snooo Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Bestialska, cwana meduza z parasolem z biednej rozgwiazdy. Zaispirowane dokumentem o oceanach, w którym omawiali "marine snow" czyli opadający z wyższych warstw detrytus. Można tu poczytać. Modele w Mayi, w ZBrushu displacement, render - mental ray. Tekstury i skład - Photoshop. Jeśli ktoś jest zainteresowany, krótkie demo z rigiem. A poniżej screeny. Pozdrawiam!
polka dot Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 czad! gratuluję fantastycznej pracki, aż się japa cieszy. świetne materiały. pozdrawiam
Smoku Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Super praca ma bardzo przyjemny klimat i rig też bardzo ładny.
Idaho Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Bardzo lubię takie prace z polotem i humorem a do tego cartoon. Świetne Pozdrawiam
peter_f Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Mega pozytywna praca :D Świetny pomysł, rewelacyjne wykonanie (te shadery!). Strasznie mi się podobają kolory. RIG też świetny :D Gratki fronta :D Bardzo zasłużony! 5***** Oby jak najwięcej takich!. Pozdrawiam Piter Edytowane 6 Marzec 2011 przez peter_f
gientekwl Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Świetne kolory, shadery powalają. Może mały making of co do renderingu ? :) Pozdrawiam i gratuluję, ode mnie *****
_Arti_ Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Super, uwielbiam takie klimaty toonkowe! ( trochę herezja z mojej strony, bo mi się wymiotować chce już durnymi komediami w 3D w stylu toonkowym ale tutaj mi chyba chodzi o żałosny humor niżeli "obraz" ) Pytanie zadam z kosmosu, ale czy sculpter miał w tym udział ?
JacekCichy Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Świetne! I ta galareta na nogach.. po prostu rewelka! :D 5*
deshu Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Pięknie, naprawdę czuć serce w pracy:) Umiejętności TAKIEGO rigowania szczerze zazdroszczę
olaf Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 rig rewela. nie daje nic wiecej, b temat ma odpowiednia ilosc gwiazdek.
chudy Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 genialne :D przy oglądaniu riga morda mi się cieszyła cały czas.
OmeN2501 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Przeurocze ;]. Sugerowal bym jedynie jakies zroznicowanie kolorystyczne tak aby rozgwiazda i meduza sie nie zlewaly w jeden cielisty kolor. Moze jedno z nich powinno byc fioletowe czy niebieskawe... w koncu stylizacja jest wiec powinno przejsc ;] Tak czy inaczej pomysl i wykonanie super
mirach Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Genialne toto, zwlaszcza filmik z rigiem robi wrazenie.
snooo Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Dzięki chłopaki! I dziękuję za fronta! Miałem mega fun zarówno z rigowania, jak i renderowania :) _Arti_ - Dzięki! Humor w tych komediach 3D "niższej klasy" jest też przeznaczony dla niższego przedziału wiekowego, więc może dlatego w ocenie starszych widzów żałosny. Modeluje w Mayi a ZBrusha używam tak naprawdę do detalu jak tutaj, w przypadku rozgwiazdy. gientekwl, NV - zamieszczę na blogu trochę screenów z setup'em światła i shaderów. Dam znać :) OmeN2501 - Dzięki. Wierz mi, że jak już robiłem korektę to kręciłem suwaczkami i chciałem je zróżnicować, bo wypadałoby. Ale zmieniając meduzkę, traciła na "słodkości", a rozgwiazdy zmienić nie mogłem bo strasznie pasowała mi taka. Więc wpadłem w pętlę i zostawiłem. ;)
CzAk1 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Świetne. Bardzo dobre. Czekam na jakąś animacje :]
mayamak Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 świetne! Może dasz rade zrobić jakiś making off lub tutorial z riggingu i materiałów i oświetlenia i z wszystkiego co się da :)
mookie Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Bardzo fajna praca! Parasolka jest rewelacyjna, ale najbardziej podoba mi się... ten pyłek, te cząstki latające w wodzie, świetna robota! 5*
GrześDuro Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Super Materiały;) widać mental też daje rade. Translucency ciała i glossy refraction +biały fallof na skraju macek? Nawet displacment sie sprawdził.. bardzo zagęsciłeś siate czy jakis inny sposob zeby tak ładnie chycił? Pyłek w maxie particulami czy post? Aż sie prosi o stereoskopie! Wielkie brawa:) mialem sie zabrać za zrobienie konika morskiego w podobnym klimacie, ale teraz to już by była zrzynka:P ps. jakby tęczówka nie była taka wsciekła tych stworzonek to napewno było by jeszcze przyjemniejsze do ogladania:)
snooo Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Jonasz_Real - dzięki wielkie! ;) GrześDuro, mookie - Displacement jest wypalony na najniższym poziomie. Mapa ma 2048x2048 a siatka zagęszczona standardowo - 2-krotnie podczas renderingu :) a pyłek to custom brush w Photoshopie. mayamak - wrzucę parę dodatkowych materiałów odnośnie oświetlenia i shadingu na bloga i poinformuję :)
Pawelkos Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Ha! Genialna praca, uwielbam takie toonwe klimaty, super dobrana kolorystyka :D. Fajnie byloby zobaczyc jakas animacje, bo szkoda zeby sie taki rig marnowal :) Gratuluje fronta bo zasluzony. Pozdrawiam
Luki Luki Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Bardzo to jest ładne, właściwie jestem zaskoczony że aż tak ładne. Jeśli ten obrazek nie dostanie fronta i cg awarda na cgtalku, to będzie oznaczało że cgtalk zszedł na ostatnie psy. A jeśli z tego dziadu zrobisz animację, to wiesz że ja przyjadę i dam Ci w ryj przy wszystkich pracownikach. Ja przyjadę, bo ja już raz byłem.
gientekwl Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 A jeśli z tego dziadu zrobisz animację, to wiesz że ja przyjadę i dam Ci w ryj przy wszystkich pracownikach. Ja przyjadę, bo ja już raz byłem. snoo, nawet się nie waż robić animki :D hehe
KoMic Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 looool genialne. meeega plastyczne, moze jedynie delikatnie drazni brak wplywu koloru wody na postacie. 5*
snooo Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 Dziękuję Luki Luki - challenge accepted. :) ale i tak trzeba by wymodelować wodę więc będę potrzebował Twojej pomocy ;) KoMic - nie chciałem desaturować i 'zaniebieszczać' postaci w taki podwodny sposób. Myślałem przez chwilę nad causticsami na nich, ale wszystko jest stylizowane więc stwierdziłem że takie 'realistyczne' zabiegi są niepotrzebne.
Luki Luki Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Dziękuję Luki Luki - challenge accepted. :) ale i tak trzeba by wymodelować wodę więc będę potrzebował Twojej pomocy ;) Ja się specjalizuję w modelowaniu powietrza. Gratulacje za awarda na cgtalku. Poznali się. Jak mam się teraz do pana zwracać? "Mistrzu" wystarczy?
Rekomendowane odpowiedzi