noiprox Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 (edytowane) Hej wszystkim! Witam po roku "nie publikowania niczego". Zakładam nową teczkę, bo stara jest przeterminowana (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=54528&highlight= ) a przez ten czas trochę się rozwinąłem Miałem sporo zawieruch jeśli chodzi o projekty, przy których pracowałem. Na razie będę wrzucał kolejne prace z projektu Silvernai (http://www.silvernai.com), które robiłem dla firmy Artists Entertainment (http://www.artistsgames.com). Projekt będzie ogłoszony 11.11.11, ale dostałem pozwolenie na pokazanie kilku rzeczy przed tym dniem. Pierwsza paczka: [ATTACH=CONFIG]85722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87037[/ATTACH] Edytowane 9 Sierpień 2014 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Serwus Ładne to..jestem ciekaw jak reszta wygląda. Zdradź trochę jak technicznie to wykonywałeś. Serdeczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Ciekawy design. Szczególnie fajnie sprawdzają się te organiczne formy w kontraście z fakturą skał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Koksu prace!! Oświetlenie i detale to po prostu nyann, nyann :3 ałww Rośnie nam tutaj w siłę nowy wymiatacz. Nareszcie zaktualizowałeś teczkę, ale... aj łant moooułr ;] wiem, że masz tego więcej! Nie ważne co chce szef xD wrzuć więcej xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hi. Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 now nobody loves you mate :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 4 Listopad 2011 Autor Share Napisano 4 Listopad 2011 (edytowane) Dzięki za komentarze :) @Czak1 - dzięki :) technicznie nie ma tu żadnej filozofii, nie robiłem niczego o czym nie pisał już ktoś na forum. W przypadku pierwszego obrazka z 1. posta mogę pokazać bazę jaką zrobiłem w sketchupie jeśli kogoś to interesuje @Rothbart - dzięki! @n-pigeon - dzięki! ^^ Jest tego więcej, jasne, ale wrzucam to co akurat mogę w danym czasie :( @Hi. - :( Dobra, to lecę dalej z tym projektem. Dwie pracki poniżej, to uzupełnienie do konceptu Kanionu Zapomnianych Słońc, które wymyśliłem od podstaw (tzn. bez żadnego opisu ze strony designerów). Macie tu koncept kanionu jak wygląda nocą i projekt domków owadów, które mieszkają w tym kanionie. A poniżej pierwsza praca z kraju pustynnego którą robiłem do Silvernai. Edytowane 4 Listopad 2011 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Ładne to wszystko. Pierwsza pracka to tak myślałem że miałeś podpórkę w 3d, ale sądziłem że coś więcej niż sketchup. Te wszystkie abmienty, okluzje i radiosity to z bańki? Nie używałem, ale z tego co wiem to Sketchup nie ma takich opcji. Jak tak to szacun. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Mega .Robisz wszystko od podstaw czy czasem wklejasz jakieś gotowe np te rzeźby albo te budynki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Prawilny update, moje zdanie znasz Tomek. Najlepszego jeszcze nie wrzucił, więc trzymajcie się stołków L-:{ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Envirosy masz mocne fiu fiu :) Super światło. Skillujesz ostro, ale to już Ci mówiłem wiele razy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 na computer arts wrzuciłeś wszystko a tu tak dawkujesz :P dobre jest to wszystko! poka bryłki z czego zaczynałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 1 i 2 bardzo fajny klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiao Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Robi wrażenie! Fajny klimat i pomysły... czekam na kolejne pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Listopad 2011 Autor Share Napisano 5 Listopad 2011 Tutaj jest sketchupowa baza, którą wykorzystałem do pierwszego obrazka Dzisiaj mała odskocznia od enviro, poniżej macie kilka postaci, które wykonałem dla urozmaicenia, żeby nie zapomnieć jak wyglądają ludzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 z tego sketchupowego obrazka wycisnales taki render wylacznie w ps'ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 z tego sketchupowego obrazka wycisnales taki render wylacznie w ps'ie? Nicpon, tak z ciekawosci powiekszyles ten obrazek? Jesli toz orbis zodrazu rozwiejesz swoje watpliwosci ;) Prace Bardzo fajne, jestem pozytywnie zaskoczony, ale wole postaci, bo w enviro za duzo "tanich chwytow" :P Co nie zmienia faktu, ze odwaliles kawal dobrej roboty przy nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 U postaci pierwsze co mi się rzuciło w oko to szyje. Malujesz je jakby były całkiem w cieniu głowy a tak przecież nie jest. Tworzy się nieciekawy efekt oderwanej głowy od klatki piersiowej. Najbardziej to widać u babeczki z włócznią. Gość z ptakiem ma jakby za mały podbródek. Goń postaci - takie ładne enviry robisz nie uchodzi żeby ludki odstawały :D. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Całościowo design postaci jest super, detale również świetne :) To, że trzeba popracować nad anatomią to wiesz, ale jak na tak małe doświadczenie z postaciami, to naprawdę dałeś czadu. :D Uważaj na te cienie, gdybym był modelarzem w twoim teamie, musiał bym się ciebie pytać co tam jest, albo zgadywał bym :D hehe. Chyba nie chcesz by ktoś Ci zepsuł projekt ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 w enviro wg mnie zbyt jednakowa ostrość wszędzie, wszystko takie wyraźne jakby znajdowało się zaraz przed okiem co trochę splaszcza i nie ma glębi (najbardziej to widać w skałach na 2 obrazku), postaci całkiem fajnie malowane, zdecydowanie widaź różnice w jakości między tym co pokazywałeś kiedyś... na lepsze oczywiście, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 6 Listopad 2011 Autor Share Napisano 6 Listopad 2011 Dzięki chłopaki za miłe komentarze i trafne uwagi Dzisiaj powrót do enviro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 Ice , powiekszylem i niestety moje watpliwosci nie zostaly rozwiane...moze nie widze tego ukrytego 'czegos'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 (edytowane) moze nie widze tego ukrytego 'czegos'? przecież widać teksturki lekko podmalowane w różnych trybach plus pajęczyna następna warstwa, piasek i pyły kolejna wzorki kolorowe, zmiksuj odpowiedni trybami warstw podmaluj i voila, co nie znaczy że to jest proste, poza tym jak sobie w trakcie przed finalnym przygotujesz kilka konceptów np. gniazd jak u noiproxa to potem możesz powklejać kopiując potem transform lub co tam chcesz podmalowujesz braki w perspektywie dopasowując do charakteru oświetlenia i tyle (ofc mogę się mylić xD) taki współczesny digital ;) Edytowane 6 Listopad 2011 przez yarosh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 Noiprox, ostatni jak dotąd najlepszy ;) najlepszy rendering, oświetlenie i klimat. @yarosh Wydaje mi się, że nicponim wie o co kaman i zadaje pytanie retoryczne :D stąd cudzysłów ;) ah te słowo pisane :D Enigma normalnie. Postaram się przetłumaczyć: "who cares, this is good shit". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 zgadzam się w pełnej rozciągłości xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 7 Listopad 2011 Autor Share Napisano 7 Listopad 2011 Dzięki chłopaki Dzisiaj kontynuacja z "lewitujących" lokacji, tym razem latające ruiny mostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 8 Listopad 2011 Autor Share Napisano 8 Listopad 2011 Hej wam, kolejna praca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 xD wrzucasz coraz lepsze prace xD Mościk super, prawie jak screen z ręcznie malowanej gry :D No ale bagna przebiły wszystko, niesamowicie miodne, mam nadzieje, że uchwycą ten niesamowity klimat w grze. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 O, to ostatnie świetne. Total darkness&mroczness! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Ostatnie 3 bardzo przyjemne!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 (edytowane) Fajny kolor w tych postaciach ze strony wczesniej, zwlaszcza dwie ostatnie bardzo mi sie podobaja. Momentami czuc jeszcze trooochetroche "plywajaca" anatomie, jest troche klocowata i ciezka (lapy), a postaciom nieco brakuje balansu / wagi, troche kurczowo trzymasz nogi tych postaci, imo jakby je troche rozstawic to chyba by tylko pomoglo. Envirki, tak myslac czysto produkcyjnie, bardzo fajne, ale ja bym chetnie zobaczyl tez cos w czym czuc reczna robote, faktyczne malowanie, bo tak wychodzi z tego taki bardzo sterylny kolaz 3d base + foty / tekstury. Edytowane 9 Listopad 2011 przez Mocnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Ty sie zastanow powaznie nad kariera matte paintera, masz dryg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aryk Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Zgadzam się z postem Ice :) Mimo tego że matte ogólnie mnie nie kręci to w twoim przypadku jakoś mnie przekonują :) i to bardzo :) Szacun, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 (edytowane) Hej panowie, fajnie że wam się podoba. @Mocnek - tutaj możesz zobaczyć jak powstawała jedna z ilustracji, możesz zobaczyć jak wygladała bez fotek: http://i.imgur.com/OLedQ.jpg . Jakieś enviro 100% malowane może za jakiś czas wrzucę - jeśli powstanie ;) A poniżej wrzucam jako ciekawostkę możesz zobaczyć bazę pod ostatni rysunek. to są jedyne zdjęcia, które wykorzystałem w malunkui, widać że praca nad tymi rysunkami to nie tylko sklejanie fot czy robienie 3d, ale i masa pracy, bo rzadko trafiają się idealne zdjęcia. http://i.imgur.com/QTHjl.jpg @ICE - dzięki, kiedyś to rozważałem, ale wydaje mi się, że przy tym jest tyle dziubania, że zostanę przy conceptarcie Dzisiaj dwa krajobrazy: Edytowane 9 Listopad 2011 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 noiprox - bardzo konkretne enviro! Dolacze sie do choru glosow wyrazajacych uznanie dla pracek. Kawalek dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 noiprox miód dla oczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 zazdroszcze fuchy... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moriquendi Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Oo, noiprox jednak żyje :P Już różne teorie z Darkiem i ciachem wymyślaliśmy ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 jak ty to kuffa robisz?! ja czasem siedzę godzinami i nic namalować nie mogę a ty w dwa dni kilka rysunków robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Cudowne, mega miodne :3 te góry, jezioro, trawka, drzewa kozaczysz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Ostatnie jest cudowne , uwielbiam takie klimaty mhmm kadr , te drzewa ... miodek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Dopiąłeś swego Tomek, gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perlis Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Jeziora wrzuć :) Nadal Cię nienawidzę, właściwie to nawet bardziej niż wcześniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azinsky Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Gratuluję umiejętności:)Bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 (edytowane) pierwsze 2 pracki sa swietne, ta zimowa też ... ale nie pasuje mi ten most - wyglada jakby byl dobudowany z funduszy unijnych ;) aha - darkness & mroczness tez bardzo klimatyczne Edytowane 9 Listopad 2011 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 zimowe to chyba twierdza krasnoludów jesli się nie myle ;], coraz lepsze pracki jak ktoś już napisał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Ustawiam wątek jako stronę startową!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narwik Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Twierdza krasnoludów bardzo fajna. A właściwie to jakiego materiału oni używają do budowy takich mostów, zbrojony beton? Wiem że czepianie się takich rzeczy w świecie gdzie latają smoki jest czepialstwem, ale to jedyne co mi psuje odbiór tego świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Człowieku, krasnoludy od stuleci zajmowały się obróbką kamienia i mają swoje pilnie strzeżone sekrety jeżeli o to rzemiosło chodzi. Dla nich zrobienie takiego mostu to pestka, w końcu są w tym mistrzami. :D A prace są naprawdę imponujące, tylko podziwiać i czekać na więcej. Kibicuję Ci. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Dla mnie to takie połączenie klimatem LOTRA P.Jacksona i Lineage 2 i szczerze powiem - bardzo mi się podobają wszystkie Twoje prace :) Szczególnie przed ostatnia z zimową twierdzą. Będę zaglądał i czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 yeah bunny! masz talent :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi