Ania Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 uch. ok głupia jestem. thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Problem o ktorym pisze pecet pojawia sie tylko przy strzalce. Ale szczerze mowiac nie potrafimy zlokalizowac skad sie bierze. To nie css, chyba gdzies w plikach js siedzi zrodlo problemu. Moze ktos ma jakis pomysl? Osoba która odwiedza swój profil musi posiadać "Upomnienia" wtedy opcja kontaktów jest ukryta w strzałce i po kliknięciu na strzałkę wyskakuje ten pasek musisz usunąć selektor id="menu" pzdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Mam kilka propozycji: 1) Jako że czasem wątek wymaga dodania 2 postów pod sobą np w wipie nikt nic nie napisał a edit nie wykopie wątku na powierzchnie może wprowadzić system który będzie scalał posty tego samego autora jeden pod drugim i jednocześnie wykopywał wątek, wiem że może być to łatwa maszynka do utrzymania watku u góry bez żadnych updatów ale to chyab da się rozwiązac jakims filtrem czasowym/ilościowym. 2) Widziałem że już była taka propozycja ale nikt jej prawie nie zauwzył a mianowicie utworzenie kolejnego widoku watku, tak by móc go przeglądac jak w trybie hybrydowym z tym że w nim po wejściu do wątku przez link do ostatniego posta ładuje sie jakby wygląd wątkowy. 3) Modyfikacja systemu miniatur także mogłaby byc przyjemna, chodzi o to że obecnie jako miniaturkę wątku pokazywany jest pierwszy załącznik no i dobrze bo nikt Ci nie zmieni ale nie dałoby się zrobić by pokazywał się ostatni dodany przez autora przydatne w wipach albo chociaż menu załączników dodać w trybie szybkiej edycji a nie tylko w trybie zaawansowanym? 4) Może w przypadku kliknięcia w przycisk odpowiedzi na post (ten w każdym poscie) dodawałoby automatycznie informacje do jakiego posta jest to odpowiedź (autor i numer). Wiem że to duperele i tylko totalnie wygodnickie ale może się przydadzą zwłaszcza że nie wydają mi się trudne do wprowadzenia choć vb nie widziałem na oczy więc moge sie mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Mam kilka propozycji: 1) Jako że czasem wątek wymaga dodania 2 postów pod sobą np w wipie nikt nic nie napisał a edit nie wykopie wątku na powierzchnie może wprowadzić system który będzie scalał posty tego samego autora jeden pod drugim i jednocześnie wykopywał wątek, wiem że może być to łatwa maszynka do utrzymania watku u góry bez żadnych updatów ale to chyab da się rozwiązac jakims filtrem czasowym/ilościowym. A jaki w tym problem? Nikt nie napisał? Trudno. Robisz dalej swoje, chyba, że widzisz problem w liczniku postów... W niektórych tematach post robiłby się baaaardzo wielki. Mnie osobiście coś takiego by wkurzało (i wkurza na forach, na których jest to ustawione). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 A niech sobie będzie wielki post. Jaki w tym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Zważywszy na bieżacą datę: Wielki Post rulez. Idę na schaboszczaka. A tak odnosnie tych dupereli to bez przesady. Jak ktoś chce robić update, to niech robi. Ile zajmuje zmniejszenie obrazka do rozmiarów ikony, by wrzucic go do pierwszego posta? Cała operacja to pół minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 faktycznie punkty 3. i 4. są ciekawe. Miniaturka Wątku WIP mogłaby być z rolloverem albo animowana co jakiś czas...(pierwszy załącznik "ikona wątku" + ostatni załącznik "aktualny stan WIP'a). Informacja o odpowiedzi na konkretny post też ciekawa - przydatna w zaciętych i szybkich dyskusjach. Choć spokojnie można w treści posta taką informację podać. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość master blaster Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 proponuje poodklejac polowe watkow w wolnych dyskusjach. przekopanie tego watku ze wzgledu na te przyklejone jest bardzo uciazliwe, na kazdej stronie polowa to naklejki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 to użyj wyszukiwarki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 no niestety te wątki są najczęściej odwiedzane. a zostały przyklejone ze względu na sporo PMów w tej sprawie. może cośsię uda przenieść do innego działu ale zasadniczo chyba tak zostaną. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 A nie da się zrobić tak, żeby przyklejonych nie było widać na drugiej i dalszych stronach? Czy takie rzeczy to tylko w Plusie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 hej a co z moderacją pierwszego posta? :) i btw moze zrobić na forum na górze kopię rekomendacji coś takiego jak mają w zbrush center lub masie innych stron, wioele osób zagląda na forum co 5 min a na głowną raz na ruski rok więc rekomandacja byłaby bardziej widoczna dla tych bardziej uzaleznionyh :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Ja kiedys miałem link bezpposrednio do forum i faktycznie na glównej nie bywałem prawie wcale, ale od roku mam w zakładkach link do głównej i nienarzekam, wszelkie newsy mam od razu pokazane,rekomki również, a wejście na forum przez główną nie jest uciązliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Przydało by się podświetlenie "numerku" strony (np na pomarańczowo) na której się jest. Nie przeszkadza to jeśli wchodzisz od razu na ostaniom stronę ale gdy wracasz na wcześniejsze strony w poszukiwaniu cennych informacji obecne wyróżnienie jest słabo widoczne a w szczególności jak znieczulisz się browarkiem :), a wtedy łatwo jest się zgubić i często to irytuje, przynajmniej mnie :) Pozdrawiam Nowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Khem, Khem, raz raz Propozycja z tych 2w1 jak żel pod prysznic. :) Jest na forum instytucja "teczki 2D", ale walają się te teczki w dziale 2D wśród pojedynczych innych wątków. Może by tak utworzyć dział "Teczki" (brzmi genialnie imo) i podzielić go na poddziały 2D i 3D... hm? Jak było to przepraszam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Jak łączyć tak teczki to i łączyć wipy czy galerię. Hurra, niech żyje upraszczanie forum! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Ciężko o złoty środek, ale moim zdaniem to chybiony pomysł. Przeglądanie niekończącego się wątku z mnóstwem stron jest męczące, a tak każda praca ma kilka stron i łatwo to ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Taki wątek powinien być zamknięty. Są prace, które zasługują na więcej niż "Rendery testowe...", ale Galeria, to sporo za dużo. Pełniłoby to rolę portfolio z cgsociety, tylko w trochę innej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 mnie sie tam pomysł RA podoba. I jest pewien patent na nie odwiedzanie glownej, a mianowicie RSS. Ja mam w fonie i zawsze jestem na biezaco a na dodatek on-the-go. Polecam takie rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Odkopuję i double postuję bo coś zauważyłem. mianowicie w dyskusjach w grupach społeczynych nie działa BB code Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 A może by tak wprowadzić dział w dyskusje i pytania w WebArt ? bardzo tam czegoś takiego brakuje, a forum z pracami bardzo się przez to zaśmieca...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 (edytowane) VIMEO i YT embed ?? PLZ Ładowanie ostatnio wybranej zakładki "Twoje wiad/wiad/chat" po odświeżeniu głównej też byłoby spox. Edytowane 4 Wrzesień 2009 przez User190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 to co M@TI, tylko żeby syfu nie było może być w dziale animation tylko i tylko dla autora wątku. Jeszcze taki mały pomysł, żeby wszystkie wypowiedzi autora wątku w wątku którego jest autorem (;)) wyróżniały się jakoś, jakiś jaśniejszy kolor postu np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 da się jakoś wyciąć chat? :D aby mi się sam otworzył na nowej stronie?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 to, co w ostatnich 3 postach + kolejny request: "Wiem, że pewnie się naraże, ale czy moglibyśmy zmienić nazwę działu z ZBrush (sculpting) na Sculpting? Ludzie zaczynają korzystać z błota i nie bardzo wiedzą gdzie pisać. chyba, że można pokusić się o osobny dział Mudboxa :D" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Skoro już nie będzie moderacji pierwszego posta, to może (jeśli to nie jest zbyt skomplkowane) dałoby się dla nowych użytkowników ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Skoro już nie będzie moderacji pierwszego posta, to może (jeśli to nie jest zbyt skomplkowane) dałoby się dla nowych użytkowników ( Również dzisiaj mi do głowy taki pomysł przyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Popieram :) A co z embedem i czatem?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Popieram ostatnie kilka postów, a co do postu Aniu, to zwiększył bym limit. 3 posty to prawie jak nic, to moim zdanie zdecydowanie za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 i bedzie ze cenzura :) ale popieram w 100% bo to już zaczyna się robić uciążliwe @up no w sumie 3 posty to nie jest zle bo jak bedzie 15 to sie wieksze zamieszanie zrobi pod tytułem nabijanie 15 postów po to żeby wątek założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisałam 3 w myśli że tych nie-grafików odstraszy, grafików nie zniechęci, a tych upartych to i tak nic nie odstraszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 No może i macie racje, tak nie przemyślałem, tak z marszu 3 wydawały mi się tyle co nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 i bedzie ze cenzura :) A niech będzie. Kto powiedział, że cenzura jest zła? ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Co w sprawie zmiany nazwy działu Zbrush (sculpting) na Sculpting? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Co w sprawie zmiany nazwy działu Zbrush (sculpting) na Sculpting? :> ehhh Mati .... podpadasz zbrushowcom ;P A tak serio to ja też jestem za zmianą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Dziękuję za zmianę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Nie wiem czy bylo, ale wkurzajace, ze jak napisze sie komentarz z poziomu glownej strony, to nie jest odswiezany na forum w Ostatnich Postach, jakby nic sie nie pojawilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 no ja w sprawie zmian, przyznania awardow i ich odznaczeń. Fajnie by było gdybyś się dodali jakieś starsy, medale i puchary. Bo naprawde milo się na to patrzy. :) Jeśli chodzi o odznaczenie Challenge Corner średnio to wygląda :/ Aha, i jeszcze jedno. Żeby pod każdym pucharem czy medalem było przekierowanie do konkretnej pracy. To tyle. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 no ja w sprawie zmian, przyznania awardow i ich odznaczeń. Fajnie by było gdybyś się dodali jakieś starsy, medale i puchary. Bo naprawde milo się na to patrzy. :) Jeśli chodzi o odznaczenie Challenge Corner średnio to wygląda :/ Aha, i jeszcze jedno. Żeby pod każdym pucharem czy medalem było przekierowanie do konkretnej pracy. To tyle. :) "[...] Chcę to I to obok chcę też Tylko tutaj chcę podwójnie A z tego to biorę wszystko co jest Wiesz, niech to będzie moje, niech będzie słodkie i kolorowe, niech pachnie jakoś tak, wiesz, ładnie i niech zawsze będzie ekstra, nowe. [...]" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 (edytowane) Medaliki, pucharki i gwiazdeczki zastąpiłbym różowiutkimi króliczkami różniastego rozmiarku. Malusieńki króliczek - speed painting. Wielgusi króliczek - bitewka 2D/3D. Mogą być też misie lub kucyki. Jestem otwarty na propozycje. :) Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Hyhy, mocne. Ja jedynie sie poskarżę, że te gwiazdki i pierdy nie mają w sobie linka do pracy, za którą zostały przyznane. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Można było by zrobić coś z tymi podpisami, bo niektórzy maja takie litanie w podpisach ze czasami nie wiadomo czy to nie kolejny post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 faktycznie podpisy mają mieć 3 linijki pisane normalną czcionką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 w ogole nie wiem, moze to glupie albo tez przy okazji trudno wykonac ale super byloby miec zestaw """""emotikon""""" z przyciskami z maxa/mai/xsi czy innych. nie chodzi mi o wszystkie mozliwe tylko z ktorymi czesto poczatkujacy maja problem. latwiej byloby wybrac gifa z listy niz uploadowac to gdzies lub pisac "kliknij ten taki mały kwadracik z innymi kwadracikami co jest pod kwadracikami z kulkami w material editorze" a zainspirowal mnie ten watek http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=63478 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Mogę nawet takie zrobić jak ktoś by listę potrzebnych zrobił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Wygodniej byłoby chyba nawet zrobić jedną planszę z interface'm i ponumerowanymi przyciskami + legenda. Planszę umieścić w FAQ. "Wciśnij przycisk '23' w strefie 'B'." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Przypadkowo zauważyłem, że mogę założyć wątek w złotej galerii. Tak chyba nie powinno być, prawda? Może niepotrzebnie o tym piszę, ale jeśli znajdzie się paru niesubordynowanych użytkowników to zrobi się konkretny bałagan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 możesz założyć, spróbuj :) wątki są moderowane, czyli bez naszej akceptacji nic nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 W takim razie luzik:) Nie pokusiłem się o zatwierdzenie nowego wątku i stąd moje obawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Może dobrze byłoby wprowadzić na stronie głównej linki do aktualnych minibitew w serwisie? Aż głupio jak speedsculpting, speedpainting czy speedanimating leżą na forum niezauważone.(A ten ostatni już się chyba nie podniesie) O istnieniu Challenge Cornera dowiedziałem się dopiero w poprzedniej edycji, mimo że bardzo fajne rzeczy tam znaleźć można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi