Napisano 2 Listopad 201113 l Hej wszystkim! Witam po roku "nie publikowania niczego". Zak艂adam now膮 teczk臋, bo stara jest przeterminowana (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=54528&highlight= ) a przez ten czas troch臋 si臋 rozwin膮艂em Mia艂em sporo zawieruch je艣li chodzi o projekty, przy kt贸rych pracowa艂em. Na razie b臋d臋 wrzuca艂 kolejne prace z projektu Silvernai (http://www.silvernai.com), kt贸re robi艂em dla firmy Artists Entertainment (http://www.artistsgames.com). Projekt b臋dzie og艂oszony 11.11.11, ale dosta艂em pozwolenie na pokazanie kilku rzeczy przed tym dniem. Pierwsza paczka: [ATTACH=CONFIG]85722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87037[/ATTACH] Edytowane 9 Sierpie艅 201410 l przez noiprox
Napisano 2 Listopad 201113 l Serwus 艁adne to..jestem ciekaw jak reszta wygl膮da. Zdrad藕 troch臋 jak technicznie to wykonywa艂e艣. 聽 Serdeczno艣ci
Napisano 3 Listopad 201113 l Ciekawy design. Szczeg贸lnie fajnie sprawdzaj膮 si臋 te organiczne formy w kontra艣cie z faktur膮 ska艂.
Napisano 3 Listopad 201113 l Koksu prace!! O艣wietlenie i detale to po prostu nyann, nyann :3 a艂ww Ro艣nie nam tutaj w si艂臋 nowy wymiatacz. 聽 Nareszcie zaktualizowa艂e艣 teczk臋, ale... 聽 聽 aj 艂ant mooou艂r ;] wiem, 偶e masz tego wi臋cej! Nie wa偶ne co chce szef xD wrzu膰 wi臋cej xD
Napisano 4 Listopad 201113 l Autor Dzi臋ki za komentarze :) 聽 @Czak1 - dzi臋ki :) technicznie nie ma tu 偶adnej filozofii, nie robi艂em niczego o czym nie pisa艂 ju偶 kto艣 na forum. W przypadku pierwszego obrazka z 1. posta mog臋 pokaza膰 baz臋 jak膮 zrobi艂em w sketchupie je艣li kogo艣 to interesuje 聽 @Rothbart - dzi臋ki! 聽 @n-pigeon - dzi臋ki! ^^ Jest tego wi臋cej, jasne, ale wrzucam to co akurat mog臋 w danym czasie :( 聽 @Hi. - :( 聽 Dobra, to lec臋 dalej z tym projektem. Dwie pracki poni偶ej, to uzupe艂nienie do konceptu Kanionu Zapomnianych S艂o艅c, kt贸re wymy艣li艂em od podstaw (tzn. bez 偶adnego opisu ze strony designer贸w). Macie tu koncept kanionu jak wygl膮da noc膮 i projekt domk贸w owad贸w, kt贸re mieszkaj膮 w tym kanionie. A poni偶ej pierwsza praca z kraju pustynnego kt贸r膮 robi艂em do Silvernai. Edytowane 4 Listopad 201113 l przez noiprox
Napisano 4 Listopad 201113 l 艁adne to wszystko. Pierwsza pracka to tak my艣la艂em 偶e mia艂e艣 podp贸rk臋 w 3d, ale s膮dzi艂em 偶e co艣 wi臋cej ni偶 sketchup. Te wszystkie abmienty, okluzje i radiosity to z ba艅ki? Nie u偶ywa艂em, ale z tego co wiem to Sketchup nie ma takich opcji. Jak tak to szacun. Pzdr.
Napisano 4 Listopad 201113 l Mega .Robisz wszystko od podstaw czy czasem wklejasz jakie艣 gotowe np te rze藕by albo te budynki ?
Napisano 4 Listopad 201113 l Prawilny update, moje zdanie znasz Tomek. Najlepszego jeszcze nie wrzuci艂, wi臋c trzymajcie si臋 sto艂k贸w L-:{
Napisano 5 Listopad 201113 l Envirosy masz mocne fiu fiu :) Super 艣wiat艂o. 聽 Skillujesz ostro, ale to ju偶 Ci m贸wi艂em wiele razy xD
Napisano 5 Listopad 201113 l na computer arts wrzuci艂e艣 wszystko a tu tak dawkujesz :P 聽 dobre jest to wszystko! 聽 poka bry艂ki z czego zaczyna艂e艣 :)
Napisano 5 Listopad 201113 l Autor Tutaj jest sketchupowa baza, kt贸r膮 wykorzysta艂em do pierwszego obrazka 聽 Dzisiaj ma艂a odskocznia od enviro, poni偶ej macie kilka postaci, kt贸re wykona艂em dla urozmaicenia, 偶eby nie zapomnie膰 jak wygl膮daj膮 ludzie
Napisano 5 Listopad 201113 l z tego sketchupowego obrazka wycisnales taki render wylacznie w ps'ie? 聽 Nicpon, tak z ciekawosci powiekszyles ten obrazek? Jesli toz orbis zodrazu rozwiejesz swoje watpliwosci ;) 聽 Prace Bardzo fajne, jestem pozytywnie zaskoczony, ale wole postaci, bo w enviro za duzo "tanich chwytow" :P Co nie zmienia faktu, ze odwaliles kawal dobrej roboty przy nich.
Napisano 5 Listopad 201113 l U postaci pierwsze co mi si臋 rzuci艂o w oko to szyje. Malujesz je jakby by艂y ca艂kiem w cieniu g艂owy a tak przecie偶 nie jest. Tworzy si臋 nieciekawy efekt oderwanej g艂owy od klatki piersiowej. Najbardziej to wida膰 u babeczki z w艂贸czni膮. Go艣膰 z ptakiem ma jakby za ma艂y podbr贸dek. Go艅 postaci - takie 艂adne enviry robisz nie uchodzi 偶eby ludki odstawa艂y :D. Pzdr
Napisano 5 Listopad 201113 l Ca艂o艣ciowo design postaci jest super, detale r贸wnie偶 艣wietne :) To, 偶e trzeba popracowa膰 nad anatomi膮 to wiesz, ale jak na tak ma艂e do艣wiadczenie z postaciami, to naprawd臋 da艂e艣 czadu. :D 聽 Uwa偶aj na te cienie, gdybym by艂 modelarzem w twoim teamie, musia艂 bym si臋 ciebie pyta膰 co tam jest, albo zgadywa艂 bym :D hehe. Chyba nie chcesz by kto艣 Ci zepsu艂 projekt ;) ?
Napisano 6 Listopad 201113 l w enviro wg mnie zbyt jednakowa ostro艣膰 wsz臋dzie, wszystko takie wyra藕ne jakby znajdowa艂o si臋 zaraz przed okiem co troch臋 splaszcza i nie ma gl臋bi (najbardziej to wida膰 w ska艂ach na 2 obrazku), postaci ca艂kiem fajnie malowane, zdecydowanie wida藕 r贸偶nice w jako艣ci mi臋dzy tym co pokazywa艂e艣 kiedy艣... na lepsze oczywi艣cie, pozdro
Napisano 6 Listopad 201113 l Autor Dzi臋ki ch艂opaki za mi艂e komentarze i trafne uwagi Dzisiaj powr贸t do enviro:
Napisano 6 Listopad 201113 l Ice , powiekszylem i niestety moje watpliwosci nie zostaly rozwiane...moze nie widze tego ukrytego 'czegos'?
Napisano 6 Listopad 201113 l moze nie widze tego ukrytego 'czegos'? przecie偶 wida膰 teksturki lekko podmalowane w r贸偶nych trybach plus paj臋czyna nast臋pna warstwa, piasek i py艂y kolejna wzorki kolorowe, zmiksuj odpowiedni trybami warstw podmaluj i voila, co nie znaczy 偶e to jest proste, poza tym jak sobie w trakcie przed finalnym przygotujesz kilka koncept贸w np. gniazd jak u noiproxa to potem mo偶esz powkleja膰 kopiuj膮c potem transform lub co tam chcesz podmalowujesz braki w perspektywie dopasowuj膮c do charakteru o艣wietlenia i tyle (ofc mog臋 si臋 myli膰 xD) taki wsp贸艂czesny digital ;) Edytowane 6 Listopad 201113 l przez yarosh
Napisano 6 Listopad 201113 l Noiprox, ostatni jak dot膮d najlepszy ;) najlepszy rendering, o艣wietlenie i klimat. 聽 @yarosh Wydaje mi si臋, 偶e nicponim wie o co kaman i zadaje pytanie retoryczne :D st膮d cudzys艂贸w ;) ah te s艂owo pisane :D Enigma normalnie. Postaram si臋 przet艂umaczy膰: "who cares, this is good shit".
Napisano 7 Listopad 201113 l Autor Dzi臋ki ch艂opaki Dzisiaj kontynuacja z "lewituj膮cych" lokacji, tym razem lataj膮ce ruiny mostu
Napisano 8 Listopad 201113 l xD wrzucasz coraz lepsze prace xD 聽 Mo艣cik super, prawie jak screen z r臋cznie malowanej gry :D 聽 No ale bagna przebi艂y wszystko, niesamowicie miodne, mam nadzieje, 偶e uchwyc膮 ten niesamowity klimat w grze. :D
Napisano 9 Listopad 201113 l Fajny kolor w tych postaciach ze strony wczesniej, zwlaszcza dwie ostatnie bardzo mi sie podobaja. Momentami czuc jeszcze trooochetroche "plywajaca" anatomie, jest troche klocowata i ciezka (lapy), a postaciom nieco brakuje balansu / wagi, troche kurczowo trzymasz nogi tych postaci, imo jakby je troche rozstawic to chyba by tylko pomoglo. 聽 Envirki, tak myslac czysto produkcyjnie, bardzo fajne, ale ja bym chetnie zobaczyl tez cos w czym czuc reczna robote, faktyczne malowanie, bo tak wychodzi z tego taki bardzo sterylny kolaz 3d base + foty / tekstury. Edytowane 9 Listopad 201113 l przez Mocnek
Napisano 9 Listopad 201113 l Zgadzam si臋 z postem Ice :) Mimo tego 偶e matte og贸lnie mnie nie kr臋ci to w twoim przypadku jako艣 mnie przekonuj膮 :) i to bardzo :) Szacun, pozdr.
Napisano 9 Listopad 201113 l Autor Hej panowie, fajnie 偶e wam si臋 podoba. 聽 @Mocnek - tutaj mo偶esz zobaczy膰 jak powstawa艂a jedna z ilustracji, mo偶esz zobaczy膰 jak wyglada艂a bez fotek: http://i.imgur.com/OLedQ.jpg . Jakie艣 enviro 100% malowane mo偶e za jaki艣 czas wrzuc臋 - je艣li powstanie ;) A poni偶ej wrzucam jako ciekawostk臋 mo偶esz zobaczy膰 baz臋 pod ostatni rysunek. to s膮 jedyne zdj臋cia, kt贸re wykorzysta艂em w malunkui, wida膰 偶e praca nad tymi rysunkami to nie tylko sklejanie fot czy robienie 3d, ale i masa pracy, bo rzadko trafiaj膮 si臋 idealne zdj臋cia. http://i.imgur.com/QTHjl.jpg 聽 @ICE - dzi臋ki, kiedy艣 to rozwa偶a艂em, ale wydaje mi si臋, 偶e przy tym jest tyle dziubania, 偶e zostan臋 przy conceptarcie 聽 Dzisiaj dwa krajobrazy: Edytowane 9 Listopad 201113 l przez noiprox
Napisano 9 Listopad 201113 l noiprox - bardzo konkretne enviro! Dolacze sie do choru glosow wyrazajacych uznanie dla pracek. Kawalek dobrej roboty.
Napisano 9 Listopad 201113 l Oo, noiprox jednak 偶yje :P Ju偶 r贸偶ne teorie z Darkiem i ciachem wymy艣lali艣my ;d
Napisano 9 Listopad 201113 l jak ty to kuffa robisz?! ja czasem siedz臋 godzinami i nic namalowa膰 nie mog臋 a ty w dwa dni kilka rysunk贸w robisz
Napisano 9 Listopad 201113 l Ostatnie jest cudowne , uwielbiam takie klimaty mhmm kadr , te drzewa ... miodek ;)
Napisano 9 Listopad 201113 l Jeziora wrzu膰 :) Nadal Ci臋 nienawidz臋, w艂a艣ciwie to nawet bardziej ni偶 wcze艣niej ;)
Napisano 9 Listopad 201113 l pierwsze 2 pracki sa swietne, ta zimowa te偶 ... ale nie pasuje mi ten most - wyglada jakby byl dobudowany z funduszy unijnych ;) aha - darkness & mroczness tez bardzo klimatyczne Edytowane 9 Listopad 201113 l przez jaras
Napisano 9 Listopad 201113 l zimowe to chyba twierdza krasnolud贸w jesli si臋 nie myle ;], coraz lepsze pracki jak kto艣 ju偶 napisa艂 :)
Napisano 10 Listopad 201113 l Twierdza krasnolud贸w bardzo fajna. A w艂a艣ciwie to jakiego materia艂u oni u偶ywaj膮 do budowy takich most贸w, zbrojony beton? Wiem 偶e czepianie si臋 takich rzeczy w 艣wiecie gdzie lataj膮 smoki jest czepialstwem, ale to jedyne co mi psuje odbi贸r tego 艣wiata.
Napisano 10 Listopad 201113 l Cz艂owieku, krasnoludy od stuleci zajmowa艂y si臋 obr贸bk膮 kamienia i maj膮 swoje pilnie strze偶one sekrety je偶eli o to rzemios艂o chodzi. Dla nich zrobienie takiego mostu to pestka, w ko艅cu s膮 w tym mistrzami. :D 聽 A prace s膮 naprawd臋 imponuj膮ce, tylko podziwia膰 i czeka膰 na wi臋cej. Kibicuj臋 Ci. 聽 Pozdrawiam, Cyanide.
Napisano 10 Listopad 201113 l Dla mnie to takie po艂膮czenie klimatem LOTRA P.Jacksona i Lineage 2 i szczerze powiem - bardzo mi si臋 podobaj膮 wszystkie Twoje prace :) Szczeg贸lnie przed ostatnia z zimow膮 twierdz膮. B臋d臋 zagl膮da艂 i czekam na wi臋cej :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto