Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Hej wszystkim! Witam po roku "nie publikowania niczego". Zak艂adam now膮 teczk臋, bo stara jest przeterminowana (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=54528&highlight= ) a przez ten czas troch臋 si臋 rozwin膮艂em Mia艂em sporo zawieruch je艣li chodzi o projekty, przy kt贸rych pracowa艂em. Na razie b臋d臋 wrzuca艂 kolejne prace z projektu Silvernai (http://www.silvernai.com), kt贸re robi艂em dla firmy Artists Entertainment (http://www.artistsgames.com). Projekt b臋dzie og艂oszony 11.11.11, ale dosta艂em pozwolenie na pokazanie kilku rzeczy przed tym dniem. Pierwsza paczka: z7imRMG.jpgL0Rlm.jpg[ATTACH=CONFIG]85722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87037[/ATTACH]

Edytowane przez noiprox

• Odpowiedzi 209
  • Wy艣wietle艅 61,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Serwus

艁adne to..jestem ciekaw jak reszta wygl膮da. Zdrad藕 troch臋 jak technicznie to wykonywa艂e艣.

Serdeczno艣ci

Napisano

Ciekawy design. Szczeg贸lnie fajnie sprawdzaj膮 si臋 te organiczne formy w kontra艣cie z faktur膮 ska艂.

Napisano

Koksu prace!! O艣wietlenie i detale to po prostu nyann, nyann :3 a艂ww

Ro艣nie nam tutaj w si艂臋 nowy wymiatacz.

Nareszcie zaktualizowa艂e艣 teczk臋, ale...

aj 艂ant mooou艂r ;] wiem, 偶e masz tego wi臋cej! Nie wa偶ne co chce szef xD wrzu膰 wi臋cej xD

Napisano

now nobody loves you

mate :(

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za komentarze :)

@Czak1 - dzi臋ki :) technicznie nie ma tu 偶adnej filozofii, nie robi艂em niczego o czym nie pisa艂 ju偶 kto艣 na forum. W przypadku pierwszego obrazka z 1. posta mog臋 pokaza膰 baz臋 jak膮 zrobi艂em w sketchupie je艣li kogo艣 to interesuje

@Rothbart - dzi臋ki!

@n-pigeon - dzi臋ki! ^^ Jest tego wi臋cej, jasne, ale wrzucam to co akurat mog臋 w danym czasie :(

@Hi. - :(

Dobra, to lec臋 dalej z tym projektem. Dwie pracki poni偶ej, to uzupe艂nienie do konceptu Kanionu Zapomnianych S艂o艅c, kt贸re wymy艣li艂em od podstaw (tzn. bez 偶adnego opisu ze strony designer贸w). Macie tu koncept kanionu jak wygl膮da noc膮 i projekt domk贸w owad贸w, kt贸re mieszkaj膮 w tym kanionie.

OhT6W.jpg

TmCWs.jpg

A poni偶ej pierwsza praca z kraju pustynnego kt贸r膮 robi艂em do Silvernai.

HtXJs.jpg

Edytowane przez noiprox

Napisano

艁adne to wszystko. Pierwsza pracka to tak my艣la艂em 偶e mia艂e艣 podp贸rk臋 w 3d, ale s膮dzi艂em 偶e co艣 wi臋cej ni偶 sketchup. Te wszystkie abmienty, okluzje i radiosity to z ba艅ki? Nie u偶ywa艂em, ale z tego co wiem to Sketchup nie ma takich opcji.

Jak tak to szacun. Pzdr.

Napisano

Mega .Robisz wszystko od podstaw czy czasem wklejasz jakie艣 gotowe np te rze藕by albo te budynki ?

Napisano

Envirosy masz mocne fiu fiu :) Super 艣wiat艂o.

Skillujesz ostro, ale to ju偶 Ci m贸wi艂em wiele razy xD

Napisano

na computer arts wrzuci艂e艣 wszystko a tu tak dawkujesz :P

dobre jest to wszystko!

poka bry艂ki z czego zaczyna艂e艣 :)

Napisano

Robi wra偶enie! Fajny klimat i pomys艂y... czekam na kolejne pracki.

Napisano
  • Autor

Tutaj jest sketchupowa baza, kt贸r膮 wykorzysta艂em do pierwszego obrazka

IzaaI.jpg

Dzisiaj ma艂a odskocznia od enviro, poni偶ej macie kilka postaci, kt贸re wykona艂em dla urozmaicenia, 偶eby nie zapomnie膰 jak wygl膮daj膮 ludzie

Zjg84.jpg

DqEPS.jpg

BdkCb.jpg

Napisano
z tego sketchupowego obrazka wycisnales taki render wylacznie w ps'ie?

Nicpon, tak z ciekawosci powiekszyles ten obrazek?

Jesli toz orbis zodrazu rozwiejesz swoje watpliwosci ;)

Prace Bardzo fajne, jestem pozytywnie zaskoczony, ale wole postaci, bo w enviro za duzo "tanich chwytow" :P

Co nie zmienia faktu, ze odwaliles kawal dobrej roboty przy nich.

Napisano

U postaci pierwsze co mi si臋 rzuci艂o w oko to szyje. Malujesz je jakby by艂y ca艂kiem w cieniu g艂owy a tak przecie偶 nie jest. Tworzy si臋 nieciekawy efekt oderwanej g艂owy od klatki piersiowej. Najbardziej to wida膰 u babeczki z w艂贸czni膮. Go艣膰 z ptakiem ma jakby za ma艂y podbr贸dek. Go艅 postaci - takie 艂adne enviry robisz nie uchodzi 偶eby ludki odstawa艂y :D. Pzdr

Napisano

Ca艂o艣ciowo design postaci jest super, detale r贸wnie偶 艣wietne :) To, 偶e trzeba popracowa膰 nad anatomi膮 to wiesz, ale jak na tak ma艂e do艣wiadczenie z postaciami, to naprawd臋 da艂e艣 czadu. :D

Uwa偶aj na te cienie, gdybym by艂 modelarzem w twoim teamie, musia艂 bym si臋 ciebie pyta膰 co tam jest, albo zgadywa艂 bym :D hehe. Chyba nie chcesz by kto艣 Ci zepsu艂 projekt ;) ?

Napisano

w enviro wg mnie zbyt jednakowa ostro艣膰 wsz臋dzie, wszystko takie wyra藕ne jakby znajdowa艂o si臋 zaraz przed okiem co troch臋 splaszcza i nie ma gl臋bi (najbardziej to wida膰 w ska艂ach na 2 obrazku), postaci ca艂kiem fajnie malowane, zdecydowanie wida藕 r贸偶nice w jako艣ci mi臋dzy tym co pokazywa艂e艣 kiedy艣... na lepsze oczywi艣cie, pozdro

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki ch艂opaki za mi艂e komentarze i trafne uwagi

Dzisiaj powr贸t do enviro:

Ld0FK.jpg

Napisano

Ice , powiekszylem i niestety moje watpliwosci nie zostaly rozwiane...moze nie widze tego ukrytego 'czegos'?

Napisano
moze nie widze tego ukrytego 'czegos'?

przecie偶 wida膰 teksturki lekko podmalowane w r贸偶nych trybach plus paj臋czyna nast臋pna warstwa, piasek i py艂y kolejna wzorki kolorowe, zmiksuj odpowiedni trybami warstw podmaluj i voila, co nie znaczy 偶e to jest proste,

poza tym jak sobie w trakcie przed finalnym przygotujesz kilka koncept贸w np. gniazd jak u noiproxa to potem mo偶esz powkleja膰 kopiuj膮c potem transform lub co tam chcesz podmalowujesz braki w perspektywie dopasowuj膮c do charakteru o艣wietlenia i tyle (ofc mog臋 si臋 myli膰 xD) taki wsp贸艂czesny digital ;)

Edytowane przez yarosh

Napisano

Noiprox, ostatni jak dot膮d najlepszy ;) najlepszy rendering, o艣wietlenie i klimat.

@yarosh

Wydaje mi si臋, 偶e nicponim wie o co kaman i zadaje pytanie retoryczne :D st膮d cudzys艂贸w ;) ah te s艂owo pisane :D Enigma normalnie.

Postaram si臋 przet艂umaczy膰: "who cares, this is good shit".

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki ch艂opaki

Dzisiaj kontynuacja z "lewituj膮cych" lokacji, tym razem lataj膮ce ruiny mostu

7bkiU.jpg

Napisano

xD wrzucasz coraz lepsze prace xD

Mo艣cik super, prawie jak screen z r臋cznie malowanej gry :D

No ale bagna przebi艂y wszystko, niesamowicie miodne, mam nadzieje, 偶e uchwyc膮 ten niesamowity klimat w grze. :D

Napisano

Fajny kolor w tych postaciach ze strony wczesniej, zwlaszcza dwie ostatnie bardzo mi sie podobaja. Momentami czuc jeszcze trooochetroche "plywajaca" anatomie, jest troche klocowata i ciezka (lapy), a postaciom nieco brakuje balansu / wagi, troche kurczowo trzymasz nogi tych postaci, imo jakby je troche rozstawic to chyba by tylko pomoglo.

Envirki, tak myslac czysto produkcyjnie, bardzo fajne, ale ja bym chetnie zobaczyl tez cos w czym czuc reczna robote, faktyczne malowanie, bo tak wychodzi z tego taki bardzo sterylny kolaz 3d base + foty / tekstury.

Edytowane przez Mocnek

Napisano

Ty sie zastanow powaznie nad kariera matte paintera, masz dryg.

Napisano

Zgadzam si臋 z postem Ice :) Mimo tego 偶e matte og贸lnie mnie nie kr臋ci to w twoim przypadku jako艣 mnie przekonuj膮 :) i to bardzo :) Szacun, pozdr.

Napisano
  • Autor

Hej panowie, fajnie 偶e wam si臋 podoba.

@Mocnek - tutaj mo偶esz zobaczy膰 jak powstawa艂a jedna z ilustracji, mo偶esz zobaczy膰 jak wyglada艂a bez fotek: http://i.imgur.com/OLedQ.jpg . Jakie艣 enviro 100% malowane mo偶e za jaki艣 czas wrzuc臋 - je艣li powstanie ;)

A poni偶ej wrzucam jako ciekawostk臋 mo偶esz zobaczy膰 baz臋 pod ostatni rysunek. to s膮 jedyne zdj臋cia, kt贸re wykorzysta艂em w malunkui, wida膰 偶e praca nad tymi rysunkami to nie tylko sklejanie fot czy robienie 3d, ale i masa pracy, bo rzadko trafiaj膮 si臋 idealne zdj臋cia.

http://i.imgur.com/QTHjl.jpg

@ICE - dzi臋ki, kiedy艣 to rozwa偶a艂em, ale wydaje mi si臋, 偶e przy tym jest tyle dziubania, 偶e zostan臋 przy conceptarcie

Dzisiaj dwa krajobrazy:

BHejX.jpg

OtjM3.jpg

Edytowane przez noiprox

Napisano

noiprox - bardzo konkretne enviro! Dolacze sie do choru glosow wyrazajacych uznanie dla pracek. Kawalek dobrej roboty.

Napisano

jak ty to kuffa robisz?! ja czasem siedz臋 godzinami i nic namalowa膰 nie mog臋 a ty w dwa dni kilka rysunk贸w robisz

Napisano

Jeziora wrzu膰 :)

Nadal Ci臋 nienawidz臋, w艂a艣ciwie to nawet bardziej ni偶 wcze艣niej ;)

Napisano

pierwsze 2 pracki sa swietne, ta zimowa te偶 ... ale nie pasuje mi ten most - wyglada jakby byl dobudowany z funduszy unijnych ;) aha - darkness & mroczness tez bardzo klimatyczne

Edytowane przez jaras

Napisano

zimowe to chyba twierdza krasnolud贸w jesli si臋 nie myle ;],

coraz lepsze pracki jak kto艣 ju偶 napisa艂 :)

Napisano

Twierdza krasnolud贸w bardzo fajna.

A w艂a艣ciwie to jakiego materia艂u oni u偶ywaj膮 do budowy takich most贸w, zbrojony beton? Wiem 偶e czepianie si臋 takich rzeczy w 艣wiecie gdzie lataj膮 smoki jest czepialstwem, ale to jedyne co mi psuje odbi贸r tego 艣wiata.

Napisano

Cz艂owieku, krasnoludy od stuleci zajmowa艂y si臋 obr贸bk膮 kamienia i maj膮 swoje pilnie strze偶one sekrety je偶eli o to rzemios艂o chodzi. Dla nich zrobienie takiego mostu to pestka, w ko艅cu s膮 w tym mistrzami. :D

A prace s膮 naprawd臋 imponuj膮ce, tylko podziwia膰 i czeka膰 na wi臋cej. Kibicuj臋 Ci.

Pozdrawiam, Cyanide.

Napisano

Dla mnie to takie po艂膮czenie klimatem LOTRA P.Jacksona i Lineage 2 i szczerze powiem - bardzo mi si臋 podobaj膮 wszystkie Twoje prace :) Szczeg贸lnie przed ostatnia z zimow膮 twierdz膮. B臋d臋 zagl膮da艂 i czekam na wi臋cej :)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci