adek Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Studio OddBall Animation z Los Angeles oficjalnie zamieściło w internecie pełną wersję filmu nad którym pracowało ostatnio pt. "RUIN". Film utrzymany jest w klimatach postapokaliptycznych. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2294
adek Napisano 16 Marzec 2012 Autor Napisano 16 Marzec 2012 Eee tam. Film świetny. Dobrze się to ogląda. Dzięki za linka (+rep)
Camel Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 (edytowane) Cholerka, to jest naprawdę kapitalne! Chwyta mnie... :) Edytowane 16 Marzec 2012 przez Camel
kazka80 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 oglądałam to na "dużym ekranie" sciana w domu :) i robi wrazenie zwlaszcza akcja+dzwiek+praca kamer
Rotcore Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 świetna animka, znakomicie zrobione otoczenie, fajny klimat, gorzej prezentuje się model postaci, proporcje i jej animacja...
dziadek3D Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 w 1939 było podobnie tylko szable i czołgi były inne....:)))
qbaqbaMAX3D Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 dokladnie rodzimy klimat z tą szabelką i powietrznym czołgiem. Brakuje desek od stodoły ale to zapewne w następnej części. Bardzo dobrze sie ogląda :)
gof Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Kawał dobrej roboty. Lokacje robią świetne wrażenie (wyglądają naprawdę filmowo). Drażnił mnie tylko dźwięk silnika... Yamaha MT-01 z silnikiem V2 nie powinna brzmieć jak silnik rzędowy z ścigacza :P ale to takie małe zboczenie.
plasti Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 bardzo dobre, swietne jako calosc, ale koles jest anatomicznie niepoprawny, ale nie wiadomo czy nie byl to zamierzony proces
floo Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Powiedzcie że to dopiero Part 1. ;) Początek(budynki i roślinki) skojarzyłem z nową produkcją Naughty Dog, bardzo klimatycznie. Dobra animacja i doskonała praca kamery. Tak się zastanawiam czy taki projekt było by gdzie w PL wyrenderować skoro tak dużo roślinek. ;)
slizgi Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 enviro, render, montaż miazga, postać nie proporcjonalna lekko (ale to jakiś cyborg chyba więc można wybaczyć), włosy słabe. Najgorzej wypadła ta czapeczka z daszkiem w czasie jazdy na motorze, albo powinno ją zwiać albo koleś powinien ją obrócić daszkiem w tył/zdjąć....
narwik Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Wszystko kapitalnie wykonane (krzaczory!). Tyle że za długo tak jadą i jadą i jadą. Ale fajnie było by pograć sobie w coś w takiej scenerii.
or88 Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 ojej ale fajne, i lekkie, postać FAktQ-czapoprwić, +rules? or ruins?
comander_barnik Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Nie wiem jak wy ale ja się bawiłem na tym jak dziecko. Rewelacyjna dynamika akcji i operowanie kamerą. FAP X100
n-pigeon Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Dobre, dobre, materiały robotów i włosy słabe, ale da się wybaczyć przy takim montażu :D Jest MOC.
arturprx2 Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Bardzo się podoba ale jedno mam ale. Jak koleś wyjmuje miecz i trzyma go w prawej dłoni to motor nagle dodaje sam gazu :D
Creator Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Bardzo fajna animacja, widać ze inspirowana Terminatorem. Na znaku z rozjazdami jest nawet napisane "Cameron cośtam". Poczytałem sobie co tam ma napisane na tym PDA. Niby jakiś wirus który leczy, kolejna notka że się rozprzestrzenia i coś o kwarantannach. Pozycja podana pod koniec to środek jakiegoś jeziora w USA: http://www.gorissen.info/Pierre/maps/googleMapLocation.php?lat=29.473677&lon=-81.581383&setLatLon=Set
Nezumi Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Smaczna sprawa - bardzo fajnie sie oglada tak dopracowane produkcje jeszcze z jakimis smaczkami poukrywanymi :D
Anomal Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 fajna akcja ale film taki trochę o niczym... no bo co tam mamy? "facet na motorze w opuszczonym mieście ucieka przed złym robotem, który chce go zabić" Choć przyznaję, że zieleń ładna, akcja szybka i pewnie się dużo narobili tylko dla mnie to trochę za mało
Baggins Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 A ja czekalem na jakas puente, czekalem i sie nie doczekalem. No i to futurystyczne uzbrojenie jakies takie malo skuteczne, byle jaki wspolczesny smiglowiec bojowy zdjalby i kolesia i to latajace cos , a zaloga by nawet sie specjalnie nie musiala wysilac. Ale tak w ogole to ladne, zwlaszcze enviro. Po prostu dla mnie bylo za malo , zeby zawiesic niewiare i sie wciagnac. salut t.
_michal Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 No i to futurystyczne uzbrojenie jakies takie malo skuteczne, byle jaki wspolczesny smiglowiec bojowy zdjalby i kolesia i to latajace cos , a zaloga by nawet sie specjalnie nie musiala wysilac. t. Ej, to jest problem większości esefów. Dziś mamy lepsze i skuteczniejsze uzbrojenie niż w filmach. Tylko jak ciekawie/filmowo pokazać lot drona który z kilku kilometrów strzela Hellfajerami i trafia. :D Walki w takim Battlestar Galactica też wyglądają jak połączenie bitew myśliwców z Drugiej Wojny i strzelających do siebie z bliska pirackich statków, a nie jak interpolowanie dzisiejszej technologii. Ale ogólnie to się zgadzam, też czekałem na jakąś puentę. Bardzo fajnie zrobili silniki manewrowe tych małych dronów.
Baggins Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 _michal: w Battlestarze sprytnie z tego wybrneli, na tyle sprytnie , ze mozna to bylo "kupic" . Jesli dobrze pamietam to im bardziej zaawansowane technologie byly uzywane tym latwiej wrog mogl przejac nad nimi kontrole, stad wykorzystanie technologii XX wiecznych. Naciagane, ale takie cos juz wystarcza , zeby zawiesic niewiare. No i do tego byl tam ten calkiem wiarygodny sposob inwazji , kiedy zamiast bawic sie w jakies podchody i walki uliczne, cyloni znukowali cala planete i czesc, jak logika nakazuje. To dyskusja w sumie akademicka , bo prawda ze wspolczesna bron slabo sie nadaje do pokazywania na filmach i trzeba ja ubajerzyc. W tym filmiku po prostu to bajerowanie jak dla mnie poszlo za daleko, a bron jest tak nieskuteczna , ze pewnie dalby rade afganiec z proca. t.
michalz00 Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Bardzo fajnie zrobili silniki manewrowe tych małych dronów. Jeśli o to Ci chodzi, to inspiracje mogli wziąć z filmiku ;) Co do RUIN, to mi się podoba. Niektóre ujęcia z tego pościgu mnie wgniatają w fotel. No i lubię jak ktoś cytuje klasykę :) A końcówka daje nadzieję że może kryje się za tym jakaś historia i kiedyś ją poznamy ;)
plasti Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Jeśli o to Ci chodzi, to inspiracje mogli wziąć z filmiku ;) Co do RUIN, to mi się podoba. Niektóre ujęcia z tego pościgu mnie wgniatają w fotel. No i lubię jak ktoś cytuje klasykę :) A końcówka daje nadzieję że może kryje się za tym jakaś historia i kiedyś ją poznamy ;) fest ze takie cos istnieje :] heh
Paweł Kaczmarczyk Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Ja mam takie pytanie z innej paki. Na tych filmikach produkcyjnych na vimeo widać na motocyklu rejestrację - no właśnie... z polski? Przypadek, czy ktoś z Polaków maczał w tym palce? Czy to może wcale nie jest rejestracja polska a tylko podobna? Co do samego filmiku to jak ktoś już wspomniał ujęcia i montaż miażdzą, czuć moc. Proporcje postaci mnie nie drażniły bardziej taka stylizacja. A w sam pojedynek superhelikopteru z motocyklistą z mieczem jakoś nie uwierzyłem. Puenty też nie było, fakt, chociaż czekam teraz na zapowiedzianą przez twórców pustynie, może tam będzie lepiej. :)
norden Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Nic nie wynika z filmu ale pokazali ze potrafia renderowac krzaki : ) 1
Kusanagi Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 ja robilem fast forward co 2 minuty i nic sie nie zmienialo ... ciagle koles jechal na motorze ;) ladna animacja chyba i fajna praca kamery / ale tak jak baggins pisal za nudne to zeby w calosci obejrzec ...
uncle Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 fajne, tylko czemu koles ma kwadratowa opone z przodu, juz nie mowiac ze by sie wywalil z miliard razy jezdzac na tych kapciach i tym motórem, w jakiegos crossa czy nawet supermoto bym uwierzyl, ale nie w to:p
Rekomendowane odpowiedzi