Vega Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Mógł byś mi pokazać ustawienia materiałów?? Jakiego koloru ustawiłeś itp.? Bym był bardzo wdzięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 VegA92 -to zwykły materiał standard w kolorze jak widac z podkręconym glossem a reszta to juz balans kolorów w szopie. Ale prosze: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Acha :D Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 kliment, wymiękasz, brudu nie będziesz modelował :D co to ma znaczyć. A ja myślałem że tym razem zrobisz coś lepszego niż swój poprzedni model, a tu TYLKO ten sam poziom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 bo juz sie lepiej nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 klasa, dobry panie, aż serce roście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 płakać mi się chce, jak patrze na ten model(z zachwytu):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 ReflectVision : bo juz sie lepiej nie da [/Quote] Jeszcze wnętrza nie modelował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizjoner Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Czy istnieje możliwość pokazania ustawienia parametrów świateł i rendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Jeszcze wnętrza nie modelował ;) I spawów ! i pewnie jeszcze kopiował elementy. Używał symetrii ! Właściwie to powinien modelować w notatniku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Muminek zajrzyj na 1 stronę... są spawy! :D Kliment... co tu Ci powiedzieć... po prostu czapka z głowy i wyrazy szacunku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 ten model to po prostu przegięcie! miażdży wszystko, dosłownie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 jak dla mnie to nic więcej nie trzeba nawet tekstur nie chce:P Wygląda super, można zapytać o polycount i metodę spawów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Już ktoś się pytał i autor mówił, że bump lub disp.(jak dobrze pamiętam i to był ten temat) Sprawdziłem jak by to wyglądało w blenderze za pomocą sculpa i okazało się że ładnie ale na głupim klocku już mi sprzęt nie wyrabiał a za pomocą samego bumpa to nie wiem bo nie sprawdzałem ale ja bym dal pasek z plane i na nim bump bo o displace to mogę zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Kliment górą, tjażełyj górą, lufa, strzał bombaaa!! Kapitanie, czekamy na finał, czołem! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Marzec 2009 Autor Share Napisano 16 Marzec 2009 zajawka scenki koncowej. tank bez texturek, narazie kombinuje z otoczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 prawa gąsienica sprawia wrażenie ze wisi w powietrzu a cały czołg spada do tej wody tzn przewraca sie na bok. nie wydaje mi sie aby coś było go w stanie przewrócić. sugerowałbym raczej pstawić go lekko pochylonego już w tej wodzie. sugerując że wjechał ale tam grzązł i już nigdy nie wyjechał. czy coś w tym stylu woda mi się podoba, samo błoto jednak trochę "czyste" EDIT: mam na myśli coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 noooo Wojtek:) Teraz już wiem co wczoraj tak dłubałeś :) Rewelacja!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Myślę, że jakbyś poszedł w klimaty starego zdjęcia to wyszłoby naprawdę przepięknie. Ta zajawka bardzo mi się podoba. Lepsza niż ten kolorowy pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 jest bardzo dobrze, dawaj wiecej :) ! pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Chciałbym takie zajawki robić :), fajny pomysł ze scenką tylko dopracować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Kliment! niebezpieczny jestes ;) ja widzę że wre nieźle do samego finału. Iście dobre. Czekam na ładny environment wokół czołega ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 model mistrz! :) ale ladniej by sie prezentowal w scence nie tak przechylony tylko tak jak na przykladzie pokazal Valery pare postow wczesniej odnosnie gasienicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 to się nazywa własność złodzieja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Kamyczki też na poligonach dłubiesz? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Po prostu miażdżysz mnie swoimi modelami. Świetnie to wygląda. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 O widzę ze w dobrym idziesz kierunku, ciekawe czy starczy ci zapału do końca, widzę ze texturki nie ruszone:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 posadź go stabilniej na podłożu - zakop w błocie. Sprawia wrażenie jakby się zaraz miał sturlać z tej górki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 hahaha! marszałku, jesteś tak ostry, że kiedyś sam się pokaleczysz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Imo czyste i ostre zdjęcie byłoby lepsze niż takie stare i poniszczone. Starość zabiłaby ten wspaniały detal na którym siedział tyle Kliment. Kamyczki były robione w ZB czy za pomocą displacement? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 test spalenizny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 imho za mało sadzy a za wiele gołej blachy jak na przypalenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 styczeń: uważaj z kim rozmawiasz o spaleniznach ;) przeczytaj sobie co klimek ma w podpisie :) Oczywiście żartuję. IMO idzie superowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 klimek tylko przy telefonie siedzi, wiec pozaru przez 50 lat na oczy nie widzial :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancubus Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 No, szczeka opada, ale tak sobie przegladam i widze ze to nie pierwszy czolg wypasnie zrobiony ! Gratuluje skilla, detal naprawde cieszy oko. Wow, nawet spawy wymodelowane. Miodzio. Co do sceny koncowej, fajnie by bylo, gdyby byl tam dodatkowo jakis obiekt coby pokazac skale tego potwora. Moze postac jak w WIP'ach. Albo jakis pojazd/drzewko moze inny rosyjski czolg ? Wiem, ze gdyby kamera byla nizej duzo wymodelowanego detalu byloby niewidoczne, jednak pomoglo by to w pokazaniu skali / dodalo by realizmu scenie. Cos jak tutaj mnie sie podoba: http://www.wdif.net/secondworldwar/T-35heavy.JPG Takie tylko sugestie, nie musisz mnie sluchac wcale, Tak sobie tylko glosno mysle :) Wiem ze jestes profesjonalista i wynik koncowy bedzie wypas. Nie moge sie doczekac na dalszy rozwoj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 wow nie zdawałem sobie sprawy że to takie wielkie, a co do czołgu kiedy jakis up;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekkor Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 czesc mysle ze jest bardzo dobrze. mozesz powiedziec na jakim sprzecie pracujesz bo detal powala. dzieki i wytrwalosci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Przejrzałem cały wątek i postanowiłem - zostanę strażakiem ;) -- edit łortografia ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Hej panie , jak ten czołgu ;p dzieje sie tam co nowego z nim ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 klimenta wywiało do warszawy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Rdza to Fe2O3, jak wiadomo spalanie jest intensywnym procesem utleniania. Zreszta wystarczy obejzec jakie kolwiek zdjecie spalonego samochodu, aby zobaczyc ze oprocz rdzy to niewiele wiecej cos widac. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 (edytowane) KoMic-to test był, średnio udany, poprawie, dzięki! QBA-ty bojcorzu! rozsiewasz plotki ze ja w wawie, leru do mnie dzwoni a ja leże w łóżku z temperaturą! Edytowane 22 Marzec 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Paluszek i główka to od texturowania wymówka, do roboty ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bachus Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Gratuluję cierpliwości do dłubania w szczegółach. Mam pytanko - skąd bierzesz refki takiej jakości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 jak skąd? z neta , jak wszyscy, szperam aż znajde ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Po prostu spadłem z krzesła jak zobaczyłem detal :) Pogratulować umiejętności, cierpliwości i sprzętu. Klimencie, czy Ty nie jesteś czasem użytkownikiem jednego z forum o tematyce modelarskiej? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 jestem , czasem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 hehh jak patrze na to wszystko co wykonujesz to zamiast brać przykład to chyba wezmę flaszkę... Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 hehh jak patrze na to wszystko co wykonujesz to zamiast brać przykład to chyba wezmę flaszkę... ja też, moge tylko wódki nachlać bo dla mnie taki modeling to zbyt hardcore :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Klimencie, czy Ty nie jesteś czasem użytkownikiem jednego z forum o tematyce modelarskiej? :) jakie to forum? pod jakim nickiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi