhheeh:P Będzie ten mały ludek z conceptu??
Napisano 3 Maj 201113 l Te krawędzie na pasku na którym są znaki są wymodelowane czy wyrzeźbione? Bo tak ładnie równe :P
Napisano 3 Maj 201113 l Miazga!!! Kibicuję z mokrymi spodniami! Jest genialne, a wierzę, że będzie jeszcze lepiej:) Mam nadzieję, że taki koncept znajdzie uznanie u jurorów.
Napisano 4 Maj 201113 l Autor Krawędzie na pasku są wymodelowane. Ogólnie sporo polymodelingu tu jest.
Napisano 4 Maj 201113 l mam wrazenie ze z ogolnego swietnego detalu nie wyszła dobra bryła. ale moze tekstura i oswietlenie wyciagnie to co należy. Robota swietna.
Napisano 4 Maj 201113 l Jest spoko ale głowę bym wywalił i zrobił od nowa. Ręce też bardzo drętwo wyglądają i koniecznie bym je poprawił. Jakiś bardziej boski wyraz twarzy by mu się przydał bo teraz wygląda jak dziadzia ;) Powodzenia.
Napisano 4 Maj 201113 l Fajno :D na początku myślałem, że ten mały chopek będzie dyrygował a ten troll to tylko sługa :D
Napisano 17 Maj 201113 l Autor Dzięki za komenty. Ręce zmieniłem i poprawiłem. Z głową już nie było czasu. Ogólnie to był jeden z najbardziej złożonych pod względem retopologii i mapowania mój model. Ledwo zmieściłem się w limicie. Zostało jeszcze kilka tri na Fx i włosy. i bez świateł: Edytowane 17 Maj 201113 l przez F/X
Napisano 17 Maj 201113 l Autor Uhh siata i uv są straszne. Ale lepiej skończyć ze słabą siatą, niż nie zdążyć.
Napisano 17 Maj 201113 l No tragedii nie ma, jednak widać, że w wielu miejscach mogłeś jeszcze skroić sporo trisów i w zamian kilka miejsc zaokrąglić, ale rozumiem, że czas goni, więc walcz dalej:) Np. -niepotrzebne chamfery i za dużo loopów na guzikach, szczególnie, że jest kilka tych guzików -okucia na grzbiecie książki też mają ciut za dużo loopów poprzecznych -stusunkowo za gęste buty -cylinderki na zamknięciu księgi oraz to coś a'la oko na zamknięciu też można lekko przyciąć -loopy wzdłuż łydki za gęsto
Napisano 19 Maj 201113 l Autor Dzięki. Z tych punktów na szybko zmieniłem tylko loopy przy łydce. Reszta na tyle zmieniała efekt, że trzeba by wypalać od nowa. Teraz na to nie ma czasu. Twarzyczka. Jeszcze 3 dni :/
Napisano 19 Maj 201113 l 3 dni na texe to nie dużo, ale też nie mało. Mordka jest piękna, jedyne co to myślałem, że na brodzie ma brodę a nie zakręconą brodę, czyli zarost :P. Ciśnij a będzie moc.
Napisano 20 Maj 201113 l Autor No 3 dni to możliwy termin, ale texturka nie będzie jakoś specjalnie fascynująca :/ Up na dzisiaj. Ciągle pełno rzeczy niedorobionych:
Napisano 20 Maj 201113 l Kozactwo!!! Polepszyłbym jeszcze fakturę tej skóry na rękawicach i pasku bo jest nieco płaska.
Napisano 20 Maj 201113 l Mnie się podoba :) Zauważyłem, że lubisz dawać świeczki które dodadzą innego światła modelowi :)
Napisano 21 Maj 201113 l Autor Ja ogólnie lubie świeczki w modelach :) Prawdopodobnie przedostatni up:
Napisano 23 Maj 201113 l Autor Dzięki wszystkim za miłe słowa i wsparcie. Ode mnie Finish. Jeszcze sporo rzeczy bym zmienił, ale deadline już dzisiaj: