Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy tak macie czasem ale do pewnej godziny tj losowania wydaję w myślach gotówkę :D na to i owo ...Tak mnie ciekawi na co wydali byście kaskę z wygranej w lotto ...a dziś 30 000 000 ...Hardwar , softwar ....czy może walnęli byście wszystko i pojechali gdzieś pić drinki pod palmą ...

• Odpowiedzi 46
  • Wyświetleń 5,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

30 000 000 dzisiaj? dzieki za cynk. szczesciu trzeba pomoc ;) Ponoc latwiej trafic w totka, niz zginac w katastrofie lotniczej, a ze boje sie latac, to moze przynajmniej wygram;)

Napisano

1. Kupił działkę (w już dawno upatrzonym miejscu).

2. Zbudował dom (również znalazłem już wymarzony projekt).

3. Kupił auta - bmw x6 m, chevrolet camaro ss (piątej generacji), chevrolet camaro ss (pierwszej generacji), chervolet corvette stingray ~1977.

4. Wybudował małą prywatną klinikę (zatrudnił lekarzy) (najbardziej kapitałochłonne - około 25mln)

5. Poszedł za darmo pracować do Platige (mógłbym nawet zamiatać pomieszczenia :) )

W między czasie wycieczki do - Chiny (starożytne wioski|), BoraBora, Amazonia, Egipt :) , Madagaskar, oraz wyprawa na biegun południowy + wyprawy na jakieś niższe szczyty (na wysokie nie mam zdrowia niestety).

ehhh... się rozmarzyłem...

Napisano

Podobno można kupic podróż w kosmos, jakiś milioner z tego ostatnio skorzystał - ale nie pamiętam kwoty...3mln dolarów chyba.

Napisano

Od razu po wygranej moje dane zostały by wysłane do smutnych Panów w czarnych garniturach (niestety taka prawda - mafia od razu wie kto i ile wygrał). Z tego też powodu pierwsza dyszka by poszła na okup za porwaną córkę... W związku ze stresem związanym z porwaniem itd miałbym pierwszy zawał. Kolejna bańka na rehabilitacje. W tym momencie odchodzi ode mnie żona ze swoim latynoskim kochankiem czyli polowa tego co zostało w pizdu. No i teraz urząd skarbowy dopomina się o swoją działkę... Mam nadzieję, że starczyło by mi na jakiś wyjazd gdzieś \ ;)

Na szczęscie nie gram więc nic z tego mi nie grozi :D

pozdro

Napisano

Dogadałbym się z mafią czy nie mają jakiejś fajnej czyjejś córki lub zony do odkupienia

Napisano

A ja bym walnął z piątkę jako polisę na lokatę żeby na siebie zarabiała a resztę zainwestował w energetykę i alkohol. Najmniejszy udziałowiec świata a żyłbym jak król:D

Napisano

Odkupiłbym rezydencję nad jeziorem Como od Clooneya. Imprezy Bunga Bunga Berlusconiego mogłyby się schować. Potem jeszcze domek w Alpach Szwajcarskich. Rozważałbym też wille na południu Włoch, ale to już igranie z losem.

W ogóle to bawią mnie ludzie, którzy wygraną przeznaczyliby na "doskonalenie zawodowe". Ja bym nie tęsknił za pracą - zawsze jest ktoś kto wykona ją za ciebie lepiej.

Napisano

Robert_lee: nie wiem czy widziałeś dokument o osobach które wygrały w Polsce powyżej miliona (nic specjalnego Uwaga lub Superwizjer). Tylko jedna nie straciła tych pieniędzy. Reszta albo utopiła w jakimś niepewnym interesie albo zwyczajnie przejadła. Wydaje się że milion to tak dużo a szybko można go stracić. No 30 milionów to inna sprawa w sumie ale też trzeba je z głową wydać.

Napisano
Robert_lee: nie wiem czy widziałeś dokument o osobach które wygrały w Polsce powyżej miliona (nic specjalnego Uwaga lub Superwizjer). Tylko jedna nie straciła tych pieniędzy. Reszta albo utopiła w jakimś niepewnym interesie albo zwyczajnie przejadła. Wydaje się że milion to tak dużo a szybko można go stracić. No 30 milionów to inna sprawa w sumie ale też trzeba je z głową wydać.

No absolutnie się zgadzam - moja wypowiedź powyżej to bardziej żart.

Myślę, że kluczowe w tym wszystkim jest zdanie sobie sprawy, że te 30 mln to wcale nie jest jakiś nieziemski majątek, który nigdy się nie skończy. No i trzeba się trochę odizolować od licznej grupy "przyjaciół", która niewątpliwie się pojawi ;).

Napisano

Kupiłbym klasycznego mini coopera za rozsądne pieniądze. Co jakiś czas wyjechałbym na jakieś wakacje na dalekim wschodzie.

Myślę, że nikt z mojego otoczenia nie zauważyłby, że cokolwiek wygrałem. :) Oprócz najbliższej rodziny.

No, może jakieś mieszkanie bym kupił. Nie lubię wolnostojących domów.

Napisano
  • Autor

Nikt nie chce render farm ,kamer,tabletów ... itd :confused: :D:D:D

Napisano

wyspałbym się

// no dobra: kupił bym coswortha rs500 co by sie nie rzucać w oczy

Napisano

Mercedes CLS, Ferrari California na upalne dni, Audi Q7 na zimę oraz Ford Focus RS w wersji z barwami gdy jeździł nim Colin McRae. Potem apartament w Gdańsku nad morzem, w Warszawie w Centrum oraz prawdziwie mazurski dom z bala... u mnie... na Mazurach :-) Cała reszta na lokatę czy inne gówno i bym żył tylko z odsetek :-)

...no i korepetycje u Omena :-D

Napisano
Pomógłbym bliskim odzyskać zdrowie.

Ten Pan wygrywa.

Jest zdrowie, to hajs samemu można organizować.

Jeszcze ja to bym sobie mieszkanie chętnie kupił.

Napisano

Kupiłbym renderfarme i zrobił jakieś dobre renderki, może wreszcie bym dostał fronta czy coś takiego.

Napisano

szansa na wygrana w totka to 50%. trafisz albo nie. i nawet nie musisz kupowac losu... bo szansa na to ze znajdziesz/dostaniesz los wygrywajacy jest taka sama gdy go kupisz.

w zyciu nie kupilem losu a juz wygralem jakies 100zl... moze kiedys wygram te 30 mln. polecam takie rozwiazanie.

Napisano
szansa na wygrana w totka to 50%. trafisz albo nie. i nawet nie musisz kupowac losu... bo szansa na to ze znajdziesz/dostaniesz los wygrywajacy jest taka sama gdy go kupisz.

Aaaaaa..!!

Moja głowa zaraz eksploduje - ta teoria naprawdę otwiera oczy, wszystko jest teraz jasne.

P.S. No chyba że miałeś na myśli "możliwość" a nie "szansę".

Są dwie możliwości - napiszesz, albo nie napiszesz - ale "szansę/prawdopodobieństwo" że napiszesz oceniam na 99%.

Napisano

Polecam chodzić po przystankach pkp i wzdłuż torów :D zawsze można jakąś kasę znaleźć.. :P

A za 30mln... na dobry początek pyszny Absynt potem bym myślał co dalej :D

Napisano

szansa prawdopodobienstwo itd... obliczanie prawdopodobienstwa to i tak uproszczenie. bierze sie pod uwage tylko liczby. wtedy szostka to : 1 do 13983816.

ale to nie bierze nieskonczonej ilosci zmiennych pod uwage. jak waga dokladna kulek ich mikrodeformacje, konstrukcji maszyni itp itd.

czyli upraszcza sie z nieskonczonosci do 13miliardow. ja upraszczam bardziej 1 do 2.

czyli w stosunku do nieskonczonosci to bez roznicy.

Napisano

mieszkanie, reszta czyli pozostałe 29,3 mln - private banking.

A za kilka lat działka i dom pod Wrocławiem, i druga nad morzem (jeszcze bym się zastanowił nad którym)

Edytowane przez Loki

Napisano

Gdybym wygrał i dowiedział się o tym z internetu (bo telewizora nie posiadam) to myślę, żebym po prostu wstał, założył buty i kurtkę i bym wyszedł z domu.

I już bym nie wrócił :D

Napisano

jak zarobiłem pierwsze w życiu 50zł to myślałem, że cała swoją wioskę wykupię. Strach pomyśleć co bym zrobił z 30 bańkami.

Napisano

ja troche inaczej, ja bym wybudowal dom w ktorym mialbym jak najwieksza mozliwa ilosc psow ze schronisk, dal bym im dom....

i wcale nie ironizuje!!!!

reszta nie wiem, do banku pewnie, albo szuflady

Napisano

zainwestowałbym. inwestoweałbym tyle, że w końcu nauczyłbym się zarabiać na tym. potem bym żył z procentów.

Napisano

Podnoszę bo dzisiaj 25 000 000 do wygrania - szczęściu trzeba pomóc co nie ;)

Napisano
Splacilbym 8k dlugu...

to nieźle Ci odsetki narosły ;)

Napisano

Przede wszystkim kupiłbym nowy dom:), pomógł rodzinie i kupowałbym co dusza zapragnie :)

Napisano

Zgodnie z piramidą potrzeb Maslova najpierw bezpieczeństwo a potem samorealizacja dlatego:

Kupił domek w wawie i jakąś dużą furę. Odłożyłbym pół miliona na czarną lokatę.

Potem założyłbym dużą firmę gamedevową i rozpoczął od razu kilka małych projektów na kilka zespołów. Po 5 latach zabrałbym się za robienie gier AAA.

Po kolejnych 5 przeszedłbym na emeryturę i jeździł po świecie co pół roku zmieniając miejsce zamieszkania. :)

Napisano
zainwestowałbym. inwestoweałbym tyle, że w końcu nauczyłbym się zarabiać na tym. potem bym żył z procentów.

A to wystarczy ,że kupisz za 3/4 wygranej mieszkania i wszystkie będziesz wynajmował;]

Napisano
Podnoszę bo dzisiaj 25 000 000 do wygrania - szczęściu trzeba pomóc co nie ;)

Szczesciu czy organizatorowi, firemce ktorej zaden kryzys nie straszny? ;). A optymistycznie patrzac na ta cala farse to jak wiekszosc dom, realizacja marzen rodzinki i pomoc znajomym.

Napisano

Od czasu obejrzenia pewnego odcinka Srubs mam nowe marzenie - wybudować najwyższy budynek w mieście, a na jego dachu postawić w pełni funkcjonalny sedes... Tak w ogóle to się zgadzam, że toto lotek ssie - nie, że wierzę w jakieś teorie spiskowe o ustawianiu losowań (statystyki http://wygryw.pl/Lotto.aspx nie budzą podejrzeń), ale z powodu tego, że na wygrane trafia tylko ok 50% tego co wpłacają gracze.

Napisano
Przede wszystkim kupiłbym nowy dom:), pomógł rodzinie i kupowałbym co dusza zapragnie :)

Ja zrobiłbym podobnie :) Gdybym wygrał w Lotto szóstkę, to zainwestowałbym również w jakieś nowe technologie.