Lucek Napisano 19 Listopad 2009 Share Napisano 19 Listopad 2009 Zbrushowane czy to taki displace nałożony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 19 Listopad 2009 Share Napisano 19 Listopad 2009 Super materiał, jak go zrobiłes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Test shader'a płytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 prosto z 3d studio (nie ruszane nawet frame bufferem) - co sądzicie? w teorii ma to być oświetlenie wieczorową porą (taka podpowiedź). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 wygląda jak oświetlenie wieczorową porą ;] moooże niebo jeszcze bym troche przyciemnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 wow nie widziałem tego shadera ! Naprawdę nieźle wygląda Piter ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Loki - daj jakiegoś IORa na te czajniki. Będzie fajny powyginany efekt. Światło fajne ale chętnie zobaczę jak wyjdzie w praktyce :) No i jeszcze szczegóły poproszę. HDRI? VRaySky? hcpiter - ładny materiał bardzo. J.Ch.Pasek - wyglądają naturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 świecone JPG na półsferze(vrayLightMTL) + VraySun ( w sumie sun pod horyzontem, więc za wiele nie wnosi, raczej został z dziennego ustawienia) patrzone: vrayphisicalCamera. Faktycznie, prawdziwy test będzie dopiero w gotowej scenie - jeszcze troche modelowania zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 taki test monitora: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 HCPITER - materiał wygląda jak dachówka a raczej lekko porowata ceramika, jeżeli to chciałeś osiągnąć do dla mnie bomba , bo ja o taką walczę od dwóch dni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 fajny klimat Loki :) a tutaj jakby ktoś chciał*zobaczyć everowego reela - jest tam też las Kuby - http://www.evermotion.org/about/demoreel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 hcpiter- świetny shader Loki - wydaje mi się, że jest za niebiesko jak do tego tła indian - mi się podoba ale podkręciłbym kontrast w nim Taki test prawie pustego wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Las Kuby to wymiata najlepsze ujęcie z całego reel-a. A tu test oświetlenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 (edytowane) Loki - fajnie, czekam exterior z tym oświetleniem :) hc - super. Kuba - Wszystko super i efektownie to wygląda, ale gdzie są takie lasy? Nie chodzi mi o drzewa bo one racja są wypas ale gleba mnie zastanawia - wszędzie paprocie i paprocie :) Czepiem się na maxa bo naprawdę bardzo fajnie to wygląda :) Edytowane 20 Listopad 2009 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 @hcpiter super material, mozesz pokazac model? @J.Ch.Pasek miejscami mocno przepalone a mimo tego brak kontrastu @Loki ciekawa technika, czy uzywajac vraylight material nie trzeba mocno podkrecac ustawien zeby uzyskac dabra IR i zredukowac szumy? @Tores na razie mi sie nie podoba... a odemnie testy exteriora, na codzien robie glownie wnetrza i nie mam za bardzo doswiadczenia z exteriorami. planuje zrobic cos ciekawszego a na razie tylko trenuje dlatego prosze nic nie pisac o dworku... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 taki kolejny test tym razem krzesełka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 (edytowane) kolejny updejt porady i opinie bardzo mile widziane [/url] Edytowane 21 Listopad 2009 przez J|L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 (edytowane) indian, test krzesełka masz bardzo ładny., gratki. Fajnie też zfotosklepowałeś. No chyba że tak xD Normalnie.. bardzo udany! Tak dla mnie ;) 6* JediLuke: szader fajny, tylko niezbyt miło zachodzi niebieskawością na linii horyzontu modelu (w rodzaju..mgły) BTW: LightWave? Czyli jak - uzywasz tam jakiegoś normalnego engina, czy dodatkowy np. Kray czy vRay? :) Edytowane 21 Listopad 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 J | L - naprawdę gud, ale może zamiast tylko niebieskiego pobawisz się z tą paletą http://www.techshout.com/images/playstation-logo.jpg ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 zbliżenie na kawałek rendera testowego (to tak w kwestii pytań o szumy i GI) renderowane 5000x3000. ustawienia IRR: 30, 20 (Low), LC - 500. Myślę że efekt jest nie najgorszy. (w photoshopie przycięty tylko rozmiar żeby na forum pasowało) AA hmm defoultowe chyba było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Ładna ta HDRK'a Loki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Dunablaster: thx co do "mgly" to cos sie wykombinuje ;] co do softu to tak... to lightwave na standardowym renderze nie stac mnie na kraya a vraya nie ma pod lw niestety. Eddy__ ; thx a no pewnie sie pobawie :] Loki: czad to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Kuchnię testuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 @indian jakbys to lepiej zmapowal i na krawedzie nalozyl material sklejki to by super bylo @Loki ladnie, jak poprzednicy jestem ciekaw jak sie takie oswietlenie spisze w praktyce @JohnyCa oswietlenie wieczorowo-nocne a za oknem srodek dnia test zmierzchu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 (edytowane) dzienne zdecydowanie lepsze t0m3k. Brzydko się kostka tiluje, i dziwne drzewa w tle. ale za to w dziennym fajna trawa. Edytowane 21 Listopad 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 kolejny test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 t0m3k samochód za bardzo się błyszczy w obu wersjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 taki test wikliny i zielska: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 niezle to indianinie tylko te irytujace ziarno w tle ale obiekty ciekawe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 Dziwnie wygląda ta wiklina przyznam - tzn. te paseczki na niej. A dla ludzi ciekawych wikliny i ogólnie tego obiektu: Tutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 Test światła, LWF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 test postpro, jak cos to wywale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 no ladniej wyglada, naturalniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 hiroo ładnie, ale postpro !Ewerta ma przyjemniejsze kolory. Test 156058... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 hiroo -fajnie Też postanowiłem się zabawi;) Mam nadzieję, że nie masz mi za złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 hiro - super, bardzo ładne światełko, pochwal się czym świeciłeś i może rzucisz jakimiś ustawieniami. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Mi też się podoba, a skoro wszyscy spamują postpro to ja wrzucę moją ciepłą wersję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 hiroo - świetny render. Dałeś chłopakom dobry podkład do postprodukcji. !Ewert, etyr11 - bardzo ładne postpro. Czym wy tak kręcicie, że tak świetnie wychodzi? Ja próbuje cały czas ale zawsze mi czegoś brakuje. O Razer też super A teraz następny teścik tego samego wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) postawiłem jednak na wiklinę : i druga wersja : Edytowane 23 Listopad 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) Fajnie że sie podoba. fajnie wyszło Wam to postpro :) !Ewert pochwal się co i czym kręciłeś. mirekbini - świecone tym co zawsze Direct dla słońca i Vray Plane w oknie. A jeśli chodzi o ustawienia to wzorowałem się na tym : http://www.aversis.be/tutorials/vray/essential_gamma_01.htm Pozdrawiam Edytowane 23 Listopad 2009 przez hiroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 indian podoba mi sie wiklina użycz mi jej :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Taki tam teścik sss do szkolnego projektu z czerwonym kapturkiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 jakas akcja antyalkoholowa? albo nie brała rutinoskorbinu bo ma niewyraźną minę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 haha czemu nie :D link do turntabla ;] http://www.youtube.com/watch?v=gvQtW_4DWKQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) hiroo - nie mogłem się powstrzymać, dodałem trochę koloru. Ładny montaż Sly, trochę więcej cienia za ręką (;) i było by idealnie. proszzzz.. Edytowane 23 Listopad 2009 przez sly 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Ładny montaż Sly, trochę więcej cienia za ręką (;) i było by idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 bardzo ładnie prababciu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 no weźźźź... pochwały dla hiroo za wizkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 ale prawda jest teka że w pyte Ci wyszło to wpasowanie. wizka też fajna:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 test troche wszystkiego ale glownie zielska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi