Napisano 16 Marzec 201212 l Studio OddBall Animation z Los Angeles oficjalnie zamieściło w internecie pełną wersję filmu nad którym pracowało ostatnio pt. "RUIN". Film utrzymany jest w klimatach postapokaliptycznych. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2294
Napisano 16 Marzec 201212 l Autor Eee tam. Film świetny. Dobrze się to ogląda. Dzięki za linka (+rep)
Napisano 16 Marzec 201212 l Cholerka, to jest naprawdę kapitalne! Chwyta mnie... :) Edytowane 16 Marzec 201212 l przez Camel
Napisano 16 Marzec 201212 l oglądałam to na "dużym ekranie" sciana w domu :) i robi wrazenie zwlaszcza akcja+dzwiek+praca kamer
Napisano 16 Marzec 201212 l świetna animka, znakomicie zrobione otoczenie, fajny klimat, gorzej prezentuje się model postaci, proporcje i jej animacja...
Napisano 16 Marzec 201212 l dokladnie rodzimy klimat z tą szabelką i powietrznym czołgiem. Brakuje desek od stodoły ale to zapewne w następnej części. Bardzo dobrze sie ogląda :)
Napisano 16 Marzec 201212 l Kawał dobrej roboty. Lokacje robią świetne wrażenie (wyglądają naprawdę filmowo). Drażnił mnie tylko dźwięk silnika... Yamaha MT-01 z silnikiem V2 nie powinna brzmieć jak silnik rzędowy z ścigacza :P ale to takie małe zboczenie.
Napisano 16 Marzec 201212 l bardzo dobre, swietne jako calosc, ale koles jest anatomicznie niepoprawny, ale nie wiadomo czy nie byl to zamierzony proces
Napisano 16 Marzec 201212 l Powiedzcie że to dopiero Part 1. ;) Początek(budynki i roślinki) skojarzyłem z nową produkcją Naughty Dog, bardzo klimatycznie. Dobra animacja i doskonała praca kamery. Tak się zastanawiam czy taki projekt było by gdzie w PL wyrenderować skoro tak dużo roślinek. ;)
Napisano 16 Marzec 201212 l enviro, render, montaż miazga, postać nie proporcjonalna lekko (ale to jakiś cyborg chyba więc można wybaczyć), włosy słabe. Najgorzej wypadła ta czapeczka z daszkiem w czasie jazdy na motorze, albo powinno ją zwiać albo koleś powinien ją obrócić daszkiem w tył/zdjąć....
Napisano 17 Marzec 201212 l Wszystko kapitalnie wykonane (krzaczory!). Tyle że za długo tak jadą i jadą i jadą. Ale fajnie było by pograć sobie w coś w takiej scenerii.
Napisano 17 Marzec 201212 l Nie wiem jak wy ale ja się bawiłem na tym jak dziecko. Rewelacyjna dynamika akcji i operowanie kamerą. FAP X100
Napisano 17 Marzec 201212 l Dobre, dobre, materiały robotów i włosy słabe, ale da się wybaczyć przy takim montażu :D Jest MOC.
Napisano 17 Marzec 201212 l Bardzo się podoba ale jedno mam ale. Jak koleś wyjmuje miecz i trzyma go w prawej dłoni to motor nagle dodaje sam gazu :D
Napisano 17 Marzec 201212 l Bardzo fajna animacja, widać ze inspirowana Terminatorem. Na znaku z rozjazdami jest nawet napisane "Cameron cośtam". Poczytałem sobie co tam ma napisane na tym PDA. Niby jakiś wirus który leczy, kolejna notka że się rozprzestrzenia i coś o kwarantannach. Pozycja podana pod koniec to środek jakiegoś jeziora w USA: http://www.gorissen.info/Pierre/maps/googleMapLocation.php?lat=29.473677&lon=-81.581383&setLatLon=Set
Napisano 17 Marzec 201212 l Smaczna sprawa - bardzo fajnie sie oglada tak dopracowane produkcje jeszcze z jakimis smaczkami poukrywanymi :D
Napisano 17 Marzec 201212 l fajna akcja ale film taki trochę o niczym... no bo co tam mamy? "facet na motorze w opuszczonym mieście ucieka przed złym robotem, który chce go zabić" Choć przyznaję, że zieleń ładna, akcja szybka i pewnie się dużo narobili tylko dla mnie to trochę za mało
Napisano 18 Marzec 201212 l A ja czekalem na jakas puente, czekalem i sie nie doczekalem. No i to futurystyczne uzbrojenie jakies takie malo skuteczne, byle jaki wspolczesny smiglowiec bojowy zdjalby i kolesia i to latajace cos , a zaloga by nawet sie specjalnie nie musiala wysilac. Ale tak w ogole to ladne, zwlaszcze enviro. Po prostu dla mnie bylo za malo , zeby zawiesic niewiare i sie wciagnac. salut t.
Napisano 18 Marzec 201212 l No i to futurystyczne uzbrojenie jakies takie malo skuteczne, byle jaki wspolczesny smiglowiec bojowy zdjalby i kolesia i to latajace cos , a zaloga by nawet sie specjalnie nie musiala wysilac. t. Ej, to jest problem większości esefów. Dziś mamy lepsze i skuteczniejsze uzbrojenie niż w filmach. Tylko jak ciekawie/filmowo pokazać lot drona który z kilku kilometrów strzela Hellfajerami i trafia. :D Walki w takim Battlestar Galactica też wyglądają jak połączenie bitew myśliwców z Drugiej Wojny i strzelających do siebie z bliska pirackich statków, a nie jak interpolowanie dzisiejszej technologii. Ale ogólnie to się zgadzam, też czekałem na jakąś puentę. Bardzo fajnie zrobili silniki manewrowe tych małych dronów.
Napisano 18 Marzec 201212 l _michal: w Battlestarze sprytnie z tego wybrneli, na tyle sprytnie , ze mozna to bylo "kupic" . Jesli dobrze pamietam to im bardziej zaawansowane technologie byly uzywane tym latwiej wrog mogl przejac nad nimi kontrole, stad wykorzystanie technologii XX wiecznych. Naciagane, ale takie cos juz wystarcza , zeby zawiesic niewiare. No i do tego byl tam ten calkiem wiarygodny sposob inwazji , kiedy zamiast bawic sie w jakies podchody i walki uliczne, cyloni znukowali cala planete i czesc, jak logika nakazuje. To dyskusja w sumie akademicka , bo prawda ze wspolczesna bron slabo sie nadaje do pokazywania na filmach i trzeba ja ubajerzyc. W tym filmiku po prostu to bajerowanie jak dla mnie poszlo za daleko, a bron jest tak nieskuteczna , ze pewnie dalby rade afganiec z proca. t.
Napisano 18 Marzec 201212 l Bardzo fajnie zrobili silniki manewrowe tych małych dronów. Jeśli o to Ci chodzi, to inspiracje mogli wziąć z filmiku ;) Co do RUIN, to mi się podoba. Niektóre ujęcia z tego pościgu mnie wgniatają w fotel. No i lubię jak ktoś cytuje klasykę :) A końcówka daje nadzieję że może kryje się za tym jakaś historia i kiedyś ją poznamy ;)
Napisano 18 Marzec 201212 l Jeśli o to Ci chodzi, to inspiracje mogli wziąć z filmiku ;) Co do RUIN, to mi się podoba. Niektóre ujęcia z tego pościgu mnie wgniatają w fotel. No i lubię jak ktoś cytuje klasykę :) A końcówka daje nadzieję że może kryje się za tym jakaś historia i kiedyś ją poznamy ;) fest ze takie cos istnieje :] heh
Napisano 18 Marzec 201212 l Ja mam takie pytanie z innej paki. Na tych filmikach produkcyjnych na vimeo widać na motocyklu rejestrację - no właśnie... z polski? Przypadek, czy ktoś z Polaków maczał w tym palce? Czy to może wcale nie jest rejestracja polska a tylko podobna? Co do samego filmiku to jak ktoś już wspomniał ujęcia i montaż miażdzą, czuć moc. Proporcje postaci mnie nie drażniły bardziej taka stylizacja. A w sam pojedynek superhelikopteru z motocyklistą z mieczem jakoś nie uwierzyłem. Puenty też nie było, fakt, chociaż czekam teraz na zapowiedzianą przez twórców pustynie, może tam będzie lepiej. :)
Napisano 19 Marzec 201212 l ja robilem fast forward co 2 minuty i nic sie nie zmienialo ... ciagle koles jechal na motorze ;) ladna animacja chyba i fajna praca kamery / ale tak jak baggins pisal za nudne to zeby w calosci obejrzec ...
Napisano 22 Marzec 201212 l fajne, tylko czemu koles ma kwadratowa opone z przodu, juz nie mowiac ze by sie wywalil z miliard razy jezdzac na tych kapciach i tym motórem, w jakiegos crossa czy nawet supermoto bym uwierzyl, ale nie w to:p