Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pora coś zacząć.

Taki concepcik na start, żeby było wiadomo w jaki klimat idę. Tym razem bez mięśniaków, wymiataczy. Część ubioru doprojektuje w praniu.

FINISH:

beuty3.jpg

presentation3.jpg

constr1.jpg

tex1g.jpg

concept3.jpg

Edytowane przez F/X

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 31,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Coś już się ludzie nie interesują DW. Dla mnie bardzo dobry, brakuje mi tylko jakiegoś nakrycia głowy.

Napisano
  • Autor

Manver: Po prostu nie ma co komentować jeszcze :)

No coś z tą głową kombinuje. W ogóle to cały czas coś zmieniam jeszcze.

A tutaj progress. Trochę szkiców nowych. I początek block ina.

conceptadd1.jpg

75496850.jpg

Napisano

Jest oka, ale mi brakuje jakiegoś 'boskiego' atrybutu, bo to może być zarówno jakiś bożek jak i zwykly gremlin z za dużą ksiażką na plecach:D No ale już teraz widać że pozamiata :D

Napisano
  • Autor

Dzięki. Myśle, że jak skończe to będzie sporo tych atrybutów

93973260.jpg

95132789.jpg

Napisano

Tak przeglądałem z ciekawości temat Dominance War i zaskoczyło mnie, że niewiele osób w to wchodzi. Sam nie wejdę, bo za mały skill, muszę dalej się szkolić w stawianiu cubes, spheres :P

Tym bardziej, F/X, trzymam kciuki :)

Nie wiem czemu, ale widzę pewne pokrewieństwo z faunem z filmu "Labirynt Fauna" :P

Mała propozycja: Dorzuciłbyś rogi, a w dłoń wsadził boski pierwiastek - ogień, w momencie jak zapala te świece. Aczkolwiek nie jest to dorzucanie się na siłę. I tak już teraz wygląda bardzo spoko :)

Napisano

Ja jestem na tak, bardzo fajny pomysl.

A sam fakt, ze chcesz odejsc od koksow obrosnietych nadmiarem miesa bardzo na plus.

Trzymam kciuki.

Napisano
  • Autor

Filmu nie widziałem, ale ogólnie na faunach trochę się wzorowałem. Płomyk to fajny pomysł, zobaczymy na końcu, bo takie rzeczy to już na alphie ewentualnie.

Sculpt zaczęty i block in skończony.

93806208.jpg

63606730.jpg

Napisano

na razie świetnie to wygląda i koncept mi się podoba!

pytanko jak robiłeś te zdobienia z tyłu kurtki z takim fajnym crisp edgem?

Napisano
  • Autor

Dzięki. Jeżeli chodzi o kurtkę to większość była robiona mask+inflat. Litery były zrobione za pomocą alphy. W sumie metody bez rewelacji

Napisano
God of rules, God of thunder.. ;P sami bogowie ;P

No temat konkursu zobowiązuje:D

Napisano
  • Autor

Dzięki za miłe słowa.

Około 80% HP gotowa. Zostały rękawice i topór. Czasu coraz mniej wiec teraz będe leciał na szybko.

33736173.jpg

15368399.jpg

Napisano

Beznadziejny piedestał :P

Nikt Ci nic mądrzejszego niż 'ojajebiewow' nie napisze, więc możesz już nie wrzucać upów pffhheeh:P Będzie ten mały ludek z conceptu??

Napisano
  • Autor

Hehe :)

Małego ludka nie będzie. Czasu nie starczy.

Napisano

Te krawędzie na pasku na którym są znaki są wymodelowane czy wyrzeźbione? Bo tak ładnie równe :P

Napisano

Miazga!!! Kibicuję z mokrymi spodniami! Jest genialne, a wierzę, że będzie jeszcze lepiej:) Mam nadzieję, że taki koncept znajdzie uznanie u jurorów.

Napisano
  • Autor

Krawędzie na pasku są wymodelowane. Ogólnie sporo polymodelingu tu jest.

Napisano

mam wrazenie ze z ogolnego swietnego detalu nie wyszła dobra bryła. ale moze tekstura i oswietlenie wyciagnie to co należy. Robota swietna.

Napisano

Jest spoko ale głowę bym wywalił i zrobił od nowa. Ręce też bardzo drętwo wyglądają i koniecznie bym je poprawił.

Jakiś bardziej boski wyraz twarzy by mu się przydał bo teraz wygląda jak dziadzia ;)

Powodzenia.

Napisano

Fajno :D na początku myślałem, że ten mały chopek będzie dyrygował a ten troll to tylko sługa :D

Napisano
  • Autor

Dzięki za komenty.

Ręce zmieniłem i poprawiłem. Z głową już nie było czasu.

Ogólnie to był jeden z najbardziej złożonych pod względem retopologii i mapowania mój model.

Ledwo zmieściłem się w limicie.

Zostało jeszcze kilka tri na Fx i włosy.

15777637.jpg

10bw.jpg

i bez świateł:

57331216.jpg

Edytowane przez F/X

Napisano

Świetna robota! Jestem pod wrażeniem!

pzdr.

Napisano

Czad jest, pokaż mesha i uv bom bardzo ciekaw jak sobie z nim poradziłeś.

Napisano
  • Autor

Uhh siata i uv są straszne. Ale lepiej skończyć ze słabą siatą, niż nie zdążyć.

17182763.th.jpg

Napisano

No tragedii nie ma, jednak widać, że w wielu miejscach mogłeś jeszcze skroić sporo trisów i w zamian kilka miejsc zaokrąglić, ale rozumiem, że czas goni, więc walcz dalej:)

Np.

-niepotrzebne chamfery i za dużo loopów na guzikach, szczególnie, że jest kilka tych guzików

-okucia na grzbiecie książki też mają ciut za dużo loopów poprzecznych

-stusunkowo za gęste buty

-cylinderki na zamknięciu księgi oraz to coś a'la oko na zamknięciu też można lekko przyciąć

-loopy wzdłuż łydki za gęsto

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Z tych punktów na szybko zmieniłem tylko loopy przy łydce. Reszta na tyle zmieniała efekt, że trzeba by wypalać od nowa. Teraz na to nie ma czasu.

Twarzyczka. Jeszcze 3 dni :/

38084113.jpg

Napisano

3 dni na texe to nie dużo, ale też nie mało. Mordka jest piękna, jedyne co to myślałem, że na brodzie ma brodę a nie zakręconą brodę, czyli zarost :P. Ciśnij a będzie moc.

Napisano
  • Autor

No 3 dni to możliwy termin, ale texturka nie będzie jakoś specjalnie fascynująca :/

Up na dzisiaj. Ciągle pełno rzeczy niedorobionych:

70688548.jpg

Napisano

Kozactwo!!! Polepszyłbym jeszcze fakturę tej skóry na rękawicach i pasku bo jest nieco płaska.

Napisano

Mnie się podoba :) Zauważyłem, że lubisz dawać świeczki które dodadzą innego światła modelowi :)

Napisano
  • Autor

Ja ogólnie lubie świeczki w modelach :)

Prawdopodobnie przedostatni up:

87160577.jpg

Napisano

no przepieknie!!!

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za miłe słowa i wsparcie.

Ode mnie Finish. Jeszcze sporo rzeczy bym zmienił, ale deadline już dzisiaj:

beuty3.jpg

presentation3.jpg

constr1.jpg

tex1g.jpg