Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Bestialska, cwana meduza z parasolem z biednej rozgwiazdy. Zaispirowane dokumentem o oceanach, w którym omawiali "marine snow" czyli opadający z wyższych warstw detrytus. Można tu poczytać. Modele w Mayi, w ZBrushu displacement, render - mental ray. Tekstury i skład - Photoshop.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, krótkie demo z rigiem.

A poniżej screeny.

Pozdrawiam!

starfish_umbrella_web.jpg

starfish_umbrella_wire.jpg

starfish_umbrella_wire2.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 9,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo lubię takie prace z polotem i humorem a do tego cartoon. Świetne

Pozdrawiam

Napisano

Mega pozytywna praca :D Świetny pomysł, rewelacyjne wykonanie (te shadery!). Strasznie mi się podobają kolory. RIG też świetny :D Gratki fronta :D Bardzo zasłużony! 5*****

Oby jak najwięcej takich!.

Pozdrawiam

Piter

Edytowane przez peter_f

Napisano

Świetne kolory, shadery powalają. Może mały making of co do renderingu ? :)

Pozdrawiam i gratuluję, ode mnie *****

Napisano

Super, uwielbiam takie klimaty toonkowe! ( trochę herezja z mojej strony, bo mi się wymiotować chce już durnymi komediami w 3D w stylu toonkowym ale tutaj mi chyba chodzi o żałosny humor niżeli "obraz" )

Pytanie zadam z kosmosu, ale czy sculpter miał w tym udział ?

Napisano

Pięknie, naprawdę czuć serce w pracy:)

Umiejętności TAKIEGO rigowania szczerze zazdroszczę

Napisano

rig rewela. nie daje nic wiecej, b temat ma odpowiednia ilosc gwiazdek.

Napisano

Przeurocze ;]. Sugerowal bym jedynie jakies zroznicowanie kolorystyczne tak aby rozgwiazda i meduza sie nie zlewaly w jeden cielisty kolor. Moze jedno z nich powinno byc fioletowe czy niebieskawe... w koncu stylizacja jest wiec powinno przejsc ;]

Tak czy inaczej pomysl i wykonanie super

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki! I dziękuję za fronta!

Miałem mega fun zarówno z rigowania, jak i renderowania :)

_Arti_ - Dzięki! Humor w tych komediach 3D "niższej klasy" jest też przeznaczony dla niższego przedziału wiekowego, więc może dlatego w ocenie starszych widzów żałosny.

Modeluje w Mayi a ZBrusha używam tak naprawdę do detalu jak tutaj, w przypadku rozgwiazdy.

gientekwl, NV - zamieszczę na blogu trochę screenów z setup'em światła i shaderów. Dam znać :)

OmeN2501 - Dzięki. Wierz mi, że jak już robiłem korektę to kręciłem suwaczkami i chciałem je zróżnicować, bo wypadałoby. Ale zmieniając meduzkę, traciła na "słodkości", a rozgwiazdy zmienić nie mogłem bo strasznie pasowała mi taka. Więc wpadłem w pętlę i zostawiłem. ;)

Napisano

świetne! Może dasz rade zrobić jakiś making off lub tutorial z riggingu i materiałów i oświetlenia i z wszystkiego co się da :)

Napisano

Bardzo fajna praca! Parasolka jest rewelacyjna, ale najbardziej podoba mi się... ten pyłek, te cząstki latające w wodzie, świetna robota! 5*

Napisano

Super Materiały;) widać mental też daje rade. Translucency ciała i glossy refraction +biały fallof na skraju macek? Nawet displacment sie sprawdził.. bardzo zagęsciłeś siate czy jakis inny sposob zeby tak ładnie chycił? Pyłek w maxie particulami czy post? Aż sie prosi o stereoskopie! Wielkie brawa:) mialem sie zabrać za zrobienie konika morskiego w podobnym klimacie, ale teraz to już by była zrzynka:P

ps. jakby tęczówka nie była taka wsciekła tych stworzonek to napewno było by jeszcze przyjemniejsze do ogladania:)

Napisano
  • Autor

Jonasz_Real - dzięki wielkie! ;)

GrześDuro, mookie - Displacement jest wypalony na najniższym poziomie. Mapa ma 2048x2048 a siatka zagęszczona standardowo - 2-krotnie podczas renderingu :) a pyłek to custom brush w Photoshopie.

mayamak - wrzucę parę dodatkowych materiałów odnośnie oświetlenia i shadingu na bloga i poinformuję :)

Napisano

Ha! Genialna praca, uwielbam takie toonwe klimaty, super dobrana kolorystyka :D. Fajnie byloby zobaczyc jakas animacje, bo szkoda zeby sie taki rig marnowal :) Gratuluje fronta bo zasluzony. Pozdrawiam

Napisano

Bardzo to jest ładne, właściwie jestem zaskoczony że aż tak ładne.

Jeśli ten obrazek nie dostanie fronta i cg awarda na cgtalku, to będzie oznaczało że cgtalk zszedł na ostatnie psy.

A jeśli z tego dziadu zrobisz animację, to wiesz że ja przyjadę i dam Ci w ryj przy wszystkich pracownikach. Ja przyjadę, bo ja już raz byłem.

Napisano
A jeśli z tego dziadu zrobisz animację, to wiesz że ja przyjadę i dam Ci w ryj przy wszystkich pracownikach. Ja przyjadę, bo ja już raz byłem.

snoo, nawet się nie waż robić animki :D hehe

Napisano

looool genialne. meeega plastyczne, moze jedynie delikatnie drazni brak wplywu koloru wody na postacie. 5*

Napisano
  • Autor

Dziękuję

Luki Luki - challenge accepted. :) ale i tak trzeba by wymodelować wodę więc będę potrzebował Twojej pomocy ;)

KoMic - nie chciałem desaturować i 'zaniebieszczać' postaci w taki podwodny sposób. Myślałem przez chwilę nad causticsami na nich, ale wszystko jest stylizowane więc stwierdziłem że takie 'realistyczne' zabiegi są niepotrzebne.

Napisano
Dziękuję

Luki Luki - challenge accepted. :) ale i tak trzeba by wymodelować wodę więc będę potrzebował Twojej pomocy ;)

Ja się specjalizuję w modelowaniu powietrza.

Gratulacje za awarda na cgtalku. Poznali się. Jak mam się teraz do pana zwracać? "Mistrzu" wystarczy?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.