arch515 Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 (edytowane) Nic nie dawałem do testów tym bardziej do Fin. Od dawna..Dawna..Wiec takie maleństwo 56, 3 m2 od mnie pozdrawiam. Edytowane 9 Listopad 2009 przez arch515
Bonifatz Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Klasyk! Jeszcze czegoś takiego tutaj nie widziałem! Fajne kwiatki w kuchni ;)
Tores Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 (edytowane) Ładne ale szkoda, że takie małe. Nie można wyłapać błędów. Coś pod gzymsem jest i nie wiem co to za linia. Lampa wydaje mi się za duża. Nie wiem co to jest po prawej stronie. Jakieś drzwi nie wiem od czego. Mają chyba inną klamkę niż te po lewej co trochę nie trzyma mi się kupy. Żłobienia ni to w ścianie ni to nie wiem w czym. Szczeliny w deskach, że noga od krzesła może wpaść. Obraz naprawdę dobrze zrobiony ale architektura coś nie podchodzi mi. Edit: otwarł mi się drugi obraz więc wiem już od czego ta linia Edytowane 8 Listopad 2009 przez Tores
RA Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Projektu nie skomentuję, bo głupi jestem. Ale z czystego egoizmu muszę zaznaczyć, że obrazki są stanowczo za małe. ;) Piękne kolory, kupuję. :)
pressenter Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Arch to Twój projekt? Nie podobają mi sięzasłony, na taki materiał chyba powinny być troszkębardziej lejące, i to lustro za wanną to kiepski pomysł bardzo, i szkoda, że takie tycie, ale wizki bardzo łądne, podoba mi się zabawa kolorami. ;) Pozdrawiam Szymon
jlidesign Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 (edytowane) arch515 projekt jest w moim klimacie, wszystko OK ale musisz popracować na modelowaniem zasłon( tu masz tutka, jest on po rosyjsku, ale dasz rade go załapać http://3ddd.ru/modules/myarticles/article.php?storyid=120 PAMIĘTAJ, aby przed modelowaniem dać materiał. U mnie za projekt 6 jak poprawisz zasłonę :) Edytowane 8 Listopad 2009 przez jlidesign
arch515 Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 (edytowane) Bonifatz. Dziękować, no a kwiatki chyba twoje?:), A tego typu klimat..Też pierwszy raz się zmierzyłem..Lokatorka to pani:) Peter_muler - dziękować.. Są elementy, które bym inaczej powiedzmy rozwiązał..Ale kurek $ został definitywnie zakręcony. Tores – małe, bo to już pod lejałt strony, do wyłapywania błędów projektowych- estetycznych wystarczając. Co do lampy to faktycznie Wydaje ci się.. Drzwi wystarczy troszkę uważniej po obserwować, do czego i w jaki sposób się otwierają to automatycznie nasunie ci się odpowiedz na inny rodzaj klamki (taki sam jak każdy jeden uchwyt w kuchni czy garderobie.) Wiec powinno się trzymać kupy..;) A architektura..No to kwestia nagięcia się architekta do inwestora..Na tyle byłem wstanie się nagiąć by się tego nie wstydzić.. Szczeliny w deskach..Hehehe. Dobre z tym krzesłem fakt są ogromne w Realu i jeszcze uskakują względem Z. (Stara kamienica sopocka) pyzatym deski zostają zachowane za chowane. Ra- skromny jesteś jak zawsze.. Jóź mi przeszła faza na ogromne obrazki hehe nie ukrywam, a na własne potrzeby strony i prezentacji stykają:) meritum widać..Chyba.. Pressenter- no tak..Mój..Jak każde inne wnętrze pokazywane tu a raczej w testach ;)..Lustro prócz ciągłego zachlapania czy tam zaparowania..Nie widzę minusów.. Arev – ja nie:) Jlidesign – totek genialny..Ale ja raczej siedzę, nad czym innym.Delikatnie bym to ujął.. Grafik zemnie żaden;) i ma minimalne o tym pojęcie wyłącznie na własne potrzeby.. Pozdrawiam. Edytowane 8 Listopad 2009 przez arch515
Marcin Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 (edytowane) Bardzo pozytywnie, łazienka wygrywa. I widzę że się białe Gorenje przydały :D Wrzuć proszę rzut jakiś, no i jak masz to jednak większe te rendery by się przydały Edytowane 8 Listopad 2009 przez Marcin
Lis Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Chyba Pierwsza wizka która nadaje się do Złotej galerii. Zatkany jestem :) nic więcej nie powiem :) Pozdr.
grzegerz Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 ŚWIETNE WIZUALIZACJE najbardziej podoba mi sie łazienka genialna. Projekt bardzo fajny.
JunioR Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Chyba Pierwsza wizka która nadaje się do Złotej galerii. Zatkany jestem :) nic więcej nie powiem :) Pozdr. Również wydaje mi się, ze ta praca powinna znaleźć się w Złotej galerii, bo jest niesamowita. Porostu mistrz klimatu w wizkach :) Pozdr.
hamek1990 Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 DO Golda Gallery go dać świetne, Jesteś Hardcorem ;P a tak powżnie to nie mam zastrzeżeń poza wyżej wymienionymi opiniami kolegów
Eden-3d Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 troche male te renderki,nie musza byc ogromne ,ale takie zeby bylo widac wiecej co do pracy to genialne swiatlo i klimat,pozdro
arch515 Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Marcin – dziękować, tak gorenje dają rade •, z tom rozdziałkom naprawdę był problem..(Czasy liczenia bardzo wysokie ze względu na sety wyśrubowane i Fogga.) I mi potrzebne są naprawdę tylko na potrzeby prezentacji;) ale co nie, które były liczone większe..Więc skoro łazienka wygrywa to proszę w nie, co większych rozmiarach..Więcej naprawdę nie mam.:) A rzucik dokleję niebawem. Lis – dziękuje. Grigoriob – dziękuje. Junior – dziękować:) hamek1990 – dziękuje Eden-3d – dziękuje. A tu ciut większe..
Vehr Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 No no piękna sprawa. Gratuluje projektu i umiejętności. Co tu dużo gadać. Jak zwykle to lwf??
Tores Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 No teraz dopiero zobaczyłem wszystkie rendery. Najpierw otwarł mi się tylko jeden a potem tylko dwa. Więc w zasadzie miałem trochę inne pojęcie o tej pracy. Teraz jak patrze na całokształt to wyszło rewelacyjnie. Wszystkie moje wątpliwości się wyjaśniły. Podciągaj tylko drzwi od dołu żeby nie harowały po podłodze. Też jestem za złota galerią.
kozioo Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 No ładnie miśku! Teraz widzę czym jesteś tak zajęty, że o mnie zapominasz ;-) Poważnie to świetne obrazki, również głosuję za złotą.
Knysha Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Stylowo, ładnie kolorystycznie. Gratuluje udanej pracy!
hcpiter Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Juz od wczoraj oglądam te renderki i jestem pod wrażeniem. Świetnie i nie mam nic do dodatnia. Pozdr.
Camel Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Kolory i wzory.. doskonale się równoważą.. gitesz, zasługuje na złoto!!
siwy Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Fajne wnętrze, klimatyczne. Łazienka mi się bardzo podoba, ale kąpiąc się bałbym się że lustro mnie przygniecie bo chyba oparte tylko o ścianę jest - to taka luźna dygresja. Projekt i wykonanie na wysokim poziomie. gratuluję
!Ewert Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Genialne mieszkanie, klimat obrazków powala. 5*
routee Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 dla mnie osobiście pierwsza wizualka która żyje. pewien pan na Z z tzw dalekiego zachodu tez kiedyś tak startował...powodzenia bo daleko nie jest
Morphe Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 super, tez mi sie to podoba. zwlaszcza smaczki w detalu (diabel tkwi w szcegolach)
pressenter Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 A tak z ciekawości: używasz LWF, ale na linear colr mapping czy nie do końca? ;) Mógłbyś pokazać jakiś render bez postpro? :) Pozdrawiam Szymon
arch515 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 (edytowane) Tomek1212m – Dziękuje. Tak to chyba lwf;) już straciłem rachubę, co jest lwf a co nie.Ale na pewno i wyłącznie na 2.2 I li near. Tores. – Dziękować. Kozioo – dziękować ;) Tadzio – miło, dziękuję. Knysha – dziękuję. Hcpiter – dzięki ziom. Swrsc – dziękować bardzo. Dunablaster – dziękuję. Siwy – Dziękuję, lustro jest nabijane, ale sprawia wrażenie opartego, a nawet jak by cie przygniotło ty byś sobie nie dał rady..? ;) !Ewert – dziękować. Router – Dziękować bardzo! . Morphe – dziękować :) Pressenter – Nie zwykłem pokazywać kuchni..:) A już na pewno nie w tym dziale. Li near oczywiście przy Ricardem wychodzi mi mdłe i ciężko złapać kolor potem w csie.Nie wspominając ze nie możesz zmienić temperatury (bynajmniej ja nie potrafię; D), Omi. Direct, i wysokie sub.W światłach to podstawa (od 80 do 110, zależnie od kadru.) Jeszcze raz dziękuje wszystkim za zainteresowanie i wypowiedzi, które na pewno mocno podniosły na duchu. Dzięki. Edytowane 9 Listopad 2009 przez arch515
Touch Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 nieprzyzwoicie piękne to:) Gratuluję, niebanalny klimat! Pozdr
Sliterin Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Co tu więcej mówić - świetne z klimatem nic dodać nic ująć. No chyba, że można się przyczepić, że ciężko by się spało na tamtym łóżku, ponieważ nie widać niczego do zasłonienia blasku latarni/księżyca(w sumie przy księżycu ciekawe światło jest :D).
pressenter Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Co tu więcej mówić - świetne z klimatem nic dodać nic ująć. No chyba, że można się przyczepić, że ciężko by się spało na tamtym łóżku, ponieważ nie widać niczego do zasłonienia blasku latarni/księżyca(w sumie przy księżycu ciekawe światło jest :D). E, przecież widać, że tam są rolety rzymskie. ;)
Sliterin Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 E, przecież widać, że tam są rolety rzymskie. ;) W takim razie nie bijcie mocno ;P
jahred6 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Ja powiem tak - projekt przyzwoity- nawet bardzo. Rendery też bardzo przyzwoite. Ale :) Niefajne ustawienia kamer - żabia perspektywa we wnętrzach jest szczęśliwa ale nie zawsze, jakby te rendry były robione z poziomu np. 150cm było by lepiej. Druga rzecz od której dosłownie mnie oczy bolą to za duży kontrast przepalonych ścian i czarnych dodatków - lampa obrazy itp. Lekko zciemniwszy :-P te wnętrza - zrobiłbyś miło. Natomiast łazienka prze zaje***ta ! Sypialnia chodź rzadko się takie zdarzają też super, projekt jak i render. Kuchnia i salon [ jakby poprawić te dwie rzeczy...] Wielki plus za coś oryginalnego!
Kubaswielgus Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Coś pięknego! Możesz pokazać rzut? - bardzo interesuje mnie jak to się stało, że sypialnia ma z 3 stron okna? Jakimi silnikami renderujesz i czy odważysz się pokazać render bez PSa :) ? Szkoda, że evermotion nie zatrudnia takich kozaków jak kolega Arch515
peter_f Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Rozgniatasz tymi wizkami! Niesamowite wyczucie smaku. Światło rewelacja! Moje ulubione to ta łaziena na końcu! 5*****
pionix Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 (edytowane) Gwiazdy dałem już wcześniej a teraz nie pozostaje mi nic innego jak napisać, że to co pokazałeś to wielosmakowa rewelacja na całej płaszczyźnie :) Niedosyt jedynie pozostawia rozmiar obrazków. Trochę za małe i pewnie jeszcze wiele smaczków jest niedostrzegalnych. Edytowane 10 Listopad 2009 przez pionix
Kub@ Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Jedyne czego bym sie czepił to miejscami jakby słabe i zbugowane GI (ale moze mi sie wydaje tylko ;) ). I w łazience przejarana wanienka.tak pozatym to miód malina i 5 gwiazdek.
Gość Gosc Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 nie powiem nic nowego - mam zmiazdzone suty :D 5*
arch515 Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 (edytowane) Touch – dziękować:) Sliterin – racja, acz kol wiek pojawiły się zasłony rzymskie ( prawdo podobnie nie transparentne) by zniweczyć tak mocne światło.. Jahred6 - kamery kwestia upodobania i dyskusji, przepalenia kontrolowane:), takie zjawiska występują bardzo często..Sypialnie ciężko było ulokować, ale od samego początku była mowa o lokowaniu jej na werandzie, też z racji ze całkowicie została od restaurowana i jest sztuka nieśmigana;) z reguły sopockie werandy są w stanie opłakanym..No, ale w końcu się Za nie wzięli. mlodAs – dziękować Kubaswielgus – jest to weranda. Stąd okna na 3 strony. Liczone lc+bf (qmc) +FB. Bez cSa juz wspominałem Ze nie pokaże:), Generalnie Blady naleśnik, kiedyś pokazywałem w testach, ale t o bardzo dawno..Wiec trochę przekopania storn:) Every zatrudniają bardzo zdolnych ludzi (Kub@)..Co prawda nie tak zdolnych jak stara gwardia (pionier, lis.MF) którzy wynieśli firmę bardzo wysoko!!! Ja tam mogę Kubie herbatę po dawać:) poatym zresztą nie ta branża. Pionix - no wiem.:) Chodź umieściłem parę większych na 2giej stronie wątku. Więcej nie mam:) i dziękować. Kub@- tak. To winna (Omi ambient Only, zobaczymy jak się spisze nowe sp4, bo to jeszcze na sp3a). Jeśli chodzi o GI. Przejaranie wanny li near, który czasami daje mocno podkreślić swoja osobę:) Dziękować. Tjviking- Dziękować Edytowane 10 Listopad 2009 przez arch515
Marek G Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 specyficzny klimat renderkó , łązienka najlepsza
pressenter Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Arch nie wiem czy dobrze myślę, ale czy omni nie potrzebuje na prawdę wysokich ustawień żeby nie szumiał? Nie da rady tego zastąpić czymś, co będzie sięszybciej renderowało, bo sam swego czasu próbowałem, i wiem, że efekty są, ale może jest jakaś ciekawa alternatywa? Pozdrawiam Szymon
Kubaswielgus Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Kubaswielgus – jest to weranda. Stąd okna na 3 strony. Liczone lc+bf (qmc) +FB. Bez cSa juz wspominałem Ze nie pokaże:), Generalnie Blady naleśnik, kiedyś pokazywałem w testach, ale t o bardzo dawno..Wiec trochę przekopania storn:) A co to jest "FB" ?
trosiek Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Praca na najwyższym poziomie. Ogólnie bardzo fajny projekt. Kubawielgus, ale ever to nie tylko robienie wizki przecież :) modelerzy stamtąd wymiatają, uwierz mi :)
pionix Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 arch515 - ja pamiętam te Twoje blade naleśniki i nigdy nie mogłem sobie wyobrazić jak Ty z nich robisz potem takie cudeńka ;) Czy chcesz powiedzieć że te smakołyki też z tych naleśników? :D
pressenter Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Też pamiętam te białe plamy. Przyznam się, że próbowałem kilka razy, za każdym razem poległem. ;)
bbandi Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Fajne pomieszczonka ja bym chciał takie z tymi obrazami:).
arch515 Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 Kubaswielgus- v-ray Frame Buffer :) Trosiek- dzięki. Pionix – dokładnie tak, zasada główna musi być li near . Pressenter – proszę o nie zmienianie nazewnictwa, padło blade naleśniki i niech tak pozostanie.;) I więcej wytrwałości. Bbandi – dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi