Gość ABSOLUTJL Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Moim zdaniem bardzo fajne animacje od LucasArts, może nawet lepsze od Deus Ex'a :) Pierwsza Na GT: http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-the-force/101182 lub na YouTube: i druga: http://www.youtube.com/watch?v=Xs_kkJRNbf0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 NIkt nie pisze bo mecze oglądają ;) Trailer przekozacki Blur mocno rozwija animacje twarzy już naprawdę dobrze z tym jest. Czy lepszy od DX - inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 ABSOLUTJL: dzięki ogromne za news! Dema - wypas. Szczególnie to pierwsze. Nie przypominam sobie, żebym widział wcześniej lepiej zrobioną postać niż ten Jedi. W większości ujęć wygląda niesamowicie realistycznie. Sama fabuła też fajna i bardzo dobrze podkręca apetyt (przynajmniej u mnie). Super bajeranckie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 o moj boze jaka sytosc ! dzieki stary bede to ogladal od dzisiaj przez nastepny rok raz dziennie :) cudo! Blur po prostu zrobil krok milowy przez ostatnie 2 lata :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 (edytowane) EDIT: Ok nie będę flame'a zaczynał MEEEEGA MEGA MEGA MEGA CUDO :D Prześliczne po prostu! Edytowane 12 Czerwiec 2010 przez Leru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Epickie dreszcze przechodza.Kwintesencja efekciarstwa nowych Star Warsow.Piekne patetyczne ale doskonale. Brawa dla BLUR! pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Dzizas, przez chwile myslalem ze ten pierwszy to live action O_o Masssaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Świetne są te prace co Blur robi. Z samą przyjemnością się je ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Leru, nie Ty, to ja. Wizualnie miazdzy cycki, ale jest tak glupie i tak efekciarskie, ze szkoda gadac ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Leru, nie Ty, to ja. Ale ja akurat chciałem o czymś innym, zrobiłbym offtopic jak stąd do galaktyki daleko, daleko stąd.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 khe khe khe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 12 Czerwiec 2010 Share Napisano 12 Czerwiec 2010 ogladajac filmik mam 100% pewnosc ze particle i dymy znow dla Blura robili chlopaki z NoEmotion, nawet identyczne sekwencje mozna zauwazyc ktore uzyto w Prototype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Glupie strasznie to fakt... ale szczeka dalej mi lezy na podlodze. Sheet. tez myslalem ze to live zmontowany przez chwile. woooow. Imponujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 ogladajac filmik mam 100% pewnosc ze particle i dymy znow dla Blura robili chlopaki z NoEmotion, nawet identyczne sekwencje mozna zauwazyc ktore uzyto w Prototype No nie wiem, nie wiem - popatrz na trailer z Tomb Raidera, to chyba stamtąd porobili instancje http://www.blur.com/movies/tombraider.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 bardzo fajne filmiki choc ten pierwszy z tuby kojazy mi sie z tym , jakies takie podobne sytuacje :D, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 już od lat gry z serii star wars biją na głowę filmy. Klimat boski. Aż chyba sobie pogram w to jak już będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Marioza -> tak bo to nic innego jak Blur (AFAIK) Aż mi teraz do głowy przyszło - jaką oni muszą mieć niesamowitą frajdę pracując nad cinematikiem w klimacie Star Warsów. I to jeszcze osadzonym w czasach starej trylogii. No po prostu wypas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Leru no wiem ze to Blura robota , panią z miecykiem robila pani Sze, to jeden z moich ulubionych filmików tego typu A mnie do głowy przyszło, nie pierwszy zresztą raz, w czym tkwi fenomen całego tego Star Warsa , pytanie retoryczne bo i tak nigdy sie nie dowiem i nie zrozumię tego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 nie trzeba rozumiec ;) odpal psa zapusc jedyneczkie unliszta i popykaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 ... zdechniesz z nudow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 oj tam oj tam dobra niemiecka gra produkcji amerykanskiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Hmmm tu chyba chodziło o fenomen uniwersum Star Wars, nie samej gry ;) Reanimator widocznie jest jakimś wyjątkiem skoro mówi, że zdechniesz z nudów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 nigdy nie jarały mnie SW ale jak zobaczyłem te filmiki to nawet jakby prawie miałbym ochote zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Nie jestem wyjatkiem, znam wiecej osob niezachwyconych unlisztem pierwszym;) Spoko, to, ze mnie znudzila monotonia nie znaczy, ze innych znudzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 A mnie do głowy przyszło, nie pierwszy zresztą raz, w czym tkwi fenomen całego tego Star Warsa , pytanie retoryczne bo i tak nigdy sie nie dowiem i nie zrozumię tego :D odwieczne pragnienie posiadania wielkiego miecza :) Mi tez sie wydawało, ze kilka scen to normalna dokrętka z aktorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 odwieczne pragnienie posiadania wielkiego miecza :) Mów za siebie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 odwieczne pragnienie posiadania wielkiego miecza :) Mi tez sie wydawało, ze kilka scen to normalna dokrętka z aktorami. Mów za siebie :P zboczury ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Też się zastanawialiście co robił Vader w trakcie, gdy koleś, który jest maszyną do zabijania masakruje mu załogę statku? ;) Starszy trailer mi się bardziej podobał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Przewidywalne. A numery typu skok na głowę wielkiego robota to już są chyba standardem w każdym trailerze. Za to bardzo fajny ten numer na początku kiedy gościu znika w ciemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Rewelacyjny kawal animacji. 200% cukru w cukrze. Poszukam wyzszej rozdzialki i zagosci na dysku obok poprzednika. Twarz koleszki niesamowita - wraca do mnie pytanie dlaczego wielkie Hollywood nie jest w stanie zrobic czegos takiego w pelnym metrazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 pewnie dlatego ze za mała grupa odbiorców jest na coś takiego. Na dzień dzisiejszy na taki film poszli by fani 3d i dzieciaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 A na flmy 3D Disneya i innych teraz kto chodzi?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Filmik jest na mega konkretnym wypasie... wykonanie po prostu genialne. Niestety sam pomysł tego co jest w trailerze, który wynika z miernoty fabuły samej gry TFU trochę go psuje w oczach osób, które uwiebliają Star Wars. O co mi dokładnie chodzi? no cóż... bideny Vader, Imperator, czy nawet Yoda to malutkie płoteczki przy takim megakozaku, który odwala akcje żywcem z Dragonballa :) (puści taki bąka i padają legiony), a w samej fabule gry jest jeszcze więcej neizrozumiałych przegieć. Ale jeśli by udawać, że to nie SW to chyba pierwszy animek po blizzardowskich, który na prawdę powoduje mega opad szczeny od ostatniego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 mocne jak cholera - bez watpienia. Ale ja nawet jedynki nie miałęm okazji przejść d końca :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 a tak szczerze? Czemu nikt nie zrobi newwsa o tym?: to jest dopiero arcydzieło, większość się ze mną zgodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Wypasik. Nezumi, jak znajdziesz to w HD, to podeślij linka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 ze SW moim zdaniem zrobiono kiczowaty ,tendencyjny i typowy obraz współczesnej popkultury: wulgarnej,sadystycznej, prostackiej i efekciarskiej. proszę odpowiedzcie mi po jaką mać tak szeroko jest rozbudowany sztafaż zabijania(jakieś takie zgniatanie siłą woli głowy robota czy szerokim planem ukazanie wyzynania żołnierzy imperium). Proszę odpowiedźcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Luck Skywalker nie zdążył by świetlówki włączyć w konfrontacji z tym kolesiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 (edytowane) nie grałem w jedynkę i może nie rozumiem fabuły ale Vader chyba nie jest aż tak głupi aby zostawić takiego jedi do zabicia kilku trooperom, poza tym wypas ;) Edytowane 14 Czerwiec 2010 przez szczuro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 ojej, to 3d było? :) Jak już ci trooperzy mają te swoje hełmy to by przynajmniej mogli mieć jakąś noktowizję :) a tak serio, to szkoda, że nie ma co już liczyć na tę subtelność starych epizodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Chętnie zobaczyłbym jakiś dłuższy filmik tak przygotowany. Co prawda, to co wyczynia ten koleś chyba trochę nagina to co było określone w uniwersum starłorsowym do tej pory, ale...cóż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Chodziły słuchy że Blur robi "Goona", więc jest nadzieja na animację na tym poziomie i to na dodatek nie dla dzieci. A co samej animki to fajna, ale nic nie przebije tej do Assassin Creed II. Tu trochę przesadzacie z tymi wątpliwościami czy to nie live action chyba. W ACII był potężny wtf, hehe, przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 uuuła takich śtuczek to sam ciemny Woder nie potrafi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 mnie też nigdy SW nie jarały za bardzo.... chyba się urodziłem o 5 lat za późno... ale fakt ten cinematik jest fajny. Pawłowi się chyba spodoba choreografia... mi się spodobała. Jakoś zawsze Jedi zbyt łatwo wygrywali swoje pojedynki z tym biało-czarnym mięsem armatnim, tu też się chłopak nawet nie spocił, ale wygląda już całkiem git... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Filmik jest na mega konkretnym wypasie... wykonanie po prostu genialne. Niestety sam pomysł tego co jest w trailerze, który wynika z miernoty fabuły samej gry TFU trochę go psuje w oczach osób, które uwiebliają Star Wars. O co mi dokładnie chodzi? no cóż... bideny Vader, Imperator, czy nawet Yoda to malutkie płoteczki przy takim megakozaku, który odwala akcje żywcem z Dragonballa :) (puści taki bąka i padają legiony), a w samej fabule gry jest jeszcze więcej neizrozumiałych przegieć. Ale jeśli by udawać, że to nie SW to chyba pierwszy animek po blizzardowskich, który na prawdę powoduje mega opad szczeny od ostatniego czasu. oj widac ze nie grales w jedynkie, bylo wszystko wytlumaczone, na moje calkiem spoko historia :) po prostu aprentis to zlote dziecko ;) nie ma co przyrownywac go do Vadera, bo biedny od urodzenia nie potrafil wladac swoja moca, a aprentis od szczyla potrafil robic niezle cuda ;) to taki NEO SW anomalia ;) W ogole nie przeszkadza mi to ze wali bombki z pupala itp, bo dlaczego by nie? Moim zdaniem filmik pokazuje, jak koles sie swietnie rozwinal i jak bardzo potrafi wladac swoja mega magiczna mocna ;) jak bardzo jest potezniejszy od Vadera nawet z jego rakietkami w technologi HD a jesli moge to jakich niezrozumialych przegiec jest wiecej w grze ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Morbid rozbawiles mnie tym noktowizorem hehe cholera faktycznie to jak miec komorke bez wysylania mmsow...a nie, czekaj..ponoc iphone tak mial hehe;) Filmik piekny, kazde ujecie jezylo mi wlosy na....robi wrazenie w kazdym razie:) Akcja zaplanowana super i render jakis nadprzyrodzony hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 tez zgadzam sie z Klickiem wogole mi nie przeszkadza to ze koles tak wymiata, poaztym w 4 min trilerze musi byc sytosc i efekciarstwo. A jesli chodzi o wytlumaczenie tego ze koles wymiata jak w dragonballu to nawet w licencjonowanych ksiazkach byly grubsze akcjie i to tez nikomu nie przeszkadzalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 O ja cię pirdziu ._. rzeźniaaaaaa~~~~~ *v* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 (edytowane) Hehe Klicek :) Zacznę od tego, że jestem wielkim fanem SW od dzieciaka. Grałem w sporo gierek Star Wars w tym czasie i stwierdzam jednoznacznie, że żadna z gier w tym uniwersum o w miarę poważnie traktujacej tematyce nie miała takiego przerysowania tematu. Zawsze jakieś proporcje były zachowane. W grę tak jak piszesz nie grałem, nie moja tematyka siekanki, cała seria Jedi Knight mi się bardzo podobała, ale gameplay miała zgoła inny. Poza tym mnie odrzuciła właśnie fabuła. Rozumiem osoby, które się dobrze przy gierce bawiły. Osoby przelotnie interesujące się Star Wars otrzymują pełen pakiet epy, rozpierduchy, hollywódzko prowadzonej fabuły, wyraźnych postaci itd. Jednakże jak dla mnie założenia fabuły są w ogóle nielogiczne z filmami, nawet z nową trylogią. Po pierwsze - bohater anomalia. Ok Matrix itd, problem w tym, że to jednak nie matrix a SW. Takie przegięcie raz, że byłoby nie do ukrycia wśród innych Jedi którzy przeżyli, gawiedzi, która już w tych czasach przestawała wierzyć w istnienie mocy (vide stara trylogia) i przed zgrozo, samym Imperatorem Palpatine. Po drugie - przegięciem jest postawienie takiego bezosobowego knypka machacza w pozycji wczesnego lidera Rebelii. To jest wg mnei dosłownie dowcip :) Sojusz miał swoje podstawy o wiele wcześniej, był stricte polityczny (co to za stwierdzenei w tfu, że z Markiem jako liderem będziemy mieli "moc po swojej stronie"?). Po trzecie - sam fakt brania przez Vadera ucznia. Anakin zaraz po przemianie w Vadera planował obalić Impka. Wychowywanie sobie samemu tak silnej konkurencji do tronu to zupełna pomyłka, zwłaszcza, że wg gry to jest najsilniejsza postać w uniwersum SW ever, Exar Kun się chowa, właściwie to półbóg. Zgodnie z ideą Sithów - ucznia i mistrza - uczeń po uzyskaniu odpowiedniej siły i wyszkolenia zwracał się przeciw swojemu mistrzowi, samemu nim zostając. Starkiller mógł okładać Vaderem ściany i podłogi dłubiąc przy tym w nosie, na co Yoda zadławiłby się korzeniuszką. A zapomniałbym dodać o tym roboice co zmieniał wygląd i nagle też stawał się niesamowicie silny tak jak postacie które imitował - bardzo opłacalna armia z takich robotów mogłaby powstać. Takie rzeczy były wymyślaniem na potrzeby gry, żeby gracz czuł się bardziej w centrum wydarzeń najważniejszych dla filmów. Niestety to od razu jest skazane na mędzenie takich osób jak moja, że psuje się ogólne idee i założenia filmów kiedy nagle się okazuje że sporo pierwotnych zasług głównych bohaterów i organizacji to właściwie wszystko zakulisowe działania jakiegoś ucznia Vadera generalizując. Matys, w licencjonowanych książkach raczej grubszych akcji nie było, anwet porównywalnych. Nikt nie biegał bezwysiłkowo szafując Mocą jak popadło na lewo i prawo. Edytowane 14 Czerwiec 2010 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Luki Luki: to w ACII nie było live? Poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi