Polak Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Taki zarcik pykniety w gronie znajomych. Ta postac blagala o swoj film. No to juz ma. - w wersji HD - mniejszy Pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 serwus :) bardzo przyjemne i fajnie zrobione. Ogolnie wszystko na plus, lacznie z tlem , soundem i ogniem. Jaki soft ? - majka, xsi ? I dajcie cos jeszcze :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 No równiez uważam, że dobry start na forum :) Napiszcie coś o filmie, jak powstał, jak długi był czas tworzenia, może coś o grupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santi_Animator Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Wspaniała animacja, uwielbiam właśnie taki styl. Mam nadzieję, że pojawi się więcej animacji w podobnym klimacie. Życze powodzenia w dalszych projektach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 szacuneczek, wypas!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to taki żarcik, to co robisz już zawodowo! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Hahaha - świetne ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 super, megaśne, wypaśne... animacja, dźwięk, muzyka i efekty... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 extra motyw i niezły start na forum :) gratuluję! będzie więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Świetne ,więcej tak sprawnie zrobionych animek . Trochę mnie tylko zaskoczyła płaskość postaci z profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Zarąbiste! To się nazywa wejście! Też bym chciał takie żarciki pykać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 Forum czytamy od dawna, wiec start to zaraz nie jest. Raczej proba podgonienia statsow na vimeo;-). Soft - Max, Fume, AE i kamera. Mr. Zjem jest plaski, bo mial sie nie pokazywac z boku, ale skubaniec sie nie slucha nikogo. Za madry to nie jest. Pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 lepiej nie pisz 3 posta supier na prawde supier pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 bardzo mi sie podoba... :) gratuluje ukończenia filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Czad. Eko-Czad. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROPA Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Bardzo fajna animacja i pomysly..... git ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudaria Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Bardzo obrzydliwe :D Animacja cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Świetnie wykonane, bardzo podoba mi się mimika tego stworka, ale trochę mi popsuło apetyt jak ugryzł tą kupę bo akurat coś jadłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 (edytowane) he he, zabawne trochę płaska postać ale efekty są świetne zwłaszcza ogień ps. czy to nie jest czasem maskotka biglebowskigo, chyba jest Edytowane 24 Styczeń 2009 przez Mr Pank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 ogień wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 no właśnie. ogień to symulacja czy nakręcone materiał jakąś kamerą? jeśli symulacja to w czym a jeśli shooty to czym i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 fantastyczna robota >> gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 oczywiście wszystko jest z fumefx, w shreku też był ładny ogień wszystko spłodzone fume Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 super robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 dobra robota i świetne wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 pro i z jajem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 FZastosowaliście kilka fajnych uproszczeń. Całość przyjemna, ładnie wykonana. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 Ogien to mieszanka kreconego kamera HD podpalonego sprayu ( czarna tlo, w jednym reku zapalniczka, w drugim spray, i do tego modlitwa zeby nie wybuchlo ) no i oczywiscie Fume FX. Pan Zjem je kupe, bo chcielismy sprawdzic co jest w stanie zjesc i przerobic na energie. Dal rade z kupa , da rade ze wszystkim. Za madry nie jest wiec nawet nie wiedzial co je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 samo poczucie humoru do mnie nie trafia. wszystko fajnie tylko jakos tak... brakuje czegos. ale wszystko wynagradza ostatnia sekunda animacji. to jak sie ten kolo rusza schodząc z ekranu.. jak pacynka... fenomenalne! za ta ostatnią sekunde wielki szacun. nie moge sie napatrzec. straszna szkoda ze cala animacja postaci nie ma takiego harakteru jak ta ostatnia sekunda. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 hahah super :) naprawde strasnie mi sie podoba super efekty :p troche postac sie zle zgina ale co tam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 ...czad :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 dolaczam sie, gratki. Super wykonanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 ...żarty o pierdzeniu i zjadaniu kupy (jakkolwiek tego nie obronisz) do mnie akurat nie trafiają, ale co trzeba przyznać miło się na to patrzy (z technicznego punktu widzenia) i ładnie zanimowane! Pozdro Btw: wypierdziany paradox-kwiatek rulez :D....w poście robiliście czy bezpośrednio z maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 dobra rzecz, fajny ten minimalizm, w koncu cos co nie stara sie udawac pixara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Swietne! zarcik naprawde udany :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 mnie się tez bardzo podoba. dołączam do braw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 filmik na świetnym poziomie, ogień mnie rozożył poprostu! Już nie wspominając o koncepcie postaci ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Chodzilo mi cos po glowie, chodzilo i w koncu zaswitalo! http://rafalwojtunik.com/drafts/large_drafts_186.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 No już wczesniej Mr Pank zauważył, że to "maskotka" biblebowskiego wprawiona w ruch chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Faktycznie. No i jeden z autorow znajomo wyglada ;) Czuje sie jak koles z pieknego umyslu, ktory wszedzie weszy konspiracje, widzi anagramy, rozmawia z nieistniejacymi osobami. To ostatnie juz nie ma zwiazku z animacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 No fantastyczna robota, Serio. Ogień i Fxy rewelacja, tło bardzo przyjemna, Fajna mimika...no a sposób poruszania się tego "Zjemka" przezabawny. Świetna Animka po prostu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2009 Ciesze sie , ze sie generalnie podoba. Zjem to naprawde spontaniczna kreacja, wiec tym bardziej. Co do kwiatka wypierdzianego - to glownie max. Prosty kwiatek w 3D i troche partikli. Podobienstwo nazwisk absolutnie przypadkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Wykonanie - rewelacja przez duze "Ry". Tresc - slabsza juz byc nie mogla wiec... poniekad tez osiagniecie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 hehe swietne:) gratuluje pomyslu i swietnego wykonania!! ma klimacik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pix-o-matic Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 bardzo fajne ! jak rozumiem Rafal Wojtunik wyrazil zgode na wykorzystanie jego projektu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Baaaardzo przyjemniackie!! :) Takie stylizowane animki to jest to :) Jedyna moja uwaga ... mogliście śmiało się pokusić o jeszcze mocniejsze deformacje przy tak dużej stylizacji... czyli otwieranie paszczy przy gryzieniu MEGA mocniej... wszelkie podskoki i odrzuty - zdecydowanie więcej zgniatania - rozciągania... ale ogólnie tak jak pisałem :) Fajna zabawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 bardzo fajne ! jak rozumiem Rafal Wojtunik wyrazil zgode na wykorzystanie jego projektu ? NIE wydaje mi się żeby takie prośby były konieczne... Bohater animki wygląda PODOBNIE, ale osobiście za plagiat bym tego nie uznał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pix-o-matic Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 sly chyba raczysz zartowac z tym "podobnie". przeciez to jest toczka w toczke postac zaprojektowana przez Rafala. i raczej jestem przekonany, ze autor wyrazil zgode na uzycie jego projektu do tego autopromujacego clipu. w przeciwnym razie bylo by to jawne i bezczelne hmm... nazywajac rzeczy po imieniu: zlodziejstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Nie, no jakieś podobieństwo jest ale bez przesady, się obawiam że w sądzie bym nie wygrał. Szczęść boże autorowi, mam nadzieję że następnym razem się będzie troszkę mniej inspirował... :> A sama animka milusia. Taka jakaś grzeczniutka jak na kupiastą tematykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Świetny ruch, kiedy zieje ogniem!!!, głupawy pomysł, muzyczka w klimacie "niezły kanał", niestety kiedy porównuję postać do konceptu big lebowskiego, to za równo całościowo jak i w detalu są bardzo podobne. Jeszcze raz podkreślę że bardzo mi się podoba jak zieje ogniem i podskakuje, reszta wręcz przecwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Co do podobienstwa, czy nie podobienstwa. Gdzie Wojtkowi do Bigleba. Troche jednak inna liga. Projekt faktycznie nie powstawal w prozni i Wojtek sie wzorowal na swoim ulubionym dezajnerze, ale to raczej w kategoriach Fan artu trzeba traktowac niz plagiatu. [ Edit : ale rzeczywiscie nie spytalismy Biglebowskiego jak sie zapatruje ] Polak Edytowane 26 Styczeń 2009 przez Polak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi