staszek Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 (edytowane) Czesc wszystkim, Robilem ostatnio bardzo ciekawy model - copia rzezby Bernin'a . Model robilem dla firmy ktora wspomogla finansowo konserwacje rzezby. Oczywiscie robilem go w zbrushu3.1. Niemoglem sie oprzec aby zrobic render w varyu. Mam nadzieje ze sie wam spodoba, Pozdrv, Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez KLICEK 2 1
Hynol Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 No cóż - dla mnie kosmos :). Nawet bym nie wiedział od której strony się wziąć za coś takiego. Gratuluje.
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 ehhhh kiedy ja tak bede umial ? :( R E W E L K A moglbys pokazac base mesh ?
kliment woroszyłow Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 pora wywalic kompa za okno i wyjechac w bieszczady......... podziwiam. 5*.
CG_Lama Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Rezygnuje z 3d zajme sie .......... warcabami .Piekna robota
piksar Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 po tylu achach nic madrego nie moge powiedziec - rewelacja
Belus Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 .... Nawet bym nie wiedział od której strony się wziąć za coś takiego... . Mam dokładnie to samo... Piękne.
uncle Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 takie sobie... no dobra, modeling mistrzowski:D
peterr Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Cud miód i orzeszki:) tak właśnie czekałem kiedy ujże tą prace :) pozdrawiam
JohnZi Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 rzeczywiscie, nie wiadomo jak sie za to zabrac:D tego nawet zriggowac sie nie da:D super
NV Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Coo jaa robie tuuu uuu .... jak ty to robisz uuuu ...... // ehhh rewelacja ;)
tweety Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 gratuluję niesamowitych umiejętności. kawał solidnej roboty!
Tomala Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Daj to na zbrush central niech zobaczą co się w Polsce robi.
Gość ant-3d Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 no tak eee ten nooo znaczy sie hmmm MASAKRA :) Czy mozna liczyc na kilka przekrojowych renderkow z poszczegolnych etapow pracy nad tym?
Gomez Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 No bardzo fajne. Ogladales ta rzezbe "na zywo" czy tylko na fotach? Sa jakies odstepstwa od orginalu czy wszystko musialo byc cycus glancus? Miales jakas magiczna pomoc o ktorej nie wiemy, jakis skan 3d ;) ...fantazja ale moze...
naeq Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Nie podoba mi się, brzydkie to i jakieś niedopracowane.. A tak szczerze to Szczęka Opada :D jak zrobiłeś tak cudowny materiał kamienia?
claude Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 normalnie czad, super sculpt tylko pozazdrościć, powaliło mnie na kolana a tak poza tym co ta firma będzie robić z modelem, będzie to reklama firmy konserwatorskiej...? czy jakaś wizualizacja Wersalu? czy nie było ich stać na skraner trójwymiarowy?
kubi Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Najlepsze są te grzywy i szaty, wyglądają świetnie.
kannu Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 serwus :) przewypaśne ! pozdrawiam i zycze powodzenia :)
staszek Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 fajnie ze sie wam podoba - niestety nie jest ideal - ale dalo by sie zrobic~spedzajac chyba z kilka miesiecy - cala trudnosc polegala na tym ze proporcje w tej zezbie nie sa 'prawdziwe-naturalne' - sa zmienione przez artyste poniewaz to jest posag i patrzy sie na niego z dolu. Robilem to ze zdjec (niestety zwyklych zdjec - nie profesjonalnie przygotowanych..) i dopasowanie z kazdej strony graniczylo z szalenstwem :) dlatego sa pewne niedociagniecia.. ten render nie zawiera idealnych szczegolow jakie zrobilem-szczegolnie jest to widoczne na modelu konia i jego ogona.. niestety czas renderingu(po mimo iz renderowalem w regionach-z wlaczonymi wszystkimi optymalizacjami takimi jak 'dont render final image' i 'bitmap pager' i bez niewiadomo ilu sampli - zajelo to duzo czasu i wiecej nie zamierzalem nad tym spedzac - wole sie wziac za cos nowego :) troche przesadzilem z tym volumetrykiem - ale w pewien sposub jest to zamierzone - Ludwik 14 to byl przecierz krol 'slonce' a ja lubie mrok :) i jak to polaczyc ? Model robilem dla firmy ktora robi jakas aplikacje wizualizacji - tylko tyle wiem - firma francuska ktora to robi calosc dla japonskiej :) ktora robi renowacje jakis instalacji w wersalu i przy okazji wspiera finansowo konserwacje dziela.
Piotr_17 Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Wow, świetne, rzeźba jak ze zdjęcia, minimalne dopieszczenie światła i tła, i bym nawet nie zauważył, że to 3d ;) pozdrawiam, [email protected]
sand Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 extra! jak bys zrobil do tego wersje "kreskowkowa" to bym chetnie zobaczyl :)
Loki Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 od wczoraj oglądam tego konia, i mialem zamiar nic nie pisac, bo nie lubie tak slodzic, ale damn it no no zajebiste to jest i tyle. czapki z głów panowie i panie. długo nad tym siedziałes ? (tak mniej wiecej)
Gość czajnick Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Wspaniała praca! Co widać po komentarzach... Jeszcze żadna mondrala się nie czepiła :P Prawdziwy talent. Pozdrawiam.
NaRe Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Super praca, super wykonanie... :) Po prostu nic dodac nic ujac :P Pozdrawiam.
SEB Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Ja zwariowałem, chociaż widać ze mało się udzielam, to w tym temacie musiałem coś dodać bo przeżyłem szok w trampkach :D. SZACUN!
Kris_R Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 obejrzałem Twoje portfolio z ciekawości... bardzo fajnie się rozkręcasz :) Widać, że ciągnie Cię bardzo mocno w stronę rzeźby. Głównie realistyczne i dość anatomiczne prace. Świetnie, że wiesz co chcesz osiągnąć i bardzo dobrze Ci to wychodzi. Trzymam kciuki za kolejne realizacje i pozdrawiam!
Vegavin Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Bernini a nie Bernin i Berniniego a nie Bernin'a :) A model oczywiście świetny. Rzeźba wygląda jak rzeźba, a nie jak zwykły model z materiałem kamienia.
Gotham Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Jaka draperia :]. Widać że się napracowałeś, kawał dobrej roboty. BTW. Czego niestety nie można powiedzieć o robocie człeka od kadrowania rekomendacji na głównej ;). 1
Rekomendowane odpowiedzi