simonhc Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Witam, Przedstawiam ostatni projekt zrealizowany w ubieglym miesiącu. Sceny calkowicie 3d poza kotem w ujeciu zimowym. Podziekowania dla Morpha za wsparcie z brzozami i towarzystwo. Oryginalne rozdzielczosci to 4000px po dluzszej krawedzi Zachecam do komentowania Pozdrawiam Pawel 1
NV Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 wymiatasz i to ostro... z tym śniegiem to pojechałeś, że kopara opada. 5!
Vehr Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 ło ho super to wygląda !! możesz napisać czym świeciłeś i czy dużo było photohopa??
troglodyta Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 A mi się w ogóle nie podoba bo fotel jest kanciaty :P Nie no oczywiście to jest żart. Świetne renderki i dbałość o szczegóły. Wysoki poziom. Pozdrawiam
adam_m Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Oprócz renderka z kotem, reszta wymiata. Szczególnie nocna scenka. 5*
Orangegraphics Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 superaśnie bardzo... skąd takie ciekawe tekstury asfaltu wytrzasnąłeś? śnieg na asfalcie ten wyjeżdżony to na mapach blend mtl?
aknochaco Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Wlasnie ;D tak sie zastanawialem ten snieg to fotka czy render? :D
JunioR Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Świetnie, mega i miażdży :) 5* i za frontem oczywiście jestem. pozdr.
olaf Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 omfg. mocne. tak swietne rzeczy to moze ze 2 razy tu widziałem. Ciężko zaskoczyc kogokolwiek wizką, a tu widze wszyscy szczesliwi. Kocur Ci znów w kadr wszedł ;)
blomd Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Cudnie, jak ostatnio nie lubię oglądać wizek, tak twoje przypadły mi do gustu! Pięć gwiazdek i front co najmniej :)
hcpiter Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Oj narobiłeś zamieszania tymi wizualizacjami Simonhc ! Mega porostu, dawno takiego szalu nie widziałem :) 5***** i front !
Neb Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 miło na to wszystko popatrzeć, 5 za cały komplet, kotek coś mi przypomina :)
Morphe Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 te brzozy troche srednie sa, ale to juz wiesz, auta tez troche niepsuja miales dorobic snieg na nich i je ubrudzic leniu! :P ale pozatym cala reszta nadrabia za te mankamenty, wiec gratuluje :)
Touch Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 ....aaaa, szkoda gadać, polać mu!! simonhc my master Pozdr
pressenter Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Nie będępisał ochów i achów, bo tego to już się trzy strony zebrały, bo i jest do czego wzdychać; zamiast tego napiszę krótko: -faktycznie troszkę gryzą kanty fotela na zbliżeniu wnętrza, na 4000px muszą się rzucać w oczy -na szóstym renderze troszkęwygląda jakby budynek się walił na prawą stronę -bardzo, ale to bardzo nie podoba mi się chrom/aluminium na baterii i wyciskarce w kuchni. :P Poza tym coś niesamowitego, świetna dbałość o szczegóły, jak i kompozycja. Byłaby możliwość pokazania renderu bez postpro? ;) Pozdrawiam Szymon
wroniec Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Piękne! Masakryczna dbałość o szczegóły. Nawet nie przyglądam się błędom, bo wrażenie jakie to robi przyćmiewa wszystkie, o ile takie są ;] Przyłączam się do prośby o render bez postprodukcji. Gratuluję i pozdrawiam.
simonhc Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 Dziekuje za komentarze. Odpisuje krotko poniewaz czas dzis moim wrogiem:) Sumiennie zczytam pytania oraz uwagi i odpowiem w najblizszym czasie. Pozdrawiam P
jlidesign Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) czarny kocie- fajowe wizualizacje Edytowane 12 Luty 2010 przez CzAk1
Ania Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Bardzo ładne. To chyba jakieś zboczenie ale najbardziej podoba mi się śnieg na drodze.
etyr11 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Chylę czoła. "Jesienny" render jest po prostu rewelacyjny. Widać ogrom włożonej pracy , dbałość o najmniejszy szczegół no i oczywiście wielkie umiejętności. Myślę, że swoimi ostatnimi pracami sprowadziłeś do parteru połowę forum. Jak coś takiego się robi? LWF? Korygujesz gammę maxową? Może uchylisz rąbka tajemnicy:) Pozdrawiam.
simonhc Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) tomek1212- swiecone roznie, direct+sky albo dome+jpg fotosklepu raz malo raz duzo:) XizOr- textury z cg texture i pomieszane w ps. Snieg na asfalcie malowany recznie brushem z serii nature. najczesciej maskowane mapy sniegu nad bitmapa asfaltu Material bardzo prosty tylko diif i disp aknochaco- thx,wszystko poza kotem do geometria hcpiter- dzieki:) generlanie wnetrz nie robie, umordowalem sie okropnie ale przyznam ze Twoje interiorki mnie mobilizowaly do pracy( oczywiscie lewel nie ten...) NEB- kotek chyba uciekl z Twojej sceny:) pressenter- Szymonie dzieki za uwagi. Alu rzeczywiscie do wymiany. Render bez post pro dorzuce wkrotce Aniu cos jest w tym sniegu, chociaz powoli zimy mam dosc;) etyr11- dzieki!LWf tym razem jedynie w scenach wnetrz. W exteriorach "szumialy" bardzo materialy(glownie sceny zmierzchowe) We wnetrzach jednak zysk czasu do jakosci byl bardzo znaczny EDIT dodaje w zalaczniku scenke testowa i kilka map dispa Edytowane 10 Luty 2010 przez simonhc
Tores Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Ładnie bawisz się światłem. Kolorystycznie świetnie wszystko ze sobą współgra. Super, że możesz używać zabrudzeń bo tylko dodają uroku. Trochę pomyliłeś rodzaj liści na ziemi z tym co tam rośnie. PS. Rozumiem, że projekt jest twój i zastanawia mnie dla kogo to budynek. Wygląda jakby wnętrza miały wysokość 230cm. Nie chciałbym takiego mieszkania a patrząc na samochody to kasiaści goście tam mieszkać mają co raczej lubią przestrzeń.
Gość Gosc Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 generalnie miazga :P zerwalo beret :D no liscie z klonu a brzozy w okolicy - do poprawki 5*
simonhc Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Czekalem az ktos skomentuje te liscie:) Tores- dzieki, projekt nie moj, wogole to budownictwo socjalne ma byc a wysokosc rzeczywiscie 2.4m. Fury wiadomo prosto z myjki bo talony akurat w okolicy rozdawali:) modele, coz wychodzi moje lenistwo...
pressenter Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Lenistwo... hehe, przyznaj się, ile siedzisz nad tym projektem? ;) Niezłe postpro. 2.4m? Kurcze, mogę się mylić, ale czy przepisy nie nakazują minimum 2.5? Dziwne, ale jak już wspominałem, mogę się mylić. Jedno jest pewne: podwieszanych sufitów to tam nie będzie. ;) Sz.
simonhc Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Lenistwo... hehe, przyznaj się, ile siedzisz nad tym projektem? ;) Niezłe postpro. 2.4m? Kurcze, mogę się mylić, ale czy przepisy nie nakazują minimum 2.5? Dziwne, ale jak już wspominałem, mogę się mylić. Jedno jest pewne: podwieszanych sufitów to tam nie będzie. ;) Sz. Masz racje u nas w kraju minimum 2.5 ale projekt nie u nas:) Zeszlo mi miesiac na 12 obrazkow z masa korekt, glownie architektonicznych(wymiana stolarek, balustrad, etc) W miedzyczasie jeszcze inne tematy odwracaly uwage wiec ciezko ocenic ile rzeczywiscie czasu poswiecilem
carlosss Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Pewnie to dla Japończyków jest. Co do wizualek, są lux. Tak trzymać.
CzAk1 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 No zwyczajnie dobre na maxa, że w pyte okrutnie \(@.@)/ 5x* I LoLKat się wdarł... Pozdro
MOTHMAN Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 O rany! swietne! O renderach nie ma co nawet pisac pelen wypas! Kot wymiata ! Kiedy juz sie napatrzylem na pierwszy render, to dzienny z samochodami jakos mi zaburzyl odbior skali - glownie przez samochody. Pozdr moth
3d-chocolatee Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Niesamowicie plastyczne!!! Full wypas! :):):)
t0m3k Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 rewelacja. piec gwiazdek. osobiscie zielen wydaje mi sie za zielona, moze troche zoltego bym dodal... co do czepialstwa to mogles na zimowych przewody na slupach naciagnac :)
imprecis Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Dobre foty trzaskasz. Jakiego aparatu używasz ? :D *****
gonzo71 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Wspaniala sprawa. Mozesz powiedziec jaka konfiguracja kompa to pociagnela?
Razer Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Świnia jesteś, nie wstyd ci wrzucać tu takie prace? Eh, jeszcze kilkanaście lat i też tak będę umiał ;) Rewelacyjnie wyszło, gratulacje!
MaxymilianMax Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 (edytowane) A mi najbardziej się roślinność no i podłoga w 3cim ujęciu od dołu. :D To tylko wysokiej roz. textura (+bump)?? PS: coś nie tak z kablami jest zwłaszcza w 1 ujęciu to widać,, zbyt masywne/grube, są, i chyba coś jeszcze w porównaniu do tych z reala :D ;) , hmm, jak patrze za okno a mam podobne słupy, to mniej zwisają , bardziej napięte są.. ;) i nie wszystkie identycznej grubości, czasem jeden/2 są grubsze) ) Edytowane 13 Luty 2010 przez MaxymilianMax
Rekomendowane odpowiedzi