Posted January 24, 200916 yr Taki zarcik pykniety w gronie znajomych. Ta postac blagala o swoj film. No to juz ma. - w wersji HD - mniejszy Pola
January 24, 200916 yr serwus :) bardzo przyjemne i fajnie zrobione. Ogolnie wszystko na plus, lacznie z tlem , soundem i ogniem. Jaki soft ? - majka, xsi ? I dajcie cos jeszcze :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
January 24, 200916 yr No równiez uważam, że dobry start na forum :) Napiszcie coś o filmie, jak powstał, jak długi był czas tworzenia, może coś o grupie?
January 24, 200916 yr Wspaniała animacja, uwielbiam właśnie taki styl. Mam nadzieję, że pojawi się więcej animacji w podobnym klimacie. Życze powodzenia w dalszych projektach
January 24, 200916 yr szacuneczek, wypas!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to taki żarcik, to co robisz już zawodowo! pozdro
January 24, 200916 yr Świetne ,więcej tak sprawnie zrobionych animek . Trochę mnie tylko zaskoczyła płaskość postaci z profilu.
January 24, 200916 yr Zarąbiste! To się nazywa wejście! Też bym chciał takie żarciki pykać. Pozdrawiam
January 24, 200916 yr Author Forum czytamy od dawna, wiec start to zaraz nie jest. Raczej proba podgonienia statsow na vimeo;-). Soft - Max, Fume, AE i kamera. Mr. Zjem jest plaski, bo mial sie nie pokazywac z boku, ale skubaniec sie nie slucha nikogo. Za madry to nie jest. Pola
January 24, 200916 yr Świetnie wykonane, bardzo podoba mi się mimika tego stworka, ale trochę mi popsuło apetyt jak ugryzł tą kupę bo akurat coś jadłam
January 24, 200916 yr he he, zabawne trochę płaska postać ale efekty są świetne zwłaszcza ogień ps. czy to nie jest czasem maskotka biglebowskigo, chyba jest Edited January 24, 200916 yr by Mr Pank
January 24, 200916 yr no właśnie. ogień to symulacja czy nakręcone materiał jakąś kamerą? jeśli symulacja to w czym a jeśli shooty to czym i jak?
January 24, 200916 yr oczywiście wszystko jest z fumefx, w shreku też był ładny ogień wszystko spłodzone fume
January 24, 200916 yr FZastosowaliście kilka fajnych uproszczeń. Całość przyjemna, ładnie wykonana. Gratuluję.
January 24, 200916 yr Author Ogien to mieszanka kreconego kamera HD podpalonego sprayu ( czarna tlo, w jednym reku zapalniczka, w drugim spray, i do tego modlitwa zeby nie wybuchlo ) no i oczywiscie Fume FX. Pan Zjem je kupe, bo chcielismy sprawdzic co jest w stanie zjesc i przerobic na energie. Dal rade z kupa , da rade ze wszystkim. Za madry nie jest wiec nawet nie wiedzial co je.
January 24, 200916 yr samo poczucie humoru do mnie nie trafia. wszystko fajnie tylko jakos tak... brakuje czegos. ale wszystko wynagradza ostatnia sekunda animacji. to jak sie ten kolo rusza schodząc z ekranu.. jak pacynka... fenomenalne! za ta ostatnią sekunde wielki szacun. nie moge sie napatrzec. straszna szkoda ze cala animacja postaci nie ma takiego harakteru jak ta ostatnia sekunda. pozdrawiam
January 24, 200916 yr hahah super :) naprawde strasnie mi sie podoba super efekty :p troche postac sie zle zgina ale co tam :D
January 25, 200916 yr ...żarty o pierdzeniu i zjadaniu kupy (jakkolwiek tego nie obronisz) do mnie akurat nie trafiają, ale co trzeba przyznać miło się na to patrzy (z technicznego punktu widzenia) i ładnie zanimowane! Pozdro Btw: wypierdziany paradox-kwiatek rulez :D....w poście robiliście czy bezpośrednio z maxa?
January 25, 200916 yr filmik na świetnym poziomie, ogień mnie rozożył poprostu! Już nie wspominając o koncepcie postaci ;]
January 25, 200916 yr Chodzilo mi cos po glowie, chodzilo i w koncu zaswitalo! http://rafalwojtunik.com/drafts/large_drafts_186.jpg
January 25, 200916 yr No już wczesniej Mr Pank zauważył, że to "maskotka" biblebowskiego wprawiona w ruch chyba :)
January 25, 200916 yr Faktycznie. No i jeden z autorow znajomo wyglada ;) Czuje sie jak koles z pieknego umyslu, ktory wszedzie weszy konspiracje, widzi anagramy, rozmawia z nieistniejacymi osobami. To ostatnie juz nie ma zwiazku z animacja.
January 25, 200916 yr No fantastyczna robota, Serio. Ogień i Fxy rewelacja, tło bardzo przyjemna, Fajna mimika...no a sposób poruszania się tego "Zjemka" przezabawny. Świetna Animka po prostu ;)
January 25, 200916 yr Author Ciesze sie , ze sie generalnie podoba. Zjem to naprawde spontaniczna kreacja, wiec tym bardziej. Co do kwiatka wypierdzianego - to glownie max. Prosty kwiatek w 3D i troche partikli. Podobienstwo nazwisk absolutnie przypadkowe.
January 26, 200916 yr Wykonanie - rewelacja przez duze "Ry". Tresc - slabsza juz byc nie mogla wiec... poniekad tez osiagniecie :P.
January 26, 200916 yr bardzo fajne ! jak rozumiem Rafal Wojtunik wyrazil zgode na wykorzystanie jego projektu ?
January 26, 200916 yr Baaaardzo przyjemniackie!! :) Takie stylizowane animki to jest to :) Jedyna moja uwaga ... mogliście śmiało się pokusić o jeszcze mocniejsze deformacje przy tak dużej stylizacji... czyli otwieranie paszczy przy gryzieniu MEGA mocniej... wszelkie podskoki i odrzuty - zdecydowanie więcej zgniatania - rozciągania... ale ogólnie tak jak pisałem :) Fajna zabawa!
January 26, 200916 yr bardzo fajne ! jak rozumiem Rafal Wojtunik wyrazil zgode na wykorzystanie jego projektu ? NIE wydaje mi się żeby takie prośby były konieczne... Bohater animki wygląda PODOBNIE, ale osobiście za plagiat bym tego nie uznał. Pozdrawiam.
January 26, 200916 yr sly chyba raczysz zartowac z tym "podobnie". przeciez to jest toczka w toczke postac zaprojektowana przez Rafala. i raczej jestem przekonany, ze autor wyrazil zgode na uzycie jego projektu do tego autopromujacego clipu. w przeciwnym razie bylo by to jawne i bezczelne hmm... nazywajac rzeczy po imieniu: zlodziejstwo.
January 26, 200916 yr Nie, no jakieś podobieństwo jest ale bez przesady, się obawiam że w sądzie bym nie wygrał. Szczęść boże autorowi, mam nadzieję że następnym razem się będzie troszkę mniej inspirował... :> A sama animka milusia. Taka jakaś grzeczniutka jak na kupiastą tematykę.
January 26, 200916 yr Świetny ruch, kiedy zieje ogniem!!!, głupawy pomysł, muzyczka w klimacie "niezły kanał", niestety kiedy porównuję postać do konceptu big lebowskiego, to za równo całościowo jak i w detalu są bardzo podobne. Jeszcze raz podkreślę że bardzo mi się podoba jak zieje ogniem i podskakuje, reszta wręcz przecwnie.
January 26, 200916 yr Author Co do podobienstwa, czy nie podobienstwa. Gdzie Wojtkowi do Bigleba. Troche jednak inna liga. Projekt faktycznie nie powstawal w prozni i Wojtek sie wzorowal na swoim ulubionym dezajnerze, ale to raczej w kategoriach Fan artu trzeba traktowac niz plagiatu. [ Edit : ale rzeczywiscie nie spytalismy Biglebowskiego jak sie zapatruje ] Polak Edited January 26, 200916 yr by Polak