CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 (edytowane) Jeśli kochacie wielkie roboty i jeszcze większe maszyny, to pokochacie też Pacific Rim. Trailer tego filmu sci-fi roznosi właśnie Internet. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2714 Edytowane 13 Grudzień 2012 przez CzAk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 ale mega płaski plakat... wiem, że plakat jest z założenia płaski ale niekoniecznie taka musi być ilustracja/grafika/zdjęcie/cokolwiek... nawet jakiś Behemoth sie załapal do trailera... tam jest tak dużo sztuczności komputerowej że w pewnym momencie myślałem że to w całości animacja 3d jak FF... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Osobiście mam dwie teorie... Raczej wykluczam, by ILM odwaliło kiche. Myślę, że odrobina sztuczności mogła zostać wprowadzona by nadać całości odrobinę retro klimat. Dwa, to jest tak niesamowite, że nasza percepcja po prostu nie może w żaden spodób zaakceptować tego jako realne ;) Plota niesie, że już trwają prace nad drugą częścią Pacific Rim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 GlaDOS dostała rolę drugoplanową? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seblen11 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Jakie podobienstwo (robot jox) sam fil ...robot jox + godzilla, kino dla sentymentalnych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Hmm. Albo to jest takie zajebiste, albo takie kiczowate. :D sam nie wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 yy, no nie wiem. co tam robi głos z portala i dlaczego napisy pojawiające sie w trakcie wyglądają jak wyrenderowane 20 lat temu z materiałem noise? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 GlaDOS rządzi, ale Neon Genesis Evangelion w amerykańskim wydaniu, no nie wiem, średni coś design tych robotów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Pacific rimming.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 'chłopaki, nie mozemy robić ciągle takich samych filmów. Zróbmy wreszcie coś z głębią!' no design robotów w ogole nie sprzedał mi tej produkcji. Pacific rimming.. mistrz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Boosshhhhh, jakie z was marudyyyy. Kamien z serca ze az takiego skrzywienia zawodowego nie mam i wciaz moge sie cieszysc prostymi zwiastunami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Jaaa... coś pięknego... gigapotwór vs mechy... mój płytki konsumencki umysł jest zachwycony :D... Pacific rimming :D... tytuł na hard ero wersję filmu... tylko nie wiem czy dałoby się oglądać mechy i potwory w takich akcjach XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 GlaDOS, Godzilla, Robot Jox, Evangelion, a zbroje jak z Vanquisha. Faktycznie jadą po notalgii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Nie chcę być malkontentem ale teraz teraz wszystko zaczyna być podobne do siebie... Nawet dźwięki są podobne do tych z Transformers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 jeeeee....Kapitan Dajmos i głos kompa z Portalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 I think, I came. Bosh che na to do kinaaa!!! :DDDD Take my money! Now! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Nie wytrzymałem do końca trailera przez jego sztampowość. Na film chyba też się nie wybiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Haha odrzutowy sierpowy.... po prostu masakra. Ten obraz wypaczy do granic możliwości, resztki moich szarych komórek. PS. A tak tęskniłem za Godzillą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Ale bezsens. Takie nowe Power Rangers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Nazwał bym to zmęczeniem materiału... ot takie wypalenie zawodowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michax56 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 South Park got it right: http://www.youtube.com/watch?v=yRSYhLn4RCI Niestety ostatnio też cierpię na ten syndrom jeżeli chodzi o same trailery :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 e tam, wygląda na fajną rozrywkę. Mnie trailer przekonał, będę śledzić jak to będzie się rozwijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 1:12 - 8 śmigłowców CHINOOK zakładając ze to najmocniejsza wersja CH-47D wiec mają łączny udźwig maksymalny 84 tony. Długość całego CHINOOKa to ok 30 metrów. Przyjmując że muszą go jeszcze podnieść i nie upuścić gdzies po drodze robot nie może ważyć wiecej niż 80 ton. Na oko sylwetka śmigłowca mieści sie we wzroście robota minimum 3x to nam daje prawie 100 metrowego (metalowego?) człowieka. Dla porównania 1 czolg M1A2 abrams ma długość 10 metrów a waży około 62.5 tony. Naciągają prawa fizyki poza granice absurdu.. Ale po tym jak the expendables wlecieli samolotem do jaskini i przeżyli a Arnold wyrwał drzwi smarta 1 ręką to juz w sumie nic mnie nie zdziwi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Mnie nie zdziwi nic,po tym jak zobaczyłem latające centrum dowodzenia w Avengers;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Czy to Jax z SoA? Nie lubie wielkich robotow ale lubie potwory :D Daje rade, ale nie przyspieszylo mi pulsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 alexx600: Chcesz chyba powiedzieć LATAJĄCY NIEWIDZIALNY LOTNISKOWIEC :D To już wolę gigantyczne roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 1:12 - 8 śmigłowców CHINOOK zakładając ze to najmocniejsza wersja CH-47D wiec mają łączny udźwig maksymalny 84 tony. Długość całego CHINOOKa to ok 30 metrów. Przyjmując że muszą go jeszcze podnieść i nie upuścić gdzies po drodze robot nie może ważyć wiecej niż 80 ton. Na oko sylwetka śmigłowca mieści sie we wzroście robota minimum 3x to nam daje prawie 100 metrowego (metalowego?) człowieka. Dla porównania 1 czolg M1A2 abrams ma długość 10 metrów a waży około 62.5 tony. Naciągają prawa fizyki poza granice absurdu.. Ale po tym jak the expendables wlecieli samolotem do jaskini i przeżyli a Arnold wyrwał drzwi smarta 1 ręką to juz w sumie nic mnie nie zdziwi.. Właściwie to spoko, tylko...kogo to będzie obchodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 hehe, ciekawe podejście do filmów... zawsze przymykałem na "filmowe prawa fizyki" oko bo... kogo to ochodzi jak wyżej i po co ograniczać swoją wyobraźnię? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 @Lis: właśnie o to mi chodziło:) @GrześDuro: Niektórym przeszkadza jak prawa fizyki są naciągane do takiego stopnia... Chyba Iron Man? stworzył nowy stabilny pierwiastek "w garażu"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Osobiście Sci-Fi fajnie mi sie oglada gdy mój rozum kupuje to co sie dzieje na ekranie jako wiarygodne albo chociaż "możliwe kiedyś"(np. ghost in the shell). Widocznie sie zestarzałem i zamiast ślinić sie na widok efektów oburzam sie na myśl że ktoś był do tego stopnia ignorantem techniki/fizyki. Background check warto robic przed projektami żeby wlasnie 8 CHINOOKów nie dzwigało tryliarda ton:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 też nigdy nie zwracałem uwagi na takie naciąganie (no chyba, że coś jest już mega naciągane :P) ale rozumiem, że niektórzy łatwo wyłapują takie rzeczy i ich to drażni. Ale niestety wtedy większość filmów akcji odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 podobno del Toro jest wielkim fanem portala dlatego zatrudnił tą samą aktorkę która podkładała głos Glados nie mogę już się doczekać tego filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 @tr3buh No właśnie coś w ten deseń podejrzewałem :D Mam nadzieje, że na końcowych napisach GLaDOS coś zaśpiewa, to oszaleje z szczęścia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Na dnie morskim jest portal do innego wymiaru i wyłażą z niego potwory wielkości Opola. A Wy rozkminiacie kilka ton, serio? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Muahahah, w końcu jakaś ciekawa dyskusja pod newsem o trailerze filmowym :D Dzięki chłopaki za wieczorną porcję śmiechu, jesteście debeściaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 ...macie się z czego cieszyć...!!!!... zmusiliście producentów do tego żeby robili to co chcecie..... mieć tak mocny wpływ na kształtowanie rzeczywistości.... pozazdrościć i cieszyć się....:))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 A moze to nie stal, tylko jakis super lekki kompozyt, milion x mocniejszy, bardziej wytrzymaly i tyle samo lżejszy :P Trzeba troche pomóc autorom filmu ;) Pewnie niedlugo pojawia sie wysokobudzetowe filmy o zniszczeniu na mniejsza skale - jakies miasteczko, wies. Zagrozenie dla calej Ziemi zaczyna sie chyba przejadac... :) CzAk1 - mistrz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fontana Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Mi strasznie to przypomina Metroida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 ta mayk, trafiles w sam srodek :D pacific rim job po samym trailerze juz mam dosc, biedny Guillermo, takie dobre filmy kiedys robil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 poza tym byl juz taki film: http://www.youtube.com/watch?v=kqglVJO0Dcg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 CzAk1 nie zrozumiał dlaczego wspomnialem akurat o tym, a np PietrasPete odrazu załapał co miałem na myśli. Balans w przyrodzie zachowany:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Ludziska nie ma się co przejmować, gorsze od Battleship już nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 po samym trailerze juz mam dosc, biedny Guillermo, takie dobre filmy kiedys robil książki też oceniasz po okładkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Misiek ma rację. Potwory są tak ogromne, że Godzilla przy nich wypada jak ratlerek przy dogu. Oczywiście ludziska muszą dla równowagi zrobić mechy przy których adekwatnie blado wypadają współczesne lotniskowce. No i żeby akcja była wartka, to roboty o wysokości kilometra wymagają zaledwie dwóch osób załogi, z czego jedna bez prawa jazdy na gigaroboty. Sorki, ale jakoś tego nie łykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2012 Zdaje się, że największym osiągnięciem i dobrem Polski staje się silna grupa Hejterów. Niemal dobro eksportowe sądząc po tym ilu emigruje zagranicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 21 Grudzień 2012 Share Napisano 21 Grudzień 2012 (edytowane) my tu powinnismy bardziej oceniać takie produkcje od strony grafiki/animacji, bo wylewa się wiadrami z tych filmów i tak mnie zauroczyła animacja i jakość renderów a nikt o tym tu nie wspomniał :D. Mistrzostwo ogólnie!.Klasa wyżej niż w Transformersach. A scenę z 1:34 jak robot zaciska ręce kilka razy musiałem przewinąć i zobaczyć raz jeszcze. ILM mają genialnych grafików. Edytowane 21 Grudzień 2012 przez MaxymilianMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Liczba negatywnych komentarzy zatrważająca :) Za to Polacy robią mega produkcje ... i mega interesy Oni po prostu robią kasę na tym i tyle , analizują rynek liczą co się sprzeda i robią i nie przejmują się komentarzami . Zgarną kasę kupią nowe rezydencje i robią nową produkcje . Ja ich rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi