Desc Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) Cześć! Jestem tutaj nowy tak też Witam Wszystkich! Wrzucam swoją ostatnią prackę.Całość wykonana w maxie ,retusz w pe'esie. Jak wam podchodzi taki arcik? Pozdrawiam. Desc Edytowane 14 Wrzesień 2009 przez tweety dodanie miniaturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Holy... Nie wiem jak innym, ale mi bardzo. Tylko ja mam odczucie, że zatarłeś, i to dość mocno, granicę miedzy 3d, a 2d? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Właśnie - gdybyś nie napisał, że praca zrobiona w maksie to bym pomyślał, że to jest 2d ;) Ale pracka super! Bardzo mi się podoba. Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Bardzo podchodzi. Front się należy. Pokaż wersję bez photoshopa - jestem bardzo ciekawy ile to 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) Ja tyż się pod frontem podpisuję. Jak to się załatwia? gwiazdkami? W Moskwie robisz? Zazdroszczę:) Edytowane 12 Wrzesień 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Nie można dawać fronta za pierwszy post na forum ;] hehe a tak serio to baaardzo ładne i też głosuję za :) lucek91 -> tak chyba gwiazdkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Concept : Concept color: Render : Niestety pracka była jechana na szybko, jej słabą stroną jest mała liczba milestonów - a raczej dokumentacji z toku prac.Z materiałów zródeł mam jeszcze tylko takie: Zbrush - Tom's Head: Concept - Police Robo: Concept - Photon Gun - Beta: ... , Dzięki za pozytywny odzew ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 super praca,fajne kolory,fajny klimat ,wreszcie cos innego,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Nieźle - fajnie że masz dobra baze 2d, wtedy można poszaleć z przemyślanym 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 no ale jest super, mógłbys jakiś making of post w PS zrobić, było by świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 to samo co M@ti, dajesz rade w 2d i 3d tez:) podoba mi sie. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Na prawdę fajna sprawa - możesz powiedzieć ile zajęło Ci stworzenie tego w 3d? No i skąd pomysł na całość/koncept? :) Również mi się b.podoba 5* Należy się front IMO. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 dżizas, wpedzasz w kompleksy :) Gratulacje, bardzo bardzo sie podobac. Five star z czystym sumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Hm, ciężko ocenić ile to zajęło ,ok 3 tygodni jak pamiętam, niestety z przerwami ,spadkami nastroju i weny , generalnie to pierwsza taka moja wysiedziana robota ,przeważnie zajmuje się robieniem rzeczy na szybko pod presją czasu i budżetu , dzięki kryzysowi mogłem sobie pozwolić na chwilę oddechu i żeby nie myśleć o codziennych sprawach usiadłem do Tom'a. Założyłem ze musi sie wszystko zgadzać z konceptem , niestety siedzę w grafice do gier i tutaj przyszły ciężkie decyzje, przyzwyczajenie do uczciwego low poly , rigowania i postprodukcji tylko na silniku ,,vs'' sculping upozowanego sztywnego mesha postaci i triki grafiki renderowanej z postprocesem w wszechmogącym photoshopie. Duza część czasu można powiedzieć była całkowicie zmarnowana na dylematy typu modelowanie makiety miasta której w ogóle nie widać na statyce , walki z wagami na meshu i reactorem morfowanych zmarszczek na rękawach które i tak przyszło zrobić w zbrushu, etc , etd. W rezultacie pracka była zarzucona i leżała juz w koszu aż pewnego poranka postanowiłem zapomnieć o realtime , zrobić 3d przygotowane pod jeden rzut i nie mieć wyrzutów z powodu dziur w geometrii których i tak nie widać z perspektywy widza. Przez chwilę myślałem o animacji z Tomem jednak całkowicie sie to czasowo nie udało, to też był powód zbyt dokładnego przygotowania technicznie modeli i straty czasu.:) Mam nadzieje ze z kolejnymi artami będzie lepiej , zaczynam juz pojmować różnicę miedzy grafiką lowpoli a materiałami pod rendering:).Na forum jest wiele prac które dają bardzo dużo do myślenia i nauki. Dzięki raz jeszcze za pozytywne przyjęcie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) Hej. Bardzo fajnie to wyglada. Bardzo dziwny render :) Duzo rzeczy (oczywiscie!) mogles olac w 3D np roze na klapie marynarki i dodac pozniej. imo swiatna praca Edytowane 12 Wrzesień 2009 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Super pracka! Oświetlenie, kompozycja, klimat, wszystko pierwsza klasa. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 bardzo ladnie zrobione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 very good, podoba sie. Niezwykle Ci zazdroszcze umiejetnosci 2d, to widac pomaga w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 swietnie to wyglada - ciekawa transformacja od suchego rendera do finalowej pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Mam do was takowe pytanko , może ktoś podpowie : jak wsadzić miniaturke do wątku? u wszystkich jest a u mnie spinka jakaś. Dzięki jeszcze raz i do usłyszenia! Desc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 uuu widze ze niezla walka byla przy produkcji (wg twojego opisu) :D super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Fajne filmowe ujęcie :) Bardzo ładna praca, dużo detalu, ale nie chaotycznego, tylko dobrze dobranego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 W "Concept color" masz fajną przestrzen, ktora sie nawet jeszcze w renderze zachowala, ale po finalnej obrobce plasko jakos i nie wciaga obrazek. Jak zaslaniam sobie te trzy swiatla przy metalowej łapie to jest lepiej, wiec chyba zbyt wiele wodotryskow (jak pisze dekiel), zawazylo na takim odbiorze. Przynajmniej na moim odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Mam do was takowe pytanko , może ktoś podpowie : jak wsadzić miniaturke do wątku? u wszystkich jest a u mnie spinka jakaś. Dzięki jeszcze raz i do usłyszenia! Desc W "Zarządzaniu załącznikami" dodaj plik graficzny miniatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) Hmm a mi się nie za bardzo podoba. Odstraszają mnie prace w których się wszystko świeci. Dla mnie to efekciarstwo. Owszem przykuwa spojrzenia i imponuje technicznie ale w sztuce nie o to chodzi. Jak dla mnie to przerost formy nad trescia. Edytowane 12 Wrzesień 2009 przez shi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Swietna sprawa ale dokladnie co sie dzieje (ze on tam macha urwana lapka) zauwazylem na koncepcie dopiero bo mi te swiatla przeslonily wszystko. JEDYNA uwaga to co do nich wlasnie - za duzo, za jasno, za bardzo. Reszta rewelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Zdecydowanie światła po lewej bym wywalił, przyciemnił. Wtedy przejście od ciemnego do jasnego by fajny kontraścik zrobiło i pracka by nabrała jeszcze bardziej głębi. Ale to jest świetna praca i sam chciałbym już tak wymiatać, co innego widzieć a co innego zrobić :). Pozdrawiam, ile już siedzisz w biznesie gier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Heh , juz swoje odsiedziałem ,mase przestępstw mam na koncie ;) aż sie nie przyznam do większości, jakieś 11 by w tym roku stuknęło lat , jednak straznik celi nie domknął i udalo sie uciec ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 No to gratulacje, pochwal sie coś więcej od czasu do czasu prackami, przez 11 lat pewnie nie jeden taki arcik stuknąłeś :), twoje pracki na cgsociety też niczego sobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Desc, czy to była praca na zamówienie, czy zrobiona tak, dla satysfakcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2009 ..na battla na cg i satysfakcji ,ale gdzie kurze o niebie marzyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Nooo panie panie...Podchodzi mi bardzo. Fakt, że trochę przestrzeni brakuje tylko ciupkę mi przeszkadza :P Pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej wrzut na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Świetna robota, piękne koncepty i wykonanie. Troszkę nie leży mi ta kompozycja dzielona na dwa, szczególnie że jest zupełnie różna w kolorach co tylko podkreśla podział. Mogłyby być dwa różne obrazki z agentem w roli głównej. Ale może właśnie o to Ci chodziło. Postpro mistrzowskie. Śliczne te flary! Kompozycja nieteges ale i tak praca warta 5***** No i graty fronta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 fajne fajne :) tylko temat secret agent w tej edycji 95% prac jest o wyglądającym szpiegu zza rogu. Trochę to nudne i mało orginalne. ale jakościowo pikne! gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Desc, a czytałeś gamedeka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 a mi sie nie podoba. nie żeby było źle tylko ot zboczenie i nietypowe gusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Gratuluję fronta. Bardzo ciekawa praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 No pięknie. Dofik by tylko lepszy się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Czołem Bardzo ciekawa ilustracja i widać dużo włożonej pracy. To co mi się nie podoba to brak wyczuwalnej głębi, podziału na plany. Przegiąłeś nieco z ilością detalu równomiernie rozłożonego po całym obrazku i z efektami. Przez to całość wydaje się płaska. Kolorowy szkic koncepcyjny jest pod tym względem dużo fajniejszy, widać zbudowaną przestrzeń. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 :DDDD byla podobna scena w Toy Story! :)) Bardzo fajna praca, ale ze to na 3d to bym w zyciu nie pomyslal. Mam wrazenie, moze mylne, ze od Twojego szkicu kolorow do skonczonego obrazka szybsza droga wiodlaby chyba jednak przez 2d :> Tak czy inaczej liczy sie efekt koncowy, gratuluje fronta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 Jak na mnie odrobinę zbyt dużo się dzieje, zbyt chaotyczne i niespokojne, nie wiadomo gdzie zatrzymać wzrok. Przyciemniłabym niektóre obszary zostawiając w świetle np. samego agenta i te dwa roboty z prawej. Praca mogłaby zyskac jako całość kosztem kilku detali które by zniknęły w cieniu. Oprócz tego scena bardzo fajna, masa detali, świetne wykonanie, pomysł też dobry. Gratuluję warsztatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Widać talent. Naprawdę ciekawe. Ja bym powiększył trochę bochatera żeby wydzielić pierwszy plan od drugiego. Wszystko wygląda trochę jak w stylu lat 20-30 XXw Paryskiej cyganerii. Lubię te klimaty, ale nigdy nie próbowałem naśladować. Brawo za odwagę. Serio Moskwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desc Napisano 9 Listopad 2009 Autor Share Napisano 9 Listopad 2009 Dzięki wielkie za ogólną atmosferę , nie zmieszaliście mnie z błotem , a to juz duzo:).Jak to często bywa zawsze do własnej roboty traci sie dystans , trzeba odetchnąć ,wyluzować, sam niewiem co mnie naszło z tym wylewem detalu ,obrazek próbowałem ciągnąć w stronę realistyki , finalnie wyszła lekka kreskówka , faktycznie głebi w tym nie ma , teraz to widzę , klucza kompozycji tez niebardzo , wszystko swieci :) jak na jarmarku.Ale skill up dzieki waszym uwagom. Lubi ktoś film ,,Pijany Anioł" ? :) Co do Moskwy - Ba. Pozdrawiam. Desc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi