Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 1 plan nieprzepalony - dodalem glowa celowo zeby zrobila sie taka poswiata. drzewa plaskie bo bez shedera zadnego narazie, bez dispa ino bump. to test brzoz, texturki, i tam takich dupereli. wszystko 3d, proxy to siano i trawa, te rozlozyste to model bo jak nie przetestuje to nie proxuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Morphe jeśli jeszcze nie studiujesz, lub nie masz co zrobić z czasem to architektura krajobrazu jest kierunkiem dla Ciebie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 chaszczy i zadupi nikt nie projektuje, a slicznych krzaczkow kwiatkow i innych duperali nie mam : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 bardzo ładny pień brzozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 ktoś tutaj nie lubi krytyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 alez juniorku, twoja zawsze chetnie przyjme, i to bez wazeliny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 zielenina miażdży. trawa tylko się zlewa i wychodzi płaska, reszta mjód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 nie jest miod, chaos na obrazku skrzetnie to kryje, ale porpacuje nad tym napewno... kiedys...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 render testowy ... jeszcze duzo do zrobienia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 ale luzeczko sprawia wrazenie takiego miekkiego... chetniej bym sie na nim wyspal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Ja tam osiągnąłem etap, w którym bym się wyspał i w żelaznej dziewicy... Bonifatz: No! To mi się podoba. Bardzo przytulnie, nawet może bym się pokusił o jeszcze lekkie podbicie kontrastu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 dywan jak trawa trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 bonifatz a weź spróbuj krótszej ogniskowej...wolisz katalogowe ujęcie czy bardziej dynamiczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Morphe eh nie mam już do ciebie siły, kiedy wydasz własne dvd z tymi krzakami? ;) Abell trawka po postprodukcji jest całkiem fajna, ale i tak zmieniłbym w oryginale tą rave-techno-zieleń na coś bardziej stonowanego. Pytanie do onyxowych drzeworobów - próbowaliście coś zrobić w xfrogu? Widziałem że ma parę fajnych opcji których w ogóle nie ma w onyxie, i sposób tworzenia drzewa jest jakiś taki bardziej logiczny (coś a'la node'y). Jak znajdę czas to go potestuję podczas robienia drzew do mojej pseudowiedźmiskiej wioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 press: hehehe z tym kontrastem to ja już koszmary mam xD remanent: bardziej w katalogowe bym celował Xiz0r : pracuję nad tym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Bonifatz - kolor dywanu i zasłon bardziej w brązowo czerwony, kolorze bym widział. Teraz jest taki zielono zółtawy. Moja mało udana próba oddania walorów kafli Tagina Fucina: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 hmm ale żyrandol fajny :) na ostatnim ujęciu ta mozaika na falowanej ściance wyszła nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 razer - niestety nie mam xfroga:(, ale nie ukrywam ze chetnie bym sprobowal, bo onyx ma troche ograniczenia, i ma tendencje do robienia miotel zamiast galezi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Pionix- swietna robota stary! Zwlaszca podobaja mi sie textury. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Pionix: Super kolorki ! zresztą jak zawsze praca na poziomie. To czyste renderki ? Aaaa i takie pytanko.Zawsze doświetlasz wnętrza jakimiś światłami w środku ? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Dzięki za komentarze. Teksturki własna robota. Rendery przeszły minimalne "levelsowe" przeróbki w Photoshopie. Generalnie poprawiony jest kontrast. Cornelius Scipio - co do Twojego pytania. Doświetlam wtedy kiedy to jest potrzebne bo jest zbyt ciemno, czyli prawie zawsze;) Jak doświetlam to tylko światłami tymi które są w projekcie. Raczej nie stosuję dodatkowych elementów doświetlających ale muszę pokombinować z takim rodzajem oświetlania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Thx Pionix :) staram się zrozumieć niektóre rzeczy ;] pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 ładnie pionix, naprawdę ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Czytając wątek Hcpitera o jego wnętrzu zastanawiałem się czy to faktycznie jest aż tak cięzko wydobyć biel z wnętrza czy ludzie coś ściemniają z tym narzekaniem... Prosto z maxa, bez żadnego post poza 3dsowego. ;) Ustawienie sceny i render zajęły mi w całości 16 minut. Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Ode mnie finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 pressenter: U mnie podłoga jest przepalona, chyba ze to miało tak być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Bo pressenter wydobywa biel ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Bonifatz Świetny dywan i materiał narzuty. Dywan - mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 bonifatz - to ten obrazek miałem na myśli.mam nadzieję że autor sięnie obrazi: http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_03/projekty3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 pressenter: U mnie podłoga jest przepalona, chyba ze to miało tak być. Literówka. :| Zamiast 1 wpisałem w reinhardzie 2 w burnie. :| Bo pressenter wydobywa biel ;). Dokładnie. Swoją drogą niezła Pamela... ;) bonifatz - to ten obrazek miałem na myśli.mam nadzieję że autor sięnie obrazi: http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_03/projekty3.html Autor pousuwał posty, i wątpię żeby jeszcze bywał, a szkoda. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 mi szkoda, że nie widuję sansserifa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Takie coś, bo dawno żadnej wizki nie robiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 remanent : trochę za agresywne takie ujęcie jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Pionix, Bonifatz -> Szykowne wizki :) Ode mnie TEST ogólny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Lis : respect! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 arev bardzo fajna wiska:) Lis- niezła fota A ja :D test teksturki i mapy disp wlasnej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 grigoriob - bardzo ładny bruk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 panowie juz paru osób pytalem ale bez rezultatu... nie bede nowego watku zakladal wiec tu dam. Otóz czy ktos sie orientuje co to za sedes? paczka modeli ever vol6 a jezeli nie jest on "firmowy" tylko tak z wyobrazni to moze ktos zna cos podobnego na rynku i by podpowiedzial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 chyba coś takiego, ale pewny nie jestem http://www.impero.com.pl/ceramika_sanitarna/keramag/visit/679/visit_sedes_1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 cieplo cieplo ale to jeszcze nie to... na oku ma Koła zblizony http://www.kolo.com.pl/produkt/3633 ale nadal nie to. Istotna sprawa moze jeszcze ktos cos podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 arev- ładnie tylko rozmył bym siateczkę barierki na zewnątrz trochę Lis - elegancko ale ten cień pod fotelem taki trochę nieciekawy patrząc na oświetlenie jego samego grigoriob - ładny bruczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 (edytowane) grigoriob - dobrze wyszło. Lis - zaiste też zacna wizka. Tylko większe plizzzz:) arev - fajne światło, ładny lakier czarny i ogólnie good. Bonifatz - jest gitara ale coś te zasłony zbyt proste jak dla mnie. Trochę bym je pogniótł. Coś w tym stylu: http://images32.fotosik.pl/155/0652a1cb73e98682.jpg pressenter - tylko zauważ że u hcpitera światło jest żółto-niebieskie a u Ciebie widzę, tylko czyste białe. No i ściany w moim odczuciu wydają się być jasnoszare a nie białe ;) Edytowane 25 Wrzesień 2009 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Czytając wątek Hcpitera o jego wnętrzu zastanawiałem się czy to faktycznie jest aż tak cięzko wydobyć biel z wnętrza czy ludzie coś ściemniają z tym narzekaniem... Prosto z maxa, bez żadnego post poza 3dsowego. ;) Ustawienie sceny i render zajęły mi w całości 16 minut. Pozdrawiam Szymon wydaje mi się, ze jest ciężko wydobyć biel we wnętrzu, w sumie sam to potwierdziłeś własnym renderem. Popatrz, postawiłeś 4sciany, jeden fotel i tak nie wyszło ci to dobrze, bo nie ma odcieni błękitu plus cieplej barwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 pressenter- nie lepiej szkolic wlasny warsztat niz kopiowac innych ? zrobic 4 sciany i fotel to akurat nie problem oswietlic, schody zaczynaja sie przy duzych wnetrzach, gdzie jest duzo oddzialywujacych na siebie kolorow itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 arturprx2 - dawna historia, ale o ile mnie pamięć nie myli to kibelki były robione "z głowy" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 pressenter - tylko zauważ że u hcpitera światło jest żółto-niebieskie a u Ciebie widzę, tylko czyste białe. No i ściany w moim odczuciu wydają się być jasnoszare a nie białe ;) wydaje mi się, ze jest ciężko wydobyć biel we wnętrzu, w sumie sam to potwierdziłeś własnym renderem. Popatrz, postawiłeś 4sciany, jeden fotel i tak nie wyszło ci to dobrze, bo nie ma odcieni błękitu plus cieplej barwy. Prawda, prawda, pomyślimy. pressenter- nie lepiej szkolic wlasny warsztat niz kopiowac innych ? zrobic 4 sciany i fotel to akurat nie problem oswietlic, schody zaczynaja sie przy duzych wnetrzach, gdzie jest duzo oddzialywujacych na siebie kolorow itp. Ja zazwyczaj robię "po swojemu" co widać na moich wizkach, to było tylko takie dla testu i zabawy. ;) I tak, żeby pusto nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 troche za ciemny ten ostatni. z fotela i kanapy troche sie 2 brązowe plamy zrobiły. ogólnie ładnie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Ogolnie ladnie, ale jakos tak ciemno. Jeszcze mam pytanie - halogeny sa zapalone? Bo mozna wnioskowac po swietle, ze tak, ale zaroweczki sie nie pala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 troche za ciemny ten ostatni. z fotela i kanapy troche sie 2 brązowe plamy zrobiły. ogólnie ładnie jest :) No dodałem tam troszkę PSa, i jak widać, było to chybione. Ogólnie to tam powinno być mniej więcej tak jasno: Ogolnie ladnie, ale jakos tak ciemno. Jeszcze mam pytanie - halogeny sa zapalone? Bo mozna wnioskowac po swietle, ze tak, ale zaroweczki sie nie pala. Są, zapomniałem rozbłyski dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 fajne to! a co tam jest pod oknem przy gniazdku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi