Robertus Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Ano jest co wspominac... te czasy renderingu , ten soft ... robilem na jakiejs wczesnej wersji maxon cinema 4D :) Wiele lat przelezaly u mnie w szafce dyskietki z tymi pracami i bylo warto je trzymac. Szkoda reszty , bo bylo tego wiele wiecej. Narazie zastoj w 3D , bardziej proboje z fotografią ale 3D jest we mnie caly czas hehe. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 Hej Robertus to Ty? czy inny Robertus? W kazdym anyłej razie powodzenia i wogole... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 Ja mam taki zwyczaj, że jak już prackę zrobię i się pochwalę to ją likwiduję. tzn niszczę projekt i obrazki, a po co mi to na twrdzielu ma śmiecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 No ja w wiekszosci tez tak robie co pozniej mnie strasznie boli bo chcialbym wiele rzeczy poprawic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Wrzucalem juz to kiedys do rzeczy zabawnych ale zly moderator to wywalil wiec powracam tutaj ;p Pracka robiona dla dziewczyny (widac gdzies jeszcze dedykacje). Chyba pierwszy podryw na 3d w historii :))))) W tamtych czasach na tamtym kompie ile te volumetryki sie renderowaly to glowa boli ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Muahahaha... bbbuaahahahaha... Ale mnie te pracki rozbawily hehe, ale pozytywnie rzecz jasna. :) Dziewczyna ma/miala jakies zamilowanie do swinek? :) I kiedy to bylo? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 haha :D uwaga moje pierwsze """""poważne""""(jak wtedy mawialem ;) pracki, A co najlepsze, ja to chyba do Finished Kiedys wrzucilem... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 wital ily moje pierwsze drzewo wyglądało dokładnie jak twoje (to przy świnquach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 pierwsza praca umieszczona na jakims forum, wczesniej tylko pojedyczne "modele" typu pacmany... ehh od tej pracki swiat zaczal sie od nowa, nie da sie cofac wczesniej pamiecia, i dobrze :d tydzien nad tym siedzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 illy klimat troche jak na filmikach z pierwszych wormsow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Moja pierwsza pracka w 3D, nie spałem 3 noce (brak dostępu do netu i tutków) tylko po to aby opanować nakładanie i ustawianie materiałów. Zresztą tak się podnieciłem "odbiciami", że wpychałem to wszędzie bez umiaru:) To było raptem w czerwcu 2004, buhaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 No ba! Dobre odbicia nie sa zle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 render: mental ray, czas ok 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 ciekawie zeskalowałeś te CD'ki na stole xeav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 serwusik :) illy, hahaa, swietnie te pracki - w mojich ulubionych klimatach . Dalej takie rzeczy robisz ? pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 zajebioza :) jedne z moich pierwszych- true space http://img129.imageshack.us/img129/3193/pacynka20vh.jpg z pacynki byłem dumny bo teksturę i retusz zrobiłem w PSo-podobnym programie :) http://img129.imageshack.us/img129/8194/ostatnieprzymierze7zk.jpg potem miałem maxa 3 i wszystkie następne (nie ma to jak mieć kumpla co ma dostęp do takich cudów) ale nic się z tego nie zachowało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 he he, super topic... http://www.v-lo.krakow.pl/~madmac/src/gallery.htm ja mam jakies suhary (sic!) z 99 i 2000 roku, kiedy to sie przesiadlem na max'a z dosowego 3d studio r4. niestety wczesniejsze rzeczy gdzies wcielo, a szkoda bo bylo jeszcze z 2 lata wstecz na r3 i r4. pozdro szescset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ech te volumetryki :) aż się łezka w oku kręci jak przypomni się jak człowiek po 3h redneringu oglądał korytarz ze smugami światła dostającymi się przez jakieś otwory... i jaka radość, że wreszcie taki fotoreal! taki kliiiimat :D :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 niezapomniany i niedoscigniony klimat pierwszego aliena :), a co do volumesow, flar i glowa to nieodlaczny element kazdej pracki :P. no i jeszcze jeden lamerski tutek z 2000 roku, ktory mnie teraz strasznie przesladuje, gdy jakis gornik sobie o nim przypomni i pisze zeby mu particle+ przyslac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Heh, to i ja cos pokaze: Pierwsza pracka po odpaleniu maxa, robilem ja z tutoriala z Chipa :) czas 3 dni Druga pracka, to juz z głowy (choc nie dokonca, bo pociag zainspirowala Syberia), na podstawie umiejętności nabytych przy pierwszej pracy :) czas - 7dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Heh, cuda :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Przypomniało mi się, że zarchiwizowałem kiedyś moje pracki więc odświeżam wątek :P Próba zrobienia filmiku nagrywanego "z ręki": http://www.youtube.com/watch?v=lIMsYOAqI_I I albumik staroci: http://voyager.fotosik.pl/albumy/93496.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 No to moja kolej... Praca tak stara ze juz nie pamietam kiedy zostala zrobiona (chyba 2000rok) Mialy to byc modele do gry RPG... i na tym sie skonczylo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 prawda że cudny? wymodelowałem go znając tylko modyfikator FDD i booleana, a i ogólny zarys karoserii zrobiłem jakimś cudem z nurbsów!!! wtedy jeszcze nie wiedziałem co to edit poly :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 hehe to moja pierwsza w pelni samodzielna pracai zarazem pierwsza na forum;] pozniej zabralem sie za usp, gdzie mialem pocwiczyc sobie modeling( kurcze szkoda ze nie mam siaty, bo o ile pamietam to takie wymyslne rzeczy ze szkoda gadac:D) a tu pierwsza robota na zlecienie(darmowe) przysluga dla kolegi:P haha dof robiony w PSie blurem:D lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 ej normalnie nie wierze ze mieliscie tak dobre poczatki hehe Wrzucam swoje specjalnie poszukalem na plytkach co nie bylo latwe i wyhaczylem kilka pracek tak na moje oko max2.0 max r3.1 ;) ehh to byly czasy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 ten gościu z rurkami w ręku i czapką ze skóry (swojej?) wymiata :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 haha klicek nie wierze ze u ciebie kiedys tak organika wygladala:d haha a teraz jakies awardy na CG talku:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 szkoda ze nie mialem nagrywarki za maxa 1 wtedy mialbys ubaw :D z tego chodzilem dumny jak "paf" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 hehehe. To mnie rozwaliło :) ~klicor/poczatki/5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Może i ja się pochwalę , hi hi, ja przygodę z maxem zacząłem 2 lata i 8 miesięcy temu. Był to max 5.1. Początki były trudne. Większosc prac mam nie ukonczonych. Po prostu nie wypadało konczyc ze słabym modelingiem. Chciałem kiedys wymodelowac misia, ale się poddałem, nie mogłem zapanowac nad topologią. Katastrofa... Render butelki w scan line - uran w butelce?. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 buahaha KLICEK :D Ten koleś najlepszy, dawaj siatkę :p Jonasz - nie ma to jak edgeloopy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Kurcze szkoda ze zginela mi pierwsza moja pracka. Zrobiona w TrueSpace6. Kosciol z boxow i powrzucane textury bez dopasowania;-) Tak sie wtedy podjaralem ze to to jakos wyglada ze uuu.... ;-) A tu juz w maxie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 kekekeke :D http://www.blender.pl/index.php?set_albumName=album01&id=2003_02&option=com_gallery&Itemid=57&include=view_photo.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 haha vorek, sutki?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Hehe. Wykopałem wątek :) myślę że raz na jakiś czas fajnie że moga wyjść na świat takie pracki :D Ok. to nie jest pierwsze 3d jakie zrbiłem ale napewno jedno z pierwszych :D Jak dorwę skaner to zeskanuje moje pierwsze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 to nie było zlecenia dla tesco;p:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 he he he he jest!!!!!!!!!! wiedzialek ze cos z RETROspekcjami ;P he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Wszystko zaczęło się od Pinokia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 hey! tez wygrzebałem coś ze staroci :p pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 widze że oświetlenie rządzi:D a własnie przed picerią przepływa rzeka z sciekami?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Oświetlenie rzeczywiście pierwsza liga :). Co do "ścieków" - to początkowo miała być kładka kamulcowa, ale jak przypomina ścieki to też nie jest źle :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Tu chodzi o tę zieleń nie kamole ;) ----------- Moje pierwsze prace były odrazu na max3d.pl ;] mech - Christian Noir Stein wtedy powiedział mi takie słowa które chyba zaważyły na moim dalszym losie w 3d.Później był 'Micek' , 'Kiwaczki' - zabawa której większość pewnie nie pamięta rozpoczęta przez Falcrum'a, Stół Bilardowy, Pierzuch..hehe szkoda że obrazków nie uda się odzyskać. Po pierwszych pracach byłem na tyle podeptany że gdyby nie te mocne komentarze to bym dalej robił to co poniżej. ;) Pierwsze podejście do wizualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 myśle że ta wizka to za wysoki poziom na ten topic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 piękny wątek - widzę, że wielu starych wyjadaczy zaczynało jeszcze na dosowskich wersjach MAXa. Sam też meczylem 4.0 na 386tce :) -az sie lezka w oku kreci :). Nie wiem tylko jak Wy to robicie, ze macie jeszcze tak stare prace!! od tego czasu zmienialem kompa chyba z 10 razy, a dyskietki, na ktorych ewentualnie moglbym miec cos zarchiwizowane, mialy 5,25" !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 o chveti to jeszcze za czasów organizacji kill the vertex :] swietne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 hey ho dorzucę też do pieca ;-) Jak widać jest to klasyczny dżip :] zajebista skóra na siedzeniach ;-) butelka robiona po lekturze artykułu z chipa chyba o robieniu słoiczka:] emenems ;-) mercedes :] dumy jak paw byłem :] a jakie fele :] :] taaaak :] tutaj odkryłem videopost :] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 (edytowane) no to i ja coś pokaże zaczynałem w początku 2003 roku. pierwsze prace nawet nie były modelowane składały sie z kół boxów, i cylindrów nic sie z tego nie zachowało niestety. Następnie udałem się na godzinę do kawiarenki internetowej i poznałem max3d.pl znalazłem tutek T. Rozkosza o Peugocie 206 WRC i to moje pierwsze auto renderowałem w brazilu skąd go wziąłem nie wiem:) po kilku tygodniach odkryłem w skylighta :) teraz moja pierwsze poważna scena:) oraz meczenie sie z texturami kolejny wielki projekt i odkrycie modelowania face to face oraz pierwszy render w vray'u nom to jak widać od tego czasu małe postępy poczyniłem. Edytowane 22 Luty 2009 przez mrkrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Później był 'Micek' , 'Kiwaczki' - zabawa której większość pewnie nie pamięta rozpoczęta przez Falcrum'a, mam chyba jeszcze zipa do kiwaczka na dysku hehee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi