SWRSC Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 szybka kuchnia na potrzeby reklamy prasowej. Gdzieś tu ma jeszcze stać jakiś gość, ale już nie moja działka jego wklejenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 SWRSC bardzo ladne chociaz za bardzo sie wszystko zlewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Świerszczu: Fajnie, nawet bardzo, chociaż strasznie monotonnie, ale lubię taki modernistyczny monochrom. ;) Co zabawne: niby archmodels, a cytrynka wchodzi w koszyk. Wstyd! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Ja się tam nie znam, ale zastanawia mnie zlew ? Normanie tak się robi połączenie kamienia z dziurą? Super wiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Teraz coś ode mnie... Buduję biurko, i kiedy już policzyłem sobie wszystkie wymiary jakie potrzebuję, znalazłem w garażu trochę materiałów, a część dokupiłem, to... postanowiłem zobaczyć jak to będzie wyglądało. Model nie jest powalający w szczegółach, ale przynajmniej ma prawdziwe wymiary. A taki był mój cel. Chętnie przyjmę wszelkie uwagi :) Ps. Klawiatura to coś NA BAZIE M-audio keystation 88es, ponieważ nie chciało mi się dokładnie modelować, natomiast głośniczki to takie z wyobraźni - minutka modelowania. Nic specjalnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 mały teścik wszystkiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 szysia565 nie jest troche za niskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Ja się tam nie znam, ale zastanawia mnie zlew ? Normanie tak się robi połączenie kamienia z dziurą? Tak. Ogólnie ta wizka jest w 100% jako koncepcja klienta. Nic od siebie nie dawałem. soska - bardzo fajne szaderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Swrsc jak zwykle wgniata. Gdyby nie znak wodny na fotce powyżej to pomyślałbym, że to też twój render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Bielik93 Nie... Tak się może wydawać, ponieważ szerokość to 158 cm. Natomiast wysokość półki na klawiaturę, to 60 cm, a blatu biurka 73. Czyli standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly_cg Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 tak sobie ćwiczyłem - znalazłem gdzies fajna wizkę i na jej ksztalt zrobiłem coś takiego. Mental Ray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Nie przesadziłeś z kaflami i kolorystyką? Mało ciekawe :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 (edytowane) Ziarno rulezz: do mocnego dopracowania. W przerwie od większej sceny:) W ogóle, to byłbym wdzięczny za rady jak ugryźć nocny interior tego typu, gdzie mamy taki właśnie układ świateł. Czuję, że zejdzie mi trochę na walce z plamami i tym ziarnem:) Pozdr Edytowane 24 Lipiec 2009 przez Touch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Test wnętrza gospody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 2 obrazki z lwf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 damn you Kub@ :D pierwszy świetny świetny świetny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 (edytowane) Bacry - ciekawy klimat. Większe wrzuć. Kub@ - A niech Cię...! ;) Maksymalnie realistycznie, zwłaszcza to pierwsze. Touch - bardzo wysokie nastawy i jakiś LWFik tu widzę. Edytowane 24 Lipiec 2009 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 większego na razie nie ma bo mi się max wywala przy większej rozdzielczości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Kub@ : holi siet! ten dofik miazdzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 (edytowane) Kub@ - wymiatasz! A mi kazali w pracy coś wyrenderować - pierwszy raz od daawna coś z wizek renderuje. Miło by było usłyszeć wasze opinie :) płachty na górze nie ma - przypadkowo unhide zrobiłem) i wersja z troszkę innym postpro: Edytowane 24 Lipiec 2009 przez trosiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 2 fajniejsza trosiek, chociaz hmm zaszumiałe to drewno , lewituje koc na wyrku, a buty przenika chyba włosie wykładziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Witajcie mam pytanie chcę uzyskać taki efekt na lampie( to znaczy roztopionej smoły) wiecie może jak wymodelować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 jlidesign chyba nie ten dzial stary ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Wiem że nie ten dział ale najwięcej osób na niego wchodzi więc liczę na wasza pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Po to sa wlasnie dzialy by byl porzadek wiec nie rob smietnika. Ludzie widzac balagan raczej nie beda chcieli Ci pomoc ale zrobic pozadek. Jak poprosisz o pomoc w odpowiednim miejscu pwnie ktos sie znajdzie kto by ci mogl cos doradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 ja nawet jakbym chcial to nei pomoge bo nie wiem w tej chwili :) odemnie tescik oswietlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Morphe To chyba pradu braklo bo u mnie nic nie wiedac zadnego brazka nie ma ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Jlidesign- w sumie mozna bylo by to zrobic za pomoca glu3d+particle. Na podstawie tego tutku może coś wykombinujesz: http://www.evermotion.org/tutorials/show/7822/3dsmax-particles-glu3d Morphe- świetne! bardzo ładny klimat i nieźle wyszła trawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 fajnie zbalansowana zieleń, Morphe, podoba mnie się - klient na pewno będzie zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 junior - trawka zwykla no blurem 1 plan potraktowany - rozmywa ulomnosc dispa. co do zadowolenia - klient to nie wiem, grunt zebym ja byl zadowolony jak skoncze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Morphe - świetnie. Widok z tej pozycji ładnie dynamiki dodał. Czy to drzewo po prawej udało ci się zrobić w onyxie czy to może własny modeling? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 ano ano, onyx, ale niezadobre imo - robilem topod inny projekt i okazalo sie nie byc zbyt uniwersalne - za duza korona przez co nie udaje mi sie go uzyc zawsze tka jak cce, msuze zrobic troche szczuplejsze a wyzsze. - kwadratowe liscie i brak galazek powinno zdradzic ze to onyx ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Kub@: Zwykły render z LWF czy silnik Kray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Dunablaster silnik to vray. Bardzo ladne swiatlo morphe, a to drzewko jest genialne :] a nie da sie po prostu na liscie dac opacity jakiegos zeby nie bylo rombow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 no mozna, tylko ze nie bez konsekwencji jak sadze 1. to czas rendera, jak cos jest w tel to nie ma sensu, chyba zeby nadac tylko temu drzewku ktore jest na 1 planie, 2. inaczej gryzie sie przezroczystosc - wydaje mi sie ze ladniej reaguje geometria z translucentem, niz material z opacity na 2 sided material... wlasciwie mi sie na 2 sided wogole nie podoba efekt mzoe cso zle robie... pozatym z gory trzeb zapalnowac czy sie da na opacity - bo trzeba ustawic lisc albo jako plane, albo 2x wiekszy romb, zeby opacity nie okroilo zabardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 (edytowane) Render dla dewelopera ... nadal wip: Edytowane 28 Lipiec 2009 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Co prawda to matowe szkło na tarasie to tak ni w dupę ni w oko z przeproszeniem, ale render świetny. Morphe: Ciebie to już nawet nie będę komentował, bo nie mam siły. Wyjdź. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 (edytowane) taki speed.... na rozluźnienie... :[) wiem, nie ma oczu ale nie chciało mi się robić... ^ ^ i uszczu.... i może uśmiech z ząbkami? eee tam... :> Edytowane 26 Lipiec 2009 przez _Arti_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Bonifatz, jeśli te meble to rattan, to ostatnio też z tym walczyłem i przygotowałem sobie mapkę disp'a, jak chcesz, to się częstuj: Tylko trzeba dobrze zmapować model:) Pozdr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Touch : świetny ten rattan! dzięki. rep polecial! pressenter : niestety ja tych szyb nie projektowalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Bonifatz mógłbyś powiedzieć parę słów o soku pomarańczowym? Dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Odgrzebałem moją scenkę z przed miesiąca. Parę rzeczy poprawiłem i oto jest wynik 6 i pół godzinnego renderu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Sześć i pół godziny?! Na to... no! To powyżej?! 166 mmx(tak, wiem, nikt już nie pamięta tego proca)? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 pokaż ustawienia scenki, bo aż mi się wierzyć nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Ja pamiętam 166mmx kolega miał go kiedyś, ale zazdrość zżerała ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 jlidesign - wymodelować nie wiem jak. w realflow na pewno da się zrobić. tylko kto to potrafi.. Morphe - świetny kolor w cieniu na białej ścianie, dodaje sporo realizmu:) Bonifatz - super materiał rattanu ale kolor już średni;) ja próbuję uzyskać klimat studyjnych fotografii do katalogów z lat 70, ale nie kadrów z komiksu o człowieku nietoperzu, co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Łał... Świetne. Jak uzyskałeś taką jakość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) Taki test. Vray 1.5 / ~40min tomek1212m: Ręczniki to gotowce od everów. Ale nie jest to taki problem je zrobić. Można na parę sposobów, między innymi clothem. Edytowane 28 Lipiec 2009 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Nvidia: Mnie się bardzo podoba tylko chyba troche za mala ta wanna. I moje pytanko jak zrobleś te ręczniki w szafce i zawieszone?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Polka dot - podoba mi się, jest klimat :) Co zrobiłeś że obrazek ma taką lekko widoczną fakturę? Nvidia - bardzo duży progres ! Podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi